Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 16:41

Re: Валютний ринок в контексті ДС

budivelnik написав:Пенрш ніж висувати якусь гіпотезу-перевірте її дієздатність на собі.

Навіщо мені перевіряти її на собі, коли існують Україна, Польща, Румунія, Греція, Білорусь, ... які вже доказали життєздатність гіпотези.
В нас прямо зараз половина бюджету - пільговий кредит, який не потрібно повертати.
Дюрі-бачі

Подякував: 963 раз.
Подякували: 674 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 16:46

Дюрі-бачі написав:
  budivelnik написав:
  Дюрі-бачі написав:budivelnik бо Ви дивитесь на країну як на замкнену систему, де треба обов'язково від когось забрати, щоб комусь дати.
А треба дивитись як на відкриту систему із зовнішнім фінансуванням.
Моя Вам порада
Пенрш ніж висувати якусь гіпотезу-перевірте її дієздатність на собі.
1 Хто з прямих родичів брав на себе зобовязання погіршити своє життя тільки щоб Ви жили краще? ( це всередині системи - сімя)
2 Хто з дальніх родичів брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб Ви жили краще ?( це ще також всередині системи )
3 Хто з сусідів( 100 метрів навколо вас) брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб вам жилось краще? ( це вже зовні системи , але ще союзні звязки)
4 Хто з протилежної частини України брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб вам жилось краще ? ( це вже зовні системи)
5 Останнє
Хто з інших країн брав на себе зобовязання погіршити своє життя щоб Ви жили краще ?

ПС
я передбачу відповіді
Позитивна - на перше питання (батьки/бабусі/діти) - але це всередині системи
Позитивна - на останнє питання ( гранти), але це не всі хто живе погіршує життя для малої кількості... при чому настільки малої що математично вона нуль... Скільки грантів отримала Україна в порівнянні з ВВП ?
От тільки нюанс
Гранти -це не правило , це виключення з правила, яке підтверджує загальне правило.

Навіщо мені перевіряти її на собі, коли існують Україна, Польща, Румунія, Греція, Білорусь, ... які вже доказали життєздатність гіпотези.
В нас прямо зараз половина бюджету - пільговий кредит, який не потрібно повертати.
За..ї..бав....
Жодній з цих країн не дали навіть 10% від того що вони створили самі.
Тому
Якщо ти ХОЧЕШ щоб тобі ДАЛИ
Зроби 90% і попроси ще 10% - тоді шанси будуть
А ти пишеш дебільну заяву
Я ніфіга не хочу працювати , не маю інструментів ( бо ті що дали раніше -зломав), тому зробіть мені хАрАшО....

ПС
цей твій так званий пільговий кредит який не треба повертати -оплачений сотнями тисяч смертей , мільйонами інвалідностей, десятком років забраного життя мешканців України...

Тепер розумієш фантазійність своїх заяв?
Востаннє редагувалось budivelnik в Нед 21 чер, 2026 16:49, всього редагувалось 1 раз.
budivelnik

Подякував: 306 раз.
Подякували: 3064 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 16:49

Дюрі-бачі написав:budivelnik бо Ви дивитесь на країну як на замкнену систему, де треба обов'язково від когось забрати, щоб комусь дати.
А треба дивитись як на відкриту систему із зовнішнім фінансуванням.

а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням? :lol:

тому рухатися в напрямку тих, хто фінансує, а не в напрямку трутнів ;)
Shaman

Подякував: 842 раз.
Подякували: 1790 раз.

Профіль

2
4
5
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 17:22

Shaman написав:
  tester3373 написав:
  Ой+ написав:Але сучасні механізми закрутились так, що концентрація тільки прискорюється. Чи треба доводити до соціальних вибухів?

ІМХО однією з причиною цього закрученного став розвал совка.
власникам капіталів менш боязко стало - то стали на себе одіялко перетягати.
тому так - тільки через соціальні вибухи по всій планеті і різні власників капітала.
тоді знову почнуть більшу пайку роботягам кидати шоб не бунтували.

ще й лівацькі ідеї полізли :lol: очікувано... пайка - це винахід срср та його союзників, дуже сильно розвинули в кндр.

а на Заході гроші заробляли, ті хто хотів та працював. ті, хто не хотів - ті теж сиділи на пайці. так, зараз цей механізм поламався - але надто багато глобальних змін.

ще напевне за палестинців переймаєшся? :lol:

окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?
чи власних думок немає взагалі? загальна фраза про глобальні зміни це не думка - це відмазка коли немає думок.
tester3373

Подякував: 10 раз.
Подякували: 13 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 17:28

Shaman написав:а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням?

