Выпишут военник на имя Иван Олень и мобилизуют 😁
Так а шукати дезертира Оленя Івана будуть?)
І в суд його ж потягнуть, бо паспорт у Оленя на імʼя Долярчик , а сам він у Львові.
|
|
![]() Панове! Цікава дискусія з приводу того, як можна (та як хочеться) та де хочеться когось одурити - в даному у випадку - державу Україна - але ця дискусія безплідна.
По-перше, на днях було ЧЕРГОВЕ роз’яснення Державної прикордонної служби щодо того, чи може приїхати на похорон батька, який загинув на фронті, син загиблого, який має як громадянство України, так і громадянство Ізраїлю. Приїхати з Ізраїлю. Може приїхати - але на території України він буде виконувати виключно закони України. Тобто... ну, ви зрозуміли... По-друге, майже половину 2022 року та весь 2023 рік я за дорученням української діаспори проводив час як волонтер в Митній службі Туреччини, допомагаючи нашим українцям вирішувати питання реєстрації та постановки на облік автівок української реєстрації. Питань було багато - в тому числі можливі шалені штрафи за помилки у виконанні Митного кодексу Туреччини. Старалися уберегти, роз’яснювали, як треба зробити вірно. Серед відвідувачів Митної служби були і наші жінки, які одночасно були громадянками України та громадянками Туреччини. Ну дуже їм хотілося завезти для своїх турецьких чоловіків автівки з України (в Туреччині авто продається за ціною, вдвічі (!) вищою). Ну, придумували всілякі схеми, типу: "Я виїду з Туреччини - куплю авто української реєстрації - завезу в Туреччину БЕЗ РОЗМИТНЕННЯ (Примітка: це дозволялося і дозволяється українцям - Туреччина де можна підтримує українців) та буду кататися сама і чоловіку буду давати те, що він хоче"... А НЕ МОЖНА! Я їм роз’яснював зміст відповідних пунктів Митного кодексу Туреччини: такі дії будуть розглядатися як шахрайство. З відповідним карним переслідуванням. На території Туреччини громадянин Туреччини виконує виключно закони Турецької республіки. Ну а взагалі наслухався таких варіантів "схем", що дивувався винахідливості наших людей. Ну так не хотілося всім виконувати закони іншої держави, що "Мама, не горюй". ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоВже є випадки коли мобілізували громадян росії і Словаччини, які не мали українського громадянства. Тому можливо все. Реально все залежить від людей. Комусь вдається домовити (при цьому іноді й безкоштовно), а інших - бусифікують. Щодо еміграції - був дуже приємно вражений кількістю українців в Словаччині, Чехії та Казахстані. Реально сотні наших всюди. ![]() Re: Еміграція, заробітчанствоМабуть в нього був облік постійний і по укр паспорту міг їздити до закону по мобілізації. Хоча це суті не змінює вони так накрутили, тому це просто очевидно що краще носа не сунути, було біо чи ні, є ПМЖ чи ні. Все це не важливо, є бригада ярмака, а законів все одно немає. Як і підсумвав Деюрі, пусті балачки на вечір.
![]() Підрахунок пенсії, точніше "раннього виходу" в 60++Підрахунок пенсії, точніше "раннього виходу" в 60++ десь там в GB
Так що мільони пенсіонерів мають шанс вернутися "в своє а не в оренду", коли припиниться їм допомога твм. ![]()
А в Украине все еще рыбу и мясо накачивают водяными рассолами? Как-то вспомнилась сковородка с рыбой, которая начала выпускать воду - рыбы осталось в половину меньше. Та-же фигня с креветками, которые после варки превращаются в криль. Украиское молоко, конечно, это молочно-водный продукт. Или уже не так? ![]()
Ничего не понял. Можете пояснить? Я писал в контексте, когда обладатель гражданства иной страны, но не счастливый обладатель украинского биопаспорта, может спокойно посещать Украину и выезжать из нее по паспорту иной страны. И невозможности выезда для обладателя украинского биопаспорта. М18-60, естественнно. ![]()
К сожалению, я уже не в таком восторге от украинцев в НЙ. Первое время вели себя очень достойно, но спустя 3 года начали проявляться старые привычки. Ну, и, то-ли Украина забылась, то-ли они ее всегда имели ввиду, но очень легко "ложатся" под ватных руских если в этом есть выгода. Из комичного: Был на днях в именно американском супермаркете. По разговору услышал украиномовну родину. Или они решили, что их никто не поймет или им просто было пох, але дуже тендітна жіночко раптом на пів відділку видає своєму чоловікові " Йдемо вже, бо я зара вссусь!!!".
|
|