Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
BIGor написав:До чого взагалі мій кейс та ІТ? Не перекручуйте. Ви заявляли що в Україні будь-яка людина може достойно заробляти. Навіть не в Києві. А тепер перекручуєте це тим що не всі, а тільки ІТ-шники.
Так справа в тому, що дійсно може, а ІТ то лише один з прикладів. А найцікавіше навіть інше. Ви самі ж перейшли в ІТ ще в Україні, і сперечаєтеся з приведеними прикладами того, що в цій сфері в Україні цілком можна добре заробляти. Одночасно з тим, самі заявляєте про Польщу:
BIGor написав:Тут не набагато дорожче, але шанси купити житло більші - набагато більші заробітки.
При тому, що у того ж ІТ заробітки в Польщі такі самі, як в Україні. Тобто, в Україні ви кажете дорого, в Польщі ще дорожче, але по вашій сфері заробітки ті самі, значить, житло ще недоступніше
І чого ржачного? Як же в ІТ так добре заробляють, що прийшлось з Києва емігрувати в свою провінцію щоб заощаджувати 10 т грн до сімейного бюджету? Про успішні-успіхи мені не треба тут чесати, реальне життя зовсім не таке.
Та хто вас знає, що у вас пішло не так. Причому в Польщі ж доходи залишилися ті самі, ви самі писали
stm написав:ИИ идёт и несёт идею "ChatGPT дозволив надвигідно експлуатувати чоловічу самотність: дівчина заробила $71 610 за тиждень У CarynAI вже понад 1000 платних передплатників, і Марджорі сказала Fortune, що, на її думку, вона може врешті-решт приносити 5 мільйонів доларів на місяць, виходячи з того, що 20 000 із 1,8 мільйона її підписників у Snapchat підписалися на послугу." Это что бы поддержать битву полов сегодняшнюю )))
Це ефект вижившего, новини поширюються про те як одна дівчина заробила. А інші? Памятаю, розсказували про Onlyfans коли прийшов ковід і багато жінок стали безробітніми - їх велика кількість повідкривали акаунти і зменшили прибутковість всіх загалом, бо не вистачало чоловіків які оте саме купляють...
Девочки уже заработали. И навряд ли одиночество ушло от таких мужчин )))
Востаннє редагувалось stm в Нед 21 тра, 2023 22:03, всього редагувалось 1 раз.
BIGor написав:І чого ржачного? Як же в ІТ так добре заробляють, що прийшлось з Києва емігрувати в свою провінцію щоб заощаджувати 10 т грн до сімейного бюджету? Про успішні-успіхи мені не треба тут чесати, реальне життя зовсім не таке.
Та хто вас знає, що у вас пішло не так. Причому в Польщі ж доходи залишилися ті самі, ви самі писали
Ціни на КРЖН пішли в гору і вартість життя в столиці. При чому ми жили доволі економно, (не по флаєвським принципам звичайно).
а в нас що, якось по іншому здають? здається на курсах навіть ті, що добре вчаться, вимушені платити...
Ну якщо з самого початку бути налаштованим заплатити то звісно. Ось як я я здавав в різні часи: 1986-категорія С після курсів при середній школі, авто навчальне, нічого не платив; 1987-категорія А, приїхав на своєму дирчику у МРЕО, здав водіння, нічого не платив; 1993-категорія Б, приїхав у МРЕО на іншому "дирчику", домовився з інструктором водіння з інших курсів і здав після їх группи-міліції нічого не платив; при "ригах" виникла потреба поміняти права-стара "книжечка" вже зовсім на ладан дихала, заїхав у МРЕО, сказали перездавати теорію, пішов та й здав без грошей, хоча "Правила" останній раз читав не пам'ятаю коли. Водієм не працював, просто регулярно кермую і на екзамені питання в "білетах" логічні та в принципі не важкі, єдине що не розумію, нафіга туди запхнули особливості першої допомоги при ДТП, як на мене за рідкісним вийнятком то відрижка совка-чи багато знайдеться самовпевнених сміливців, що візьмуть на себе відповідальність "погратися в лікаря" з незнайомими чи навіть знайомими людьми? Давати гроші ментам чи чиновникам-консервувати ту дупу що маємо у багатьох сферах життя.
