|
Еміграція, заробітчанство |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Додано: Нед 07 кві, 2024 12:00
Дюрі-бачі написав: BIGor написав:емає якоїсь довгострокової політики держави відносно майбутнього сфери ІТ
Політика є: Дія.сіті, ІТ-кластери це дуже круто на папері, але реалізовано все через одне місце. Якщо б просто реалізували обіцянки, то Україна б перетворилась на центральний хаб для ІТ-шників з половини світу. Але наші зелені не змогли вирішити елементарне питання з бронюванням резидентів сіті і виконати вже прийняте рішення про відрядження під залог... BIGor написав:є політика по с/г, є по енергетиці,
там точно такий же бардак, як і в ІТ. Але поле чи трансформатор так просто в Латвію не перенесеш
Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті. Відрядження під заставу для тих же резидентів теж працює. Проблема зараз в тому, що хто не встиг перейти в 2022-23 і податися на бронювання, зараз не впевнені, що їм це вдасться, бо так чи інакше треба прийти в ТЦК і пройти ВЛК, де можуть мобілізувати до того, як подадуть документи на бронювання.
-
Faceless
-
- Модератор
-
- Подякував: 1494 раз.
- Подякували: 8229 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 07 кві, 2024 12:15
Faceless Ви самі описали чому бронювання не працює. Ще хотів додати про випадки відмови у броні через ВОС.
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 890 раз.
- Подякували: 639 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 12:33
Faceless написав:Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті.
Це явно брехня. Жодного заброньованого ІТ-шника ще не бачив. Там купа умов: 1. Працювати офіційно в компінії яка є резидентом Дія-Сіті. 2. Бути в обраній 50% 27-60 співробітниців, але кожні 6 місяців проходить умовна децимація (хто вчив історію - той зрозуміє, хто не вчив - загугліть). Тобто якщо когось мобілізують з іншої 50% за 6 місяців/або він звільниться, то вже частина вже заброньованих потрапляє в частину 50% без броні. Насправді, я не бачив живих заброньований ІТ-шникв, можливо якийсь ТОП менеджмент. Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.
-
BIGor
-
-
- Подякував: 1453 раз.
- Подякували: 1859 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 12:57
Faceless написав:BIGor написав: Faceless написав:Не варто. Шукайте щось інше
І чого не варте? Можна тільки з обгрунтуванням?
Ринок ІТ перенасичений, легко ввійти вже не вийде, і найближчі роки ставатиме тільки гірше, конкуренція росте, і через генеративний AI стає тільки ще складніше. Початківцю влаштуватися зараз досить складно, а в Україні взагалі дуже складно. Загальний спад в індустрії спостерігається по всіх країнах, в першу чергу в США - нові проекти відкладаються, старі - скорочуються і закриваються. Сам спад ніби призупинився, але до зростання ще далеко.
Може поки довчиться то ринок налагодиться?! (Або, наоборот ШІ стане ще більш досконалим і на брук вилетить, ще більше ІТ-вців.
-
Bolt
-
-
- Подякував: 21 раз.
- Подякували: 270 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 13:00
BIGor написав:Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.
Останнім часом помітно почала збільшуватися кількість української діаспори в Анталії. Щодня прибувають та прибувають. Сьогодні звернулися приятелі зі Львова з проханням порадити рієлторку, щоби знайшла квартиру на 3 місяця... вже з 20 квітня... Львів... Не визначав, ІТ-ники вони або ні... Але прибувають і чоловіки, і жінки... Помітне збільшення автівок ДОРОГИХ української реєстрації. В мене невеличке враження, що переїжджають більшою частиною з Польщі. Але це не точно...
-
akurt
-
-
- Подякував: 4000 раз.
- Подякували: 1444 раз.
-
-
Профіль
-
-
4
Додано: Нед 07 кві, 2024 13:33
Faceless написав:BIGor написав: Faceless написав:Не варто. Шукайте щось інше
І чого не варте? Можна тільки з обгрунтуванням?
Ринок ІТ перенасичений, легко ввійти вже не вийде, і найближчі роки ставатиме тільки гірше, конкуренція росте, і через генеративний AI стає тільки ще складніше. Початківцю влаштуватися зараз досить складно, а в Україні взагалі дуже складно. Загальний спад в індустрії спостерігається по всіх країнах, в першу чергу в США - нові проекти відкладаються, старі - скорочуються і закриваються. Сам спад ніби призупинився, але до зростання ще далеко.
Поки не бачив, щоб звільняли через ШІ, може якийсь супорт, але і нормального ШІ супорту не бачив. Так, конкуренція росте, але і в цій сфері зарплати дуже високі, як для України, умовно кажучи в порівнянні з моєю до-ітшною роботою в консалтингу я отримую в 6-8 разів більше при меншій відповідальності. Чи варто було йти - однозначно так.
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 13:36
BIGor написав: Faceless написав:Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті.
Це явно брехня. Жодного заброньованого ІТ-шника ще не бачив. Там купа умов: 1. Працювати офіційно в компінії яка є резидентом Дія-Сіті. 2. Бути в обраній 50% 27-60 співробітниців, але кожні 6 місяців проходить умовна децимація (хто вчив історію - той зрозуміє, хто не вчив - загугліть). Тобто якщо когось мобілізують з іншої 50% за 6 місяців/або він звільниться, то вже частина вже заброньованих потрапляє в частину 50% без броні. Насправді, я не бачив живих заброньований ІТ-шникв, можливо якийсь ТОП менеджмент. Саме відсутність бронювання і спонукає ІТ-ників шукати щастя десь закордоном, відповідно і ставати податковими резидентами інших країн.
Ви ж в Польщі, то і не дивно, що не бачили. Я бачив. І не топ менеджмент. Щоб шукати "щастя за кордоном" зараз треба вирішити більш складну задачу, ніж бронювання - виїзд.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 07 кві, 2024 13:42
Bolt написав: Faceless написав:BIGor написав:І чого не варте? Можна тільки з обгрунтуванням?
Може поки довчиться то ринок налагодиться?! (Або, наоборот ШІ стане ще більш досконалим і на брук вилетить, ще більше ІТ-вців.
Все може бути. Батьки завжди орієнтуються на поточну ситуацію, розраховуючи, що вона залишиться такою ж, поки дитина вчиться і потім ще поки набуватиме досвід і закріпиться. По такій схемі в 00х наплодилося факультетів бухобліку, а в кінці 00х тих бухгалтерів не знали куди дівати. В середині і кінці 00х кожна бурса заводила фінансовий факультет, і весь цей натовп фінансистів вивалився на ринок, який спочатку схуд в кризі з банкопадом 2009-2010, потім в 2014-15. От зараз з кожної праски рекламують вайтівайті, а входить особливо нема куди, навіть мідлам важко роботу знайти.
-
Faceless
-
- Модератор
-
-
-
Профіль
-
-
4
9
3
Додано: Нед 07 кві, 2024 13:45
Faceless написав:BIGor написав: Faceless написав:Бронювання резидентів Дія Сіті є і працює. Але все одно покриває не більше половини військовозобов'язаних в Дії Сіті.
Ви ж в Польщі, то і не дивно, що не бачили. Я бачив. І не топ менеджмент. Щоб шукати "щастя за кордоном" зараз треба вирішити більш складну задачу, ніж бронювання - виїзд.
Частину року я все одно пропрацював на українську фірму - бронювання не було (навіть у думках), є купа знайомих що працюють в Україні - яке там нафіг бронювання??? І що що я в Польщі живу?
-
BIGor
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Нед 07 кві, 2024 14:00
rjkz написав: Shaman написав: rjkz написав:Вы несколько ошибаетесь. И ошибаетесь по причине своих комплексов. Вы зациклены на социальном положении и карьере.
а я вважаю, що коли людина якісно працює й постійно підвищує свій рівень. а у вас чогось це комплекси  щось ви не полюбляєте людей, які працюють головою...
1. Нет, я нормально отношусь и к тем кто работает головой и к тем, кто работает руками. Есть и те, кто делает и то и другое. Просто в Украине есть комплексы насчет работы руками. Это как-бы не достойно. Тут не ставят никаких условностей, как-то дискриминирующих кого-бы то ни было. Причем это совсем не формальность. Так на это смотрят. Более того, ввиду довольно сытой жизни тем, кто может еще что-то сделать и руками есть отдельное уважение. ... Вы-же тему карьеры двигаете в каждом третьем посте. ...
ви так постійно приписуєте мені комплекси про роботу (зовсім необгрунтовано), що видно що це ваш дуже зачіпає. не тільки у випадку зі мною я теж нормально відношуся до тих, хто працює руками. у студентські роки теж працював вантажником (навіть бригадиром - бо ще й рахувати міг). але ми розмовляємо про людей розумовою праці. й США якраз країна з дуже сильною спеціалізацією - кожен робить свою справу. а кар'єру в тому, чим займаюсь я - це просто ознака досвіду та якості роботи. якщо ти її якісно робиш, то автоматично зростаєш - не в цій, так в іншій фірмі 
-
Shaman
-
-
- Подякував: 769 раз.
- Подякували: 1628 раз.
-
-
Профіль
-
-
1