sens написав:Пане сомілітарк, сьогодні курс щоб купити 41,01 щоб продати і 41,05 щоб купити, доречі у роздріб продають на 5 копійок дорожче проте купівля у обміннику 40,10 проти деяких відділень банків 40,5. Я особисто гривневі заощадження перевожу постійно у валюту.
Пане Sens! Ваша стратегія занадто проста. Має один підвох. Рано чи пізно на фінансовому ринку (чи просто на ринку активів) з'являться значно цікавіші активи. Але їх продаж йтиме після проходження досить серйозного фінмоніторингу. Чи зможете Ви йому довести, що Ваша валюта з матрасу - легальна?
sens написав:Пане сомілітарк, сьогодні курс щоб купити 41,01 щоб продати і 41,05 щоб купити, доречі у роздріб продають на 5 копійок дорожче проте купівля у обміннику 40,10 проти деяких відділень банків 40,5. Я особисто гривневі заощадження перевожу постійно у валюту.
Пане Sens! Ваша стратегія занадто проста. Має один підвох. Рано чи пізно на фінансовому ринку (чи просто на ринку активів) з'являться значно цікавіші активи. Але їх продаж йтиме після проходження досить серйозного фінмоніторингу. Чи зможете Ви йому довести, що Ваша валюта з матрасу - легальна?
Навіщо чекати невідомо скільки в матрасі, тим більше, що цікаві активи в нашій країні зазвичай не набуваються у власність за законами ринку. Вже давно можна інвестувати в американський фондовий ринок(можливо пан Сенс так і робить), там на появу цікавих активів чекати не треба і при інвестуванні на 40 тис долл в рік ніхто запитань не задає. При потребі купівлі активу в Україні гроші можна завести назад. Вони ж будуть легальними для фінмоніторигу, хіба ні?
citramon написав:Навіщо чекати невідомо скільки в матрасі, тим більше, що цікаві активи в нашій країні зазвичай не набуваються у власність за законами ринку.
Така саме байка як і "високий рівень корупції".
citramon написав:Вже давно можна інвестувати в американський фондовий ринок(можливо пан Сенс так і робить), там на появу цікавих активів чекати не треба і при інвестуванні на 40 тис долл в рік ніхто запитань не задає.
Американський фондовий ринок дає 1-1.5% дивідентної дохідності. Це ні про що.
citramon написав:При потребі купівлі активу в Україні гроші можна завести назад. Вони ж будуть легальними для фінмоніторигу, хіба ні?
Треба буде все одно показати легальність цих грошей.
Дякую,я не публічний діяч,вже є позитивний кейс готівка-ххх-готівка. Я бачу як і всі що курс падає за тиждень на 5-10 копійки,а росте 15-20. Це умовно туди-сюди, проте більше саме ТУДИ. Фактор зараз це тариф на світло і його відсутність. Все що просто не потребує додаткових витрат.
Triton написав:[ Ха-ха Загон До каких индикаторов будет разворот. До 5-8 грн? Или до 12 грн? Может, до 24-28 грн? Или все же до 36.6 градусов? Загон...
мабуть вимушений погодитись з Вами, так як глянув курс долярчика за рік і трохи мені не погіршало. А що ми маємо: картину олією: НБУ невпинно задіює тактику, як тут вже кнопали: три кроки вперед, один крок назад. Присипляє нашу пильність!!!!!
Згадайте, як тільки з 02 жовтня 2023 року НБУ відпустив курс, то доляр з якогось там переляку хутко пішов донизу. Зрозуміли чому? НБУ всіх переграв. У всіх були очікування на зростання долара, а вийшло навпаки. І що тоді і зараз змінилося? А нічого. Все, як пан Пишний придумає в тиші і прохолоді свого кабінету, те НБУ й намалює курс нікомунепотрібного. Злий геній.
Triton написав:[ Ха-ха Загон До каких индикаторов будет разворот. До 5-8 грн? Или до 12 грн? Может, до 24-28 грн? Или все же до 36.6 градусов? Загон...
мабуть вимушений погодитись з Вами, так як глянув курс долярчика за рік і трохи мені не погіршало. А що ми маємо: картину олією: НБУ невпинно задіює тактику, як тут вже кнопали: три кроки вперед, один крок назад. Присипляє нашу пильність!!!!!
Потрібно додати лінії по верхам і низам. От і маємо прогноз на найближчі кілька місяців.) Крім того, дивимось до верхньої чи нижньої лінії тиснеться крива курсу. Кілька днів назад крива притиснулась до нижньої лінії, і ось маємо похід вгору. Алгоритм курсоутворення від НБУ банально простий і, поки що, прогнозований.) А то ухилянти, світло, жара, податки.) Це все не має впливу на курс. З лютого пишу про курс 45-50 на кінець року. Очікую, що НБУ не втримає тренд на 45 до кінця року і восени перейде на тренд на 50.
НБУ знову всіх переграв або обманув, як кому зручніше. Я гадав, що 40.7 то орієнтир на 2-3 місяці, а виходить ми вже на цей рівень не повернемось, продаж на МБ 41.05, 35 копійок відлетіли від середньорічної в бюджеті. Я помилився. Київ вже працює 41.08 на 41.15. Що буде далі не уявляю, сподіваюсь ще повернемось до 40.7... п.с. НБУ вчора продав на 105 лямів, ще нормально, я гадав, що буде більший попит. Попит прокинеться, якщо твердо і безповоротно закріпемось віще 41 без повернення нище(((