ЛАД написав:Тут Bigor скептически высказывался о Терехове. По проценту доверия украинцев мэр Харькова Игорь Терехов среди политиков уступает только президенту Владимиру Зеленскому — 52% против 61% соответственно. При этом у Терехова самый высокий в списке чистый баланс доверия-недоверия (+32%).
Популізм невмирущий:
Мер Харкова проти трудових мігрантів і за безкоштовне метро. І він не один такий. Це все чудово. Але хто буде за це платити?
Очільник Міністерства енергетики Денис Шмигаль заявив, що у Харкові накопичилися найбільші по всій Україні борги за газ та електроенергію — перед державними компаніями.
І це ще за умови перехресного субсидіювання, коли ціни в рази (орієнтовно вчетверо) нижче за собівартість.
Согласен, бесплатный общественный транспорт это популизм. Но и фраза из вашей первой ссылки: "Ну, звісно, нехай проїзд в метро коштує 8 гривень. Це 20 центів. Дуже цікаво, яку послугу можна отримати, де завгодно в світі, за 20 центів"
Десь там, у Люксембурзі, проїзд громадським транспортом- зеро. Це менше, ніж 20 центів, не знаю в яку кількість разів.
Water написав:Десь там, у Люксембурзі, проїзд громадським транспортом- зеро. Це менше, ніж 20 центів, не знаю в яку кількість разів.
Харків і Люксембург на одному щаблі? Люксембург навіть програє - метро нема взагалі. Правда є і в ньому привабливі моменти:
Топ-10 країн за купівельною спроможністю середньої місячної зарплати: Люксембург — 9 300 доларів; Бельгія — 8 300 доларів; Нідерланди — 7 200 доларів;
Де є зарплати, там є доходи з яких можна стимулювати громадський транспорт чи якісь екологічні проєкти. А у нас, наприклад, коли взимку був дефіцит е/е і випливають цифри, що потрібно в Києві 2000-3000 кВт по 1-2 грн для будинків без газу, означає субсидіювання 26-40 тис на таку квартирку в місяць. Питання чиїм коштом? Зараз абсолютно скривлена економіка, але всі ці дисбаланси вилізуть як що доживем до миру.
ЛАД написав:P.s. В качестве помощи вам могу предложить хороший пример модернизации завода без его уничтожения - ПрАТ «Харківський плитковий завод» (ХПЗ) (входит до вертикально-інтегрованої Керамічної групу Golden Tile Ceramic Group). Нечастый случай.
Харківська плитка завжди була дурним тоном. Краще візьміть або Турцію, або Іспанію.
Была. Давно не покупал плитку, не знаю. понад 30% продукції почало стабільно йти на експорт у понад 20 країн світу (включаючи Німеччину)".
Я купляв доволі часто, тому так. Майстри харківську плитку відмовлялись класти, зовсім. Достатньо глянуть на харківську і ту, яка лежить поруч. Загуглив:
ЛАД написав:Что имеется ввиду? Количество военнослужащих в СБС?
Так , кількість ОПЕРАТОРІВ Бо ми вже виходимо на плато де обмеженням є не кількість БПЛА а кількість людей які можуть ними керувати
ПС якби навчились (зробили інтернет-міст) від точки запуску до наприклад Львів , і щоб операторами могли бути підлітки ... то це взагалі ВАУ, бо з мого особистого досвіду, навчитись керувати бпла, навіть просто керувати -це ще те завдання для людини старшого віку( втрата орієнтації практично відразу), а підлітки з цим би справлялись як з інтернет забавкою.
від точки запуску до наприклад Львів
deepstrike запускають у Луцьку/Рівно (на Кроштатд, ленінград) , а керування з Київа
чи про Fpv на ЛБЗ?
школярів старших класів треба навчати на симуляторі дронів, замість стрільби з лежачі(два дні тому бачив таку картину: дівчинка зробила 3 посріла з "гвінтівки"(такі колись у ссср у тирі були) і вчитель каже-а тепер одне коло навколо ліцею на повній швидкості
Український симулятор бойового застосування дронів Remote Reaper: FPV Drone () отримав нове оновлення!
Цього разу розробник зробив акцент на атмосфері бою та реалістичній симуляції РЕБ. Це оновлення додає повноцінну реалістична модель придушення каналу керування. Тепер, якщо залетіти в зону дії ворожого РЕБ, є ризик повної втрати контроля над дроном. Цей режим вмикається перед початком місії.
Тепер ворожа техніка відкриває вогонь по цілях, а вибух техніки уражає об’єкти поруч, тож детонація самої машини здатна зачепити цілі навколо. Нові звуки дрона - їх записали зі справжніх бойових FPV, тепер кожен борт у симуляторі звучить приємно та реалістично.
Симулятор продовжує активно розвиватись, а гравці прямо впливають на його майбутнє.
питання для дроноводів-чи корисний це український симулятор для навчання?
Востаннє редагувалось prodigy в Чет 11 чер, 2026 17:10, всього редагувалось 1 раз.
ЛАД написав:Что имеется ввиду? Количество военнослужащих в СБС?
Так , кількість ОПЕРАТОРІВ Бо ми вже виходимо на плато де обмеженням є не кількість БПЛА а кількість людей які можуть ними керувати
ПС якби навчились (зробили інтернет-міст) від точки запуску до наприклад Львів , і щоб операторами могли бути підлітки ... то це взагалі ВАУ, бо з мого особистого досвіду, навчитись керувати бпла, навіть просто керувати -це ще те завдання для людини старшого віку( втрата орієнтації практично відразу), а підлітки з цим би справлялись як з інтернет забавкою.
від точки запуску до наприклад Львів
deepstrike запускають у Луцьку/Рівно (на Кроштатд, ленінград) , а керування з Київа чи про Fpv на ЛБЗ?
ФПВ на ЛБЗ не вийде-завелика затримка Якраз думав про діпстрайки. якщо Ви праві... то це вже радує , адже можна відкривати ігровий салон з гарантією що його відвідувачів ніхто не буде бусифікувати
ЛАД написав:Была. Давно не покупал плитку, не знаю. понад 30% продукції почало стабільно йти на експорт у понад 20 країн світу (включаючи Німеччину)".
Я купляв доволі часто, тому так. Майстри харківську плитку відмовлялись класти, зовсім. Достатньо глянуть на харківську і ту, яка лежить поруч. Загуглив:
Для порівняння:
Питання, хто буде куплять Харків?
У кого нет денег на импорт?
Я не зрозумів за імпорт. Ти в магазині дивився, на ціни за квадрат? UPD: До того як... UPDD: Знайди серед харківської аналог цієї іспанії, приклади дві плитки глянцевою стороною
Water написав:Я купляв доволі часто, тому так. Майстри харківську плитку відмовлялись класти, зовсім. Достатньо глянуть на харківську і ту, яка лежить поруч. Загуглив:
Для порівняння:
Питання, хто буде куплять Харків?
У кого нет денег на импорт?
Я не зрозумів за імпорт. Ти в магазині дивився, на ціни за квадрат? UPD: До того як...
Теперь я не понял... Вопрос был "хто буде куплять Харків?". Я отвечаю "те, у кого на импортную плитку не хватает"
Цены посмотрел прям сейчас: "на глаз" - в два раза разница
vs
При этом: 60*60 я взял потому, что у итальянцев меньше не нашел - украинскую можно и 30*30 взять - еще в два раза дешевше...
Water написав:Десь там, у Люксембурзі, проїзд громадським транспортом- зеро. Це менше, ніж 20 центів, не знаю в яку кількість разів.
Харків і Люксембург на одному щаблі? Люксембург навіть програє - метро нема взагалі. Правда є і в ньому привабливі моменти:
Топ-10 країн за купівельною спроможністю середньої місячної зарплати: Люксембург — 9 300 доларів; Бельгія — 8 300 доларів; Нідерланди — 7 200 доларів;
Де є зарплати, там є доходи з яких можна стимулювати громадський транспорт чи якісь екологічні проєкти. А у нас, наприклад, коли взимку був дефіцит е/е і випливають цифри, що потрібно в Києві 2000-3000 кВт по 1-2 грн для будинків без газу, означає субсидіювання 26-40 тис на таку квартирку в місяць. Питання чиїм коштом? Зараз абсолютно скривлена економіка, але всі ці дисбаланси вилізуть як що доживем до миру.
"субсидіювання 26-40 тис на таку квартирку в місяць" - Віталіє Володимировиче, перелогіньтесь