Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 1396213963139641396513966 ... 14149>
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 20:56

Hotab написав:Відвоювавши багато років офіцер має право на відпочинок.
Навіть без огляду на справжню інвалідність чи ні.

Де в фразі "Відвоювавши багато років офіцер має право на відпочинок" йде мова про мобілізованого цифільного, або хоча-б про солдата-першоконтрактника строк контракту якого давно закінчився? Я наприклад бачу там виключно "офіцер".
Тому повторюю питання - Чому таке право має саме вислужений офіцер, а не мобілізований цивільний?

Про які ще «злочини» мова? Хто і де встановлював злочин Залужного чи Успіха, чи Фріза?

Добре хоч Фріза тут в "схемах" не звинувачували навіть такі як ти.
Успіха в "схемах" звинувачував в тому числі і ти, я навпаки неодноразово вказував, що його дружина лише врешті задокументувала свій реальний стан здоров"я.
Зараз навіщось згадав про "схеми" в контексті Залужного теж ти.

Ти можеш ділити на кількість років проведених в армії, у тебе чим більше, тим більший борг. Ну тобто ти мабуть ніколи не виберешся з ЗСУ і боргів , служити будеш до смерті (своєю смертю, від старості).

Під час війни борги саме віддають (повинні віддавати) вислужені в/с у яких ці борги є. У мобілізованих цивільних таких боргів нема і бути не може, навпаки - борги перед ними виникли у держави, і тільки продовжують накопичуватись.
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 20:57

Letusrock написав:
  Hotab написав:Черга тих, хто вважає, що то «малувато» , « треба до смерті»
а коли черга тих хто до останньої верби?

Після ти, хто ще не був. Ті підуть по другому колу.
Але тебе чекає перше коло, хоч ти до верби, хоч до берізки.
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2418 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 21:00

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Тому повторюю питання - Чому таке право має саме вислужений офіцер, а не мобілізований цивільний?

Якщо ти погано читаєш і ще гірше розумієш, то повторення тобою питань не допоможе. Це лише твоя проблема.
Відповідь та сама: порівнювались 2 офіцери. Але якщо в порівняння додати не офіцерів, як хочеш ти, то нічого не міняється, доведено кількома демобілізованими рядовими цього форуму.

Успіха в "схемах" звинувачував в тому числі і ти, я навпаки неодноразово вказував, що його дружина лише врешті задокументувала свій реальний стан здоров"я.
Зараз навіщось згадав про "схеми" в контексті Залужного теж ти.

Тобто ти називаєш «групові злочини» якісь, а я «схеми» (бо злочини ніхто не доказував і не зʼясовував) , але проблема в моїх словах?

Під час війни борги саме віддають (повинні віддавати) вислужені в/с у яких ці борги є. У мобілізованих цивільних таких боргів нема і бути не може,

А це в якому «уставє» (с) так сказано?
Але якщо хочеш, то я не проти..
Ти вже вислужений на 3+ роки, віддавай борги. Вони у тебе більші, ніж у неслужившого Летусрока. Його не беремо в армію, тебе лишаємо до смерті.

або хоча-б про солдата-першоконтрактника строк контракту якого давно закінчився?

Яка різниця що там у твоєї дружини закінчилось??
Вона вислужений сапог!!! З 19-го до 22 року проїдала податки, жиріла на грошах Барабашова. Хай віддає борг! Більше того, вона війну зустріла діючим в/с!! А ти ще щось вимагаєш від тих, чиї контракти закінчились задовго до початку війни.
Все так?
Чи схема борг/віддача боргу дещо складніша? Так ти розкажи, щоб і я знав :lol:
Востаннє редагувалось Hotab в Нед 25 тра, 2025 21:26, всього редагувалось 4 разів.
Hotab

Подякував: 397 раз.
Подякували: 2418 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 21:00

pesikot написав:
  BIGor написав:
  Прохожий написав:прям написано про летусрока, андрийки, хунтера и Ко...

"Ми регулярно бачимо їхні пояснення в соцмережах. Про те, що воювати мають поліція, депутати та чиновники. Про те, що у провалі мобілізації винні влада, командири та низькі зарплати. Вони щоразу викочують країні умови – і вимагають спершу відправити на фронт когось ше..."
"У країні диктатура". "Ветерани неадекватні". "Армія воює м'ясом"."
"Трагедія ухилянтів у тому, що на перемир'я не згоден Кремль – і це позбавляє їх можливості оголосити себе прихильниками "поганого миру"."
https://www.pravda.com.ua/articles/2025/05/25/7513584/

Ого, але ж ти "не такий", ти пішов на фронт? Чи ні? Хтось тут сам на себе вийшов :mrgreen:

Навіть _hunter оновив свої дані ...

Ти теж оновив, але про це ще не написав )

Не тримай в собі, напиши правду, оновив жє ? Так ? )

мене більше дивує, що емігранти так переймаються нашими справами в країні. їм би інтегруватися в нове суспільство, вчити мову - але ні один, ні другий цього не роблять. вивчили - дайте пачку цигарок,й вважають, що цього достатньо. може планують повернутися? ;) й тоді звісно, їм не подобається, що країна буде не для них 8)
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 21:02

Letusrock написав:
  Xenon написав:
1000 шахедів, які атакують Україну одночасно, може стати реальністю, – The Economist з посиланням на експертів.

Ще тези зі статті:

▪️Зараз рф виробляє за 3 дні(!) стільки шахедів, скільки виробляла за місяць ще в минулому році – 300 шт, а планує виробництво до 500 в день(!);
▪️Якщо переговори про припинення вогню проваляться, то в України будуть проблеми з ППО і доведеться «нормувати» ракети-перехоплювачі.

https://www.economist.com/europe/2025/0 ... on-ukraine

дехто тут сміявся рік тому про плани - 6000 в рік

й хто ж сміявся? чи чергова брехня/вигадка?..
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 21:08

проблем дуже багато. але окрім горлати про них, треба думати, як їх вирішувати
«Відповідальність Умєрова». Маємо «прірву» з постачанням дронів на фронт, це наслідки недалекоглядних рішень
для доступу до статті потрібно ввести email
Відбувається наступна історія. Ми постійно наздоганяємо на позавчора. Це той базовий принцип, за яким відбувається, на жаль, забезпечення фронту. Тобто немає в нас ніякого прогнозування. Ніхто вам не зможе компетентно в державі сказати, що буде актуально, наприклад, на грудень 2025-го.

А ворог, на жаль, таке прогнозування веде. Вони спершу відставали, а коли зрозуміли суть технологічної війни, вони почали по ряду напрямів активно наздоганяти. Десь вони вже в паритеті, десь вони вже дуже активно і динамічно наздогнали. З тими ж дронами на оптоволокні, наприклад. І це така основоположна теза, від якої насправді потрібно відштовхуватися у поясненні всіх подальших процесів.

У нас відсутнє повністю, відповідально заявляю, певне прогнозування інженерних рішень, які будуть актуальні хоча б в коридорі 6−12 місяців. Тільки коли фронт просить про те, що нам потрібно ось це — ці засоби електронної боротьби, ось ці дрони-перехоплювачі - тільки тоді дуже повільно починає державна машина перетравлювати бюрократичну потребу, потім замовлення, потім відбувається підписання контрактів, логістика тощо, що втрачає нам щонайменше 6−12 місяців часу. І постачаються вироби, які були актуальні щонайменше на березень-травень 2024 року.

Ми хочемо на офіцера, який воює, чи на солдата покласти ще функцію, що «давайте ви, крім всього іншого, ще подумайте, якою буде технологічна війна у горизонті найближчого року». Це неправильно, ці речі робляться через, умовно, технологічну ставку, про яку я вже роками кажу; чи інженерну, чи просто через вузькоспеціалізовану групу людей, які займаються певним прогнозуванням.

Тому що є в нас на всю країну максимум кілька десятків фахівців, глибоких фахівців, ґрунтовних, з лазерної зброї чи з електромагнітної. Якщо ви думаєте, що в нас безмежна кількість людей, які орієнтуються в питаннях автономної навігації, в питаннях загалом донаведення тощо, що це якісь сотні тисяч [фахівців], — це не так. Це максимум кілька сотень людей, які працюють над цими темами.

Тобто ще в вересні, в жовтні, я йому говорила, що потрібно перебудовуватись і доволі швидко, щоб потім ми не отримали ту ситуацію, яку отримали. Вони отримали певну прірву з постачанням дронів. Я вважаю, що те, що відбувається, це його особиста відповідальність. Ті призначення, які він робив, і ті кроки, які він робив, зараз призвели до того, що ми маємо цю яму постачання дронів. Тому що невиконанні контракти, тому що, знову ж таки, в нас не був продуманий цей момент.

Зараз фактично ситуацію рятує тільки те, що було виділено, було правильно ухвалено рішення… Я не знаю, ким саме, не буду вас обманювати. Я так розумію, хтось з військово-політичного керівництва ухвалив рішення виділити фінансування напряму на бригади. Це дуже розумне і правильне рішення, тому що тільки це і допомога благодійних фондів рятує бригади від того, щоб повністю опинитися на мілині без FPV-дронів. Це єдине, що страхує станом на сьогодні.

тут дехто іронізує, типу а що такого волонтери роблять, дехто взагалі накидає на них... але одна з їх функцій - що вони гнучкі, в них немає бюрократії, вони думають наперед... й тому так, саме їх було б бажано залучати до влади після війни - бо по-перше вони можуть, по-друге, вони показали, що вміють думати не лише за себе 8)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Нед 25 тра, 2025 22:53

Shaman написав:проблем дуже багато. але окрім горлати про них, треба думати, як їх вирішувати
«Відповідальність Умєрова». Маємо «прірву» з постачанням дронів на фронт, це наслідки недалекоглядних рішень

тут дехто іронізує, типу а що такого волонтери роблять, дехто взагалі накидає на них... але одна з їх функцій - що вони гнучкі, в них немає бюрократії, вони думають наперед... й тому так, саме їх було б бажано залучати до влади після війни - бо по-перше вони можуть, по-друге, вони показали, що вміють думати не лише за себе 8)

Не всі "волонтери одинаково корисні".
Коли йде мова про найбільш розпіарені Б/О то немає жодних гарантій, що пожертвувані кошти будуть використані справді туди, куди це потрібно, а не скажімо на дрони та ПНБ для патрулювання "підступів до Тиси", чи взагалі оснащений РЕБ-ом бус для ТЦК.

Навіть коли мова йде про невеликий спеціалізований фонд, із співзасновником якого я особисто знайомий понад 20 років все іноді неоднозначно - цільові збори на мобільні СТО спеціалізовані під конкренту техніку конкретної бригади, макети техніки, або навіть банальні ремкомплекти та шини - це саме те на що можна та потрібно донатити; те як він буквально по музеях та барахолках всьго світу знаходить панорами Герца та інші подібні "приціли" для відновлення арти без яких вона мало на що здатний металолом - взагалі чудо.
І в той самий час - коли бачу в закритій групі анонси цільових зборів типу "мобільний штаб високого рівня", "ноутбуки для секретного IT-підрозділу" чи звіт про черговий "Телевізор 65" для штабу" - просто ігнорую сам та стримуюся від закликів ігнорувати подібний збір сприймаючи подібне як необхідне зло.
Коли в групі запостили збір для сім"ї загиблого 14 квітня КБ моєї (на щастя вже майже 2 роки колишньої) бригади - ледве стримався від того, щоб пояснити чому туди потрібно відправити або рівно 30 копійок, або гривневий еквівалент 2х центів...

20% пожертв які "великі фонди" та всякі "Сини Будівельника" використовують на власні потреби - це взагалі повний треш. Для порівняння - в США Інвестиційні фонди (ETF) рівня BlackRock та Vanguard "тратять на себе" лише 0.02-0.2%, тобто в 100-1000 раз менше, при тому що займаються саме створенням доходів від інвестицій, а не тратою благодійних пожертв. Навіть в крипті "норма" це 2-3% надходжень + можливі 20-30% від доходу, але аж ніяк не 20% надходжень... Тобто в плані дохідності "крипто-скам" програє Б/Ф майже на порядок.
Відповідно краще допомагати конкретним знайомим мобілізованим, або жертвувати кошти невеликим та прозорим благодійним фондам яким повністю довіряєте, а не умовним Чмутам та Стерненкам.

У нас відсутнє повністю, відповідально заявляю, певне прогнозування інженерних рішень, які будуть актуальні хоча б в коридорі 6−12 місяців. Тільки коли фронт просить про те, що нам потрібно ось це — ці засоби електронної боротьби, ось ці дрони-перехоплювачі - тільки тоді дуже повільно починає державна машина перетравлювати бюрократичну потребу, потім замовлення, потім відбувається підписання контрактів, логістика тощо, що втрачає нам щонайменше 6−12 місяців часу. І постачаються вироби, які були актуальні щонайменше на березень-травень 2024 року.

Все це в відносно адекватному стані вже є, питання більше чому воно з"явилося лише після майже 3-х років повномасштабної війни...
Нещодавно постив тут посилання на новини про "Залізний Полігон", але довелося видалити пост після того як модератори спотворили зміст того повідомлення.

Тому що є в нас на всю країну максимум кілька десятків фахівців, глибоких фахівців, ґрунтовних, з лазерної зброї чи з електромагнітної. Якщо ви думаєте, що в нас безмежна кількість людей, які орієнтуються в питаннях автономної навігації, в питаннях загалом донаведення тощо, що це якісь сотні тисяч [фахівців], — це не так. Це максимум кілька сотень людей, які працюють над цими темами.

Новини про викрадення та мобілізацію подібних фахівців були навіть на офф-сайтах Телемарафону типу ТСН.
Востаннє редагувалось candle645 в Пон 26 тра, 2025 02:13, всього редагувалось 1 раз.
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 тра, 2025 01:43

TUR написав:
  ЛАД написав:Более интересно, нет ли в том моём посте ошибок по сути.

Ошибки по сути я вам привел выше (с юридической точки зрения).
Но вы их не хотите воспринимать :wink:
Еще раз - Зе, для получения продление полномочий надо было воспользоваться решением КС а не "левой" постановой ВР.
Безусловно, что такое вызывало бы риски для него, на которые он (и его окружение) был неготов.
Проблема не в том, что я их "не хочу воспринимать".
Я писал о том, что вижу возможные риски и не вижу большой пользы от обращения в КС.
На мои сомнения и аргументы вы, к сожалению, ничего не возразили.
Где я ошибаюсь в своей аргументации?
ЛАД
2

Подякував: 5340 раз.
Подякували: 4852 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Пон 26 тра, 2025 06:24

ЛАД написав:
  TUR написав:
  ЛАД написав:Более интересно, нет ли в том моём посте ошибок по сути.

Ошибки по сути я вам привел выше (с юридической точки зрения).
Но вы их не хотите воспринимать :wink:
Еще раз - Зе, для получения продление полномочий надо было воспользоваться решением КС а не "левой" постановой ВР.
Безусловно, что такое вызывало бы риски для него, на которые он (и его окружение) был неготов.
Проблема не в том, что я их "не хочу воспринимать".
Я писал о том, что вижу возможные риски и не вижу большой пользы от обращения в КС.
На мои сомнения и аргументы вы, к сожалению, ничего не возразили.
Где я ошибаюсь в своей аргументации?

от комментаторов слышал о проблемах КС, типа нет кворума/председателя КС, соотв. он - неработоспособен. НО в проблемы его - НЕ вникал (НЕ разбирался с этим).
Миша-клиент

Подякував: 30 раз.
Подякували: 94 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 26 тра, 2025 07:54

Hotab написав:Відвоювавши багато років офіцер має право на відпочинок . Навіть без огляду на справжню інвалідність чи ні.
Якось багато у нас "воювавших" у країні було. Дивлячись не результат с 2014 по 2019. А винен дежаві сьогодні 50-ти річний комбайнер.
Згідно з даними Міністерства у справах ветеранів України, станом на 1 липня 2019 року нараховується майже 369 451 осіб, які отримали статус учасника бойових дій (УБД) із числа осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України і брали участь в АТО.
Скільки УБД "комбайнери" з 22-го отриамали?
Станом на 1 липня 2019 року офіційний статус особи з інвалідністю внаслідок війни мають майже 11 тис. ветеранів. Варто зауважити, що ця кількість суттєво збільшилася протягом року, адже рік тому їх було близько 3 тис. осіб.
d44

Подякував: 4 раз.
Подякували: 71 раз.

Профіль

1
  #<1 ... 1396213963139641396513966 ... 14149>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей