Еміграція, заробітчанство

+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 509510511512513 ... 3433>
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 12:10

BIGor писал(а):
  slonomag писал(а):Блин, где вы такие работы находите ) у меня первая работа была в 2005 на американском хостинге в поддержке (самая низкая позиция), и то 400уе давали. А в 2013-2014 я уже фрилансил за 10уе/час (1.5к уе в месяц выходило). Ну и я бы не сказал что это были большие деньги, бОльшая часть сразу улетала на аренду и еду. Какие там 275уе в месяц в 2014, тогда аренда уже дороже стоила. Это как, не есть, не пить, чисто лендлорду заплатил и святым духом питаешься? Я конечно не могу на 100% утверждать, но мне кажется в те года уже и не было таких зарплат...

ну и 500грн в 2008, это ведь перед кризисом, тогда еще у всех все норм было и зп около 1000уе в месяц в Киеве не были экзотикой. Я сомневаюсь что во Львове средняя зп могла быть тогда в 10 раз меньше.

В мене тоді була дуже відповідальна робота, під кінець 2014 долар вийшов до 24 грн, і пам'ятаю тоді підвищили ЗП з 6000 грн до 7000 грн. От і виходило 7000 грн/24 = 291 дол. після підвищення. Напевно пагано памятаєте ті часи. До речі, тоді в мене була ЗП вища середньої по Києву https://index.minfin.com.ua/labour/salary/average/2014/ на кінець року - 6414 грн при курсі 24 = 267 дол (до податків згідно з даними Мінфіну)
Звичайно якщо в ІТ працювати, то зарплати середні треба множити на 10 мінімум. Тому і свічнувся.

Ааа, вы по максимум курсу считаете. Ну да, 6-7к грн тогда мб были средние зп. Я просто чето прикинул по курсу 12 * 270уе и думаю какие 3к грн, это чето совсем уж маловато, аренда примерно столько тогда стоила...
slonomag

С нами с: 23.11.17
Благодарил (а): 16 раз.

1
2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 12:20

vitaliian писал(а):
  Олежан писал(а):сделать доверку в консульстве это от месяца до бесконечности
словить окно - большая удача
стоимость доверки $1к +/-
и что потом с суммой делать? кто ее вывозить будет? каким образом?

Какая проблема приехать во Львов и сделать доверку здесь?

Подозреваю что для многих это может быть билетом в 1 конец. Например кто ехал сопровождающим инвалида, через шлях или наподобие.
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 12:54

Shaman писал(а):
  Gastarbaiter писал(а):
  Shaman писал(а):щось ви надто звузили поняття "фінансист". тобто це людина, яка складає звітність за IFRS.

чи я надто розширюю - я включаю сюди й економістів, яка рахують собівартість, й фінансистів що працюють в казначействах, й взагалі працівників банків. й тут дуже багато залежить від країни перебування.

й чесно не зрозумів ваші "А, С, АМ, М". знову ж таки як на мене менше менеджера ні про що не каже, ну може ще старший аудитор (раніше, коли аудиторів було мало, котувалося) - зараз не певен

Я не звужую поняття. Тільки кажу про те, з чим стикався особисто. Впевнений, що інші професії, пов'язані з фінансами, теж мають шанси на успішне працевлаштування. Звичайно, ми зараз не говоримо про, скажімо, кредитного консультанта, який спілкується з клієнтами в банку. Чи ще якісь подібні кейси. Але якщо людина володіє англійською хоча б на рівні В1 та розуміє значення слів "інвойс, рахунок, дебет, баланс, ПДВ", то є усі шанси знайти щось краще за прибирання номерів чи обслуговування посудомийки у ресторані.
"А, С, АМ, М" - це рівні посад у аудиті. А - assosiate (у різних компаніях назіваються по різному), С - senior, AM - assistant manager, M - manager.

Shaman писал(а):рівень С2 - це дуже сильний рівень англійськоЇ - звісно с таким візьмуть. тільки як на мене, рівень С2 - це вже для професійних лінгвістів

С2 - це синиор, що вже має другий рік досвіду на цій позиції, не про рівень володіння мовою.
  Shaman писал(а):а як щодо фінансових директорів тих чи інших бізнесів? не чули про таких? обсяги там дуже часто сягають пари млрд грн на рік. дуже великий практичний досвід, але звіт з IFRS може не відразу складуть - доведеться згадувати.

Для фін. дирів взагалі усі двері відкриті. Це за замовчуванням люди, які розбираються в усіх аспектах фінансової діяльності компанії. Хоч і не повинні бути спеціалістом у кожному з них, але й звичайні керівники відділів теж не завжди є спеціалістами. У мене була колись "керівничка", якій треба було пояснювати: чому у цій проводці ось це іде по дебету, а ось це - по кредиту.
Люди, які пройшли кар'єрними сходами з самого долу всередині компанії. Люди, які нерідко мають досвід у тому ж самому аудиті чи консалтінгу. Тож не думаю, що в них будуть великі труднощі з працевлаштуванням. Інша справа, що самих вакансій CFO не так вже й багато.
Хоча в Україні є ще один підвид фіндирів - це ті, головна задача яких виводити гроші у офшори та "рішати" з податковою.

кейси - Канада, головний бухгалтер - поки що не може працювати навіть bookkeeper, бо не має відповідного диплому - конвеєр чекає.

та ж Німеччина - без знання німецької на рівні хоча б B2 - я думаю на роботу не візьмуть. мені колись особисто сказали - досвід влаштовує, але нам треба спілкування англійською. для будь якого директора/власника важливо дійсно пряме спілкування на такий важливій посаді, як CFO. й важливо також знання законів, податків та інше країни перебування - а вивчити все це - теж час, інколи чималий

насправді перелік завдань фіндира в нашій країни - трохи ширший. й можу сказати, що налаштування систему обліку бухгалтерська/управлінська - ще той кейс, набагато складніше, ніж просто облік за IFRS ;)

щоб підсумувати - чим нижче стартова посада, тим легше знайти роботу. але людині рівня фіндиру бізнесу з умовним оборотом сотні млн грн на рік знайти відповідну роботу за кордоном - це складний кейс. знову ж таки - диплом, мова, знання місцевого законодавства. у вас є такі знайомі? отож 8)
хоча скільки тих фіндирів :D а от консультантів в банках -дійсно багато

Комради, забудьте про керівні посади в еміграції. Сестра дружини - директор готелю з досвідом роботи 15 років - працює покоївкою.
Єдиний варіант зберегти посаду - працювати в тій самій конторі в Україні і переїхати за кордон в її філію/головний офіс. Інші варіанти настільки випадкові, що їх можна не розглядати.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 13:05

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

Олежан писал(а):ну по перше, війна буде років 20
по друге, коли вона закінчиться, то всі попадуть "під амністію" бо працювати буде нікому
імхо

А вы оптимист... Это я про 20 лет войны.
Про продажу - вроде у зарубежных нотариусов оформляют довереность с апостилем и продают. Хз прокатит ли такое на 350к уе, а квартиры до 50к вроде норм. Еще вариант договорится с украинским нотариусом из Львова чтобы он за лишние пару сотен уе подскачил на пол часа в крайний город Польши, и оформить довереность у него на жену например. А жена потом уже въедет в Украину и продаст квартиру. Главное нотариуса-женщину найти. Поидее должно сработать.
slonomag

1
2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 13:17

Ветка плавно сменила тематику с цен на разные схемы продать бетон из Польши. У кого что болит. Помнится израильский друг хотел инвестировать в Одессу в какой то отель, типа номер его а сдаёт и обслуживает менеджер отеля, интересовался у меня как такое провернуть без личного участия. Я Его отговорил, хотя после 2014 цены на номер в хорошем отеле сулили большие доходы при малых вложениях. Но хозяин не дурак решил , продать отель по номерам, а сам брался заселять/выселять и деньги хозяевам переводить.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 13:34

vitaliian писал(а):Ветка плавно сменила тематику с цен на разные схемы продать бетон из Польши. У кого что болит. Помнится израильский друг хотел инвестировать в Одессу в какой то отель, типа номер его а сдаёт и обслуживает менеджер отеля, интересовался у меня как такое провернуть без личного участия. Я Его отговорил, хотя после 2014 цены на номер в хорошем отеле сулили большие доходы при малых вложениях. Но хозяин не дурак решил , продать отель по номерам, а сам брался заселять/выселять и деньги хозяевам переводить.

Те кто сейчас пытаются всеми правдами и неправдами продать свою недвигу, изощраются в схемах и доверенностях - зря суетятся. В результате только потеряют и будут кусать локти.
airmax78

С нами с: 25.10.12
Благодарил (а): 992 раз.

2
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 13:34

BIGor писал(а):
  slonomag писал(а):Блин, где вы такие работы находите ) у меня первая работа была в 2005 на американском хостинге в поддержке (самая низкая позиция), и то 400уе давали. А в 2013-2014 я уже фрилансил за 10уе/час (1.5к уе в месяц выходило). Ну и я бы не сказал что это были большие деньги, бОльшая часть сразу улетала на аренду и еду. Какие там 275уе в месяц в 2014, тогда аренда уже дороже стоила. Это как, не есть, не пить, чисто лендлорду заплатил и святым духом питаешься? Я конечно не могу на 100% утверждать, но мне кажется в те года уже и не было таких зарплат...

ну и 500грн в 2008, это ведь перед кризисом, тогда еще у всех все норм было и зп около 1000уе в месяц в Киеве не были экзотикой. Я сомневаюсь что во Львове средняя зп могла быть тогда в 10 раз меньше.

В мене тоді була дуже відповідальна робота, під кінець 2014 долар вийшов до 24 грн, і пам'ятаю тоді підвищили ЗП з 6000 грн до 7000 грн. От і виходило 7000 грн/24 = 291 дол. після підвищення. Напевно пагано памятаєте ті часи. До речі, тоді в мене була ЗП вища середньої по Києву https://index.minfin.com.ua/labour/salary/average/2014/ на кінець року - 6414 грн при курсі 24 = 267 дол (до податків згідно з даними Мінфіну)
Звичайно якщо в ІТ працювати, то зарплати середні треба множити на 10 мінімум. Тому і свічнувся.

ключова відповідь на питання була в початкових повідомленнях - зп на ЛАЗі інженера, який нічого не робить. на жаль, на таких заводах дійсно могли бути такі зп - але й робити нічого не треба було - когось це влаштовувало.

6-7 т грн в Києві в 2014 - це не відповідальна робота, щось таке. рядові працівники в мене в 2012 не в Києві отримували, якщо я правильно пам'ятаю, десь 7 т грн. керівники відділів - 11-12 т грн.

порівнювати з середньою - нонсенс. навіть зараз не всі отримують всю зп офіційно. а тоді треба було множити на 2 мінімум.
Shaman

С нами с: 29.09.19
Благодарил (а): 846 раз.

2
4
5
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 14:08

airmax78 писал(а):
  vitaliian писал(а):Ветка плавно сменила тематику с цен на разные схемы продать бетон из Польши. У кого что болит. Помнится израильский друг хотел инвестировать в Одессу в какой то отель, типа номер его а сдаёт и обслуживает менеджер отеля, интересовался у меня как такое провернуть без личного участия. Я Его отговорил, хотя после 2014 цены на номер в хорошем отеле сулили большие доходы при малых вложениях. Но хозяин не дурак решил , продать отель по номерам, а сам брался заселять/выселять и деньги хозяевам переводить.

Те кто сейчас пытаются всеми правдами и неправдами продать свою недвигу, изощраются в схемах и доверенностях - зря суетятся. В результате только потеряют и будут кусать локти.

Сейчас на рынке панические настроения, боятся покупать, потом будут покупать дороже. Когда паническая стадия сменится на ажиотажную. Было в 2004-2008. Всем резко понадобилась недвижимость за любые деньги. Я тогда продал бэушную машину дороже, чем купил ее в 2002 в уе.
Wirująświatła

С нами с: 06.04.16
Благодарил (а): 2538 раз.

2
3
Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 14:13

Re: Коли розпочнеться обвал нереальних цін на житло у Києві?

это произойдет только когда закончится война.
люди поймут что дешевле не будет и жилье надо уже покупать
но утром следующего дня они увидят ценники которые выросли на десятки %%%
Олежан

С нами с: 01.12.20
Благодарил (а): 26 раз.

Сообщение Добавлено: Ср 29 мар, 2023 14:16

airmax78 писал(а):Комради, забудьте про керівні посади в еміграції. Сестра дружини - директор готелю з досвідом роботи 15 років - працює покоївкою.
Єдиний варіант зберегти посаду - працювати в тій самій конторі в Україні і переїхати за кордон в її філію/головний офіс. Інші варіанти настільки випадкові, що їх можна не розглядати.

Есть уже первая статистика. В Польше 56% работают на низкоквалифицированных позициях. 32% на среднее звено. 8% получают более 40злотых/час, насколько я понимаю это от 8000злотых до налогов. В эти 8% входят скорее всего и релоцированные спецы. Каждый прикинет себе сам вероятность попасть в 8% без материнской структуры, а своими знаниями, и, что такое среднее звено, явно со ставкой менее 40злотых/час )
stm

С нами с: 04.03.15
Благодарил (а): 73 раз.

#<1 ... 509510511512513 ... 3433>
Форум:
+ Добавить
    тему
Ответить
на тему
Следить
за темой
Сейчас этот форум просматривают: нет зарегистрированных пользователей + гостей: 1
Модераторы: Faceless, Ірина_, Модератор
Топ
ответов
Топ
пользователей
реклама
Реклама