|
Напад росії і білорусі на Україну |
+ Добавить тему
|
Ответить на тему
|
Следить за темой
|
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:17
Banderlog писал(а): Зрозуміло, що незалежна робітничо-селянська Україна могла би потім вступити до Радянської Федерації; але добровільно, на умовах, які вона сама вважатиме прийнятними, що передбачає, у свою чергу, революційне відродження самого СРСР.
Справжнє звільнення українського народу неможливе без революції або низки революцій на Заході, які, зрештою, повинні призвести до утворення Радянських Сполучених Штатів Європи. Незалежна Україна могла б увійти й безсумнівно ввійшла б у цю Федерацію як рівноправний член.
Пролетарська революція в Європі не залишила б, у свою чергу, каменя на камені від огидної будівлі сталінського бонапартизму. У цьому випадку найтісніша спілка Радянських Сполучених Штатів Європи й відродженого СРСР була б неминучою і представила би неосяжні вигоди для європейського й азіатського материків, включаючи, звичайно, і Україну.
Але тут ми переходимо вже до питань другої і третьої черги. Першочерговим питанням є революційне забезпечення єдності й незалежності Робітничо-селянської України у боротьбі з імперіалізмом, із одного боку, та з московським бонапартизмом — з іншого.
Україна є особливо багатою на досвід із хибних шляхів боротьби за національне звільнення. Тут було випробувано все: і дрібнобуржуазна Рада, і Скоропадський, і Петлюра, і "союз" з Гогенцоллерном, і комбінації з Антантою.
Хто після всіх цих експериментів продовжує сподіватися на якусь із фракцій української буржуазії як на провідника визвольної національної боротьби, той є політичним мерцем.
Кросава, що тут сказати
-
fox767676
-
-
- С нами с: 13.06.20
-
-
-
-
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:18
Shaman писал(а): ЛАД писал(а): Shaman писал(а):---------------------------- ЛАД.......... 1. По сути поста сказать нечего? ----------------------------- ........ "по сути" поки що я бачу більше особистих накидів на Будівельника. звинувачення в участів Голокості - це серйозно? але ж ЛАДу можна?
Вы уже совсем опустились до уровня песикота? Как я могу обвинять будивельника в участии в Холокосте, если он родился через 20 с лишним лет после него? Обвинение в антисемитизме это не обвинение в участии в Холокосте. Но на основании его высказываний я могу сделать достаточно обоснованные предположения о его возможном поведении в то время. Кстати, не сомневаюсь, что вы видели тот пост, но не осудили его. Ну как же, там ваш соратник оскорблял shapo - вашего противника. То, что это выходило далеко за рамки личных оскорблений уже неважно? Хотя и личные оскорбления недопустимы. Но это не для вас.
оце нахабний накид, як ЛАД не крутить тухесом ЛАД писал(а):Ваши родственники спасли/помогли скрыться хоть одному? Или участвовали в львовском погроме, охране гетто или были "шмальцовниками"?
ще й написаний не один раз. ваші припущенні нічого не варті, базуються лише на особистій неприязні - але це так розповсюджено було в срср - не подобається хтось, написав свої припущення куди треба - нехай людина доводить 
Вы уже совсем берега попутали? Это вопрос, а не обвинение. Причём в ответ на: "особливо Лад , для якого вбивство 277 000 євреїв в Чехії це незначна подія.... бо євреїв він за людей не рахує...". А это было прямое обвинение. вони з Шапо обмінюються "люб'язностями" я так бачу. національність тут таке собі.
Особисті "люб'язності" это обычные для будивельника "дурень", "дід" и т.п. То, что было в том посте это переход на национальность. И не притворяйтесь, что вы тот пост не видели. Хотя у вас очень "широкие взгляды" на оскорбления. про особисті накиди ЛАД не вам розповідати, спочатку треба забрати їх зі своїх повідомлень...
Но уж и не вам. Я часто пропускал ваши "особисті накиди". В 1, 2, 3, иногда больше постах. Не отвечал на них. Но вам неймётся. Пропускать их бесконечно... простите, но я всё же не толстовец. Тяжело. Да и сегодня посчитайте сколько раз вы меня упомянули не особо лицеприятно. А я часто либо просто не отвечал, либо в ответах вам просто обрезал эти "особисті накиди". Вот вам свеженький пример: "й ЛАД теж на деякий час забув про нещасних палестинців  ". Я ни о чём не забув. Мне жаль их, особенно детей. Но они сами выбирают свой путь. На мой взгляд, явно неверный. Если Хезболла и ХАМАС до сих пор отказываются признать само право Израиля на существование. Кто им доктор?
-
ЛАД
-
2
-
- С нами с: 31.08.10
-
-
-
-
2
2
6
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:18
АндрейМ писал(а):Це мене просто бісить. У мене 3 колежанки зачинили свої квартири в Києві і поїхали чілити до Іспанії чи Португалії. Чому держава не може забрати у них ці квартири і віддати їх ВПО? Де, де обов'язок цих осіб перед державою? Де "спільна справа" усього українського народу?
Військові часто вимушено винаймають за тисячі в день койку, чи ВПО не мають де прилаштуватись, а в той же час маса порожніх квартир. Думаю що не йдуть на певні форми силоміць розміщати, щоб часом не викало закономірне питання до малочисельних власників найбільшої кількості нерухомості, а це якраз "еліта".
-
Ой+
-
-
- С нами с: 19.04.12
-
-
-
-
2
6
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:19
shapo писал(а):А с 70-х годов подключились саудовские и катарские деньги додав к левизне ещё и ислам
Насправді все простіше... Є територія на якій століттями живе один і той самий народ -територія трохи більша ніж сьогоднішня територія України З одного боку ця територія прилягає до бувшої Золотої Орди.. тобто Азійської культури З другого до Європи .. тобто Християнської культури... Так сталося, що права і свободи для простих людей краще продумані в Європі, тому Україні це сподобалось... Але виявляється що якщо демократичні правила по зрозумілим причинам краще розвинуті в Галичині, а азійські в Східній Україні ( наприклад хто головніший, Україна з центром в Харкові, Україна з центром в Києві чи Україна з центром у Львові в 1920 році?) І перше і друге і третє - Україна.. Тому що правильно -визначає історичний розвиток.. І як тільки центр України зрозумів що Західна частина тягне в більш краще суспільство - то 2/3 України почали переконувати Східну частину що шлях в азійську систему ГосударяВсяя РУси - нам не підходить.. От і все.. А всі закидони про галицькі наративи , чи про центризм чи про східняцтво і так далі-це все шапо з комуністами придумали.. Простий приклад Італія Чомусь Початком створення Італії( бунт проти Австо-Угорщини) - почав ПЄМОНТ ( область на кордоні з Францією, максимально віддалена територія від Австроугорських кордонів, точно так само як Галичина віддалена від педераційних) а не центральна Італія чи Сицілія... Але те що ЗАРОДИЛОСЬ в ПЄМОНТІ створило Італію , і жоден італієць не розповідає що якщо воно не пішло з Риму то значит пємонтський наратив для Італії - зле....
-
budivelnik
-
-
- С нами с: 15.01.09
-
-
-
-
1
1
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:30
pesikot писал(а):Тоді Будьоний герой із героїв, чи Кутузов ... Про Суворова взагалі мовчу Чи не так ? )
ну так, це герої наших ворогів.
-
Дюрі-бачі
-
-
- С нами с: 29.07.22
-
-
-
-
1
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:31
budivelnik писал(а):Ще питання як науковця до цього у Вас є? Чи погодитесь , що факт анафеми перекриє всю колоду карт на руках в істориків?
Я скажу так, що Мазепа один із тих хто пробував стати героєм, але в нього не вийшло. Banderlog писал(а):Доречі як ви оцінюєте успішність єврея Євно Азефа?
без поняття хто це такий і розбиратись бажання нема
Последний раз редактировалось Дюрі-бачі Вс 05 июл, 2026 15:33, всего редактировалось 1 раз.
-
Дюрі-бачі
-
-
- С нами с: 29.07.22
-
-
-
-
1
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:33
[quote="5968118:Shaman"]
ви дуже добре відповіли людині, яка є зашореним радянським совком...ці люди до кінця днів своїх радянських поглядів не поміняють вчора, до речі зустрів подібного (людині під 70) , каже Бандера чи Мазепа не наші герої, наші герої-Кочубей та Іскра -кажу йому, так це зрадники(вони донесли на Мазепу і за це їх стратили) -а він: у нас кожен третій герой -зрадник -у вас, це у росіян?
Последний раз редактировалось prodigy Вс 05 июл, 2026 15:34, всего редактировалось 1 раз.
-
prodigy
-
-
- С нами с: 03.12.13
-
-
-
-
1
4
2
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:34
fox767676 писал(а): Shaman писал(а):Петлюра та Махно - Троцький довів
Троцький теж плохо кончив (с) ( )До речі, майже українець, якщо вже Коломой з 2014 в патріотах ходить  І той через якого всі попередні плохо закінчили - теж плохо кончив  Але вплив інтелектуальною спадщини у всіх зовсім різного маштабу ## 5. Висновок
З точки зору **глобального масштабу впливу та академічної оцінки**, Махно є більш впливовою постаттю у світовому вимірі. Його ідеї утворили **живу інтелектуальну традицію**, яка продовжує формувати політичні рухи, академічні дискусії та практики самоорганізації на всіх континентах.
Бандера є **потужнішим символом у регіональному контексті** — і його значення незаперечне для розуміння української та ширше східноєвропейської історії. Проте на глобальному рівні його постать функціонує переважно як **геополітичний маркер**, а не як самостійна інтелектуальна система.
Махно в Пантеоні? P.S. Плюс одна тема гойдання човна: "пантеоносрач".
Последний раз редактировалось flyman Вс 05 июл, 2026 15:36, всего редактировалось 1 раз.
-
flyman
-
-
- С нами с: 09.03.14
-
-
-
-
1
4
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:36
Дюрі-бачі писал(а): budivelnik писал(а):Ще питання як науковця до цього у Вас є? Чи погодитесь , що факт анафеми перекриє всю колоду карт на руках в істориків?
Я скажу так, що Мазепа один із тих хто пробував стати героєм, але в нього не вийшло.
Ще раз Яка у Вас думка - мене цікавить мало... Мене цікавить інше.. Якщо ВОРОГИ України , признали діяльність Мазепи для росії настільки шкідливою що наклали на нього церковне прокляття... то це точно ПЕРЕВАЖАЄ РАЗОМ ВЗЯТІ думки ВСІХ істориків( і Вашу в тому числі) які мають протилежне бачення. Це хоч зрозуміло... А те що кожен з нас , про будь-яке прізвище може мати свооє окреме бачення.. - так якраз цим ми від педераційників і відрізняємось...
-
budivelnik
-
-
- С нами с: 15.01.09
-
-
-
-
1
1
Добавлено: Вс 05 июл, 2026 15:37
fler писал(а): АндрейМ писал(а): Ой+ писал(а):В Польщі щось було для біженців працездатного віку?
На цьому форумі через неймовірну ненависть до співгромадян дуже розповсюджена думка, що усі вони (співгромадяни) сидять по іншим країнам, нічого не роблять, а просто отримують житло і грошову допомогу, за рахунок якої живуть. ...У мене 3 колежанки зачинили свої квартири в Києві і поїхали чілити до Іспанії чи Португалії. Соромлюсь запитати, ваша думка про колєжанок - то через любов?))
Флер, не псуйте мені рахунок ) АндрійМ то сказав від великого розуму, а Ой+ і катско підтримав, я рахую далі ) ПС: як я забула, Фокса )))
Последний раз редактировалось stm Вс 05 июл, 2026 15:42, всего редактировалось 1 раз.
-
stm
-
-
- С нами с: 04.03.15
-
-
-
-
|
|
+ Добавить тему