Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 11131114111511161117 ... 2903>
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 00:26

akurt написав:США молодці - достроково підтримали наших:
https://www.pravda.com.ua/news/2023/08/18/7416149/

Для довідки: це стосується тих, хто опинився на території США до введення в дію Програми U4U.
Особливо важливо для українських студентів в США.
Кількість українських студентів в США наразі точно не є відомою, останні офіційні дані є за 2021 рік - більше за 1700.
Мені відомі 10 університетів в США, які надавали суттєві преференції українським студентам, можливо найбільші надавав University of Chicago: full-tuition scholarships (!!!) for undergraduate students, increased financial support, preparation for college applications.

Для довідки: це стосується ТАКОЖ тих, хто опинився на території США до введення в дію Програми U4U.

Хотя у нас в новостях сказали только что продлили статус защиты до апреля 2025 года. Категории не перечисляли. Я так понял, что это касается тех, кто по Ю4Ю и ТПС.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 00:48

BIGor написав:
  rjkz написав:
  BIGor написав:Щось Ви порівнююте непорівняне, повні баки літаків з зарядом ракети. Башти впали через дуже довге горіння великої кількості палива, а не через удар.

Ну, представте, врезались самолеты в монолитно-каркасный дом - что произойдет?

Гіпотетично - те саме.

Нет, не то-же самое.
Что произошло в результате теракта 9/11?
Огромная площадь пожара стальных конструкций, в результате чего в один момент началось обрушение из-за того, что в результате нагрева появились деформации, превысившие тн "площадку текучески", которой деформации не достигли-бы не будь нагрева. "Площадка текучести" - это участок на графике деформации металла, когда нагрузка возрастает, идут необратимые деформации, но порог прочности все еще не наступает. После площадки текучести наступает порог прочности и обрушение конструкций. При нагреве, несущая способность стали резко снижается.
Далее пошло обрушение перекрытий на нижние этажи, которые не могли воспринять такую динамическую нагрузку и соединения ригелей и колонн не выдержали нагрузки на срез (это или болты или сварка или заклепки), дальше все понеслось как домино.
В Случае с железобетоном, особенно, если-бы он проектировался по СНиПам, то деформации были-бы намного меньше и они были-бы перераспределены на другие узлы неопределенной рамы. И, в отличии от стальных конструкций, арматура закрыта слоем бетона, а сам бетон работает на сжатие и без арматуры. Скорей всего произощло-бы локальное обрущение части перекрытий, но оно не привело-бы к эффекту домино, так как нагрузки перераспределились через соседние узлы.
Думаю, что если-бы средний этаж был-бы полностью снесен, то вышестоящая часть "съехала-бы" вниз по касательной к оставщемуся зданию.
Кроме того, в отличии от американских норм, в СНиПах при расчетах накручиваются коэффициенты и округления, что приводит к 3-кратному запасу прочности. И расчет ведется по нижнему этажу.
Американцы экономят на строительстве куда как большне..

имхо
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 00:51

Faceless написав:
BIGor написав:
  rjkz написав:
Ну, представте, врезались самолеты в монолитно-каркасный дом - что произойдет?

Гіпотетично - те саме.
Імхо просто пожежа і все. Нічого б не впало

Теоретически, могло быть обрушение верхних этажей, но не по эффекту домино.
Близнецы "сложились".
rjkz

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 09:11

akurt написав:Я пожалуй, со slonomag соглашусь: в Украине выдрессировали всех работников и прорабов так, что качество строительства и отделки выше, чем где бы то ни было.
Правда.
Я не знаю, выпадут ли там те стекла, но недоделки можно найти в квартирах за границей всегда и в любой стране.
Приятель приехал как эксперт помогать одному человеку покупать квартиру на КИПРЕ - ТО ВЕРНУЛСЯ В УЖАСЕ: СКАЗАЛ МНЕ, ЧТО СВОИМ киевским ЗАКАЗЧИКАМ ОН НИКОГДА В ЖИЗНИ НЕ СМОГ БЫ СДАТЬ КВАРТИРУ/ДОМ В ТАКОМ СОСТОЯНИИ И С ТАКИМ КАЧЕСТВОМ СТРОИТЕЛЬСТВА/РЕМОНТА. Оценил на "три" по пятибальной шкале.
Я патриотично скажу: в Украине последние лет 10 невероятно все качественно.

[/u]

коли робив ремонт, наняв 2 перців, які 8 літ працювали в Португалії. Їх робота мені коштувала 5 тис. викинутих грошей, з яких 500 доларів за зняття їх "малярки" потім, 300 доларів за перекрутку гіпсокартону, 1000 за викинуті фітінги в санузлах, плюс витрати за "роботу" та матеріали. За 2 тижні встигли наробити. добре, що лише 2 тижні і тільки 5000

наскільки розумію, вони працювали на межі своїх здатностей. вона просто дуже низько проходила ) не могли вони віконні укоси зробити рівними. 3 рази переробляли, потім сказали мені, що в мене рівень кривий ) але найцікавіша - перед тим, як вони - самі - звалили, вони сказали дословно так: "Ви погані замовники", Я - "Чому", Вони - "Тому що гарні замовники заходять в кімнату, стають посередині - і кажуть "Вау", а ви оце носите (вказуючи на рівень)".

але для португалії їх рівень був дуже відповідним, мабуть.

і от зараз я дивлюсь на переплутані гаряча - холодна крани у віденьскій квартирі, де ремонт людина робила для себе, не під здачу, під відсутній виріз в плинтусі під посудомийкою, так що він відсувається кожного разу, коли відкриваєш її, на вигнуті вікна, під скриплячу паркетну доску (через 3 роки після ремонту!), яку ймовірно поклали без нормальної основи - і думаю, що правда на заході не в ремонті щастя ) або імовірніше таки, вартість якісного ремонту суттєво вища за українську, де я платив малярам найвищої категорії по факту від 1 до 1.5 т. доларів на місяць. і більшість просто не може собі це дозволити
adeges

Подякував: 433 раз.
Подякували: 1066 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:12

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:що таке шпаринка - це філософське питання.

шпаринка в тендері - то вже відкат (як ви колись писали), як на мене. або отримувати зп в конверті та допомогу по безробіттю

дуже залежить від моральної гнучкості, хоча життя таке

В моєму розумінні дуже погано, коли в тендері пишуть умови під конкретну фірму і зовсім неприпустимо, коли за це отримують "відкат". А от прописати нормальні чесні умови, але надати консультації чи допомогу по оформленні заявки одному чи декільком із учасників і заплатити податки за них - це ок.
Точно так, як і зарплата в конверті - зло, а от дроблення на ФОП - нормальний обхід системи, проти якого треба боротись законодавцям (скажімо обмеживши не більше 50% обороту з одним агентом).

я ж кажу межа дуже гнучка :D

а як щодо тендеру - рівні умови, й ніякої допомоги - всі мають однакову інфу. ми в одному з напрямків дійшли до аукціону - всі конкуренти зібралися - й хто більше. й такий формат зайшов й навіть учасникам - вони всіх бачать, чують цифри, про що йдеться мова - всі розуміють - у всіх однакові умови.

й дроблення ФОП - ви маєте на увазі виплату зп? наразі окрім ІТ, я більше про таке не чув. тобто це явище не широко розповсюджене
Shaman

Подякував: 772 раз.
Подякували: 1631 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:31

Re: Еміграція, заробітчанство

а тепер з приводу реалій життя за кордоном - а то все погане лише в Україні, а за кордоном все в рожевих тонах. будемо робити навпаки 8)

у фразу в Німеччині така ж сама корупція - вона й правдива, й насправді ні. брехлива в тому, що такого розмаху корупції як у нас й близько немає. а що є?

перше, про це й rjkz писав - це рівень зп для емігрантів. електрик - пропонують 15 євро. на wtf відповідають - ну мова ж слабенька. на зустрічну пропозицію 25-30 євро морозяться, хоча це розумна оплата для А2-В1.

друга - здача на рівень мови. теж починається - у людей бе-ме, а їм опа - В1, бо знають людину, що приймає іспити. але ця людина напевне відчула себе бозна ким, бо в іншому випадку замість В1 поставила А2, а людині з фактичним В2 занизила бали по В1. подали скаргу, з цікавістю чекаю на наслідки, маю надію, що німецька система подолає таких хитрунів.

й перший, й другий випадок - не німці. по роботі - хтось зі східної Європи (турки таке теж роблять), по мові - наші співвітчизники.

а що німецьке? ми тут розповідали, що багато хто живе в орендованому. але як часто тут роблять, не сказали ключову подробицю - що мова йде про соціальне житло. цей механізм дуже змінює правила - якщо є можливість жити в квартирі частково за рахунок держави, то це варіант й для тих емігрантів, хто їде не на високі роботи, навіть на пенсії.

але вже зрозуміло, де нюанс?! є квартира, сім'я приходить там, де це розподіляють - а там такі - немає вільних квартир. й емігранти, які живуть давно підказують - треба домовлятися. але не так, як в нас, а треба шукати тих, хто знає - бо якщо в лобову лише попадеш в поліцію.

тобто корупція в Німеччині таки є - але де? на розподілі халяви... як права була Айн Ренд
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:34

Re: Еміграція, заробітчанство

ну ще по темі
Жити за кордоном чи повертатися в Україну? На що розраховувати біженцям у державах ЄС
й тут цікава подробиця, про яку мовчать наші всепропальщики, що ніхто не повернеться
Одразу скажемо: майже в усіх країнах після отримання статусу тимчасового захисту неможливо подаватися на постійне проживання. Коли війна закінчиться, охочим легально залишитися в Європі доведеться починати все заново. Звісно, вивчена мова, соціалізація допомагатимуть, але юридично більшість країн ЄС не регулюють статус тимчасового захисту – його наявність не дасть вам постійного резидентства. Винятки – статус притулку або ж запровадження спеціального законодавства, як це відбулося в Канаді.

й багато інфо по різним країнам, а то згідно форуму таке враження, що всі або в Польщі, або в Німеччині (окрім щасливчиків, що потрапили до США :D )
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:50

Shaman написав:ну ще по темі
Жити за кордоном чи повертатися в Україну? На що розраховувати біженцям у державах ЄС
й тут цікава подробиця, про яку мовчать наші всепропальщики, що ніхто не повернеться
Одразу скажемо: майже в усіх країнах після отримання статусу тимчасового захисту неможливо подаватися на постійне проживання. Коли війна закінчиться, охочим легально залишитися в Європі доведеться починати все заново. Звісно, вивчена мова, соціалізація допомагатимуть, але юридично більшість країн ЄС не регулюють статус тимчасового захисту – його наявність не дасть вам постійного резидентства. Винятки – статус притулку або ж запровадження спеціального законодавства, як це відбулося в Канаді.

й багато інфо по різним країнам, а то згідно форуму таке враження, що всі або в Польщі, або в Німеччині (окрім щасливчиків, що потрапили до США :D )

Що означає починати з нуля? Польща вже легалізує тих хто працює - дають (хоча дуже повільно) карти часовего побиту на 3 роки. Далі хто хоче - вчить польську на В1 і відкриває шляє до карти сталего побиту (як пам'ятаю треба 5 років проживання і В1).
При чому багато людей виїхало дуже не бідних, у мене по ЖК бачу круті тачки з різних регіонів. А в когось є скирда, і можуть спробувати взяти іпотеку (є знайомі що вже купили в іпотеку житло). Так, тяжко звичайно, але в середовищі мову вчити набагато легше. Тому всю цю зраду пишуть ліниві люди що не хочуть добиватися свого, а хочуть тільки лежати на дивані з пивом перед телевізором, і щоб їм все готове принесли.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:56

ЛАД написав:
  Starikan написав:
  ЛАД написав:Вся Земля живёт.
И человечество жило. В доиндустриальную эпоху.
В відновлювальні джерела енергії на сегодня не верю.

Я верю Петру Капице, который оценивал возможности таких источников (солнечных, приливных, ветровых, термических) и пришел к совершенно неутешительным выводам. Единственное, что с тех пор улучшилось - КПД солнечных батарей и термоэлементов.

и если еще учесть их срок жизни и расход энергии на строительство и обслуживание таких источников, не говоря уже о проблеме хранения и преобразования полученной энергии - получается совершенно неудовлетворительный результат. Есть современные оценки.

Спасибо. Я тоже.
Лень было расписывать.

бачите, комусь лінь розписувати (вважай аргументувати) - мають вірити на слово, а іншим без аргументації - не віримо. ну то таке.

з приводу відновлювальних джерел. авторитет Капиці великий, але такі загальні оцінки дуже приблизні й базуються на припущеннях. а є ще сучасна ситуація.

хоча питання можна розділити на два - розвиток генерації еенергії - сонце, вітер та інше - та друге - заміна автомобілів на еенергію. так у другому випадку весь світ, включно з Китаєм робить перехід можна сказати шаленими темпами. й акумулятори розробляють, й таке інше.

а де будуть брати еенергію - чи вистачить відновлювальної, чи й атомну додадуть до зеленої, чи як Китай й далі будуть на вугіллі - це вже друге. я просто вірю, що якщо розвинені країни прийняли таке рішення, то воно має підстави. а сумнівається якраз Раша, економіка якої базується на викопному паливі - нафта та газ. Китай не сумнівається.
Китай став майже монополістом на ринку матеріалів для «чистих технологій» і може шантажувати цим Захід. Чи вдасться США та союзникам розірвати токсичний ланцюг.
BYD, китайський виробник електромобілів, сьогодні становить загрозу існуванню традиційних автовиробників Німеччини, Франції, США та Японії, а колись це була збиткова державна компанія. У першій половині поточного року компанія продала 1,5 мільйона автівок у Китаї, а це більш ніж третина загальних продажів «екологічних» автомобілів.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 10:56

Може комусь дуже пригодиться:

“Друзі, приймаємо у гості з 9 вересня сім'ї, які втратили батька на війні, острів Іскія. Надаємо безкоштовне проживання та допомагаємо із харчуванням. Можемо прийняти одночасно 2 мами з двома дітками кожна. Якщо маєте змогу поділитися цією інформацією, буду вдячна 🙏 Миру нам навколо і всередині 💛💙
вайбер +38 0687667649”
Marta Styb
akurt

Подякував: 4005 раз.
Подякували: 1446 раз.

Профіль

5
  #<1 ... 11131114111511161117 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти