Evgeny написав:Думаю банки якось повинні заохочувати населення відкрівати конвертаційні депозити. Тому можуть ввести наприклад таку схему.
Приклад. Продаж безготівковой валюти - курс 37,05 і вище Зняття через 3 місяца без комісій після депозита Зняття одразу комісія наприклад 1%
Так в цілому так і є, тому навряд чи будуть винаходити велосипед. Тільки курс в банках стабілізувався на рівні 37,4. І в конвертаційних депозитів ліміт в 4 рази вищий, для пересічних не так важливо, а от для міліонерів теж аргумент.
Evgeny написав:Думаю банки якось повинні заохочувати населення відкрівати конвертаційні депозити.
НБУ хочет приучить население пользоваться грн. Конверт. уходят в историю. Кто хочет держать дол., то курс стабилизировался и уже ажиотажа на валюту нет.
Сибарит написав:НБУ обновил статистику ввоза банками наличной валюты. В июле ввоз сократился с $637790 до $321591. В том числе: - доллар - с 424400 до 217200; - евро - с 207853 до 96194. Напомню, что в июне ввоз долларов и общая сумма также существенно сократились.
На этом фоне возникновение дефицита и подорожание товара выглядит вполне естественным.
Сибарит написав:Игорь Увы, только на месяц назад Возят банки, а они информацией делиться не любят, особенно планами. Я даже не знаю, кто сейчас возит?
Вітаю. Запропоную вам ось таке припущення. Я в нього не вірю, але і не стверджую, що це не можливо. Так, просто подивитись на реакцію форумчан.
Конверт-депозити перестали виконувати свою функцію і банки (неформально можливо із дозволу НБУ) перестали ДУЖЕ СИЛЬНО турбуватись із приводу поповнення запасів паперової валюти. Можливо це дорого і не вигідно банкам, а можливо ще щось, проте таким чином вдалось ще і трішки розтермосити ринок. І на ввезенні готівки в країну зекономили та і інтерес до валютних депозитів відновили. Кілька банків навіть трішечки підняли вартість купівлі долара через депозит.
Evgeny написав:Думаю банки якось повинні заохочувати населення відкрівати конвертаційні депозити.
НБУ хочет приучить население пользоваться грн. Конверт. уходят в историю. Кто хочет держать дол., то курс стабилизировался и уже ажиотажа на валюту нет.
Всі ми розуміємо,що готівкова валюта, найкраще зберігає заощадження ,за межами України мабуть краще купити нерухомість