Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 11151116111711181119 ... 2903>
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:02

Re: Еміграція, заробітчанство

Shaman написав:а щоб зробити таку кількість соняшникової олії - олієекстракційні заводи не потрібні? а заводи будують, а потім на них люди працюють. але так, це ніяк не впливає ні на статки, ні на інфраструктуру.

й на експорт виробляють 95% олії - це теж ні на що не впливає, навіть на валютні надходження та курс.

а взагалі, якої олії виготовляють в світі більше всього? правильно, пальмової - навіщо та соняшникова потрібна

яскравий приклад дуже спрощеного розуміння економіки.
Скільки там рапс та 95% експорту олії навпливали на курс?
Щодо сучасних олійноекстраційних заводів - зараз все автоматизується. Я був колись по аудиту на одному підприємстві - так там було більше бухгалтерів ніж працівників-інженерів. Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу. Win-win.
BIGor

Подякував: 1455 раз.
Подякували: 1862 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:08

Hotab написав:BIGor ,

До речі, в Польщі не бачив олії чи цукру нашого виробництва.

Олію нашу (перерозлиту , але при читанні етикетки все видно) бачив в кількох країнах Африки в звичайних магазинах.
Курятину бачив також . Як 10 років тому, так і зараз.
Зараз ООН для своїх працівників надає (за гроші, хоч і з дисконтом) заморожену курицю, виключно українська.
5$ за тушку.

Зображення

А які в Африці зараз настрої щодо України? Іноді в фейсбуку попадається що пишуть місцеві (можливо то боти?) - там масово за рашистів пишуть, навіть читав що згідні воювати проти нас за 200 долл. в місяць, тільки б взяли...
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:16

BIGor написав: Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу.

На що ті 80% сподіваються у Польщі? Там немає олігархів, які вкладаються у модернізацію? Тобто які шанси, що їх там так само не викинуть з роботи?
Тільки не пишіть, що вони йдуть на іншу роботу "аби ким".
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:20

BIGor , я думаю що звичайні місцеві люди про війну навіть не чули. Бо електрикою охоплено від 5 до 10 % населення.
Працівники ООН свої думки тримають при собі, бо там представлені всі країни, навіть росіяни.
Теоретично знайти найманців мабуть можна , бо рівень життя низький. Але і дисципліни від них очікувати не треба.
Чимало історій є як наші авіаційні інженери пробували навчити афганських (в Афганістані) проводити регламентні роботи, обслуговувати техніку.
І хоч це вже їх вертольоти, їх пілоти, їм би ставитись нормально , але підхід такий «тобі треба, ти і шплінтуй гайку, я пішов».
Чорні +- так само ставляться до всього.
Домовились з місцевим працівником (якого піднаймає місія як сантехніка) , щоб пройшов і приєднав пралки. Він просто не прийшов і все. І таке всюди. «Туморов» - основне африканське слово .
Hotab

Подякував: 402 раз.
Подякували: 2446 раз.

Профіль

3
3
2
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:20

fler написав:
  BIGor написав: Олігарх вклався в модернізацію, і 80% працівникам дали під копня. Олігархи стараються уникнути залежності від найманої сили. Наймана сила старається уникнути залежності від олігархів і киває п'ятами в Польщу.

На що ті 80% сподіваються у Польщі? Там немає олігархів, які вкладаються у модернізацію? Тобто які шанси, що їх там так само не викинуть з роботи?
Тільки не пишіть, що вони йдуть на іншу роботу "аби ким".

Там роботи дофігіща. В нас в одному обл. центрі може бути 1-2 великих підприємств на все місто (які зазвичай доживають). А в ЄС в селі може бути по декілька великих фабрик чи заводів. В тій же Чехії фабрика на фабриці. Безробіття 2%.
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:25

Hotab написав:BIGor , я думаю що звичайні місцеві люди про війну навіть не чули. Бо електрикою охоплено від 5 до 10 % населення.
Працівники ООН свої думки тримають при собі, бо там представлені всі країни, навіть росіяни.
Теоретично знайти найманців мабуть можна , бо рівень життя низький. Але і дисципліни від них очікувати не треба.
Чимало історій є як наші авіаційні інженери пробували навчити афганських (в Афганістані) проводити регламентні роботи, обслуговувати техніку.
І хоч це вже їх вертольоти, їх пілоти, їм би ставитись нормально , але підхід такий «тобі треба, ти і шплінтуй гайку, я пішов».
Чорні +- так само ставляться до всього.
Домовились з місцевим працівником (якого піднаймає місія як сантехніка) , щоб пройшов і приєднав пралки. Він просто не прийшов і все. І таке всюди. «Туморов» - основне африканське слово .