Ніяк. Залишити цю країну для таких, як Bolt, і переїхати туди, де це не є загальною практикою. Саме кумедне, що потім ці ж самі люди обурюються, коли хтось з чиновників окрадає державу на мільйони, і бачать у цьому джерело усіх бід в країні.
це втекти.
ви гадаєте, якісь інші люди в інших країнах? так, зараз вже дещо є на рівні генів, але головне - це система, яка не дозволяє всі ці явища.
тому й далі намагаємось побудувати таку систему
Ага, система. То люди такі. Чоловік сестри поїхав до Чехії, там його роботодавець відправив через деякий час на навчання, щоб той зміг отримати місцеву ксиву по професії та відповідно заробляти більше. Так наш хлоп намагався "домовився" з викладачем курсів, що зможе прогулювати навчання коли йому "дуже треба" і не міг зрозуміти чого чехи такі непоступливі.
Faceless написав:....... Від 15 млн працюючих (цифра теж приблизна), ніби ж домовилися за цю базу.
Т.е. от 450 до 750 тыс. человек. С такой оценкой (предположительно) могу согласиться. Это возможно. Хотя для такой оценки я, наверное, уменьшил бы нижнюю границу - не от 2 тыс. долл., а от 1,5. Но это уже не так принципиально. В любом случае количество таких достаточно обеспеченных по украинским меркам людей очень невелико.
все не так погано - я гадаю таких людей від одного млн. бо ви забули, що у багатьох є різні дрібні бізнеси, й таких людей багато. й це лише легально.
є ще чиновники, ті ж лікарі - це вже таке, але доходи їх не відміняються.
та й вчені - давайте спитаємо в Starikana, але думаю люди, які займалися наукою отримували ті чи інші гранти
ба заробітчане - їх кілька млн, й я гадаю всі заробляють від 1-1,5 куе.
якщо в людини голова працює або руки з правильного місця - є багато можливостей заробити, не треба це заперечувати
Спор не особо осмысленный, т.к. хоть каких-то более-менее объективных данных взять негде (возможно, они и существуют, но в открытом доступе не встречал. Так понимаю, что и Вы, и Faceless тоже). Не уверен, что так уж много владельцев мелких бизнесов имеют больше 1,5 и, тем более, 2 тыс. в месяц.
Чиновники имеют - но таких мало. Далеко не все (мягко говоря) чиновники имеют возможность брать такие взятки. И мы всё же говорим в пределах УК. А так ещё можно добавить наркодилеров, воров в законе, главарей преступных группировок, бухгалтеров, работающих по Сибариту в режиме "год через три". Но их тоже, как понимаете, немного.
Врачи. Вы, по-моему уже говорили о них. Причём, о хирургах. Весной 2021 "В Украине 147,4 тысячи врачей всех специальностей и 1 тысяча 186 больничных учреждений." (https://ru.slovoidilo.ua/2021/05/25/infografika/obshhestvo/skolko-ukraine-medikov-bolnicz-i-fapov). Сколько из них хирургов, причём работающих в больницах, сказать не берусь. Думаю, несколько тысяч. Надеюсь, Вы не думаете, что хирург в поликлинике имеет сколько-нибудь большие доходы. Кроме оперирующих больничных хирургов есть, наверное, ещё отдельные врачи с большим доходом (вроде Комаровского). Но это единицы.
По учёным. Starikan, если захочет, расскажет. Но у Вас, похоже, неверное представление о грантах. Грант даётся на какую-то тему. Эти деньги идут на зарплату работникам (Вы же не думаете, что над темой работает один человек?), на покупку материалов, возможно, приборов и т.д. Так что наверное (и наверняка) есть учёные, кот. имеют высокие доходы, но их очень немного.
"заробітчане - ... я гадаю всі заробляють від 1-1,5 куе". Вероятно. Но мы говорим о доходах от 1,5-2 куе. Не могу говорить о заробитчанах - практически ничего не знаю. Но, думаю, заробитчане, собирающие клубнику в Польше 1,5 тыс. не зарабатывают. А таких много.
Так что упомянутые Вами категории (кроме заробитчан) крайне малочисленны и на оценку количества людей с высоким доходом повлияют слабо.
Но ещё раз повторю - спор не имеет смысла. Ни к какому выводу мы не придём, нет объективных данных. Но даже если предположить, что таких людей 1 млн., то на всю Украину это немного (мало). Учитывая, что многие цены у нас уже приближаются к мировым. В частности, на продукты питания. По-моему, единственное, в чём мы пока сильно отстаём, это цены на квартиры и, соотв., на аренду и ЖКХ.
BIGor написав:......... До чого взагалі мій кейс та ІТ? Не перекручуйте. Ви заявляли що в Україні будь-яка людина може достойно заробляти. Навіть не в Києві. А тепер перекручуєте це тим що не всі, а тільки ІТ-шники.
rjkz написав:Потом работодатель сказал, что ему не принципиально откуда будет работать сотрудник хоть из дома, хоть из другого щтата хоть из другой страны. В США такой работник стоит 200+ куе в год, а в Украине 4 куе в месяц. Профит.
Резюме В США плохо сокращения персонала, в Украине хорошо, все техногиганты теперь пасутся здесь.
Саме ФААНГ не може наймати в Україні. Ніяк, навіть віддалено.
Я вже давно кажу, куди всі міжнародні компанії переносять свої штати, але ніхто не слухає. Чому саме Польща? Багато кваліфікованих людей (в тому числі з України), готових працювати за 30-50% від того, що треба платити в цих ваших лондонах чи сіліконових долинах, та прозорі умови ведення бізнесу. Гугл в Польщі набирає людей, моя компанія теж після скорочення наприкінці минулого року (під ніж пішли переважно Штати, ЮК та інші "дорогі" країни) розширює краківський відділ.
BIGor написав:До чого взагалі мій кейс та ІТ? Не перекручуйте. Ви заявляли що в Україні будь-яка людина може достойно заробляти. Навіть не в Києві. А тепер перекручуєте це тим що не всі, а тільки ІТ-шники.
Если помните, я приводил в пример только айтишников. ---------- Был вопрос по поводу з/п научных работников ("ученым может быть и пудель" - Л.Ландау). Если бы я продолжал работать в нашем (академическом) НИИ, да на полную ставку, да еще преподавал бы в вузе, как делали многие - получал бы на руки примерно 25 кгрн и пенсию, приближающуюся к максимальной. Без учета возможных грантов, заграничных поездок и т.п.
В конце 90-х и начале 2000-х была вообще лафа: были украинские гранты, соросовские, натовские, европейские (еще какие-то, чтоб на военку не продолжали работать), причем можно было пустить бОльшую часть на зарплату, без поездок. Так что в Турцию за шмотками у нас никто не ездил, нужно было работать.
Starikan написав:.......... Был вопрос по поводу з/п научных работников ("ученым может быть и пудель" - Л.Ландау). Если бы я продолжал работать в нашем (академическом) НИИ, да на полную ставку, да еще преподавал бы в вузе, как делали многие - получал бы на руки примерно 25 кгрн и пенсию, приближающуюся к максимальной. Без учета возможных грантов, заграничных поездок и т.п.
Т.е. при полной ставке + преподавание получается примерно 1000 долл. Пенсия не в счёт, это уже не зарплата.
В конце 90-х и начале 2000-х была вообще лафа: были украинские гранты, соросовские, натовские, европейские (еще какие-то, чтоб на военку не продолжали работать), причем можно было пустить бОльшую часть на зарплату, без поездок. Так что в Турцию за шмотками у нас никто не ездил, нужно было работать.
При этом у Вас тогда получалось больше, к примеру, 1,5 тыс.?