ЛАД написав:... 2. Я как-то не заметил больших успехов в развитии экономики независимой Украины а результате работы наших высококвалифицированных топов (хочется поставить кавычки, но не стал). И, как уже написал Ой+, я не вижу случаев "пересадки" наших топов на западную почву. Это касается как государственных, так и частных топов. Так что, по-моему, наличие фактически 2 рынков рабочей силы в Украине - для пересичных и для топов - объясняется, скорее, использованием власти в личных целях и, возможно, непотизмом.
класичне не бачу вже треба Ібачити ЛАД.
ЛАД, дивись, такі структури, як АТБ, Нова Пошта, Київстар - вони не просто так виникли, не тому що касир плюс вантажник АТБ вирішили попрацювати. такими фірмами керують доволі сильні топи. весь наш сільгосп й не лише сектор (це ви класично не бачите )
я вже написав вище, ще раз повторюсь чому немає міграції на Захід. перше й головне - далеко не всі топи володіють відповідним рівнем мови. тобто перехід - це майже завжди втрата в позиції. й серед моїх знайомих майже немає тих, хто поїхав.
це вантажнику АТБ достатньо А2, щоб продовжити кар'єру в LIDL. чим вище посада, тим важче.
а от зп керівників держкорпорацій - там схоже є зловживання, треба думати про механізм контролю. але зп все одно не буде ні 50 т грн, ні 100 т грн.
Xenon написав:Руда мавпа кинула Європу , а терер кидає Тайвань
❗️Трамп заявив, що США можуть не захищати Тайвань у разі конфлікту з Китаєм
За словами Дональда Трампа, Тайвань «сам хоче втягнутися у війну» та розраховує на підтримку Сполучених Штатів. Водночас він виступив проти проголошення незалежності острова та заявив, що хотів би зберегти нинішній статус-кво.
Також Трамп закликав тайванські компанії з виробництва чипів переносити свої заводи до США, зокрема в Аризону. Крім того, після переговорів із Сі Цзіньпіном він повідомив, що питання постачання зброї Тайваню «поставлене на паузу».
За словами Дональда Трампа, Тайвань «сам хоче втягнутися у війну» та розраховує на підтримку Сполучених Штатів. Водночас він виступив проти проголошення незалежності острова та заявив, що хотів би зберегти нинішній статус-кво.
Також Трамп закликав тайванські компанії з виробництва чипів переносити свої заводи до США, зокрема в Аризону. Крім того, після переговорів із Сі Цзіньпіном він повідомив, що питання постачання зброї Тайваню «поставлене на паузу».
ЛАД написав:... 2. Я как-то не заметил больших успехов в развитии экономики независимой Украины а результате работы наших высококвалифицированных топов (хочется поставить кавычки, но не стал). И, как уже написал Ой+, я не вижу случаев "пересадки" наших топов на западную почву. Это касается как государственных, так и частных топов. Так что, по-моему, наличие фактически 2 рынков рабочей силы в Украине - для пересичных и для топов - объясняется, скорее, использованием власти в личных целях и, возможно, непотизмом.
класичне не бачу вже треба Ібачити ЛАД.
ЛАД, дивись, такі структури, як АТБ, Нова Пошта, Київстар - вони не просто так виникли, не тому що касир плюс вантажник АТБ вирішили попрацювати. такими фірмами керують доволі сильні топи. весь наш сільгосп й не лише сектор (це ви класично не бачите )
я вже написав вище, ще раз повторюсь чому немає міграції на Захід. перше й головне - далеко не всі топи володіють відповідним рівнем мови. тобто перехід - це майже завжди втрата в позиції. й серед моїх знайомих майже немає тих, хто поїхав.
це вантажнику АТБ достатньо А2, щоб продовжити кар'єру в LIDL. чим вище посада, тим важче.
а от зп керівників держкорпорацій - там схоже є зловживання, треба думати про механізм контролю. але зп все одно не буде ні 50 т грн, ні 100 т грн.
Та й чого ви вирішили, що міграції нема. Є
добре, немає масової міграції. так коректно? причини вище. й в моєму колі, кого я знаю - майже немає.
Shaman написав:дожимати що? плату за Ормуз? оце частково можуть типу як плата за відновлення. ядерну зброю - їх дотиснуть, оце головна вимога. підтримка терористів - отут не знаю, може й не зможуть дотиснути. .
ну це їм видніше ) головне щоб мир був на справедливих умовах.
Дуже подібно як і по відношенню до України. Попробують зрубати з тайванців більше баблосів, звинувачують їх, що самі винні в разі чого і здадуть з потрохами в разі серйозної заварухи з Китаєм. Зато піддивився китайську бальну залу і може зробить таку в штатах, якщо вистачить золота А тим часом Китай повільно, але впевнено, рухається до статусу №1 в світі, якби то деяким віруючим не здавалось не можливим.
shapo написав: Здесь я выражаю не недовольство,а исправляю искажение фактов которыми вы пытаетесь манипулировать. Кстати,после этой войны,вернее всех войн в всех странах начиная с 07.10.23 ситуация начнет меняться кардинально в лучшую для Израиля сторону
нічого я не маніпулюю, я пишу що іран на попередні довоєнні умови не згодиться і буде дожимати. А те що війна для ізраеля все змінить в в кращу сторону то хай в кращу. Хай продовжують, я тільки за. Всячєських успіхів їм по поверненню ірану в камяний вік. Як і іранцям) Доречі, схоже Ви там в курсі, то як справа з мобілізацією з термінами служби в ізраелю?
То,что иранцы как и арабы в предыдущих проигранных Израилю войнах никогда этого не признавали и не признают обычное дело. Но в этот раз для Ирана и его прокси все намного серьезнее хотя конечный результат как в любой войне всегда непредсказуем. С мобилизацией в Израиле тоже есть проблемы,т.к.концепция малой высокотехнологичной армии провалилась после 07.10.23. И сейчас идут дискуссии о призыве ортодоксов и арабов если не в боевые войска,так в альтернативную службу. ТЦК в Израиле нет и не было,т.к.при начале любой войны евреи давно не живущие в Израиле прилетают воевать за страну,а не убегают из нее. В армии служат мужчины с и женщины с 18 лет,мужчины 32 месяца и дольше,женщины 24 месяца. В боевые войска ( это порядка 30% армии) идут по желанию как и в боевые действия. Кадровый состав очень небольшой. В запасе офицеры до майора и солдаты служат до 45 лет,начиная с подполковника до 55. По желанию могут служить и позже
Shaman написав:ви бачите в Китає велику кількість інозмених вчених? я щось не чув. а США - це збірна ВСЬОГО світу - є різниця...
просто Китай робить це мовчки. В них першочергова ставка не на імпорті чужих мізків, бо не всім подобаються комуністичні золоті клітки, а на повернення додому власних талантів, на яких тримається наука інших країн...
P.S. Китайці самі оцінюють, що вже перегнали США в науці років 10 тому. І в деяких галузях, наприклад акумуляторах, це підтверджується вже комерційними ріщеннями.
Дюрі-бачі написав:І в деяких галузях, наприклад акумуляторах, це підтверджується вже комерційними ріщеннями.
Нагадайте про які такі хай-тех рішення у сфері акамуляторної техніки в Китаює досягнення... Рішення у масштабуванні технологій 30 річної давності-погоджуюсь -є А чогось НОВОГО китайці поки що не зробили Нагадаю Китай завжди був сильний в копіюванні чужих технологій і завжди ЗМУШЕНИЙ був як правило їх красти або купувати.
ПС а загнати 70% свого населення(1 млрд мешканців) в села під плінтус і дати можливість збудувати вітрину для 400 млн які знаходяться в 150 км зоні коло океану.. Багато розуму не треба. Особливо якщо можна не враховувати їх існування