Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1136711368113691137011371 ... 14819>
Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:33

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Доля бува різною: кілька місяців тому писав про сусіда - ухилянта, який Тису переплив і через кілька днів загинув в ДТП в Словаччині. А на днях його брат загинув як герой на фронті (служив з березня 2022)
Дюрі-бачі

Подякував: 891 раз.
Подякували: 639 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:36

andrijk777 написав: А навіщо абсолютно суверенній Кубі розташовувати на своїй території базу рфії або Китаю?

З тих же самих мотивів, що і в будь-яких інших країн, які розташовують в себе іноземні військові бази.
detroytred

Подякував: 2132 раз.
Подякували: 3230 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:37

detroytred написав:Перший пошук видав.
Для студентів:
*Зокрема, у майбутньому, вона схожим чином трактувалася американським президентом Вудро Вільсоном: “Доктрина є виключно національною політикою Сполучених Штатів і має стосунок до національної безпеки та життєвих інтересів”.

Генрі Кісінджер у своїй праці “Дипломатія” надає Доктрині Монро дуже важливого значення. Він вважає, що проголошені принципи були не просто словами, а рішучим попередженням та виявом готовності протидіяти європейській експансії в Західну півкулю.*
https://studies.in.ua/mvidn_seminar/894 ... monro.html

Нехай хтось спробує розмістити свою базу на незалежній Кубі)))
І не тільки.

Ви б дійсно ще Колумба згадали…

США вже декілька десятиріч не слідують доктрині Монро і вважають її історією, а у 2013 році формально від неї відмовились. Ті ж самі США неодноразово з початку російської агресії повторювали, що не існує жодних «зон впливу» і о Україна не є власністю росіі. Згідно ж доктрини Монро США мали певну, визначену «зону впливу». Наразі її не існує.

Стосовно баз на Кубі - росіяни зачинили останню радянську 2 роки тому. Самі. І ніхто Кубу не бомбив, коли вона там була. Цього літа на Кубу завітали російські військові кораблі, для «навчань» і Кубу теж ніхто не бомбив і вона досі є незалежною державою, а не територією, анексованою США.

Нагадаю, що у 2014 році ніхто в жодне НАТО не йшов, і іноземних баз в Україні не існувало, оскільки вони заборонені Конституцією, тому аналогії тут недоречні. Це, по-перше, а, по-друге, я писав про правила, про які скиглить росія, що неможна примусово приєднувати інші країни. Їх вигадали не США, а СРСР.

ЛАД написав:Вы не юрист случайно?
Официальные "законы" и договоры не поменялись.
Но Союз исчез в 1991. Сильно поменялся баланс сил. Поменялись и фактические порядки.

Правила не бывают «фактическими». Правила подразумевают формальность. Эти правила, которые не дают россии аннексировать соседние государства, придуманы в Кремле. Ничего после развала совка не поменялось, чтобы давало бы право странам аннексировать соседние страны, кроме того, что россия довольно быстро скатилась в фашизм. Я не помню, чтобы россия вышла из ООН или Хельсинских соглашений, если ей так не нравится принцип нерушимости границ.
АндрейМ

Подякував: 11 раз.
Подякували: 88 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:53

Мир Трампа - останній шанс для України.
Schmit

Подякував: 82 раз.
Подякували: 277 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:54

АндрейМ написав:Ви б дійсно ще Колумба згадали…

США вже декілька десятиріч не слідують доктрині Монро і вважають її історією, а у 2013 році формально від неї відмовились. Ті ж самі США неодноразово з початку російської агресії повторювали, що не існує жодних «зон впливу» і о Україна не є власністю росіі. Згідно ж доктрини Монро США мали певну, визначену «зону впливу». Наразі її не існує.

Стосовно баз на Кубі - росіяни зачинили останню радянську 2 роки тому. Самі. І ніхто Кубу не мою бомбив, коли вона там була. Цього літа на Кубу завітали російські військові кораблі, для «навчань» і Кубу теж ніхто не бомбив і вона досі є незалежною державою, а не територією, анексованою США.

Нагадаю, що у 2014 році ніхто в жодне НАТО не йшов, і іноземних баз в Україні не існувало, оскільки вони заборонені Конституцією, тому аналогії тут недоречні. Це, по-перше, а, по-друге, я писав про правила, про які скиглить росія, що неможна примусово приєднувати інші країни. Їх вигадали не США, а СРСР.

Два моменти:
1. Я і не стверджував, що Штати та інші країни Заходу сприймають зони впливу так само, як і рфія (реагують так само, як і рфія, априклад стосовно України - військовою агресією).
Звісно, що більш розвиненим і потужним США цілком достатньо інших заходів для захисту своїх інтересів.
2. На Кубі залишився центр аля шпигунський - радіоелектронної розвідки.
Порівнювати його з військовою базою я б не став.

І:
https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3 ... inken.html
«Це те, за чим ми будемо дуже, дуже уважно стежити, і ми дуже чітко це сказали. Ми будемо захищати свою Батьківщину і захищати наші інтереси», – сказав Блінкен.
Про які порушення інтересів діяльністю Китаю на території Куби може бути мова? На території Куби нехай роблять, що хочуть. Так?
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 22:54

detroytred написав:
  andrijk777 написав: А навіщо абсолютно суверенній Кубі розташовувати на своїй території базу рфії або Китаю?

З тих же самих мотивів, що і в будь-яких інших країн, які розташовують в себе іноземні військові бази.

Зазвичай, заради оборони. Не думаю що Куба боїться США.
Або як дружній жест для дружніх країн. Не думаю що РФ чи Китай настільки дружні до Куби.
andrijk777

Подякував: 190 раз.
Подякували: 286 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 23:01

andrijk777 написав:
  detroytred написав:

Зазвичай, заради оборони. Не думаю що Куба боїться США.
Або як дружній жест для дружніх країн. Не думаю що РФ чи Китай настільки дружні до Куби.

Да ще хоч і заради грошей, технологій і будь-чого ще.

Рфія розмістила ядрьонку в сябрів і не відмовилася б від зброї на Кубі.
І що ж їй заважає?

Добре. Не влаштовує приклад з США, є приклад з Францією. В отій статті вище.
detroytred

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 23:02

andrijk777 написав:
  ЛАД написав:Вы троллите?
Или не читаете мои посты?
Я об этом всё время пишу, а вы мне "открываете глаза"?
А ослаблена она была и в 2021 по сравнению 1991, но за время войны ослабилась ещё больше. И сейчас я сравниваю с началом войны.
Или вы будете рассказывать, что разрушения и массовая миграция укрепляют страну?

Я задаю уточнюючі питання тому що не розумію вашої позиції.
Те що Україна ослаблена - це прям очевидно і банально.
1.Україна ослаблена, значить потрібно заключати мир любою ціною.
2.Україна ослаблена, але РФ також ослаблена(і ослабляється) тому воюємо до кінця.
Це 2 діаметрально різні позиції. Яка з них ваша?

Первая, но не любой ценой.
Удивляет, что вы до сих пор не поняли, хотя я уже много раз говорил, что нужен мир. И достаточно регулярно пишу об этом.
ЛАД
2

Подякував: 5347 раз.
Подякували: 4858 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 23:06

detroytred написав:
  Letusrock написав:
Надо делать Украину сильнее и оказывать давление на Путина", – отметил Джон Хили.

Які точні формулювання!
Не каже, що треба робити, щоб Україна, як мога швидше здобула перемогу і закінчилась ця війна, а каже про потужніше.

Что вас удивляет?
Уже давно понятно, что "партнёры" задачу "перемога" не ставят. И не ставили.
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 18 гру, 2024 23:09

andrijk777 написав:
  detroytred написав:Мова була не про документ, а про принцип --- наявності зон впливу.
Про принцип.
Ще раз - про принцип.

Ви прям Америку відкрили.
Зони впливу існують 3000 років, а може й більше.
Вся політика Вікторіанської епохи була побудована на зонах впливу. Саме тоді і придумали цю доктрину.
Сьогодні світ не побудований на зонах впливу, це по великому рахунку анархізм.
Всі ці "зони впливу" це російський наратив і не більше.

Вы ошибаетесь.
И "анархизм" опечатка? Наверно, "анахронизм"?
ЛАД
2

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1136711368113691137011371 ... 14819>
Форум:
+ Додати
    тему