Світ - ні, а от США/ЄС, за рахунок того, що інші країни тримають їх валюту як резервну, а не тільки золото - відкрита система, яка отримує пасивний прибуток з решти світу.
Дюрі-бачі

Подякував: 963 раз.
Подякували: 674 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 17:38

tester3373 написав:окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?
Давай по порядку...
Я 30 років працював будучи ПРАЦІВНИКОМ , бо від совка НЕ ОТРИМАВ жодної копійки капіталів ( як і інші 51 млн мешканців України) , щомісяця відкладав близько 20% від свого заробітку, а ці 20% перші 10 років формувались за +20% додатковго робочого часу.
Тобто за перших 10 років я працював еквівалент 12 рокам в простого працівника.
Других 10 років я працював так само (+20% часу) і відкладав як цих 20% так і ті відсотки які заробляв капітал
заробіток за 2 роки *10%( це чисті, я отримував приблизно 15% але 5% була інфляція)*10 років = ще заробіток еквівалентний 2 рокам
Таким чином, через 20 років роботи в мене було
капітал еквівалентний (2+2+2)=6 рокам праці
Тому
Наступні 10 років я працював вже тільки так само як і інші але при цьому
за мене працював капітал
еквівалент 6 років * 10% * 10 років = плюс еквівалент 6 років праці.

Таким чином
в мене капітал в 12 років середньої зарплати у вигляді вкладень в бізнес/житло
В людини яка не відкладала хоча й могла - заощадження відсутні.

В скільки разів я багатший від нього і чи є в цьому моя вина?
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 17:39

Дюрі-бачі написав:
  Shaman написав:а світ теж відкрита система з зовнішним фінансуванням?
Світ - ні, а от США/ЄС, за рахунок того, що інші країни тримають їх валюту як резервну, а не тільки золото - відкрита система, яка отримує пасивний прибуток з решти світу.
І що ?
США маючи найбільший в світі Держборг має його ще збільшити щоб допомогти фантазерам нічого не робити?
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 19:13

tester3373 написав:окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?

У меня есть.
Причина не единственная, но во многом это связано со структурой капитала.
У работника, как правило, если и есть какая-то значка - это счёт в банке. Капитал по-настоящему богатых людей - портфель акций. Фондовый рынок достаточно раздут, поэтому триллиарды в списке Форбс выглядят неприлично большими. Предприятия просто не стоят тех денег, которые получаются из стоимости акций. Если пересчитать стоимость предприятий, исходя из их прибыли, доли владельцев сильно подешевеют.
Сибарит
Форумчанин року

Подякував: 6539 раз.
Подякували: 21816 раз.

Профіль

136
85
39
2
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 19:18

Сибарит написав:Если пересчитать стоимость предприятий, исходя из их прибыли, доли владельцев сильно подешевеют.
А якщо ще спробувати їх продати.... То там взагалі вийде жах і ужас :D
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Нед 21 чер, 2026 19:18

tester3373 написав:
  Shaman написав:
  tester3373 написав:ІМХО однією з причиною цього закрученного став розвал совка.
власникам капіталів менш боязко стало - то стали на себе одіялко перетягати.
тому так - тільки через соціальні вибухи по всій планеті і різні власників капітала.
тоді знову почнуть більшу пайку роботягам кидати шоб не бунтували.

ще й лівацькі ідеї полізли :lol: очікувано... пайка - це винахід срср та його союзників, дуже сильно розвинули в кндр.

а на Заході гроші заробляли, ті хто хотів та працював. ті, хто не хотів - ті теж сиділи на пайці. так, зараз цей механізм поламався - але надто багато глобальних змін.

ще напевне за палестинців переймаєшся? :lol:

окрім критики є якість думки чому так відбулося шо приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років?
чи власних думок немає взагалі? загальна фраза про глобальні зміни це не думка - це відмазка коли немає думок.

демагогію відпрацьовуєш, стараєшся :lol: "приріст у власників капітала більший чим у робитників за останні 30 років" - що ця фраза означає? скільки слів пропустив? тому для початку сформулюй речення, а потім можемо спробувати його обговорити ;)

от Маск мав статок скільки ярдів - 500? 600? 700? а тепер має здається 1,3 трлн дол. в кого він вкрав за твоєю логікою ці 500-600 ярдів? в яких робітників? цікаве питання? 8)
Востаннє редагувалось Shaman в Нед 21 чер, 2026 19:32, всього редагувалось 1 раз.
Shaman

Подякував: 842 раз.
Подякували: 1790 раз.

Профіль

2
4
5
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему