Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1339713398133991340013401 ... 14249>
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:03

detroytred написав:
  budivelnik написав:В Україні всі ТРИ покоління станом на 1990 рік були забиті до совкового менталітету.

В Україні в 90-ті в підприємці подались від прибиральниці до професорів, від прапорщика до генерала.
І успішно бізнесували.
До поки не вичерпалися умови росту.
Податись то вони подались...
От тільки знань в них не було...
В 2020 - долярчик повністю обнулив свій зароблений за 15 років капітал і вгатив його в житло... і стався для нього крах як для бізнесу
Бо починати з нуля він не хоче, а використати капітал-не може бо просрав(хоча й не найгіршим чином)...

Тому ще раз
Капіталізм-це капітал
А капітал -заробляється поколіннями
А заробляти поколіннями - треба вміти
Тому
Якщо ПроХфесор пішов торгувати компютерами і заробив собі на волгу і квартиру -*залишився з капіталом з яким стартував 20 років до того... то він не підприємець... він простий роботяга який ЗЇВ все що заробив.

І сам вміння ЗРОБИТИ більше ніж СПОЖИТИ і відрізняє роботягу від капіталіста.
І якщо вдається привити наступним поколінням вміння витрачати тільки частину заробленого -це й перетворює цих людей в багатих...

А РИНОК - це і є наявний капітал, адже чим більше у вас ресурсів щоб щось купити -тим більше щансів що вам це щось привезуть або виготовлять.

Труси-Хрестик
Спочатку СТВОРІТЬ і це створене буде визначати РОЗМІР ринку.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:05

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Дюрі-бачі написав:
  budivelnik написав:Регулятори створять ?....

Так. Є чудові приклади в Україні: гляньте як ІТ розвивалось, поки його регулятори ще не задушили. Прям зараз в Україні розвивається сучасний мілтех (ті ж дрони)
Задушили???
Faceless
Модератор

Подякував: 1491 раз.
Подякували: 8228 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:08

Faceless написав:Задушили???

Пам'ятаю як в 2022 році обіцяли золоті гори коли створили "Закарпатський ІТ кластер" і як киданули всіх ІТ-шників, і в результаті значна частина вже зареєстровані і платять податки не Україні.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Суб 29 бер, 2025 20:08, всього редагувалось 1 раз.
Дюрі-бачі

Подякував: 871 раз.
Подякували: 631 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:08

Дюрі-бачі написав:
  budivelnik написав:То може айтішники-це паразити на тілі роботяг?

ИМХО ІТ-шники це якраз ті, хто виконує основну функцію держави в економіці - вони отримують зовнішнє фінансування (або як Ви сказали - крадуть в інших держав).
Яким боком до вказаного функції держави? Коли це основною функцією держави стало "отримання зовнішнього фінансування "? Що це за економ теорія така?
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:10

барабашов написав:А коли ти народився, ну щоб про Андропова, Льоньку та Кравчука складно брехати виходило(Новочеркаськ мабуть i ЛАД вже забув як там по радio забрехували розстрiли цiвiльних) тут людям, що пам'ятають горiлку не лише по 4,32 , а й по 2,65?

Ти у нас точно совок прожив дитинкою, бо знав би, що 2.82, а не 2.65
Ну то таке ))

Не знаю, коли народився Shaman, але я пам"ятаю, в свідомову віці, промови Льонкі, коли він вже не міг вимовляти слова

Я застав поховання Льонкі, коли нас в школі зібрали в спортзалі дивитись церемонію поховання
Далі вже були перегони на лафетах

З Дюрі-бачі, який по легенді зовсім молодий, і топить за совок - я ржу )
Його б на тиждень в той справжній совок, заволав би на третій день: - це не той СРСР, мені інше розповідали, дайте мені отой міфічний СРСР.

Менто-пенс з його "до 1985 року велосипеди не крали" - це взагалі в аннали історії )
Мені батьки ще в 1982 казали "біля магазину велік не залишай без нагляду - вкрадуть"

В 1983 році залишив велік біля магазину, думав швидко заскочу в магазин.
За 5 хвилин велік біля магазину вкрали і ніхто нічого не бачив
Колеги менто-пенса досі шукають той вел )
Востаннє редагувалось pesikot в Суб 29 бер, 2025 20:15, всього редагувалось 1 раз.
pesikot

Подякував: 542 раз.
Подякували: 1256 раз.

Профіль

2
2
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:10

Faceless написав:Яким боком до вказаного функції держави?

Бо в держави є тільки 3 шляхи наповнити бюджет:
1. Отримати зовнішнє фінансування
2. Зібрати податки.
3. Надрукувати гроші
Дюрі-бачі

Подякував: 871 раз.
Подякували: 631 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:11

Дюрі-бачі написав:
  budivelnik написав:Я сплачую з створеного - 50%...
Айтішники сплачували з створеного -5% ( а подекуди й 22+18% з мінімалки)
І коли їх змусили сплачувати -6% - то це регулятори розвалили
а може глянемо з іншого боку?
Бо якби мені дозволили сплачувати 5% замість 50% - то за 30 років я також добився б більшого

То може айтішники-це паразити на тілі роботяг?
Для тих хто спробує обізвати мене торгашом...
Так і металурги,селяни,будівельники водії тролейбусів і так далі-також платили 40+% з свого доходу...
ИМХО ІТ-шники це якраз ті, хто виконує основну функцію держави в економіці - вони отримують зовнішнє фінансування (або як Ви сказали - крадуть в інших держав).
Ви якийсь смішний
1 Яка різниця звідки ви візьмете кредит-якщо вам його все одно віддавати з відсотками?
2 Ви хоч розумієте що Держава може переросподілити тільки те що отримала у вигляді податків?
Але якщо айтішники платять 5% податків і 95% залишають в себе - то яка різниця для Держави? вона ж оперує тільки тими 5% які отримала.
3 Ті 95% що отримали(залишили за свою працю айтішники) вони витратили на себе...
То яка різниця особисто Вам що я заробляю 100 000 і витрачаю на себе 95000?
якщо ви з цього нічого не отримуєте

Тому
або говоримо про умови для малої частки населення(1% від наявного) -айтішників-і для них створюємо оподаткування 5%
і задаємо собі питання
чому в інших галузях 25% населення оподатковані 40%
і чи не є низьке оподаткування для айтішників тим самим що і високі зарплати для прокурорів? з точки зору тих 10 млн які сплачують 40%
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:11

Shaman написав:
  ЛАД написав:
  Дюрі-бачі написав:.............
Зараз на половину ЗП просто не виживеш (на відміну від 2007, і, з певною натяжкою, 2021 чи 2013). Особливо якщо родина з 2-3 дітьми

На зарплату шамана, может, и нормально.
Вот только пишущие здесь, как правило, забывают о средних зарплатах в Украине и почему-то полагают, что у всех/очень многих зарплаты считаются в тысячах долларов. :)

пішов вже флуд. але моя думка така - якшо взяти рівень життя 80 років - речі носимо до зношення, одна пара взуття, один телевізор найпростіший - то й з поточної зп можна відкладати. звідки брались квартири? будівельник розписав - з того, що недоплачували зп роками - тому й жили бідно. а там й на квартиру вистачить - але не тим хто більше працював, а тим хто найспритніший. чи там має більше дітей. "справедливість".

й так, кваліфіковані робочі менше ніж за 1 куо працювати не хочуть. 500 уо - це щоб на роботу ходити.

Это ещё преувеличение или уже ложь (насчёт "до зношення" и одна пара")?

Насчёт недоплачивали - это шло не только (и не столько) на квартиры, но и на оборону. Если бы Украина столько тратила на оборону, то тоже доходы были бы пониже, но зато войны или вообще не было бы, или не было бы захвачено 20 % территории и не приходилось бы унижаться перед США, выпрашивая подачки.

Будивельник рассказывает, как классно в Украине с жильём, и не замечает, что сам же показывает - не всё так здорово. Я уже приводил цифры роста населения Украины в советское время и будивельник говорит об этом. За 40 лет с 1951 по 1990 рост по памяти 40%. При том, что в 1950 было очень много разрушенного в войну и жилья не хватало очень сильно. Отдельная квартира у семьи была неописуемым счастьем. За 30 лет независимости население уменьшилось на 20% (минимум, скорее, больше). Было бы крайне удивительно, если бы площадь на человека не увеличилась. И понятно, что обеспечить всех жильём в УССР было значительно сложнее.

Насчёт того, что быстрее давали семьям с детьми.
Вы с издёвкой пишете о "справедливости". А что не так? Молодая семья ещё не могла успеть заработать на квартиру или доказать, что они "більше працюють". Если им не давать квартиру, то и с рождениями детей им надо подождать. По-вашему, это будет "справедливо". Вот только будет демографический кризис.

Ещё пример из сегодняшней собственной практики.
Я оформил пенсию в начале 2011, т.е. 15 лет назад. За эти 15 лет в результате всех индексаций она выросла в грн почти в 3 раза. При этом в долларе уменьшилась почти вдвое. При этом цены в долларе тоже выросли. Что надо сказать в таком случае - пенсия выросла?

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:який середній клас в срср?

Звичайний середній клас, який мав житло, кілька дітей вчилось в університеті і родина їздила на курорти щороку... В Ужгороді таких було десь 25%

Думаю, значительно больше.
Да, за стипендию, как пишет prodigy, прожить было, скажем так, сложно. В моё время это было 35 руб, повышенная на 25% больше. На 5 курсе было чуть выше, не помню, то ли 40, то ли 45 руб. Поэтому ездили летом в стройотряды (можно было вполне прилично заработать), устраивались подработать на каникулах, ходили на разгрузку вагонов. Но в итоге не помню случаев, чтобы кто-то ушёл из универа из материальных соображений. А учились с разным достатком, в т.ч. и из села.
Я, кстати, пока не закончил универ, был из семьи с достатком точно ниже среднего и ездил на море далеко не каждый год. Поэтому пионерлагерь для мамы был спасением. И я его не воспринимал как концлагерь. Ездили туда, кстати, и дети из явно более богатых семей.

О путёвках. я не принадлежал к "партхозноменклатуре", работал вполне рядовым инженером на заводе. Но путёвки брал достаточно часто. Начиная от лыжной базы в Карпатах и до турпоезда по Средней Азии или на турьазу в Тянь-Шанб. Это были относительно дорогие путёвки, но за 30% стоимости можно было себе позволить. Остальное доплачивал профсоюз.

И ещё.
Если люди будут и дальше считать, что для счастья нужно иметь 20 пар обуви , 30 платьев/костюмов и 5 (или сколько?) телевизоров, то "Боливар не вынесет двоих". Земля не выдержит. Так что, скорее всего, ещё при вашей жизни людям придётся уменьшить аппетиты. У меня относительно "фирменные" джинсы появились уже, когда работал. И магнитофона тоже не было. Не могу сказать, что я сильно страдал по этому поводу или чувствовал себя ущербным.

Шаман, это уже считается аргументами или тоже нет?
P.s. "Я вам уже всё сказал. Не интересно спорить с демагогией." Это я писал не об этом разговоре, а в связи с вашими ответами на старое.
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:14

Дюрі-бачі написав:
  Faceless написав:Задушили???

Пам'ятаю як в 2022 році обіцяли створити "Закарпатський ІТ кластер" і як киданули всіх ІТ-шників, і в результаті значна частина вже зареєстровані і платять податки не Україні.

Не знав що хтось всерйоз сприймає купу заяв якихось чинуш, це по-перше. "Киданули" - це в сенсі повномасштабна війна почалася? Так, десятки тисяч виїхали, з них певна частина (не всі) перейшли на білінг держави, кули переїхали, проте і чимало працює досі на своєму українському ФОПі, тобто і експорт, і платіжний баланс України підтримує, і які-не які податки сплачує (з ФОПа ті самі, тільки от ПДВ від їх витрат вже нема).
Але більше сотні тисяч так і залишились в Україні. Найбільші галери як працювали так і працюють.
В якому всесвіті це можна назвати "задушили" - я не знаю.
Faceless
Модератор

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Суб 29 бер, 2025 20:14

fler написав:Чому б прихильникам совка не стартанути окрему гілку? І ностальгуйте там досхочу.
10 сторінок флуду! Лише 5-6 постів по темі.

fler, этот разговор затеяли не "прихильники совка", а совсем даже наоборот.
Может вы им посоветуете, не поднимать каждый раз эту тему, а "стартанути окрему гілку"?
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4854 раз.

Профіль

2
2
6
  #<1 ... 1339713398133991340013401 ... 14249>
Форум:
+ Додати
    тему