|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:38
Shaman написав: fler написав:Чому б прихильникам совка не стартанути окрему гілку? І ностальгуйте там досхочу. 10 сторінок флуду! Лише 5-6 постів по темі.
як один з людей, що запустив це, поясню, чому вважаю це важливим в контексті цієї гілки.  але бачите, кавалерія підтягнулася й індіанці поки поховалися .......... а чого це економіка в Україні така слабка. а як вона буде сильною, якщо половина населення досі чекає, що держава за них подбає. ті, хто працює, неважливо ким, але працює - вони собі заробили гроші, й на квартиру теж. зараз квартиру складно й на Заході купити, але це вже інша проблема. а ті, хто звик отримувати кошти зі нічогонероблення - у цих почалися проблеми. й не треба мені розповідати, що роботи немає - на основних робочих на всіх заводах, де я працював, були вакансії з 2005 року - але ж там працювати треба, там виробіток. якби країна складалася з таких як я чи будівельник - у нас була б друга Польща. а там маємо, що маємо. бо ці люди, які хочуть отримувати від держави дотації - вони виборці, й радо обирають тих, хто обіцяє робити мало, але отримувати гарантовано. ............
Всё понятно. Как всегда: Народ поганий". Весь, кроме шамана и будівельника. От скромности вы явно не умрёте. Ещё стоило написать, что если бы все так самоотверженно сражались с росс. агрессией, то мы бы уже вот-вот готовились к параду Победы на Красной площади. будівельник неодноразово казав, але чомусь через особисті образи відкидається думка - спочатку треба заробити, потім можна ділити. в нас більшість вимагає спочатку поділити, до того ж треба поділити більше заробленого, а різницю нехай "капіталісти" доплатять. й не вистачає в них чи то розуму, чи розуміння, що при такому підході виходить все навпаки - в кінці кінців платить населення, а різницю не заробляють капіталісти, а розкрадають чиновники. все просто. будівельник агитирует за личный заработок каждого человека, что не реально. Большинство американцев хорошо зарабатывают благодаря богатству страны, а не наоборот - США богатые, потому что сумел разбогатеть каждый человек. Хотя, конечно, работают они много. тому так, тут з темою срср треба закінчувати, хоча я б ще прокоментував  але оці два наслідки срср досі гальмують наш розвиток. в Польщі та Прибалтиці цих проблем нема, тому й розвиток там інший
Я что-то не слышал о значительных экономических успехах Прибалтики. Не поделитесь данными?
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5340 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:43
budivelnik написав:Але якщо айтішники платять 5% податків
5% зі 100, чи 20% з 10. При бажанні, багато хто може влаштуватися в Дія-Сіті і платити низькі податки. Але не роблять цього.
-
vt313
-
-
- Подякував: 0 раз.
- Подякували: 0 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:49
ЛАД написав:будівельник агитирует за личный заработок каждого человека, что не реально. Большинство американцев хорошо зарабатывают благодаря богатству страны, а не наоборот - США богатые, потому что сумел разбогатеть каждый человек. Хотя, конечно, работают они много.
Може по поличкам? 1 Для того щоб багаті могли щось хорошого зробити -треба щоб їх стало більше ніж є. При чому , поки їх кількість не сягне 5% доти вони не зможуть навіть пройти в парламент.... А поки не пройдуть -доти Парламент не буде відстоювати їх інтереси А якщо Парламент не відстоює інтереси багатих-значить умов для того щоб ставало більше багатих - не буде (все по дейтротреду, тільки з уточненням, спочатку самі багатієм, потім створюємо політичну партію , а вже далі як і казав читач кенса і бальцеровича) , партія створює умови для швидкого росту кількості багатих 2 З іншого боку Є два поняття багатих... Багатий так що аж очі ріже пересічному(олігарх) Багатий- бо створює більше ніж споживає і має в 2-10 разів більше від бідного.. Так от я за другу категорію багатих І саме ця категорія повинна зробити себе сама... Бо ні Олігархи , ні Держава-не потребують людей яким від них (від держави чи Олігархів) нічого не треба, бо якщо не треба то важко керувати , а чиновники не люблять самостійних. 3 Як зявляються БАГАТІ по версії будівельника Все просто Багатий це той що робить більше ніж споживає ..... і чим довше він знаходиться в цьому алгоритмі тим багатшим стає... Уточнення-як правило цей алгоритм бажано щоб працював кілька поколінь , бо тільки тоді , коли людина відкладає 10% від створеного , щоб стати всього в 2 рази багатшим від такого самого як і сам ( при депозиті в нехай 10% річних) треба 30 років.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:49
budivelnik написав: Дюрі-бачі написав:Є чудові приклади в Україні: гляньте як ІТ розвивалось, поки його регулятори ще не задушили. Прям зараз в Україні розвивається сучасний мілтех (ті ж дрони)
Я сплачую з створеного - 50%...
Пам"ятаємо - в ці 50% входить ЕСВ найманих працівників яким ти платиш мінімалку, ПДВ сплачений покупцями та акцизи. Враховуючи що зараз при ціні пачки сигарет 100грн - 70 це акциз, виникає питання про відсоток контрафакту при якому вдається платити фактично менш 30% податків. Айтішники сплачували з створеного -5% ( а подекуди й 22+18% з мінімалки)
Саме так, зі створеного, а не перепроданого. Як завжди "забув" про ПДВ. 18% ЕСВ з мінімалки, враховуючи що адекватну пенсію вони не отримають, теж забувати не варто. По факту - довоєнні податки IT ФОП були 20-25% від обороту. Люмпену звичайно це може здаватись вдвічі менше, ніж 45-50% які платили наймані працівники, але в абсолютних числах все було навпаки, поки пересічний ТК платив податків 10 000грн/місяць - середній (чи навіть посередній) IT ФОП - всі 25-30 000. І коли їх змусили сплачувати -6% - то це регулятори розвалили а може глянемо з іншого боку?
Дія-Сіті. Пів року грабіжницьікого курсового податку в ~30%, який був введеней із початком війни та відмінений аккурат коли виявилось окрім ІТ почали грабувати ще й аграріїв. Заборона пересування. Бо якби мені дозволили сплачувати 5% замість 50% - то за 30 років я також добився б більшого
Якби ти самостійно створив саме новий ринок та робочі місця, заводив у країну зароблену на зовнішньому ринку валюту щоб потрати її тут, а охорона (та оборона) твоєї сигаретно-алкогольної лавки коштувала державі так само нічого, як охорона ноутбука з якого ти строчиш єралашики, і був достатньо розумним та затребуваним щоб самостійно обирати де жити та тратити зароблене - тобі б теж дозволили...
-
candle645
-
-
- Подякував: 39 раз.
- Подякували: 21 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:55
candle645 написав:Враховуючи що зараз при ціні пачки сигарет 100грн - 70 це акциз, виникає питання про відсоток контрафакту при якому вдається платити фактично менш 30% податків.
Я сплачую тільки 5% акцизного , тому скільки там в пачці-мене не гребе + в сигаретах ПДВ сплачує виробник і я до цього не маю ніякого відношення і навіть в касовому чек вибиває-звільнено від ПДВ Тому ще раз для поверххапайок Створене моїм бізнесом-це різниця між сумою продажу і сумою закупки проданого. Так от З цієї різниці я сплачую 50%.... В цій різниці присутня зарплата працівників, але так як я цю зарплату не отримую, то податки з зарплати працівників-сплачують працівники ( я є тільки передаточною шестєрьонкою цієї сплати) В той час коли айтішнік який працює дома і отримує наприклад 5000 доларів зарплати -платить Державі 5+1%=300 доларів і залишає собі 4700. це точно гірше співвідношення ніж платять прості жіночки за прилавком мого магазину, які з своєї нарахованої зарплати+єсв в 20000 грн-на руки отримують 13000 ( грубо з 1000 доларів платять 300 податків)
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 290 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 20:58
budivelnik написав: ЛАД написав:Будивельник рассказывает, как классно в Украине с жильём, и не замечает, что сам же показывает - не всё так здорово.
Не треба підманіпульовувати Я показую що Було в 1990 році 2,95 особи жили в квартирі розміром в 52м2 а в 2018 році вже 2,45 особи жили в квартирі 58м2.. Отже Якість життя у розрізі житла в Україні на 30% ВИЩА ніж була в Совку на момент розпаду... Від того , збільшується населення чи зменшується-якість житла є величиною абсолютною. І останнє Чим ближче ми підходимо до забезпечення тим чи іншим ресурсом-тим повільним стає наш рух... Одне діло дійти з 50 машин(совок) на 1000 населення до 250(Україна) І зовсім інше з 1200 до 1223 як в сьогоднішніх Сан Маріно  .
"Не треба підманіпульовувати". Одно дело улучшить обеспечение жильём, когда население падает - для этого достаточно строить, к примеру столько, сколько ушло в ветхий фонд и должно быть разрушено. При этом жилищные условия будет автоматически улучшаться. И тем быстрее, чем будет падать численность населения. И совсем другое дело, когда население растёт. При этом надо строить замену ветхого фонда + дополнительное жильё для увеличивающегося населения. И с этим "+" можно остаться на месте.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5340 раз.
- Подякували: 4854 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 29 бер, 2025 21:00
Дюрі-бачі написав: Faceless написав:Моряки нікуди не зникли самі по собі.
Як і ТШ-ників іх киданули з початком війни. Обіцяли бронювання, обіцяли і так і не зробили.
Хай би то хтось з моряків прокоментував, але не пригадаю щоб їм, як і айтівцям, щось реально обіцяли.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1491 раз.
- Подякували: 8228 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 21:03
Дюрі-бачі написав: budivelnik написав:То може айтішники-це паразити на тілі роботяг?
ИМХО ІТ-шники це якраз ті, хто виконує основну функцію держави в економіці - вони отримують зовнішнє фінансування (або як Ви сказали - крадуть в інших держав).
а будівельник, як сучасний гегеомон, створює ВВП в наливайці, а ІТ це як колись "вшива інтелігенція"
-
flyman
-
-
- Подякував: 1603 раз.
- Подякували: 2842 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
3
Додано: Суб 29 бер, 2025 21:06
Дюрі-бачі написав:Просто ІТ і наша аграрка - це приклад того, як можна збудувати успішну галузь з 0, не використовуючи спадок совка, за правильної регуляції держави.
Ти зовсім дурний, точніще ти приклад 100% бюджетного освітянина, який освоює бюджет (від 1000грн надбавки не відмовився? ) Наша аграрка це приклад того, як ніде в світі не знущаються над землею. Це просто дикість та ігнорування всім нормам агротехники та здравого глузду.У Франції чи Німеччині просто ні в кого не прийде думка разорати заплавні луки, сіяти кукурудзу за метр від річки.
Востаннє редагувалось d44 в Суб 29 бер, 2025 21:27, всього редагувалось 2 разів.
-
d44
-
-
- Подякував: 4 раз.
- Подякували: 71 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 29 бер, 2025 21:06
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 29 бер, 2025 21:08, всього редагувалось 2 разів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 873 раз.
- Подякували: 635 раз.
-
-
Профіль
-
-
1