Еміграція, заробітчанство

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 13001301130213031304 ... 2977>
Повідомлення Додано: Суб 30 вер, 2023 23:11

vitaliiangel написав:
  rjkz написав:могу с вероятностью 90+ % сказать что произошло.
Зображення

И видео и фото говорят о том, что я написал.
Хотите, чтобы они написали, что никто не в курсе того, что учат на 3-м курсе ПГС?
:lol:
Совсем общими словами, можно и так написать как они, пересичный нифига не поймет.
rjkz

Подякував: 8734 раз.
Подякували: 5513 раз.

Профіль

10
6
7
Повідомлення Додано: Суб 30 вер, 2023 23:24

Re: Еміграція, заробітчанство

rjkz написав:И видео и фото говорят о том, что я написал.

И о том, что я написал :)
Обрушение старых балок стало следствием падения устанавливаемой.

Стропы в начале видео явно зацеплены за края, как и стоят на опорах. Рискну высказать гипотезу, что балку просто перевернули.
Если это так, возникает вопрос, насколько легко было перепутать верх и низ? Вот на этом фото видно крепление стропы в торце, который абсолютно симметричен. Это может вызвать сомнение в культуре проектирования, но вряд ли в незнании принципов работы ЖБ.
А крановщиков и стропальщиков на 3-м курсе ПГС вообще не учат :)

И все же меня смущает симметричность разрушения старых балок в двух местах. Я бы их исследовал на предмет соответствия нормативам нахлестов продольной арматуры.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6486 раз.
Подякували: 21660 раз.

Профіль

133
82
38
2
Повідомлення Додано: Суб 30 вер, 2023 23:54

akurt написав:
  ЛАД написав:akurt
Для Норвегии 200 евро на еду для ребёнка, по-моему, ничто.
А взрослому сколько дают не знаете?
Дети в школу не ходят?

Ця родина отримала безкоштовно гуртожиток і ще на всіх отримують 800 євро.
Мову НЕ знають і не вчать.
Я знаю, що є програма інтеграції на 2 роки і там платять гроші непогані тим, хто вчить норвезьку мову, але це мабуть інший випадок.

Бесплатное общежитие, конечно, хорошо, но 800 евро на семью из 5 чел. по норвежским ценам, по-моему, даже на еду маловато.
Если не собираются там оставаться, то не учить язык вполне понятно. Зачем?
ЛАД
2

Подякував: 5364 раз.
Подякували: 4863 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 00:07

Сибарит написав:
  rjkz написав:И видео и фото говорят о том, что я написал.

И о том, что я написал :)
Обрушение старых балок стало следствием падения устанавливаемой.

Стропы в начале видео явно зацеплены за края, как и стоят на опорах. Рискну высказать гипотезу, что балку просто перевернули.
Если это так, возникает вопрос, насколько легко было перепутать верх и низ? Вот на этом фото видно крепление стропы в торце, который абсолютно симметричен. Это может вызвать сомнение в культуре проектирования, но вряд ли в незнании принципов работы ЖБ.
А крановщиков и стропальщиков на 3-м курсе ПГС вообще не учат :)

И все же меня смущает симметричность разрушения старых балок в двух местах. Я бы их исследовал на предмет соответствия нормативам нахлестов продольной арматуры.

Вы знаете, пересмотрел несколько раз видео, может Вы и правы.
Беру свои слова назад.
Меня ввела в заблуждение фотка с симметричным разрушением балок.
Стропы и в самом деле в концах балки.

Зы перевернуть балку - моловероятно. Монтажные закладные не позволят. Да и разрушится она сразу. Особенно, если арматура преднапряженная.
Хранение и перевозка подразумевает опирание на проектные точки.
rjkz

Подякував: 8734 раз.
Подякували: 5513 раз.

Профіль

10
6
7
Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 00:17

Shaman написав:ви напевне в ІТ? там дійсно англійська. а в переважній більшості компанії потрібно володіти місцевою мовою, на тих посадах, що я кажу - десь рівень С1. що у вас з польською? ;)

а так шанси є всюди. але якщо можеш тут працювати на високій посаді зі схожою зп, як за кордоном на рядовій - чи є сенс їхати? ;)

Ні, не ІТ. Виробництво обладнання. Хоч, звісно, софт під це обладнання пишеться і є певні хмарні сервіси. Але це не важливо. До цього були компанії з справжнісіньких "традиційних" секторів.
Моя польська зараз десь на С1, мабуть. Стає в нагоді, коли йдемо з колегами на пиво. В роботі не використовується.
Великий бізнес глобалізується. Завдяки технологіям, вже не потрібно мати усі відділи в одному місці. Тож ситуація, коли фіндір компанії у Франції, Tax manager десь в Іспанії, FP&A в Польщі, а Head of accounting в Аргентині вже нікого не дивує. А на посаду CEO візьмуть якогось німця. Як думаєте, якою мовою вони усі між собою спілкуються?

Ось зайшов на сторінку Danone - перше, що прийшло до голови з великого міжнародного бізнесу і не ІТ. Судячи з вакансій, відділ FP&A в них сидить у Стамбулі, FINANCE CONTROLLING MANAGER та GLOBAL FINANCE CONTINUOUS IMPROVEMENT MANAGER шукають у Нідерландах, SENIOR M&A MANAGER для Asia Middle East Africa шукають у Сингапурі (знання китайської вітається, але не обов'язково), SALES FINANCE MANAGER для Індонезії (про мову нічого не написано), DBS GLOBAL CONTROLLING AND PERFORMANCE MANAGER у Польщі і т.д. Так, є позиції, де якась інша мова також вимагається, але є багато тільки з англійською.

І ще раз: усі не можуть стати фіндірами. Те, що серед вашого оточення багато людей, які досягли цієї позиції, не відміняє принципу піраміди. На одного CFO припадає 10-20 керівників напрямків, які теж непогано заробляють. Та й навіть на з/п менеджера можна жити.
Gastarbaiter

Подякував: 705 раз.
Подякували: 619 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 00:52

akurt написав:Сейчас общался с украинцами, которые "приземлились" - вот уж я бы и не подумал - в Египте.
Говорят, что хорошо...

У нас Египет ассоциируется с Шармом и Хургадой, а в Каире куча наших еще до войны была - хату снять та же цена что и в Киеве а средняя зарплата в том секторе что я общался процентов на 20 выше нашей.
katso

Подякував: 117 раз.
Подякували: 245 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 01:08

Еміграція, заробітчанство

News from Egypt

Запис розмови з нашою людиною в... В Єгипті!.
Розмова була в середі "наших", які мешкали в Туреччині.
Початок цитат:

- Якщо ви любите стабільність, то звісно краще Європа...
Якщо вмієте адаптуватися, то буде легше і тут.
Живу в Єгипті.
...Деякий час побула в Туреччині, тоді ж попитала, бо мала думку «а може Туреччина?»… так от у нас в Єгипті абсолютно все те саме...
Але Туреччина мені подобається тим, що в порівнянні:
- Велике різноманіття продуктів...
- Зелено...
- Більш комфортний клімат...
- Більш цивілізовано....
- Освіти ні в нас, ні в Туреччині немає, але хто його знає як В Європі.

Для себе обрала Єгипет: пішли в місцеву школу вчити мову. Для майбутнього дитини це знадобиться.
Інша основна школа - екстерн в Україні.
У нас багато дозвілля для дітей (чого тут тільки немає, від занять плавання до ІТ і куховаріння), це теж звісно + бо десь це шалені гроші, а тут на все вистачає.

Послуги для дорослих теж усі надаються, і дешевше ніж в Укр чи Європі.
Море, тепло, фрукти, якась безпека відчувається і комфорт (переважно заради дитини).

Робота. Якщо не ледарі, то роботу можна точно знайти! І тут все одно її знайти легше, ніж в Европі. Тут дешевше. Як в Єгипті, так і в Туреччині. Тут є з ким дружити, спілкуватися, щоб не відчувати себе одинокими.
Медицина - жах. Краще не хворіти. Але якщо ж щось трапляється, все можна організувати і гарного лікаря знайти. І знову таки, дешевше чим в Європі і без черг.

У мене був вибір - Канада, Франція, Польща, Норвегія, після початку війни - ми залишилися в Єгипті як і були тут до.
Пожила, оглянулася, повернулася.

(кінець цитат)
akurt

Подякував: 4034 раз.
Подякували: 1507 раз.

Профіль

1
2
6
Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 03:10

M-Audio написав:
  helgas написав:Депутаты же имели право выезжать на отдых, на сабантуи и прочее. Какое государство вы строите?
У многих от подобных циничных решений, распались семьи.

Ось це правильно запитання в данному контексті. Держава - не безтілесний дух, що кружляє над територією. Держава - це конкретні люди, чиновники, спеціалісти державних установ, поліція, прокурори, судді і т.д. У мирні часи всі ці люди не наповнюють бюджет, а гребуть з нього гроші, іноді із користю, іноді - ні. За свою службу зазвичай мають привілеї, що недоступні тим, хто цей бюджет наповнює, і навіть після виходу на пенсію також мають персональні привілеї, яких немає в інших (які продовжують наповнювати бюджет). Коли раптом війна, багато хто також має можливість отримати бронь від мобілізації, адже їхня ж служба важливіша за працю підприємця, який все ще продовжує платити їм зарплатню -- його можна й під танк. Це все ще більш-менш можна виправдати, якщо держава всеж-таки в цілому свої функції виконує, бо це дійсно краще така держава, ніж ніякої. Але у ситуації, коли держава вже зазнала фіаско по повній, але продовжує поводитись із громадянами як і раніше, то час замислитись - а мені особисто така держава дійсно потрібна? А ось чого я не зрозумію - то це чому інші громадяни, що не є частиною держави, повинні засуджувати такі питання і висновки.

Хотел ответить helgas, но почему-то её (?) пост быстро удалили.
О чиновниках и пр. не буду - не ново и не интересно.
"держава вже зазнала фіаско по повній" - преувеличение. Так можно сказать в случае полного уничтожения государства или, как минимум, безоговорочной капитуляции.
"Замислюватись" можно. Но дальнейшие варианты - либо уехать, либо в той или иной форме изменить этому государству.
Второе возможно, если новое государство будет лучше. В нашем случае это явно не так, росс. государство точно хуже. По многим параметрам.
Уехать - как правило, возможно для отдельных людей, а не для основной массы. У нас, правда, уникальный случай - беженцев хорошо принимают на Западе без ограничений и на хороших условиях. Правда, лафа постепенно заканчивается, а согласятся/разрешат ли всем остаться... сомнительно.
"Засуджувати" не обязаны. Но стоит понимать, что каждый уехавший или, тем более, изменивший (хотя бы пассивно) ослабляет державу и увеличивает нагрузку на оставшихся пусть даже в перспективе. Отсюда и осуждение.
И даже безотносительно к войне.
Понятие "утечка мозгов" не ново. И не только мозгов. Весь мир не может переехать в США, Германию, Швейцарию. Да и всех не примут. Уезжают в среднем самые толковые и/или активные/инициативные. В результате отсталые страны отстают ещё больше. Так что для них это чистые потери. Удержать сложно, если исключить методы Северной Кореи. Остаётся моральное воздействие/давление ("осуждение"). К сожалению, в сегодняшнем мире это тоже не особо эффективно.

helgas, распадаются в таких условиях семьи, которые и так были не очень. Нормальная крепкая семья от такого не развалится.
А насчёт циничных решений... К сожалению, такие решения неизбежны. В любой стране. И 18-60 далеко не самое циничное из возможных. Рыцарские методы ведения войны давно вышли из моды. Если вообще когда-то работали в реальной жизни, а не в песнях трубадуров. Война сама по себе весьма циничная вещь. И пробуждает в человеке не самые лучшие чувства и черты.
ЛАД
2

Подякував: 5364 раз.
Подякували: 4863 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 06:33

ЛАД написав:
  akurt написав:
  ЛАД написав:akurt
Для Норвегии 200 евро на еду для ребёнка, по-моему, ничто.
А взрослому сколько дают не знаете?
Дети в школу не ходят?

Ця родина отримала безкоштовно гуртожиток і ще на всіх отримують 800 євро.
Мову НЕ знають і не вчать.
Я знаю, що є програма інтеграції на 2 роки і там платять гроші непогані тим, хто вчить норвезьку мову, але це мабуть інший випадок.

Бесплатное общежитие, конечно, хорошо, но 800 евро на семью из 5 чел. по норвежским ценам, по-моему, даже на еду маловато.
Если не собираются там оставаться, то не учить язык вполне понятно. Зачем?

У мну троюродный брат в Дании сейчас переховуеься. Хождение на курсы датского языка есть условием получения помощи 450€.Не учишь-не получаешь.
Bolt

Подякував: 23 раз.
Подякували: 282 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 01 жов, 2023 09:49

akurt написав:
  rjkz написав:Я давно говорил, что образование (в данном случае строительное) в Украине скатилось ниже плинтуса.

Да, изгибающий момент - вещь опасная... Поделишь его на осевой момент сопротивления сечения изгибу и можно прийти в ужас... Это же надо, сколько МПа получается...
Но это же раньше учили... В ранешние времена...
Помнится: 31 декабря, 20-00 вечера - второй курс - а мы еще пытаемся сдать РГР по Сопромату...

схоже так й вчили, що екзамен здавали під Новий Рік. :D
та й напевне здали, коли викладача втомився скляні відповіді на питання отримувати :lol:
Shaman

Подякував: 784 раз.
Подякували: 1661 раз.

Профіль

1
4
5
  #<1 ... 13001301130213031304 ... 2977>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти