Валютний ринок в контексті ДС

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Валютний ринок України. Курс валют: Євро, Долар, рубль. Обмін валют, прогноз курсу долара, євро, рубля, аналітика.
  #<1 ... 1089610897108981089910900 ... 11912>
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:05

Shaman написав:Zebra
а насправді мі пішли надто в деталі, які не цікаві більшості 8)

є більш просте поясненя. ви вважаєте, що НБУ буде робити інтервенції за будь-якого курсу. а я звертаю вашу увагу що цей курс й формується саме НБУ. чому зараз ставить низький - не знаю. але завтра поставить високий - й все одно валюту на міжбанку куплять, бо вона потрібна клієнтам для бізнесу, курс їх не надто цікавить. не НБУ залежить від покупців, а покупці від НБУ. НБУ може й не продавати валюту, а покупцям вона потрібна у будь-якому разі.

збільшиться кількість гривні - й що? це лише підстава для того ж девалу. тобто зараз потрібна НБУ міцна гривня, курс тримається. але збільшити курс долару НБУ нічого не заважає

Контроль гривні в обігу і є завданням НБУ. Очевидно продається те, що не вдалося продати раніше, і що перетікло в ЗВР, а гривня мабуть зв'язувалася усілякими дкпосертифіктами, очевидно що НБУ і так бачить невпинне зростання грошей, і намагається їх стерилізувати, можливо ще є фактор зовнішньої допомоги - зростання ЗВР до рекордних показників для іноземних донорів може сигналізувати, що забагато дають, отже НБУ намагається і валютний ринок не обвалити різко, і продати зайве якнайшвидше.
Zebra

Заблокований
Подякував: 1885 раз.
Подякували: 2675 раз.

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:05

vitaliiangel написав:
  Shaman написав:якщо курс підніметься з 37 до 40, то бензин подорожчає на 8%. й який би курс не був, борги все одно треба гасити імпортерам
товар не может стоить дороже, чем есть денег у покупателя. Падает спрос на валюту - падает курс. Я шото новое сказал?

попит на валюту на міжбанку все одно буде. може відпаде якась частина для фізиків, але загальний дефіцит залишиться. кому не вистачить, все одно куплять у НБУ
Shaman

Подякував: 763 раз.
Подякували: 1619 раз.

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:09

Shaman написав:начебто форум позиціонується, щоб допомагати один одному інфо.

тому така дурня "А ключи от квартиры, где деньги лежат, не дать?" свідчить про те, що або щось не договорюють, або просто художній свист. не бачу жодної причини не дати контакти обмінки 8)

Помогать можно тому, кому эта помощь нужна. А если человек просто "художественно свистит", то как ему поможешь? Какие контакты я ему должен был дать, если вопрошающий даже не назвал свой населенный пункт? Или я ему дал бы контакты условно Львова или Одессы, а он в Зажопинске живет - вот это помог бы :mrgreen:

Если на то пошло, то для самых-самых ленивых есть ресурс Минфин, где тугодумы могут свой город найти с лучшими курсами обменок. И контактами. Если уж до сих пор не знаете.

https://minfin.com.ua/ua/currency/auction/usd/
Востаннє редагувалось yuri_m в Сер 01 лис, 2023 14:15, всього редагувалось 1 раз.
yuri_m

Подякував: 92 раз.
Подякували: 865 раз.

Профіль

1
2
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:11

Shaman написав:попит на валюту на міжбанку все одно буде. може відпаде якась частина для фізиків, але загальний дефіцит залишиться. кому не вистачить, все одно куплять у НБУ
если есть планы по продаже, и объемы падают, курс будут снижать. хоть это не отменяет сказанного вами. Где можно по дням глянуть объемы межбанка? по чр я вижу что продавцов валюты 2 дня больше, чем покупателей. В 1й половине октября этого перекоса еще не было.
Востаннє редагувалось Wirująświatła в Сер 01 лис, 2023 14:15, всього редагувалось 2 разів.
Wirująświatła

Подякував: 2519 раз.
Подякували: 3502 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:13

Zebra написав:
  Shaman написав:Zebra
а насправді мі пішли надто в деталі, які не цікаві більшості 8)

є більш просте поясненя. ви вважаєте, що НБУ буде робити інтервенції за будь-якого курсу. а я звертаю вашу увагу що цей курс й формується саме НБУ. чому зараз ставить низький - не знаю. але завтра поставить високий - й все одно валюту на міжбанку куплять, бо вона потрібна клієнтам для бізнесу, курс їх не надто цікавить. не НБУ залежить від покупців, а покупці від НБУ. НБУ може й не продавати валюту, а покупцям вона потрібна у будь-якому разі.

збільшиться кількість гривні - й що? це лише підстава для того ж девалу. тобто зараз потрібна НБУ міцна гривня, курс тримається. але збільшити курс долару НБУ нічого не заважає

Контроль гривні в обігу і є завданням НБУ. Очевидно продається те, що не вдалося продати раніше, і що перетікло в ЗВР, а гривня мабуть зв'язувалася усілякими дкпосертифіктами, очевидно що НБУ і так бачить невпинне зростання грошей, і намагається їх стерилізувати, можливо ще є фактор зовнішньої допомоги - зростання ЗВР до рекордних показників для іноземних донорів може сигналізувати, що забагато дають, отже НБУ намагається і валютний ринок не обвалити різко, і продати зайве якнайшвидше.

точно завданням? :D нагадати на скільки збільшилась кількість гривні в обігу з початку війни?

немає потреби продати якнайшвидше, щоб забрати зайву гривню. продаж йде під нестачу валюти на міжбанку. але це вже повтор.

почекаємо кінця року - початку наступного, в грудні дійсно проходить різке збільшення витрат бюджету. й подивимось 8)
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:16

yuri_m написав:
  Shaman написав:начебто форум позиціонується, щоб допомагати один одному інфо.

тому така дурня "А ключи от квартиры, где деньги лежат, не дать?" свідчить про те, що або щось не договорюють, або просто художній свист. не бачу жодної причини не дати контакти обмінки 8)

Помогать можно тому, кому эта помощь нужна. А если человек просто "художественно свистит", то как ему поможешь? Какие контакты я ему должен был дать, если вопрошающий даже не назвал свой населенный пункт? Или я ему дал бы контакты условно Львова или Одессы, а он в Зажопинске живет - вот это помог бы :mrgreen:

а людина втопила педаль - й поїхала до Львова :lol:
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:18

Shaman написав:точно завданням? :D нагадати на скільки збільшилась кількість гривні в обігу з початку війни?

немає потреби продати якнайшвидше, щоб забрати зайву гривню. продаж йде під нестачу валюти на міжбанку. але це вже повтор.

почекаємо кінця року - початку наступного, в грудні дійсно проходить різке збільшення витрат бюджету. й подивимось 8)

Якби була нестача валюти на міжбанку, курс би не знижувався. Або після того як НБУ завершить продаж,під кінець дня підскакував. Очевидно, що навіть на пізні заявки не було достатньо покупців, і продавці продавали за скільки дають.

Для мене очевидно, що НБУ грає в довгу і спродує ще те, що не міг продати раніше.
Zebra

Заблокований

Профіль

2
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:22

Zebra написав:
  Shaman написав:точно завданням? :D нагадати на скільки збільшилась кількість гривні в обігу з початку війни?

Якби була нестача валюти на міжбанку, курс би не знижувався. Або після того як НБУ завершить продаж,під кінець дня підскакував. Очевидно, що навіть на пізні заявки не було достатньо покупців, і продавці продавали за скільки дають.

Для мене очевидно, що НБУ грає в довгу і спродує ще те, що не міг продати раніше.

а оці звіти - НБУ продав за тиждень 500 млн дол, 700 млн дол - це що? це вистачає валюти?

а от як проходять торги - я так розумію зараз ніхто з форуму не бачить. чи не коментує, чим викликані такі цікаві рухи курсу.
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:26

vitaliiangel написав:
  Shaman написав:попит на валюту на міжбанку все одно буде. може відпаде якась частина для фізиків, але загальний дефіцит залишиться. кому не вистачить, все одно куплять у НБУ
если есть планы по продаже, и объемы падают, курс будут снижать. хоть это не отменяет сказанного вами. Где можно по дням глянуть объемы межбанка? по чр я вижу что продавцов валюты 2 дня больше, чем покупателей. В 1й половине октября этого перекоса еще не было.

по днях немає, по тижнях тут є

Валютні інтервенції НБУ

за минулий тиждень 677 млн дол, як з куща
Shaman

Профіль

1
3
5
Повідомлення Додано: Сер 01 лис, 2023 14:28

Shaman написав:а оці звіти - НБУ продав за тиждень 500 млн дол, 700 млн дол - це що? це вистачає валюти?

а от як проходять торги - я так розумію зараз ніхто з форуму не бачить. чи не коментує, чим викликані такі цікаві рухи курсу.

Ви не вірно оцінюєте ринок. Це все одно, що взяти один банк на міжбанку який переважно продає і сказати - що якщо він більше продає, значить на міжбанку дефіцит. НБУ продає системно вже багато місяців, отже він такий же гравець як і інші, і по його продажам не потрібно вважати що на ринку дефіцит. На ринку на мою думку профіцит. На ринку включно з урядом і НБУ.
Zebra

Заблокований

Профіль

2
  #<1 ... 1089610897108981089910900 ... 11912>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему