Олімпіади та освіта форумчан

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Форум Освіта в Україні та світі. Обговорюються питання освіти: куди піти вчитися на фінансові спеціальності, ліцеї, коледжі, вузи, а також обговорення тренінгів, семінарів та курсів, навчання, MBA, друга фінансова освіта.
  #1234 ... 29>
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 00:42

Олімпіади та освіта форумчан

Hotab написав:Після виграних Олімпіад рівня «область» мене брали в більшість ВУЗів на «бюджет» навіть без екзаменів

ти реально виграв, і не одну, обласну олімпіаду фіз-мат?
sergey_stasyuk555

Подякував: 29 раз.
Подякували: 19 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 01:23

більшість ВУЗів - це чисто статистично містечкові ПЕД-и та інші сімейно- та паркано- будівельні рівня «область» :roll: Не здивуюсь, якщо там там справді брали навіть таких...
А для пристойних "фіз-мат" в 90-95 роках - навіть республіканські олімпіади були лише можливістю поступити здавши лише 1 профільний екзамен, або після співбесіди яка по рівню була навіть вище усного екзамена.
candle645

Подякував: 39 раз.
Подякували: 21 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 11:30

candle645 написав:
  sergey_stasyuk555 написав:
  Hotab написав:Після виграних Олімпіад рівня «область» мене брали в більшість ВУЗів на «бюджет» навіть без екзаменів

ти реально виграв, і не одну, обласну олімпіаду фіз-мат?

більшість ВУЗів - це чисто статистично містечкові ПЕД-и та інші сімейно- та паркано- будівельні рівня «область» :roll: Не здивуюсь, якщо там там справді брали навіть таких...
А для пристойних "фіз-мат" в 90-95 роках - навіть республіканські олімпіади були лише можливістю поступити здавши лише 1 профільний екзамен, або після співбесіди яка по рівню була навіть вище усного екзамена.

В мене сусід в 90-их виграв обл. олімпіаду з математики і з пільгами поступив у КНУ, зараз доктор наук і зав. відділом в НАНУ.
Зараз дають додаткові бали за
Призери IV етапу Всеукраїнських учнівських олімпіад з базових предметів, призери III етапу Всеукраїнського конкурсу-захисту науково-дослідницьких робіт учнів — членів Малої академії наук України отримають додаткові бали до конкурсного балу для вступу у ЗВО. https://osvita.city/osvita/zagalna-sere ... n-konkursi

Тут швидше завдання втримати цих дітей в Україні, бо на раз два при бажанні проходять на гранти за кордон.
Ой+

Подякував: 105 раз.
Подякували: 1084 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 12:28

Ой+ написав:
  candle645 написав:
  sergey_stasyuk555 написав:ти реально виграв, і не одну, обласну олімпіаду фіз-мат?

В мене сусід в 90-их виграв обл. олімпіаду з математики і з пільгами поступив у КНУ

"з пільгами" -- это как? -- без экзаменов?
_hunter

Подякував: 15 раз.
Подякували: 486 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 13:08

Напад росії і білорусі на Україну

_hunter написав:
  Ой+ написав:
  candle645 написав:більшість ВУЗів - це чисто статистично містечкові ПЕД-и та інші сімейно- та паркано- будівельні рівня «область» :roll: Не здивуюсь, якщо там там справді брали навіть таких...

В мене сусід в 90-их виграв обл. олімпіаду з математики і з пільгами поступив у КНУ

"з пільгами" -- это как? -- без экзаменов?
Були варіанти без екзаменів чи по співбесіді. Залежить ще від відповідності олімпіади до обраної спеціальності. Я так поступав, без екзаменів
Faceless
Модератор

Подякував: 1466 раз.
Подякували: 8131 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 14:05

Чтобы меня послали на олимпиаду?

