|
Валютний ринок в контексті ДС |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Додано: Вів 16 чер, 2026 09:12
Shaman написав:навіть тут на форумі - з однієї сторони бідкаються, що зп 20-30 т грн, а з іншої бідкаються, що банки взагалі озвірили, питають звідки чергові сто-двісті тисяч грн. тобто гроші в людей є, а от з підтвердженням джерел - біда-біда...
Бо в нас *нехороша* система за якою гроші отримані із депозиту/ОВДП не є білими. Тобто я одні й ті ж 10-20-50 тис $ хочу перенести з банку в банк і маю величезні проблеми на порожньому місці
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 962 раз.
- Подякували: 671 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 16 чер, 2026 09:28
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:навіть тут на форумі - з однієї сторони бідкаються, що зп 20-30 т грн, а з іншої бідкаються, що банки взагалі озвірили, питають звідки чергові сто-двісті тисяч грн. тобто гроші в людей є, а от з підтвердженням джерел - біда-біда...
Бо в нас *нехороша* система за якою гроші отримані із депозиту/ОВДП не є білими. Тобто я одні й ті ж 10-20-50 тис $ хочу перенести з банку в банк і маю величезні проблеми на порожньому місці
У мене таких проблем нема. За рік через Кредобанк провів 90 тис дол (всі там перевернув у євро і по добовим лімітам виніс ) , заносив тричі по 30 тис. Поки каса рахувала, внесення вже заапрувили. Жодних питань. Світла (оподаткована) частина моєї зп за рік суттєво менша цієї суми.
-
Hotab
-
- Форумчанин року
-
- Подякував: 396 раз.
- Подякували: 2628 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
8
6
Додано: Вів 16 чер, 2026 12:38
budivelnik написав: tester3373 написав: budivelnik написав:Є дві цифри ___станом на 2021 рік_середня 18 000 грн *22%ЄСВ=3960__середня пенсія Працездатні____________20 000 000__20млн/11млн*3960____=7200 Офіційно працюючі______12 000 000__12млн/11млн*3960____=4320 Пенсіонери_____________11 000 000 Тепер зрозуміло хто КРАДЕ пенсію в Пенсіонерів? Крадуть їхні ж діти.....
а можна давати цифри не з довідника стеля а якось їх підкріпляти посиланнями?
Можна Давав разів 100 Кожен вміючий набрати на клавіатурі слово ГУГЛЬ- не потребує додаткових ссилок.. Єдине що проблема я не зможу дати ПОЇМЕННО тих 8 млн осіб які не платять податки.. але єдине що мене виправдовує - навіть якщо я дам-Ви до кінця життя цей список не перечитаєте. ПС єдине що крім вміння набирати ГУГЛЬ . бажано набрати щось типу демографічна піраміда станом на 2021 рік і статистичні данні по кількості працюючих в 2021 році.. і все.....
так я хочу почитати шо саме ви нагуглили. це ж ви стверджуєте якісь цифри. підкріпляйте. інакше - стеля. бо цікаво мені - ви весь віковий зріз записали в працездатних? чи когось таки здогадалися викинути?
-
tester3373
-
-
- Подякував: 8 раз.
- Подякували: 3 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Вів 16 чер, 2026 13:18
Дюрі-бачі написав: Shaman написав:навіть тут на форумі - з однієї сторони бідкаються, що зп 20-30 т грн, а з іншої бідкаються, що банки взагалі озвірили, питають звідки чергові сто-двісті тисяч грн. тобто гроші в людей є, а от з підтвердженням джерел - біда-біда...
напряму переказати долари з картки на картку між різними українськими банками не можна. Через обмеження Національного банку України (НБУ) валютні перекази всередині країни можливі лише в межах одного банку (або між власними рахунками, або близькими родичами).
Проте є кілька законних способів, як ви можете перемістити свої кошти між власними рахунками у різних банках: Конвертація у гривню (P2P-переказ): Ви можете перевести долари у гривню всередині свого поточного банку, потім переказати гривні на свою ж картку в іншому банку, а в іншому банку знову конвертувати їх у долари (якщо це необхідно).
SWIFT-переказ за реквізитами (IBAN): Ви можете зробити SWIFT-переказ з валютного рахунку одного банку на свій валютний рахунок (IBAN) в іншому українському банку. Зняття готівки: Найпростіший спосіб — зняти готівкові долари у касі чи банкоматі першого банку і внести їх на рахунок іншого банку у відділенні.
Використання платіжних систем (наприклад, Wise або ZEN): Ви можете вивести долари з одного банку на такий гаманець і поповнити ними картку іншого банку.
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3417 раз.
- Подякували: 3371 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Вів 16 чер, 2026 13:33
prodigy Навіть якщо ковертанув в гривню, перевів 400+ тис. грн. і отримуєш моніторинг для якого потрібні НОВІ доходи. Доходи 10-20 річної давнини, коли купив валюту, не підходить
-
Дюрі-бачі
-
-
- Подякував: 962 раз.
- Подякували: 671 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Вів 16 чер, 2026 15:13
tester3373 написав:бо цікаво мені - ви весь віковий зріз записали в працездатних? чи когось таки здогадалися викинути?
Весь, крім 1+ млн інвалідів.... Але В нас на 12 млн офіційно працюючих - більше 1 млн працюючих пенсіонерів. Тому Яка різниця Я напишу 12 млн офіційно працюючих з них 11 млн працездатного віку і 20 млн працездатного віку з них 19 млн не інвалідів... 20-12=19-11=8 млн ШЛАНГІВ які КРАДУТЬ в своїх батьків.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 306 раз.
- Подякували: 3063 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 16 чер, 2026 17:12
budivelnik написав: moveton написав:Разве? Вычет НДС не сможет сделать по очевидной причине. Но записать в затраты почему нет?
Тобто для Вас купити дорожче на 20% ( бо витрати в ПДВ не поставиш) - це нормальний варіант для покупця?
Дороже, чем что? Если по той же цене можно купить у плательщика НДС, тогда выгоднее у него. А если у плательщика-конкурента, например, на 20% дороже, чем у не плательщика? В теории задумано, что раз не плательщик 20% государству не отдаёт, то он может на них и цену понизить и его покупателям выходит одно на одно. Но тут скромно умалчивается, что этого единщика или физика в большинстве расходов (хоть хлебушка в магазине купить) наверняка будет "в т.ч. НДС", который ему никто не вычтет, поэтому на все 20% у него сделать цену ниже не выйдет. Мы вообще о совсем другом говорили: budivelnik написав:Та й зараз єдиноподатники не мають права працювати з юрособами, тому і зараз там трошки сову на глобус натягують...
Это, как ни выкручивайся, совсем не правда. Все права есть. И даже покупка юриком у ФЛП - это его обычные расходы. Да, без "кэшбека НДС", но всё же обычные, которые уменьшают прибыль. И это реально открывает схему оптимизации по налогу на прибыль. Грубо: владелец может с избытка денег заплатить государству 18% (а если это банк, то и все 50%) налога на прибыль, а может на эти деньги прикупить у ФЛП жены гороскопов и отдать государству уже только 6% (а если помухлевать и как-то пропихнуть на вторую группу, то и фикс). А жена ему уже переведёт, как физик без налогов потому, что родственник. Да, это более чем "нормальний варіант для покупця". Другой часто используемый вариант работы - это покупать услуги у ФЛП вместо того, чтобы брать их в штат на зарплату. Может оно относительно чего-то и на 20 процентов дороже, но и это настолько "нормальний варіант для покупця" (и для продавца тоже), что радетели справедливости требуют запретить. Лет 15-20 назад было вообше золотое время: плати фиксированные около сотни грн в месяц и оказывай услуг по самое не хочу. Потом это ограничили до третьей группы. Но даже 6% + ЕСВ с минималки куда приятнее государству отдавать, чем около половины. Конечно, пенсия при этом тоже будет минимальная, но вряд ли кто-то собирается прожить тысячонку лет, чтобы прибавка к пенсии окупилась.
-
moveton
-
-
- Подякував: 139 раз.
- Подякували: 892 раз.
-
-
Профіль
-
-
3
1
16
1
Додано: Вів 16 чер, 2026 17:39
moveton написав:Да, без "кэшбека НДС", но всё же обычные, которые уменьшают прибыль.
Хоч це тут і не по темі Є теорія, є практика.. Послуги ФОП надавати юрособі- не може.. Тепер розглянемо ПДВ 1 ФОП на ЄДИНОМУ - купив щось ..... барабанний дріб у платника ПДВ. Платник ПДВ все що отримав від ФОПА сплатив.. Тобто ФОП НЕ може продати на 20% дешевше за виключенням того що виготовляє сам від початку... Багато знаєте таких фопів? 2 Тепер ЮРособа купила у фопа..... і на куплене ПОВИННА нарахувати ПДВ і сплатити.... бо навіть продати дешевше вона не може... Таким чином 20% ПДВ сплачені ДВА рази.... Може й є схеми які використовують фопа для мінімізації прибутку... але в основному всі схеми які використовують фопів направлені на мінімізацію оплати податків з зарплати.... От тут мінімізація є Тому й писав Якщо податкову базу для фопа приймуть як середня зарплата(або мінімальна помножити на якийсь коефіцієнт) то це зменшить використання фопів для мінімізації оподаткування разів в 5.
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 306 раз.
- Подякували: 3063 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Вів 16 чер, 2026 17:42
Дюрі-бачі написав:prodigy Навіть якщо ковертанув в гривню, перевів 400+ тис. грн. і отримуєш моніторинг для якого потрібні НОВІ доходи. Доходи 10-20 річної давнини, коли купив валюту, не підходить
-переводити треба 399,990грн-мені так при купівлі ОВДП брокер з Києва порадив, - кажу що маю документи( продав квартиру у2020р) -зайвий раз ходити до банку приносити документи може вам не вп... а нам робити зайву роботу не хочеться, тому не берегибайте
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3417 раз.
- Подякували: 3371 раз.
-
-
Профіль
-
-
1