GALeon написав:Российские войска могут провести крупное наступление из Изюма на Днепр, так как город считается стратегической целью
не могут. Там 314 км, от изюма. Ни одно снабжение на такое расстояние (по вражеской территории) им не доставит топливо и БК. То есть доехать они смогут, а вот вернутся - не факт.
Кроме того для уличных боёв у них точно нет необходимого превосходства 7:1. Идея захватывать города бредовая по своей сути. Даже окружённый Мариуполь не захвачен до конца.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Нед 10 кві, 2022 22:17, всього редагувалось 1 раз.
Я - тут! Тепер справа залишилась за малим... - повернутись з фронту живим!
Вас взяли на контракт ??? та ще й на зарплату в три рази більшу ніж в будці ? і Ви ж не служили чи я помиляюся ? Чисто з цікавості . Бо Деякі Арестовичі кажуть що на 1 автомат 6 чоловік бажаючих воювати , а тут беруть цивільних та ще й на зарплату ? Тут я і не розумію хто каже не правду Арестович чи ви ? Я не хочу нікого образити я хочу зрозуміти правду
ПС цікаво читати критику та повчання влади від користувача який під час війни навіть не намагається користуватись українською а продовжує використовувати мову на якій пишуть та говорять ті хто убиває його співітчизників бо йому та «удобнее». Може з себе потрібно починати?
1. Имейте такт общаться с незнакомым человеком на "вы"
2. Я не собираюсь отдавать агрессору исключительное право на мой родной язык. 2.1. А вы в это время сеете рознь по языковому признаку. Кск образцовый гражданин страны-агрессора
Найкраща відповідь
Київ буде дерусифіковано.
🍁 У Києві забрали російські міста-герої з пам`ятника на Шулявці – там тепер міста України.
🏴☠️ Там, де раніше були Москва, Ленінград, Сталінград, Тула, Мурманськ, Смоленськ, Новоросійськ, а також Мінськ і Брест, з'явилися міста-герої України.
🇺🇦 Це Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель та Маріуполь.
Почни з себе.
Востаннє редагувалось Ukrainian в Нед 10 кві, 2022 22:26, всього редагувалось 1 раз.
GALeon написав:Российские войска могут провести крупное наступление из Изюма на Днепр, так как город считается стратегической целью
не могут. Там 314 км, от изюма. Ни одно снабжение на такое расстояние (по вражеской территории) им не доставит топливо и БК. То есть доехать они смогут, а вот вернутся - не факт.
Кроме того для уличных боёв у них точно нет необходимого превосходства 7:1. Идея захватывать города бредовая по своей сути. Даже окружённый Мариуполь не захвачен до конца.
Ну это Вы так думаете, у их командования такие планы есть, об этом докладывала разведка пентагона и нато. какими ср-вами и как это фюрера не волнует В общим посмотрим. На сколько я понимаю, у них заготовлено несколько планов с захватом разных участков территорий в зависимости от успеха.
ПС цікаво читати критику та повчання влади від користувача який під час війни навіть не намагається користуватись українською а продовжує використовувати мову на якій пишуть та говорять ті хто убиває його співітчизників бо йому та «удобнее». Може з себе потрібно починати?
1. Имейте такт общаться с незнакомым человеком на "вы"
2. Я не собираюсь отдавать агрессору исключительное право на мой родной язык. 2.1. А вы в это время сеете рознь по языковому признаку. Кск образцовый гражданин страны-агрессора
Найкраща відповідь
Київ буде дерусифіковано.
🍁 У Києві забрали російські міста-герої з пам`ятника на Шулявці – там тепер міста України.
🏴☠️ Там, де раніше були Москва, Ленінград, Сталінград, Тула, Мурманськ, Смоленськ, Новоросійськ, а також Мінськ і Брест, з'явилися міста-герої України.
🇺🇦 Це Харків, Херсон, Чернігів, Миколаїв, Волноваха, Охтирка, Буча, Ірпінь, Гостомель та Маріуполь.
Почни з себе.
Да, такие процессы неизбежны, и я их приветствую. Роль русского языка в Украине должна резко снизиться
Сегодня еще относительно хорошо. Что будет завтра неизвестно. Чтобы было понятнее, приведу цитаты из ежевечерних постов нашего мера.
Из вчерашнего:
Коротко по ситуації. 1. Дякую всім за підтримку! Не зважаючи на важку ситуацію, сьогодні я "біг" на работу у піднесеному настрої. Працюємо за графіком, все під контролем. 2. З того, що вразило! Сьогодні багато людей чекали "гуманітарку" і обурювалися, чого її не привезли. Ще раз - я знаю, що вона буде, але я не знаю коли і де. Слова: "так узнайте мы же ждём" - "вбили"! Я не займаюся питаннями доставки та роздачі гуманітарки - дзвоніть у росію та питайте коли приїде. 3. Дякую всім, хто сьогодні прийняв участь у прибирані громади. Ми все це робимо для себе, для своїх дітей! Гуманітарку може хтось привезти, а прибрати "власний дім" можемо лише ми! 4. Пам'ятаєте на початку війни я звертався з постами до підприємцім, фермерів, заможніх людей? Писав "про одну лодку" та інше. 95% відсотків не відреагували - сьогодні маємо наслідки, дуже багато людей чекає на гуманітарку. Але це все для Вас не суттєво. Ви мабудь вже спілкувалися з колегами Каховського та інших окупованих районів і точно знаєте, що відбувається з їх активами, коштами та бізнесом. Подумайте, хоча сьогодні вже пізно про це говорити, не краще було б з перших днів війни максимально допомогти Нашим людям, пенсіонерам, нужденним і у нас би не вишукувалися черги за гуманітаркою та інше. Не краще було б, не зважаючи на особисті стосунки і політичні погляди, зібратися всі разом і вирішувати питання Наших людей? Що зараз? - все просто - Ви більшу частину, а можливо і все, будете змушені віддати окупантам. Сприймайте мої слова як завгодно, але це правда! - поспілкуйтесь з колегами. Це Ваш вибір - "кожен сам за себе". - Ок. 5. Відносно мого перебування на посаді. Вчора коротко про це казав. Я з Вами до останньої хвилини! Піду тільки тоді, коли призначать нового керівника. Буде це завтра, через тиждень - не знаю, але розумію, що це буде! 6. Круті хлопці патрулюють - все спокійно! Бережіть себе! Пам'ятайте, що Ви оберігаєте майно жителів громади від мародерів. Будьте обережні! "Гості" будуть у нас часто. Зберігаємо спокій.