Hotab написав:Після виграних Олімпіад рівня «область» мене брали в більшість ВУЗів на «бюджет» навіть без екзаменів (умова - там ключові вступні екзамени мали бути фізика або математика) .
Чтобы меня послали на олимпиаду? я бы им дулю скрутил, я же не собака на поводке по выставкам ездить. Адекватные были в оппозиции к большинству учителей, не разделяли гордость пионерским галстуком (носили конечно, но после школы сразу снимали). Хвалебных песен Ленину/Сталину никогда не пел. Ветеранов которых всегда приглашали на 9 мая я постоянно спрашивал почему победители живут хуже побеждённых и почему евреям лучше в Германии /Израиле чем в ссср. Реакция была унылая типа Сталина на вас нет.
Wirująświatła

Подякував: 2425 раз.
Подякували: 3403 раз.

Профіль

3
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 14:41

Faceless написав:Були варіанти без екзаменів чи по співбесіді. Залежить ще від відповідності олімпіади до обраної спеціальності. Я так поступав, без екзаменів

т.е. выиграл математику а украинский сдавать не нужно?
мне зачли только тот экзамен где олимпиада.
tester7336

Заблокований
Подякував: 11 раз.
Подякували: 8 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 14:44

форум ботаников. давайте запилим голосовалку у кого красный диплом был. Знания имеют ценность тогда когда двигают человечество вперёд или решают какие то эзистенциальные проблемы/угрозы. А не когда за них дают медальку и диплом. В итоге половина форума медалисты, а страна на грани выживания.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 гру, 2024 14:47, всього редагувалось 1 раз.
Wirująświatła

Профіль

3
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 14:49

Wirująświatła написав:
  Hotab написав:Після виграних Олімпіад рівня «область» мене брали в більшість ВУЗів на «бюджет» навіть без екзаменів (умова - там ключові вступні екзамени мали бути фізика або математика) .
Чтобы меня послали на олимпиаду? я бы им дулю скрутил, я же не собака на поводке по выставкам ездить. Адекватные были в оппозиции к большинству учителей, не разделяли гордость пионерским галстуком (носили конечно, но после школы сразу снимали). Хвалебных песен Ленину/Сталину никогда не пел. Ветеранов которых всегда приглашали на 9 мая я постоянно спрашивал почему победители живут хуже побеждённых и почему евреям лучше в Германии /Израиле чем в ссср. Реакция была унылая типа Сталина на вас нет.

А знания для участия в олимпиадах были? :)
Хвалебных песен Сталину не пели уже даже в мои школьные годы.
А пионерские галстуки снимали вне школы не в знак протеста, а просто потому, что он рассматривался как признак детства, а в 13-14 лет считали себя уже почти взрослыми.
ЛАД
2

Подякував: 5288 раз.
Подякували: 4827 раз.

Профіль

2
2
6
Повідомлення Додано: Сер 11 гру, 2024 14:53

detroytred написав:Як найліпше оці всі різнобарви звести?
На цьому не загострюється увага.
да просто свести. одинаковыми правилами для всех. Это как в детском коллективе, по умолчанию сильные щимят слабых, появляются аутсайдеры, с которыми никто не хочет взаимодействовать, лизоблюды и любимчики. Но приходит внешняя сила (педагог, психолог, вожатый или даже новенький ученик) и устанавливает другие правила. По началу коллектив сопротивляется, возражает, но рычаг не на их стороне и через некоторое время исчезает право сильного и аутсайдеры, каждому находится какое то место и своя роль, а коллектив целом обретает объединяющая идея которая на время становится смыслом. Этим процессам тысяча лет и самый яркий как раз был описан в Новом Завете. Но наступила постхристианская эпоха и люди вернусь в средневековье (по уровню доверия и степени взаимодействия).
  ЛАД написав:А знания для участия в олимпиадах были?
даже если бы и были. Для подросткового возраста нормально протест против взрослых. Чтобы вырасти подросток должен ментально отделить себя от разных мастей опекунов. А танцевать под учительскую/родительскую дудочку в 13-16 лет скорее говорит о зпр. "удобные дети" (есть такое понятие у психологов) потом выкидывают чудеса дезадаптации в относительно простых условиях. Когда рядом нет "волшебной дудочки".
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 11 гру, 2024 15:01, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Профіль

3
  #1234 ... 29>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість