Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Shaman написав:а щоб зробити таку кількість соняшникової олії - олієекстракційні заводи не потрібні? а заводи будують, а потім на них люди працюють. але так, це ніяк не впливає ні на статки, ні на інфраструктуру.
й на експорт виробляють 95% олії - це теж ні на що не впливає, навіть на валютні надходження та курс.
а взагалі, якої олії виготовляють в світі більше всього? правильно, пальмової - навіщо та соняшникова потрібна
яскравий приклад дуже спрощеного розуміння економіки. Скільки там рапс та 95% експорту олії навпливали на курс? Щодо сучасних олійноекстраційних заводів - зараз все автоматизується. Я був колись по аудиту на одному підприємстві - так там було більше бухгалтерів ніж працівників-інженерів. Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу. Win-win.
До речі, в Польщі не бачив олії чи цукру нашого виробництва.
Олію нашу (перерозлиту , але при читанні етикетки все видно) бачив в кількох країнах Африки в звичайних магазинах. Курятину бачив також . Як 10 років тому, так і зараз. Зараз ООН для своїх працівників надає (за гроші, хоч і з дисконтом) заморожену курицю, виключно українська. 5$ за тушку.
А які в Африці зараз настрої щодо України? Іноді в фейсбуку попадається що пишуть місцеві (можливо то боти?) - там масово за рашистів пишуть, навіть читав що згідні воювати проти нас за 200 долл. в місяць, тільки б взяли...
BIGor написав: Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу.
На що ті 80% сподіваються у Польщі? Там немає олігархів, які вкладаються у модернізацію? Тобто які шанси, що їх там так само не викинуть з роботи? Тільки не пишіть, що вони йдуть на іншу роботу "аби ким".
BIGor , я думаю що звичайні місцеві люди про війну навіть не чули. Бо електрикою охоплено від 5 до 10 % населення. Працівники ООН свої думки тримають при собі, бо там представлені всі країни, навіть росіяни. Теоретично знайти найманців мабуть можна , бо рівень життя низький. Але і дисципліни від них очікувати не треба. Чимало історій є як наші авіаційні інженери пробували навчити афганських (в Афганістані) проводити регламентні роботи, обслуговувати техніку. І хоч це вже їх вертольоти, їх пілоти, їм би ставитись нормально , але підхід такий «тобі треба, ти і шплінтуй гайку, я пішов». Чорні +- так само ставляться до всього. Домовились з місцевим працівником (якого піднаймає місія як сантехніка) , щоб пройшов і приєднав пралки. Він просто не прийшов і все. І таке всюди. «Туморов» - основне африканське слово .
BIGor написав: Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу.
На що ті 80% сподіваються у Польщі? Там немає олігархів, які вкладаються у модернізацію? Тобто які шанси, що їх там так само не викинуть з роботи? Тільки не пишіть, що вони йдуть на іншу роботу "аби ким".
Там роботи дофігіща. В нас в одному обл. центрі може бути 1-2 великих підприємств на все місто (які зазвичай доживають). А в ЄС в селі може бути по декілька великих фабрик чи заводів. В тій же Чехії фабрика на фабриці. Безробіття 2%.
Hotab написав:BIGor , я думаю що звичайні місцеві люди про війну навіть не чули. Бо електрикою охоплено від 5 до 10 % населення. Працівники ООН свої думки тримають при собі, бо там представлені всі країни, навіть росіяни. Теоретично знайти найманців мабуть можна , бо рівень життя низький. Але і дисципліни від них очікувати не треба. Чимало історій є як наші авіаційні інженери пробували навчити афганських (в Афганістані) проводити регламентні роботи, обслуговувати техніку. І хоч це вже їх вертольоти, їх пілоти, їм би ставитись нормально , але підхід такий «тобі треба, ти і шплінтуй гайку, я пішов». Чорні +- так само ставляться до всього. Домовились з місцевим працівником (якого піднаймає місія як сантехніка) , щоб пройшов і приєднав пралки. Він просто не прийшов і все. І таке всюди. «Туморов» - основне африканське слово .
Дякую, хоч щось добре для нас (що найманці пагані), а за електрику та повну деградацію бачив по відосу про Еритрею (завчасно вибачаюсь за російськомовний контент)
Shaman написав:а тепер з приводу реалій життя за кордоном - а то все погане лише в Україні, а за кордоном все в рожевих тонах. будемо робити навпаки
Підтримаю Ваш флешмоб На днях зустріла однокласницю, яка повернулася з Британії. Тут, в Мико у неї чоловік та старший син, а туди вона виїхала з молодшим сином і забрала до себе середнього сина, який навчався у Польщі (виїхав у 2021). В Мико вони мешкають у двоповерховому будинку в центрі міста, мають сімейний бізнес. Власне, вона повернулася, щоб налагодити справи щодо ведення бухгалтерії, бо як я зрозуміла, виникли питання з податковою, а чоловік не міг владнати. У Британії вона працює посудомийкою, живе у найманому житлі, за яке сплачує держава. Середнього сина влаштувала в університет (їй допомогла інша однокласниця, яка там викладає і давно живе з родиною), очевидно, щоб був поруч (пішов на іншу спеціальність, у Польщі навчався на ІТ, а в Британії - економіка з соціологією). Отже, якість життя цієї жінки змінилося за кордоном не на краще. Я розумію, що вона так зробила заради дітей, причому виключно через війну. По завершенню війни вона явно не збирається емігрувати до Британії з чоловіком. Причина - їх якість життя в Україні ніколи не буде такою в Британії, тобто ненапряжною. В Британії треба буде не працювати, а вджобувати, власного житла не буде довго, власного бізнесу - можливо ніколи. Плюс незвичне коло спілкування. "Там стільки африканців, арабів, китайців і т.д., що британців я бачила дуже мало"...
rjkz написав:В Случае с железобетоном, особенно, если-бы он проектировался по СНиПам,
А если бы колизей проектировался по СНиПам, мы бы про него и не узнали Сделайте поправку на эпоху, не было тогда бетононасосов для работы на такой высоте Кстати, во время строительства башен, не было ничего летающего такого размера, чтобы закладываться на такое событие.
rjkz написав:Думаю, что если-бы средний этаж был-бы полностью снесен, то вышестоящая часть "съехала-бы" вниз по касательной к оставщемуся зданию.
И разрушила бы парочку соседних зданий...
В том, как они строят, есть логика. От нашей она отличается, но это не делает ее слишком порочной. Даже их дендро-фекальная технология вполне имеет право на жизнь в индивидуальном строительстве, которое является наиболее массовым.
ВОзможно, Вы и правы. И они по своему правы. Я лищь хотел подчеркнуть, что они строят по принципу минимальной финансовой достаточности. Вы думаете у них нет денег построить кирпичный дом с жб перекрытиями? Есть. Только этот дом обойдется в 2 раза дороже и ...оценщик от каунти оценит его в 2 раза дороже и ...будет налог платить в 2 раза больше. Я-ж говорю, деньги считают. Ну и коллективные вкусы - если дом выбивается из общепринятых вкусов, то его фиг когда-то продадут. Тут недалеко от меня очень интересный дом продается. Уже года 3. Европейская архитектура, причем с особенностями. Мне нравится. Но не покупают.
Shaman написав:олія. експортер №1 у світі - біля 50%.
всілякі рапси та сої - теж є, але це не настільки масшабно.
а ось по кількості свиней та ВРХ дійсно цікавинка - кількість поголів'я знизилася в рази. але диво - по наявністю м'яса ми можемо обирати - біла курятина, яловичина - кому що подобається. а от в 1990 році вибір був між синьою птицею та кістками. й м'яса можна було собі дозволити набагато менше за зп.
парадокс - навіть не можу пояснити - може ви ЛАД зможете? чи може причина в тому, що були приписки - чи це неможливо в СРСР? Узбекистан не дасть збрехати.
розвиток м'ясних та молочних підприємств вже визнали. що ще є? є хліборобна - все, що забажаєте пекуть. кондитерська - рафаело ще не робимо, але більшість кондитерки на рівні - але це ж Рошен, яка неприємність
виробництво алкоголю - від пива та вина до бренді та горілки.
давайте навпаки - назвіть хоч одну галузь харчовою промисловості, яка була краща в УРСР - бо я не можу жодної згадати.
достатньо? чи релігія не дозволяє визнати успіхи України? й забув важливе - це при непорівнянних рівнях субсидій між нами та Європою - але вони все одно не можуть конкурувати з Україною.
А толку від того що хтось експортер 50% олії? Самим українцям олія продається по світовим цінам. На якісь статки, інфрастуктуру це ніяк не впливає - прибутки осідають на Кіпрі. До речі, в Польщі не бачив олії чи цукру нашого виробництва. Що є - так це Рошен і іноді пиво (львівське, зіберт дорожче варштайнера в Ашані )
Рошен, навіть в Албанії бачив, причому в декількох магазинах.
fler ну це ж очевидно, що якщо є нерухоме майно і прибутковий бізнес - треба вертатись. По іншим заробітчанам - вже все не так очевидно. Навіть по ІТ де мало би бути все шоколадно - великий спад продовжується. https://dou.ua/lenta/articles/top-50-summer-2023/