|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Додано: Суб 21 лют, 2026 20:50
Water написав:Якщо він тупо не працює, а чекає безкоштовного пива, то так, я вважаю він краде у німців.
Я чомусь не хвилююсь за гроші німців. Мені здається, що Ви більше незадоволені тим, що він у безпеці, а не тим, що німці за нього платять (мабуть). Water написав:І ви сказали шо це пиво йому не потрібне. Він все пиво висилає до ЗСУ.
Я цього не казав. Я не знаю чи потрібно йому пиво. Я просто не розумію усі ці нібито "жарти" про пиво. Я так розумію, що у Німеччині є гарні соціальні виплати, але якщо він би був десь в Португалії, про що б Ви "жартували"?
-
АндрейМ
-
-
- Подякував: 11 раз.
- Подякували: 88 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лют, 2026 20:53
Water написав: ЛАД написав:Всякие НРы были уже после свержения Янука, а заявления зап. областей об отказе подчиняться центру были до этого.
Пруфи, які ви самі вимагаєте. Я такого не то шо не знаю, а й не чув. Чув навпаки- завгара геть.
Вот тогда были и отказы. Пруфы уж поищите сами.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5384 раз.
- Подякували: 4879 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 21 лют, 2026 20:58
Banderlog написав: Shaman написав:нам не потрібна дешева еенергія та газ,
та понятно що вам потрібно максимально стригти овець і мінімально годувати) оце і є твоє нормальне співвідношення доходів і цін. Питання не що буде розвиватись а які конкурентні переваги України з сусідніми державами ? І чисто мєчтанем, що зеля таки підписав рпв. Чому працездатне населення припинить звідси виїхати? Ціни ж ти хочеш робити європейськими? Наприклад елетрика по чому має бути для населення? Грн 8? Чи ахметову мало? І хочеться 16?
вмієш задавати безглузді питання - а які переваги Польщі, Чехії? населення завжди їде, туди де краще - не все, зазвичай не більше 10% - для цього багато причин. ця проблема була й в Польщі, й в країнах Балтії. але от недавно писали - повертаються поляки з Великобританії назад до Польщі. й головне - ти як будь-який популіст, наче переймаєшся за пересічних. так а що погано в тому, що пересічний зможе поїхати до Європи? руські он хочуть поїхати, а їх не пускають. навіть кримчаки паспорти українські потроху відновлюють. так що для українців ситуація виграшна. електрика для населення має бути ринкова. добре, нехай буде 8. ринкова за січень ближче до 15, але це через великий імпорт - в лютому ще більше буде. й газ напевне має бути по 16, не менше. це не ринкові ціни, але хоча б так. багато? давайте в півтора рази піднімемо - але це треба робити. тепер дивись - черговий приклад, що ти свідомо тулиш пропаганду. ти ж з обленерго, маєш знати, а якщо не знав, то я тобі ВЖЕ казав. ДТЕК продає по РИНКОВИХ цінах. банкет з дешевими енергоносіями оплачують Енергоатом та Нафтогаз, а коли в них дірка у фінансах - тоді держава. й от тут з'являються різні Міндічі - бо це основне правило - спочатку створюєш "мутні" схеми, а потім різні міндічі/бандерлоги заробляють свої гривні. оце ти маєш знати краще за мене 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 820 раз.
- Подякували: 1737 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:03
_hunter написав: Shaman написав:а оце хитре питання без відповіді... бо це не планова економіка, й що тут буде розвиватися - ніхто не знає... харчова промисловість буде. ІТ гадаю буде потужним, можливо військове виробництво. ......
Так отож - "ніхто не знає", но "что-то точно будет"  - 30 лет - не было, а тут резко оп-па - и “харчова промисловість буде". “ІТ гадаю буде потужним“ - это после 20% НДС + 5% ВС? 🤔
ще один "не бачу". як це не було? он вже скільки європейських фермерів кряхтить - не можемо конкурувати з українцями - так це в нас ще дотацій НЕМАЄ. харчова промисловість розвивалася останні 15-20 років. а з ПДВ що не так? в Європі теж є ПДВ - й що там не програмують? он Бігор в Польщі підробляє, спитай в нього. треба вас ібачити та ібачити, щоб прозріли 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:05
Water написав: _hunter написав: Water написав:А ти хотів шоби з крану лилось пиво за рахунок держави? Міндич?
Я хотел бы понимать - да что именно у меня Долг образовался 
Який Борг з великою літери у тебе перед Державою мабуть знає хто, судовий виконавець? Тиж вимагаєш безкоштовного пива з крану за рахунок держави, і не тільки ти.
Гиде вымагаю 
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:06
_hunter написав: Water написав:Так а в чому справа? Для населення гривень 10, зразу будуть економить або красти. Тоді буде вигідна власна генерація для власного споживання.
Справа в том: а зачем тогда государство нужно? - собственная электрика, собственная вода из скважины, собственная поатная медицина...
а ти спробуй пожити там, де немає держави... ти вже на наступний день дізнаєшся що це не твоя електрика, вода та інше, а бандюка з району. а ти маєш дякувати, що тобі взагалі дозволяють тут жити. ти ж зараз десь отримуєш допомогу - хунтер не був би хунтером, якби пропустив таку халяву - це теж держава робить...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:11
Дюрі-бачі написав: Water написав:Електрика для населення повинна буть дорожча за тих, хто купує оптом.
Категорично не погоджуюсь. Електрика для населення, як і інші соціальні товари, має бути по мінімальній собівартості, які можуть забезпечити державні підприємства (без схематозу з компенсаціями і без "ринку"), а вже надлишки продавати бізнесу через "ринки". Зараз це 6-7 грн. за кВт*год
от все одно дивуюсь, звідки у вас ці лівацькі погляди? це ж вже проходили - в Венесуелі, Ірану, Лівії. в Лівії бензин здається взагалі був на халяву. машин правда не було, але бензин халявний. закінчується все однаково... ну почитайте Атлант розправив плечі - там трохи занудно, але спрощено розповідається, чому роздача халяви ЗАВЖДИ закінчується погано...
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:14
Shaman написав: _hunter написав: Shaman написав:а оце хитре питання без відповіді... бо це не планова економіка, й що тут буде розвиватися - ніхто не знає... харчова промисловість буде. ІТ гадаю буде потужним, можливо військове виробництво. ......
Так отож - "ніхто не знає", но "что-то точно будет"  - 30 лет - не было, а тут резко оп-па - и “харчова промисловість буде". “ІТ гадаю буде потужним“ - это после 20% НДС + 5% ВС? 🤔
ще один "не бачу". як це не було? он вже скільки європейських фермерів кряхтить - не можемо конкурувати з українцями - так це в нас ще дотацій НЕМАЄ. харчова промисловість розвивалася останні 15-20 років. а з ПДВ що не так? в Європі теж є ПДВ - й що там не програмують? он Бігор в Польщі підробляє, спитай в нього. треба вас ібачити та ібачити, щоб прозріли 
Таа стопэ - продавать сырую картоху/кукурузу - тв ЭТО называешь "харчова промисловість"?  Тогда верю - с концепцией "аграрной сверхдержавы" никто и не спорил, вроде Все так. За исключением одной "малости". С появлением доп-налогов вся та братия становится как минимум не дешевле европейцев. А нафига они в тааом случае нужны? - проще Бигора в Пооьше взять...
-
_hunter
-
-
- Подякував: 15 раз.
- Подякували: 494 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:15
Дюрі-бачі написав: budivelnik написав:Ти хоч розумієш що фантиками ситий не будеш і друк фантиків це ІНФЛЯЦІЙНИЙ податок на весь світ ( в тому числі і на тебе) а тому НЕ МОЖНА ЗЖЕРТИ більше ніж СТВОРЕНО... скільки б фантиків під це не було надруковано
Я чудово розумію, що система фантиків вже 50+ років функціонує і не в наших силах її змінити.
на повну потужність система фантиків запрацювала десь з 2004 року, великий поштовх дав 2008 рік. й вже ми маємо зараз наслідки цих дисбалансів. тому змінити ми не можемо, але поки що державні фінанси ніхто не зміг обдурити 
-
Shaman
-
-
-
-
Профіль
-
-
2
4
5
Додано: Суб 21 лют, 2026 21:15
Shaman написав:це ж вже проходили - в Венесуелі, Ірану, Лівії. в Лівії бензин здається взагалі був на халяву. машин правда не було, але бензин халявний. закінчується все однаково... ну почитайте Атлант розправив плечі - там трохи занудно, але спрощено розповідається, чому роздача халяви ЗАВЖДИ закінчується погано...
Чому Ви рівняєтесь на найгірших, а якщо не на кращих (Норвежців, ОАЕ, Катарців) то на середників: Поляків, мадярів, Греків чи хоча б білорусів?
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 940 раз.
- Подякували: 647 раз.
-
-
Профіль
-
-
1