Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 20252026202720282029 ... 3435>
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 21:36

Re: Еміграція, заробітчанство

Моє бачення: за ІТ майбутнє, але поріг входу в професію буде високим, тобто треба буде готуватись зі школи. Як альтернатива - робітничий клас "з мізками" - електрик, сантехнік і т.д., але який може й сучасну вентиляцію зібрати й розумний дім налаштувати.
Дюрі-бачі

С нами с: 29.07.22
Благодарил (а): 989 раз.

1
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 21:44

Дюрі-бачі писал(а):Моє бачення: за ІТ майбутнє, але поріг входу в професію буде високим, тобто треба буде готуватись зі школи. Як альтернатива - робітничий клас "з мізками" - електрик, сантехнік і т.д., але який може й сучасну вентиляцію зібрати й розумний дім налаштувати.
З розвитком GAI поріг входу стає дедалі вище
Faceless
Модератор

С нами с: 24.01.12
Благодарил (а): 1511 раз.

4
9
3
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 23:08

Shaman писал(а):
  rjkz писал(а):
  Shaman писал(а):...
я про що - людина, яка швидка досягає успіхів в еміграції, й в Україні би чогось досягла б. а якщо рівень людини вантажник чи касир в АТБ - за кордоном буде теж саме...

Вы несколько ошибаетесь.
И ошибаетесь по причине своих комплексов.
Вы зациклены на социальном положении и карьере.

а я вважаю, що коли людина якісно працює й постійно підвищує свій рівень. а у вас чогось це комплекси :oops: щось ви не полюбляєте людей, які працюють головою...
Но если человека в Украине устраивает позиция грузчика или кассира в АТБ, то, скорей всего эта-же позиция его устроит и в эмиграции.
Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил.
Насчет карьеры...я уже писал, что после 3-х лет кассиром в местном условном АТБ, можно податься на позицию кассира банка, а там уже как повезет и на что хватит способностей.
Поверьте, любой грузчик и кассир в АТБ в Украине не будет иметь того качества жизни как на аналогичной работе в США.

перше й головне - ні вантажник, ні касир до США не потраплять. не забувайте про це. там вистачає своїх мексів :D

з іншого боку 500 баксів вдень, 10 куо на місяць - й навіщо та освіта, може відразу своїх дітей на таку гарну посаду? :D

1. Нет, я нормально отношусь и к тем кто работает головой и к тем, кто работает руками. Есть и те, кто делает и то и другое. Просто в Украине есть комплексы насчет работы руками. Это как-бы не достойно. Тут не ставят никаких условностей, как-то дискриминирующих кого-бы то ни было. Причем это совсем не формальность. Так на это смотрят. Более того, ввиду довольно сытой жизни тем, кто может еще что-то сделать и руками есть отдельное уважение. Банально, если женщина просто умеет готовить, я уж не говорю о том, что она виртуоз. А в Украине, по крайней мере это было, издавна хозяйки готовили дома на уровне, которому может позавидовать шеф ресторана средней руки. Были такие рестораны в Киеве "Хуторок" на набережной, "Українські страви" на Отрадном, мы туда водили иностранных контрагентов - они были в дичайшем восторге.
Но там не было ничего такого, чего не могла-бы сделать "среднестистическая" украинская домохозяйка. По крайней мере, моей жене этот уровень по силам, порой и выше. Борщ я лучше могу сварить. Моя родственница варит солянку вкусней которой я нигде и никогда не ел. Приготовление пищи - это тоже "работа руками" с элементами творчества. Но кук или тем более шеф - это очень достойная профессия в США. А в украине повар ...ну мягко говоря ниже плинтуса ценится, если это не обладатель мишленовской звезды. Это я говорю то, что знаю.
Родственник (ныне покойный)друзей работал в единственном на то время мишленовском ресторане Украины, есть знакомый повар соусник в престижном киевском ресторане. Ну, мягко говоря, такое отношение и зарплата.
Вы-же тему карьеры двигаете в каждом третьем посте.
2. СТранно, конечно, как тут в мувинге украинцы работают и работают успешно. Мексы - это тягловые лошадки. Украинцы готовятся к такому сценарию, особенно если идут через ПУ, когда долгое время надо продержаться без официальной работы. Я смотрел интервью блогеров с такими ребятами. Ребята еще в Украине готовили организм к таким нагрузкам, качались в зале, сидели на диетах.
Потом, в отличии от мексов, начинали свой мувинговый бизнес, покупали траки.
3. Я-бы не был столь категоричен. Есть люди самых разных профессий, попавшие в США. И грузчики и разнорабочие и тд.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Сб 06 апр, 2024 23:10

Shaman писал(а):
  rjkz писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства
1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля.
2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?

Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности.
В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния.
Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты.
Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга.
У нее была зарплата 600 гривен в месяц .
Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.

я так розумію, ви з тих, хто в 2005-2008 непогано так піднявся :D
й скільки ви платили своїм працівникам? :lol:
я бачу добре обізнані, як не переплатити

якраз ті, хто типа отримує зп від держави, грабує державу так, що іншим й не наснилося. ніде так не крадуть, як на держпідприємствах...

рла, сказал, что прогиб засчитан, ждите премию.
rjkz

С нами с: 31.01.12
Благодарил (а): 8958 раз.

14
10
7
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 09:42

nekefer писал(а):
  rjkz писал(а):Просто в Украине есть комплексы

больные люди не могут понять что они больные пока болезнь не гробит их жизнь, но даже тогда предпочитают сжигать ведьм а не меняться

Три рази перечитав цю фразу: філософська та є правдою...

News from Canada

Цитати вчорашньої бесіди з племінницею, яка переселилася з родиною в Канаду:
- Головне не спілкуватися українцям з українцями. Дивні люди: все їм погано, все не так, всі їм щось повинні. Сильно здивувала сімейна пара з Донецька: "Мы такие крутые, мы такие богатые, мы такие умелые. Та у нас такой бизнес был, та мы тут всех за пояс заткнём..." (На практиці: Вже більше місяця не можуть влаштуватися ні на яку роботу: пальці віялом не дозволяють).
Перестали спілкуватися з будь-якими українцями.
Прикро, але де правду подіти...

- Не перестають дивувати корінні канадці: завжди до тебе з добром в будь-якій ситуації.
Дивує підвищена увага до дітей.

Взяли рандеву на прийом в школу на 9 квітня: в Канаді були канікули, школи не працювали.
За цей час під"їхала ціла купа українських родин із школярами - утворилася реальна черга на прийом дітей в школу. Не можна прийти коли тобі заманеться: все по рандеву (попередній запис: день та час).
Про школу - гадаю - буде саме цікаве...
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 09:46

rjkz писал(а):Не буду говорить про то, чего не знаю, то есть о грузчиках в Австрии и кассирах в Вене, так как никогда там не был, но если говорить о том, что знаю, тто мой бывший подчиненный пока не получил разрешение на работу, работал мувером, то есть грузчиком. Зарабатывал от 300 до 500 долларов в день. Можете посчитать его заработки. И это кэш. Налоги он с них не платил.

Напрашивается вопрос: если человек получает 12 т в месяц (150 т. в год) чистыми, то нахрена ему разрешение на работу? Чтобы получать 70-80 т. в год (50 чистыми)? Лично у меня пазл с такой математикой не складывается.
Richi

С нами с: 25.09.08
Благодарил (а): 946 раз.

Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 09:58

Shaman писал(а):
  BIGor писал(а):Який же ви смішний :mrgreen: , там зараз 200 людей на вакансію, англ. треба upper + бажано якась з мов програмування.

та ви що? :shock:

на тестувальника потрібно англійська upper та вміння програмувати? ще й 200 кандидатів на одне місце? скінчилася ера ІТ :lol:

Тобто Ви радієте, що ІТ в Україні схопнулось - і середній клас який завозив долари в Україну зменшується?
BIGor

С нами с: 19.09.10
Благодарил (а): 1554 раз.

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 10:08

rjkz писал(а):
  Дюрі-бачі писал(а):
  Shaman писал(а):на початку - 20-25 т грн за місяць. після податків. через рік - вже 30-40 т грн. проживання - 12 т грн, на поточне життя - 8 т грн. залишається 20 т грн на міс, 240 т грн на рік - 6 куо.

От дивлюсь на ці розповіді і думаю що явно щось не так в житті в мене і 99% знайомих, для яких без заробітчанства
1. Стартова ЗП це 12-15 т, а 25-30 - це скляна стеля.
2. Витрати 8т якось підозріло низькі (в 2 рази). Це муха-стайл життя?

Дело в том, что многие витают в облаках, оторвавшись от земной реальности.
В 2005-2008 многие заработали очень неплохие состояния.
Но и тогда были люди, которые ПОЛУЧАЛИ копеечные зарплаты.
Я уже писал, что по моему примеру мои друзья начали свой бизнес и как-то в гостях у них мы говорили о своем и встряла мама жены друга.
У нее была зарплата 600 гривен в месяц .
Так и сейчас, кто-то сидит в офисе и получает зарплату от олигарха, который разворовывает уже 30 лет страну, а кто-то сидит на зарплате, которую ему платит эта самая разворованная страна.

Це все через надлишок робочої сили в Україні. Це робоча схема, коли користуючись месцевою копійчаною робочою силою олігархат створює продукцію на експорт по світовим цінам. Профіт колосальний - але така ситуація поступово вимиває робочу силу і погіршує демографію.
BIGor

2
2
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 10:12

Richi писал(а):то нахрена ему разрешение на работу? Чтобы получать 70-80 т. в год (50 чистыми)? Лично у меня пазл с такой математикой не складывается.

НЕ МОЖНА працювати в США без Робочої візи або дозволу на роботу, який отримують, наприклад, наші українці за Програмою U4U.
Люди, яка подали петицію про - як пише rjkz - "ПУ" - мають найцінніше - це дозвіл на роботу. Розгляд петиції може зайняти і 5 років, і 10 - але весь цей час ти можеш жити та працювати. Не можеш виїжджати на відпочинок в Мексику та в Європу.
В таку ситуацію попав мій випадковий знайомий - він подав Петицію про "ПУ" навесні 2014 року - досить здається (давно не спілкувався - з жовтня 2022) не отримав узгодження.
Всі ці 10 років живе в Чикаго та працює далекобійником. В останній розмові говорив про 100 000 доларів на рік.
akurt

С нами с: 12.02.09
Благодарил (а): 4458 раз.

2
2
7
Сообщение Добавлено: Вс 07 апр, 2024 10:20

Faceless писал(а):
Bolt писал(а):Ля. Малого, якраз збирався на ІТ гнати...
Про поріг входу, як в медицину розмішили, так, ніби після універу і інтернатури, але... Подружка доньки на третьому курсі в ім. Галицького вчитися. Коли була в доньки на ДР, я трохи цікавився навчальних процесом. Короче краще померти необстеженому, ніж тим випускникам під ніж потрапити.
Не варто. Шукайте щось інше

І чого не варте? Можна тільки з обгрунтуванням?
BIGor

2
2
  #<1 ... 20252026202720282029 ... 3435>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама