Напад росії і білорусі на Україну

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
  #<1 ... 16884168851688616887>
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 09:50

ЛАД написав:
  budivelnik написав:............
Поясніть мені на пальцях
Чому когось цікавить скільки залишиться і скільки повернеться?
Мене наприклад НЕ ЦІКАВИТЬ
і відсутність цікавості повязана з тим , що мене пофігу хто поїде, хто приїде.... від чиїхось дій в мене конкретні цифри.
.........
Если уедет, к примеру треть ваших покупателей, для вас "НІЧОГО не зміниться" и вам по-прежнему будет "пофігу"?
Тобто коли я казав що я щось важу в тому світі як особистість - то ти з дейтротом з піною в роті розповідав мені що люди підуть в інший магазин....
Але ж якщо виїде ТРЕТИНА , то в цій третині будуть не тільки МОЇ покупці, а й працівники ІНШИХ магазинів... тобто закриється ТРЕТИНА магазинів, зникне ТРЕТИНА таксистів...
А мої магазини/таксі залишаться і як обслуговували 400-600 осіб/добу магазин , 150-200 поїздок/добу таксі - так і будуть обслуговувати.
budivelnik

Подякував: 294 раз.
Подякували: 3005 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 09:50

Re: Напад росії і білорусі на Україну

Letusrock написав:перепис 1921 р в Podkarpatská Rus показує 63% русинів. Але зараз ти скажеш що то всьо проіски кремля сто річної давності, і у всіх вищевказаних країнах русини є, тільки саме на Закарпатті їх нема і небуло. І те що більшість говорили на "бисіді" (а не мові) це тому що мовних інспекторів небуло

Ти втратив контекст. У австроугорській імперії словом "русини"(нім. ruthenen) позначали українців. Цей же термін використовували поляки ще й у міжвоєнний період. Тому в польському перепісі 1921 року більше 50% русинів було на Галичині і на Волині. В переписі 31 року вони раптово трансформувалися в українців. Я вже мовчу про часи, коли жив Духнович, з яким ті сепари носяться як з писаною торбою.
P.S. До речі, Духнович був рідкісним русофілом.
Востаннє редагувалось sashaqbl в Вів 24 лют, 2026 10:01, всього редагувалось 1 раз.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 09:55

Shaman написав:
  ЛАД написав:
  Shaman написав:............
добре назвіть свою оцінку. який відсоток людей влаштовується на зп 25 євро/год? яка ваша оцінка? а скільки працюють на мінімалці? бо мої особисті знайомі - там відсоток так, ближче до 100%. але там й більше 50% здали на В2 - це значно більше ніж в середньому 8)

так, я зробив висновок - рівень В2 - 20% десь. є інші оцінки? без цього кар'єру в офісі не побудуєш. моє твердження що для офісу вимагають В2, а для робочих В1 - воно коректне? а там де не вимагають, то пропонують мінімалку 15 євро/год? це з прикладів. можливо це виключення - у вас є власна інфо?

відповідь не знаю приймається, але скажіть це чесно

Честно говорю - мне такие данные (ни официальные, ни хотя бы оценочные) не попадались, а придумывать не хочу и не буду.
Ваши цифры взяты примерно с потолка. :)

таки погано розумієте? я ж пишу - цифри взяті зі спілкування. у вас цифр немає - добре. але не заперечуйте тоді мої будь-ласка. можете в них не вірити - але так й пишіть - не вірю. інші повірять

ОК, давай еще раз очевидную вещь объяснить попробую... - ГосСтат (местный аналог IAB) пишет - "средний рост украинцев 175 см". Ты в коментариях под новостью ко всем цепляешся "ой, ну а цифры о вашем круге общения есть? - а то у меня совсем не 175 см вокруг, а XYZ см!!!" и "а, вы мне не верите? - ну и ладно". :lol:
_hunter

Заблокований
Подякував: 15 раз.
Подякували: 494 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 09:56

budivelnik написав:Тобто коли я казав що я щось важу в тому світі як особистість - то ти з дейтротом з піною в роті розповідав мені що люди підуть в інший магазин....
Але ж якщо виїде ТРЕТИНА , то в цій третині будуть не тільки МОЇ покупці, а й працівники ІНШИХ магазинів... тобто закриється ТРЕТИНА магазинів, зникне ТРЕТИНА таксистів...
А мої магазини/таксі залишаться і як обслуговували 400-600 осіб/добу магазин , 150-200 поїздок/добу таксі - так і будуть обслуговувати.

Але є один нюанс - довжина лінії фронту не зміниться. І щоб її утримувати - тобі доведеться платити податки і за себе і за ті 3 магазини що закрилися. А кількість клієнтів у тебе втричі не виросте.
І довжина доріг не змінитться. Щоб возити товари з кордону - доведеться платити за трьох на дороги. Або вкладатися більше в ремонт авто.
sashaqbl

Подякував: 2 раз.
Подякували: 1 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:06

АндрейМ написав:
  budivelnik написав:1 Всі гроші на підприємстві ЗАРОБЛЯЮТЬ ПРАЦІВНИКИ підприємства
Хто із цим сперечається? Звичайно, що кошти підприємства заробляють працівники, але все одно є кошти підприємства, а є кошти працівників. Працівник має право лише на свою ЗП....
Для поверхапайок
1 Економічні закони тому й називаються ЗАКОНАМИ що працюють всюди , від генделика до Аппл...
2 Ці ЗАКОНИ створюють правила розподілу доданої вартості створеної працівниками підприємства..
Так , можна їх трошки викривити і змінити розмір виплат працівнику за рахунок збільшення розмірів виплат наприклад на розвиток, але якщо в компанії КОНКУРЕНТІ будуть кращі умови для працівника- то він просто ЗМІНИТЬ компанію. (такий собі врегульовуючий баланс)
3 Від того хто виступає АГЕНТОМ по сплаті податків - не залежить розмір ЗАРПЛАТИ працівника.
Приклад ( якщо все створене працівником йде на зарплату, можу привести приклад коли 80% створеного йде на зарплату, просто тоді простиня збільшиться ще на пяток стрічок)
Працівник створює Доданої вартості на 100 000
Податковий агент (компанія) забирає ПДВ ______________=16 677
Податковий агент(компанія) забирає ЄСВ 22% від 83 323 =18 331
Податковий агент пише в чеку на опалту НАРАХОВАНО____=65 002
Податковий агент в тому ж чеку пише в тому числі ПДФО =11 700
Податковий агент пише в тому ж чеку Військовий збір __=3 250
Податковий агент видає працівнику на руки_____________=50 052
Яка різниця для працівника, якщо в нього буде написано не 65 002 , а 100 000 , але при цьому будуть вписані всі стрічки які я описав ?

АндрейМ написав:
  budivelnik написав:Мене наприклад НЕ ЦІКАВИТЬ
Питання в тому чому не цікавить? Вчора навіть CNN мали велику статтю про демографічну кризу в Україні. В Україні війна, українці гинуть, нових не народжують, а Ви пишите, що Вас не цікавить, що з таким рівнем народжуваності українці просто зникнуть самі й без війни? А що Вас тоді цікавить? Як можна хвилюватися через війну, але не хвилюватися через те, що українці зникають? Вас лише території цікавлять?
В мене четверо дітей - тобто я зробив все щоб Демографія покращилась
У вас скільки НУЛЬ ? А навіть якщо й будуть вони будуть УКРАЇНЦЯМИ чи АМЕРИКАНЦЯМИ ?
Тобто ви робите все щоб українців стало менше, але при тому вимагаєте від МЕНЕ зробити для таких як ви ще щось?
А не пішов би ти синку на три веселі букви?
Востаннє редагувалось budivelnik в Вів 24 лют, 2026 10:22, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:12

budivelnik написав:
  АндрейМ написав:
  budivelnik написав:1 Всі гроші на підприємстві ЗАРОБЛЯЮТЬ ПРАЦІВНИКИ підприємства
Хто із цим сперечається? Звичайно, що кошти підприємства заробляють працівники, але все одно є кошти підприємства, а є кошти працівників. Працівник має право лише на свою ЗП....
Для поверхапайок
1 Економічні закони тому й називаються ЗАКОНАМИ що працюють всюди , від генделика до Аппл...

Вот только
Не все экономисты согласны с тем, что экономические законы являются универсальными. Некоторые утверждают, что многие законы действуют только в определенных условиях и не могут быть применены ко всем странам и всем экономическим ситуациям. Например, закон спроса может не сработать в условиях гиперинфляции, когда потребители склонны скупать товары вне зависимости от их цены.

И "законы" эти - примерно такие же, как социология - "наука" :wink:
_hunter

Заблокований

Профіль

2
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:19

sashaqbl написав:
  budivelnik написав:Тобто коли я казав що я щось важу в тому світі як особистість - то ти з дейтротом з піною в роті розповідав мені що люди підуть в інший магазин....

Але є один нюанс - довжина лінії фронту не зміниться. І щоб її утримувати - тобі доведеться платити податки і за себе і за ті 3 магазини що закрилися. А кількість клієнтів у тебе втричі не виросте.
І довжина доріг не змінитться. Щоб возити товари з кордону - доведеться платити за трьох на дороги. Або вкладатися більше в ремонт авто.
Стояти
Перше - не ТРИ магазини а ТРЕТИНА магазину
Друге - В 2022 році , коли виїхала ОСНОВНА маса біженців , коли мобілізували 1 млн людей - БІЗНЕС заплатив на 30% більше ніж платив в 2021 році..

Тому
Не переживай за мене - тягнув, тягну і буду тягнути....
А якщо НЕ зможу
То ТОБІ зменшать зарплату на третину.
Це станом на 2026 рік

Тепер про дороги
Дороги пошкоджуються і від обємів вантажоперевезень , тому зменшення на 33% споживачів/працівників - на ті ж суми зменшить навантаження на дороги.
Тому ще раз
Поки кількість населення України буде знаходитись в діапазоні 20-80 млн осіб... ДЛЯ людини яка працює - НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ..
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:25

budivelnik написав:
  АндрейМ написав:Поясню - ФОПи часто використовуються для мінімізації податків. Людина по факту є найманим працівником, але працює як ФОП. Така людина не сплатить 18% ПДФО та 5% ВЗ, а її фактичний роботодавець не сплатить ЄСВ на усю суму ЗП.
Чув де звін та не знає де він....
Якщо ФОП на загальній системі ( а тільки з такими може працювати юридична особа щоб мати право зарахувати в свою собівартість гроші виплачені фопом
ФОП сплатить за себе 18% ПДФО
ФОП сплатить за себе 22% ЄСВ
Фоп сплатить за себе 5% Військового..
Ще є ФОП на єдиному 2-гої групи , надавати послуги юрособам не може, єдина відмінність платить ЄСВ і ПДФО і військовий з мінімалки
щЕ Є фоп НА 3 ТІЙ ГРУПІ, ТАМ 5% ВІД обороту

Такщо
чого дурний -бо бідний
чого бідний-бо дурний
ПС
Гетьманцев цим своїм ФОПИ мало платять треба ввести пдв... - дурень
Він міг зробити все набагато простіше і з меншим супротивом як Фопів так і населення
Зміни законодавство що базою нарахування єдиного податку є середня(а не мінімальна) зарплата по державі
і зникає навіть теоретична можливість мінімізації через дроблення на фопи..
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:26

sashaqbl написав:Ти втратив контекст. У австроугорській імперії словом "русини"(нім. ruthenen) позначали українців. Цей же термін використовували поляки ще й у міжвоєнний період.

Я знаю про цю точку зору, але вона трошки політизована, щоб згладити незручні кути - для чого напрягатись з якимась меншинами, якщо простіше сказати "їх неіснує".
5-мільйонні словаки можуть і хочуть підтримувати мультикультурність, а 52-мільйонна країна в свій час злякалась фсб, попів з МП та клоуна Гецка.
P.S. ти хочеш сказати що всюди де вони визнані меншинами - це помилка і насправді то переодіті українці, які розмовляють на незрозумілому діалекті?
Востаннє редагувалось Letusrock в Вів 24 лют, 2026 10:50, всього редагувалось 1 раз.
Letusrock

Подякував: 16 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 24 лют, 2026 10:29

budivelnik написав:
  sashaqbl написав:

......
Тому ще раз
Поки кількість населення України буде знаходитись в діапазоні 20-80 млн осіб... ДЛЯ людини яка працює - НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ..

Да, "НІЧОГО НЕ ЗМІНИТЬСЯ". НО: в пределах одного поколения. Возможно даже меньше - если необратимые процессы каскадироваться начнут. А если задуматься о будущем детей? Внуков? - особенно если тренд 91го года - продолжится... :roll:
_hunter

Заблокований

Профіль

2
  #<1 ... 16884168851688616887>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему