Героям все вдається і не завадило би нам написати петицію його командиру і всім її підписати,з проханням щоб його тримали десь при штабі використовуючи по максимуму потужність його непересічноаналітичного складу розуму, а не відправили на передову для допомоги долярчику в носінні бусоля і заряджання рацій.
prodigy написав:НБУ може зливати інсайди, але повірите-це дрібна рибка (декілька млн грн), а крупна риба грає на млрд
Я не про злив інформації, а про штучне коливання курсу, коли на інтервенціях продавлюється вниз, то на дрібних обсягах летить вгору. Поки були тільки 2 природні стрибки вгору в жовтні, при відміні фіксованого курсу і в грудні, коли бюджетники отримали кошти. Обидва НБУ погасив витрачаючи по 0,8-1 млрд / тиждень. І ще міг бути 1 природній відкат донизу в липні 2022 (після зміни фіксованого курсу), але його не допустили. Не має бути руху донизу, поки НБУ продає більше, ніж викуповує.
Судячи по новим валютним обмеженням НБУ нарешті починає щось робити не на шкоду Україні.
flysoulfly написав:я заметил, шо поколение смузистов - оно доверчивое шокапец, и верит законам, книгам, учебникам - всегда больше чем своим глазам.
Вірити своїм очам - це зло, адже ми дуже вразливі для когнітивних викривлень: погане (купив долар - на другий день курс ракетою на дно) запам'ятовується значно краще, ніж хороше і потім буде ще і внукам розповідатись... Але про валюту в нас недостатньо даних, щоб зробити обґрунтовані висновки і спростувати природню схему наживи відповідних людей в НБУ. Тому я, користуючись принципом Бритви Оками, вважаю, що хтось заробляє на свідомих штучних гойдалках курсу, які влаштовуються без видимої причини (під природніми рухами ринку, не спровокованими НБУ штучно, я вважаю ті, коли доводиться збільшувати інтервенції в рази, як було в кінці грудня. Природнього руху вниз, при якому б НБУ треба скуповувати валюту на міжбанку, ще не було жодного разу з початку війни).
але ще менше підстав обвинувачувати, що такі схеми існують - даних немає. хіба що особисте - "если б мог то спи.дил"
те, що ви не бачите причини, не значить, що вони не існують
тепер, оскільки з початку війни НБУ постійно продає на міжбанку, ринковий механізм курсоутворення не працює, тому можна казати що курс штучний. ваша особиста думка, якої стратегії має притримуватися НБУ в цьому випадку?
з чим погоджусь, що гойдалок не має бути, в цьому немає сенсу, курс має рухатися в одному напрямку
"Франция испытывает трудности с оплатой обещанной Украине помощи на 3 млрд евро, — Bloomberg
Масштабное сокращение расходов привело к тому, что французское правительство не может найти средства, которые предназначены для закупки ракет и артиллерии для Украины.
На выходных Париж понизил прогноз ВВП на 2024 год и заявил, что ему необходимо сэкономить 10 миллиардов евро. А еще нужно оказать протестующим фермерам обещанную дорогостоящую помощь"
Shaman написав:ваша особиста думка, якої стратегії має притримуватися НБУ в цьому випадку?
Моя думка, що 1) курс не повинен йти вниз поки НБУ не викуповує валюту, максимум добові коливання +/-5 коп. від раптового зливу крупних сум. 2) Вгору ріст має бути пропорційним обсягам торгів. 3) Офіційний курс нижче запланованого в бюджеті - свідоме шкідництво.
Востаннє редагувалось Дюрі-бачі в Сер 21 лют, 2024 14:56, всього редагувалось 2 разів.
Vert написав:Продовжується стагнація на ринку ОВДП.
Сьогодні міністерство фінансів залучили лише 278,7 млн євро. Це при тому що у четвер буде погашення 303,9 млн євро. Мінус мільярд гривень в еквіваленті. У гривні залучили скромні 5.1 млрд, половина з яких (2,5 млрд) вже завтра буде повернута за старий випуск.
З початку року портфель ОВДП банків виріс лише на 3.6 млрд гривень, тобто менше, ніж він виріс у фізичних осіб. Це нульовий приріст по суті. Який у перспективі може стати взагалі від'ємним, якщо виніс депозитів з банків продовжиться.
Це все до моменту поки воєнні, такі як я, не продовжили скупати ОВДП в тому числі за винесені з депозитів гроші.