и сегодня:
Коротко по ситуації. 1. Цілий день у групах ******* та ********** люди ругаються: "хто і кому винен", "хто і що має робити". Хочу сказати, що ніхто нікому не зобов'язаний щось робити - ні безоплатний хліб, ні продуктові набори. Це ініціатива влади, зробити максимально можливе, щоб допомогти. За ці дні війни з бюджету громади не витрачено кошти на допомогу - фінансується тільки заробітна плата. Наши КП, благоустрій та інше використовують кошти на придбання пального зібрані Вами. Всі інші платежі з бюджету не фінансуються! Кому важко з продуктами - звертайтесь. Ми обов'язково допоможемо. **********- тема закрита. Є нужденні, ми сформуємо продовольчі набори та відвеземо. 2. Працівники, що фінансуються з місцевого бюджету. Як я раніше казав, ми зробили усе можливе, щоб заробітна плата за квітень "прийшла" Вам у повному обсязі - чекаємо. Думаю, що все вийде. Завтра чекаємо надходження освітньої субвенції і будемо "закривати" з/п освітянам. Що далі не питайте. Квітень маємо вирішити. 3. Останні завдання, які я ставлю собі: виплата з/п у повному обсязі працівникам, що фінансуються за кошти місцевого бюджету. Є домовленість з керівництвом Укрпошти про виплату інших, крім пенсія за віком виплат. Питання на контролі і якщо встигну - вирішемо. 4. Я дуже вдячний Вам за підтримку! Всі дні війни я відчував, що Ви поруч. Знаю, що є і ті хто чекає коли я піду - це буде для них свято. Знаю все - живу разом з Вами. Час усе поставить на свої місця. Завтра відзвітую про використання коштів. Будьте впевнені, що ми жодної копійки не витратили не за призначенням. Розмірковуємо де організувати "волонтерський центр підтримки" - після усунення мене від посади, плануємо і далі допомогати нужденним. 5. За останній тиждень на території громади було 3 ДТП, 2 випадки бійок, численні випадки порушення ПДР. Ви мене не слухаєте, не сприймаєте мої слова, пости. - Добре. День-два і патрулювати замість наших Крутих хлопців будуть вони. "Дякую" причетним - ви все зробили для того, щоб ми сиділи "по норах" з того часу, який визначить комендант. На жаль мені не вдалося до Вас достукатися - Ви не сприймаєте мої звернення. Останнє. Сьогодні хочу всіх обійняти та подякувати за підтримку - це для мене дуже важливо, особливо під час війни. Чим зможу, буду допомогати. У якості голови громади це одне з моїх останніх звернень. Тихої ночі! Все буде Україна!
Пока у нас по ночам патрулируют наши же жители (типа ДНД, только не той, фиктивной, а по-настоящему) и установленный нашим поссоветом комендантский час с 22-х до 5-ти. В моем бывшем райцентре (до укрупнения районов в Украине) комендантский час с 18-ти до 6-ти и патрулируют вооруженные орки. Кто может гарантировать, что они не застрелят встреченного ночью на темной улице или не зайдут "погреться" в любую квартиру? Поэтому и написал, что у нас сегодня относительно хорошо.
P.S. Наш мер прошел от партии ОПЗЖ, но в таких небольших поселках на выборах смотрят не от какой партии человек, а что он за человек. И, как показала его реальная работа в условиях войны и оккупации, бОльшая часть жителей не ошиблась с выбором. Ну а недовольные и подонки есть везде.
ЛАД написав:Тогда зачем минировать перешеек? Разминирование проходов для военной техники не такая сложная задача.
Затримати орків, щоб підготуватися на 2-ій лінії оборони, підтягнути резерви ... Наче, елементарні ж речі!!!
Ну, Вы ж меня за полного идиота не держИте! Так и я понимаю. Но прочитайте пост yanyuraviewtopic.php?p=5420968#p5420968. И с учётом того, что писал Будивельник о невозможности успешного боя при превосходстве противника в воздухе и артиллерии, так не получится. Разминирование проходов для военной техники при подавлении противника достаточно несложная и не очень продолжительная задача. А если противника перед тобой нет, так тем более. Я не говорю, что минировать не надо было, более того, считаю, что там надо было организовать более сильную оборону. Вопрос задавал именно Будивельнику, т.к. он доказывал, что оборонять перешеек было невозможно в голой степи, но при этом пишет о необходимости минирования. На мой взгляд, здесь нестыковка.
Заметьте, я не уверен, что прав относительно возможности обороны перешейка. Я недостаточно хорошо знаю географические, транспортные и пр. условия района, чтобы серьёзно обсуждать этот вопрос. Будивельнику, надеюсь, Вы примете это и как ответ на Ваш пост viewtopic.php?p=5421023#p5421023. С Вашим п.3 в общем согласен (если есть реальный смысл в минировании и обороне перешейка. И возможности обороны).