Доля бува різною: кілька місяців тому писав про сусіда - ухилянта, який Тису переплив і через кілька днів загинув в ДТП в Словаччині. А на днях його брат загинув як герой на фронті (служив з березня 2022)
detroytred написав:Перший пошук видав. Для студентів: *Зокрема, у майбутньому, вона схожим чином трактувалася американським президентом Вудро Вільсоном: “Доктрина є виключно національною політикою Сполучених Штатів і має стосунок до національної безпеки та життєвих інтересів”.
Генрі Кісінджер у своїй праці “Дипломатія” надає Доктрині Монро дуже важливого значення. Він вважає, що проголошені принципи були не просто словами, а рішучим попередженням та виявом готовності протидіяти європейській експансії в Західну півкулю.* https://studies.in.ua/mvidn_seminar/894 ... monro.html
Нехай хтось спробує розмістити свою базу на незалежній Кубі))) І не тільки.
Ви б дійсно ще Колумба згадали…
США вже декілька десятиріч не слідують доктрині Монро і вважають її історією, а у 2013 році формально від неї відмовились. Ті ж самі США неодноразово з початку російської агресії повторювали, що не існує жодних «зон впливу» і о Україна не є власністю росіі. Згідно ж доктрини Монро США мали певну, визначену «зону впливу». Наразі її не існує.
Стосовно баз на Кубі - росіяни зачинили останню радянську 2 роки тому. Самі. І ніхто Кубу не бомбив, коли вона там була. Цього літа на Кубу завітали російські військові кораблі, для «навчань» і Кубу теж ніхто не бомбив і вона досі є незалежною державою, а не територією, анексованою США.
Нагадаю, що у 2014 році ніхто в жодне НАТО не йшов, і іноземних баз в Україні не існувало, оскільки вони заборонені Конституцією, тому аналогії тут недоречні. Це, по-перше, а, по-друге, я писав про правила, про які скиглить росія, що неможна примусово приєднувати інші країни. Їх вигадали не США, а СРСР.
ЛАД написав:Вы не юрист случайно? Официальные "законы" и договоры не поменялись. Но Союз исчез в 1991. Сильно поменялся баланс сил. Поменялись и фактические порядки.
Правила не бывают «фактическими». Правила подразумевают формальность. Эти правила, которые не дают россии аннексировать соседние государства, придуманы в Кремле. Ничего после развала совка не поменялось, чтобы давало бы право странам аннексировать соседние страны, кроме того, что россия довольно быстро скатилась в фашизм. Я не помню, чтобы россия вышла из ООН или Хельсинских соглашений, если ей так не нравится принцип нерушимости границ.
США вже декілька десятиріч не слідують доктрині Монро і вважають її історією, а у 2013 році формально від неї відмовились. Ті ж самі США неодноразово з початку російської агресії повторювали, що не існує жодних «зон впливу» і о Україна не є власністю росіі. Згідно ж доктрини Монро США мали певну, визначену «зону впливу». Наразі її не існує.
Стосовно баз на Кубі - росіяни зачинили останню радянську 2 роки тому. Самі. І ніхто Кубу не мою бомбив, коли вона там була. Цього літа на Кубу завітали російські військові кораблі, для «навчань» і Кубу теж ніхто не бомбив і вона досі є незалежною державою, а не територією, анексованою США.
Нагадаю, що у 2014 році ніхто в жодне НАТО не йшов, і іноземних баз в Україні не існувало, оскільки вони заборонені Конституцією, тому аналогії тут недоречні. Це, по-перше, а, по-друге, я писав про правила, про які скиглить росія, що неможна примусово приєднувати інші країни. Їх вигадали не США, а СРСР.
Два моменти: 1. Я і не стверджував, що Штати та інші країни Заходу сприймають зони впливу так само, як і рфія (реагують так само, як і рфія, априклад стосовно України - військовою агресією). Звісно, що більш розвиненим і потужним США цілком достатньо інших заходів для захисту своїх інтересів. 2. На Кубі залишився центр аля шпигунський - радіоелектронної розвідки. Порівнювати його з військовою базою я б не став.
І: https://www.ukrinform.ua/rubric-world/3 ... inken.html «Це те, за чим ми будемо дуже, дуже уважно стежити, і ми дуже чітко це сказали. Ми будемо захищати свою Батьківщину і захищати наші інтереси», – сказав Блінкен. Про які порушення інтересів діяльністю Китаю на території Куби може бути мова? На території Куби нехай роблять, що хочуть. Так?
ЛАД написав:Вы троллите? Или не читаете мои посты? Я об этом всё время пишу, а вы мне "открываете глаза"? А ослаблена она была и в 2021 по сравнению 1991, но за время войны ослабилась ещё больше. И сейчас я сравниваю с началом войны. Или вы будете рассказывать, что разрушения и массовая миграция укрепляют страну?
Я задаю уточнюючі питання тому що не розумію вашої позиції. Те що Україна ослаблена - це прям очевидно і банально. 1.Україна ослаблена, значить потрібно заключати мир любою ціною. 2.Україна ослаблена, але РФ також ослаблена(і ослабляється) тому воюємо до кінця. Це 2 діаметрально різні позиції. Яка з них ваша?
Первая, но не любой ценой. Удивляет, что вы до сих пор не поняли, хотя я уже много раз говорил, что нужен мир. И достаточно регулярно пишу об этом.
detroytred написав:Мова була не про документ, а про принцип --- наявності зон впливу. Про принцип. Ще раз - про принцип.
Ви прям Америку відкрили. Зони впливу існують 3000 років, а може й більше. Вся політика Вікторіанської епохи була побудована на зонах впливу. Саме тоді і придумали цю доктрину. Сьогодні світ не побудований на зонах впливу, це по великому рахунку анархізм. Всі ці "зони впливу" це російський наратив і не більше.
Вы ошибаетесь. И "анархизм" опечатка? Наверно, "анахронизм"?