flyman написав:що там марсіанці про курс долара вангують?
В марсіанців "вимір часу" йде трохи по-іншому)) Тому, тут курсом мало цікавляться(чую, що переважно просто тупо купляють трохи доляра з премії побратими, та й все)
Дюрі-бачі написав:flyman фактор ще не працює, поки з кожного утюга не кричать про блокування рахунків. Думаю десь у вересні почнеться
це тільки перші ласточки, коли піде лось табунами на нерест, то буде "єта нє астанавіть"
Головне це все курсу тільки на користь... Но це не точно
Я згадую ваш вибір по банкам, як правило в більшості випадків річний депозит ви забирали в фонді гарантування вкладів, зараз ви дуже вчасно злили долари по 38 с копійками пару місяців назад і запригнули в ОВДП, можете проводити мастер класи як не треба робити
Дюрі-бачі написав:flyman фактор ще не працює, поки з кожного утюга не кричать про блокування рахунків. Думаю десь у вересні почнеться
це тільки перші ласточки, коли піде лось табунами на нерест, то буде "єта нє астанавіть"
Головне це все курсу тільки на користь... Но це не точно
Я згадую ваш вибір по банкам, як правило в більшості випадків річний депозит ви забирали в фонді гарантування вкладів, зараз ви дуже вчасно злили долари по 38 с копійками пару місяців назад і запригнули в ОВДП, можете проводити мастер класи як не треба робити
не як правило, а як виняток. це по-перше, а по-друге, злив долари по середньому курсу 39.02, ті що зараз беруть ОВДП по 15% тоді ще можна було брати по 17%, хоч так хоч едак, але ПА45 через рік виходить беззбитковий, але ті що два місяці тому були взяті при ПА38 вже пару місяців "попрацювали"
Дюрі-бачі написав:Victor8 та ну. На руках гривні майже на 20 млрд. Доларів
Гривні на 20 млрд - це ні про що. В Україні врожай десь 100 млн т в середньому по 10 тис. грн тонна, всього на 1 трлн. грн, або 25 млрд доларів. Тобто треба гроші щоб цілий рік цим всим торгувать та виконувати сільгоспроботи. Я писав, що займаюсь в тому числі бюджетними закупівлями для ЗСУ - так от в мене щойно один з контрагентів проїбав договір на 500 тис. грн - не зміг своєчасно поставити певний товар. А були б не конченими - взяли б в банку крелит під час завершення переговорів і поки договір укладається та реєструється в казначействі завезли б товар і заробили б грошей. А так можуть ще отримати судові розборки та штрафні санкції. В орків вони б взагалі під кримінальну відповідальність попали за невиконання оборонного договору. Так що гривні якраз небагато.
jump написав:Річна інфляція у США у травні сповільнилася з 3,4% до 3,3% - мінімального рівня із квітня 2021 року.
Зазначається, що без врахування цін на продукти харчування та енергоносії інфляція зросла на 0,2% в порівнянні з квітнем і на 3,5% проти травня минулого року.
Звіт Міністерства праці в середу також показав, що фундаментальний інфляційний тиск зменшився минулого місяця. Це спонукало фінансові ринки підвищити ймовірність того, що центральний банк США знизить ставки як у вересні, так і в грудні. Reuters
Я змінюю свою думку. Цього року таки буде принаймні одне зниження облікової ставки ФРС, бо продовольчі ціни зупинили своє галопуюче зростання на фоні прогнозу рекордного врожаю в США. Інфляція в світі не буде захмарною. https://www.apk-inform.com/uk/news/1542001