Дякую, хоч щось добре для нас (що найманці пагані), а за електрику та повну деградацію бачив по відосу про Еритрею (завчасно вибачаюсь за російськомовний контент)
BIGor

Профіль

1
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:51

Shaman написав:а тепер з приводу реалій життя за кордоном - а то все погане лише в Україні, а за кордоном все в рожевих тонах. будемо робити навпаки 8)

Підтримаю Ваш флешмоб 8)
На днях зустріла однокласницю, яка повернулася з Британії. Тут, в Мико у неї чоловік та старший син, а туди вона виїхала з молодшим сином і забрала до себе середнього сина, який навчався у Польщі (виїхав у 2021). В Мико вони мешкають у двоповерховому будинку в центрі міста, мають сімейний бізнес. Власне, вона повернулася, щоб налагодити справи щодо ведення бухгалтерії, бо як я зрозуміла, виникли питання з податковою, а чоловік не міг владнати.
У Британії вона працює посудомийкою, живе у найманому житлі, за яке сплачує держава. Середнього сина влаштувала в університет (їй допомогла інша однокласниця, яка там викладає і давно живе з родиною), очевидно, щоб був поруч (пішов на іншу спеціальність, у Польщі навчався на ІТ, а в Британії - економіка з соціологією).
Отже, якість життя цієї жінки змінилося за кордоном не на краще. Я розумію, що вона так зробила заради дітей, причому виключно через війну. По завершенню війни вона явно не збирається емігрувати до Британії з чоловіком. Причина - їх якість життя в Україні ніколи не буде такою в Британії, тобто ненапряжною. В Британії треба буде не працювати, а вджобувати, власного житла не буде довго, власного бізнесу - можливо ніколи. Плюс незвичне коло спілкування. "Там стільки африканців, арабів, китайців і т.д., що британців я бачила дуже мало"...
fler

Подякував: 1213 раз.
Подякували: 1338 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 16:59

Сибарит написав:
  rjkz написав:В Случае с железобетоном, особенно, если-бы он проектировался по СНиПам,

А если бы колизей проектировался по СНиПам, мы бы про него и не узнали :)
Сделайте поправку на эпоху, не было тогда бетононасосов для работы на такой высоте :)
Кстати, во время строительства башен, не было ничего летающего такого размера, чтобы закладываться на такое событие.
  rjkz написав:Думаю, что если-бы средний этаж был-бы полностью снесен, то вышестоящая часть "съехала-бы" вниз по касательной к оставщемуся зданию.

И разрушила бы парочку соседних зданий...

В том, как они строят, есть логика. От нашей она отличается, но это не делает ее слишком порочной.
Даже их дендро-фекальная технология вполне имеет право на жизнь в индивидуальном строительстве, которое является наиболее массовым.

ВОзможно, Вы и правы.
И они по своему правы.
Я лищь хотел подчеркнуть, что они строят по принципу минимальной финансовой достаточности.
Вы думаете у них нет денег построить кирпичный дом с жб перекрытиями?
Есть.
Только этот дом обойдется в 2 раза дороже и ...оценщик от каунти оценит его в 2 раза дороже и ...будет налог платить в 2 раза больше.
Я-ж говорю, деньги считают.
Ну и коллективные вкусы - если дом выбивается из общепринятых вкусов, то его фиг когда-то продадут.
Тут недалеко от меня очень интересный дом продается. Уже года 3.
Европейская архитектура, причем с особенностями.
Мне нравится. Но не покупают.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 17:16

Bolt написав:
  BIGor написав:
  Shaman написав:олія. експортер №1 у світі - біля 50%.

всілякі рапси та сої - теж є, але це не настільки масшабно.

а ось по кількості свиней та ВРХ дійсно цікавинка - кількість поголів'я знизилася в рази. але диво - по наявністю м'яса ми можемо обирати - біла курятина, яловичина - кому що подобається. а от в 1990 році вибір був між синьою птицею та кістками. й м'яса можна було собі дозволити набагато менше за зп.

парадокс - навіть не можу пояснити - може ви ЛАД зможете?
чи може причина в тому, що були приписки - чи це неможливо в СРСР? Узбекистан не дасть збрехати.

розвиток м'ясних та молочних підприємств вже визнали. що ще є? є хліборобна - все, що забажаєте пекуть. кондитерська - рафаело ще не робимо, але більшість кондитерки на рівні - але це ж Рошен, яка неприємність

виробництво алкоголю - від пива та вина до бренді та горілки.

давайте навпаки - назвіть хоч одну галузь харчовою промисловості, яка була краща в УРСР - бо я не можу жодної згадати.

достатньо? чи релігія не дозволяє визнати успіхи України?
й забув важливе - це при непорівнянних рівнях субсидій між нами та Європою - але вони все одно не можуть конкурувати з Україною.

А толку від того що хтось експортер 50% олії? Самим українцям олія продається по світовим цінам. На якісь статки, інфрастуктуру це ніяк не впливає - прибутки осідають на Кіпрі.
До речі, в Польщі не бачив олії чи цукру нашого виробництва. Що є - так це Рошен і іноді пиво (львівське, зіберт дорожче варштайнера в Ашані :D)

Рошен, навіть в Албанії бачив, причому в декількох магазинах.

На прошлой неделе жена "Золотой ключик" купила.
rjkz

Подякував: 8661 раз.
Подякували: 5476 раз.

Профіль

10
5
7
Повідомлення Додано: Суб 19 сер, 2023 17:18

fler ну це ж очевидно, що якщо є нерухоме майно і прибутковий бізнес - треба вертатись. По іншим заробітчанам - вже все не так очевидно. Навіть по ІТ де мало би бути все шоколадно - великий спад продовжується.
https://dou.ua/lenta/articles/top-50-summer-2023/
BIGor

Профіль

1
  #<1 ... 11151116111711181119 ... 2903>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему