|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:26
Vadim_ написав: Faceless написав:Vadim_ написав:[quote="5905127:BIGor"] Це прямо впливає на ВВП, просто не буде пораховано. Економіка натурального господарства, 7 клас.
Тобто мені вигідно а шо там до ВВП і державі то мені пох як і їй ще потужніше на мене
Якщо ви зекономлене захомʼячите, це зменшить ВВП, от і все. Спочатку ще як купівля імпортного товару зменшить. Якщо витратите на щось інше - то не зменшить (за виключенням витрати на саму машинку) 
Виходить шо економити на сім'ю то є погано для держави? , нахіба така держава..., пусть откроет бесплатные барбершопы и я не буду заморачиваться покупать машинку и напрягать жену моей стрижкой или как?[/quote]Добре конкретно для вас, але зменшення споживання дійсно погано для держави загалом
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1499 раз.
- Подякували: 8263 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:32
budivelnik Слово "жлобство" вжив не я а fler. Я ніде не говорив що жлобство це щось погане. Звучить негативно, це так само як "спекуляція", звучить негативно, але по суті - нічого поганого немає. Що жлобство це щось дуже погане - це сказала fler, тому твій останній коментар - напевне до неї, та й я і не зрозумів що ти хотів ним сказати. Та і не дуже хочу розуміти. 
-
andrijk777
-
-
- Подякував: 190 раз.
- Подякували: 286 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:36
Faceless написав:Добре конкретно для вас, але зменшення споживання дійсно погано для держави загалом
Не так прямолінійно... Якщо пропозиція товарів/послуг власного виробництва перевищує попит - то зменшення споживання шкодить А якщо приходитьсяза рахунок інфляції(друку грошей) нарощувати споживання імпорту - то тоді краще зменшити споживання ніж перекладати проблему на наступні покоління.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 3000 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:41
andrijk777 написав:Звучить негативно, це так само як "спекуляція", звучить негативно, але по суті - нічого поганого немає.
Помилуйте, что в этом звучании негативного? Слово происходит от похожего латинского, которое означает знание, предвидение. Если это это звучит негативно, то "самый умный" вообще страшное ругательство 😁
-
Сибарит
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 6502 раз.
- Подякували: 21679 раз.
-
-
Профіль
-
-
134
82
38
2
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:44
pesikot написав:Я і кажу - мій "кумир" Тільки все це до свободи совісті чи свободи віросповідання - немає жодного відношення
Ти тож герой України? нє? А шо так? Не склалось ? Не дають за патріотичне попукування в диван) странно. Але взагалі думаю не помішає митрополитам трохи постражати за віру, занадто толерантні вони стали до гріху, за це й Бог попускає.
-
Banderlog
-
-
- Подякував: 120 раз.
- Подякували: 100 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:48
andrijk777 написав: Сибарит написав:Если у Вас в детстве не было велосипеда, а сейчас есть Роллс-Ройс, все равно у Вас в детстве не было велосипеда (с)
Для мене 100% краще мати Роллс-Ройс зараз ніж велосипед в дитинстві. Нажаль це так не працює. А загалом - слабо уявляю як можна зараз не купити дитині велосипед по причині саме жлобства, тобто коли гроші є, але шкода. За 3-4К можна купити більш-менш нормальний б/у велосипед.
в мо'м детстве велосипед Україна ХВЗ стоил 100 руб. місячна зарплата баатьох , Салют немн,о больше
-
Vadim_
-
-
- Подякував: 624 раз.
- Подякували: 510 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 05 лис, 2025 18:59
andrijk777 написав:Не уявляю собі зараз людину яка багато заробляє і "відмовляє собі в їжі, подорожах, якісному одязі і т.д.
1. Багато це скільки? 2. Куди з цими грошима можна ЗАРАЗ поїхать?
-
Water
-
-
- Подякував: 66 раз.
- Подякували: 238 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 05 лис, 2025 19:01
fler написав:Коли людина ні в чому собі не відмовляє вона живе щасливе життя, в неї виробляється гормон щастя, менше хвороб (бо щасливі люди менше нервують, а "всі хвороби від нервів" (с)). Коли людина економить - відмовляє собі в їжі, подорожах, якісному одязі і т.д., то її життя стає нудним і одноманітним. Під старість такій "економній" людині нема про шо згадати - хіба про те, в чому відмовляв собі протягом життя, коли інші насолоджувались.
1. Куди ЗАРАЗ подорожувать? 2. Якісний одяг це шо?
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Сер 05 лис, 2025 19:02
Water написав: andrijk777 написав:Не уявляю собі зараз людину яка багато заробляє і "відмовляє собі в їжі, подорожах, якісному одязі і т.д.
1. Багато це скільки? 2. Куди з цими грошима можна ЗАРАЗ поїхать?
3 Що таке відмовляє? я люблю молочне і смажене... але відмовляю собі в цих продуктах зовсім не по причині того що економлю кошти.. Ба більше я відмовляю собі в більш дешевих товарах /послугах на користь більш дорогих товарів/послуг і це при тому що мені більше подобаються дешеві...
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 293 раз.
- Подякували: 3000 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Сер 05 лис, 2025 19:03
flyman написав: Banderlog написав: andrijk777 написав:Але я економлю гроші. І зекономлені гроші я все-таки кудись витрачу. Тобто так - прям в сам момент економії мій рівень життя падає, зате збільшуються перспективи підняття рівня життя в майбутньому. Оцінити це важко.
Не дуже. Важлива не тільки потрачена сума але і швидкість. Енергія то є швидкість на масу. Так що не тільки сума грошей в обороті має значення, але і швидкість обороту) скупий тормозить економіку.
E=mc^2
50 Hz
-
Water
-
-
-
-
Профіль
-