sergey_sryvkin написав:Тобто вам ніяк не пояснили, що мається на увазі під плутаниною, і хто її наплутав.
Я не розумію, що ви намагаєтесь зараз довести. Пояснення вони давали у суді, вони не правдиві. Щось на кшталт: ми перевели ваш ФОП на спрощену систему оподаткування на один день раніше, ніж ви подали заяву на переведення. Суддя каже: ну так виправте у себе цей момент тай все. Це не привід переводити платника минулою датою на загальну систему оподаткування. Ми зі свого боку надали скріни з Дії , на яких видно, що перехід на спрощену систему оподаткування відбувся однією датою з заявою на перехід. Тобто податкова навела надуманий привід. Суд зобовязав відмінити рішення комісії про перевод мене на загальну систему оподаткування
Щоб підсумувати дискусію: закинув мільйон на рахунок ФОП, зняв "чистий" мільйон - так не працює. існує багато підводних каменів у відмиванні грошей через ФОП і можуть бути проблеми як з боку банку, так і з боку податкової. І якщо податкову ще якось можна побороти в суді, бо вони діють згідно із відомими законами і мають доказувати, що ФОП щось порушив, то з банками жодних шансів боротися, адже вони діють згідно із невідомими правилами і ФОП має їм доказувати, що він нічого не порушив.
Щоб бути ближчим до теми: зараз банки вліпили величезний спред по курсу, самі невпевнені куди він буде рухатись. Ну що ж, почекаю трохи...
Дюрі-бачі написав: Щоб бути ближчим до теми: зараз банки вліпили величезний спред по курсу, самі невпевнені куди він буде рухатись. Ну що ж, почекаю трохи...
"Страшно далеки они от народа"(с). Раздвинуть спред на праздники это не от неуверенности а как раз от уверенности что сладкого полупьяного праздничного лоха можно побрить чуть сильнее обычного.
sergey_stasyuk555 написав:крім фопів мають ще підсмажити любителів p2p, поки хз як воно буде, але думаю щось типу "отримувач платежу повинен документально довести що p№2, який йому відправив кошти - це не уйло або усама бен ладен" )) в разі ненадання відповідних документів - арешт та повна конфіскація платежу ))
sergey_stasyuk555 написав:
Shaman написав:припускаю, 100-200 т грн на місяць можна проганяти взагалі без проблем. й так, треба продумати легенду - за що перераховуються гроші
хоча б посилання відкрий, там ознаки та індикатори є - в листі нбу )) я не знаю як все це буде реалізовуватись на практиці, але може бути "як всєгда" - мережі фопів оформлять все "згідно діючого законодавства", а решту - притягнуть до відповідальності ))
"хз як буде", "я не знаю" та дурнуваті жарти - але коментуєш впевнено
через ФОП багато зловживають, але коли когось щемлять, - ой-ой-ой, а мене за що. в переважній більшості є за що якщо ФОП відкрив особисто й розумієш, що робиш, - то це працює. я ж кажу, відкинь 2000 на бухгалтера, він більшість цих помилок допоможе тобі уникнути. не впевнений - звісно не лізь, продовжуй далі грати з фінмоном банків - але рано чи пізно доберуться до більшості. й будете оптимізувати під 23% та ЄСВ
а з надходжень - теж колись або всі надходження під оподаткування, чи більш вірогідно - більше певної суми. але лише оподаткування, не конфіскація
Visky написав:Як і передбачалося, курс $/₴ продовжує зростати. Завтра очікую продовження підйому, мабуть в межах +10 коп, тим більше на фоні падіння Є/$ до 1,0225, зараз 1,025
я б не казав, що є стабільне зростання - так, дихання ринку. з 31 грудня бюджет перестав вкидати гроші, й дефіцит валюти й відповідно інтервенції вже стали значно меншими.
загальна грошова база за грудень значно збільшилася - десь на 100 ярдів грн, до 780 ярдів, так що трошки палива є. але підстав для якихось значних рухів не бачу.
SAndriy1 написав:Особисто мав проблему - подзвонили у серпні з податкової і сказали, що мене у травні рішенням комісії районної податкової перевели на загальну систему оподаткування , тому що у мене є плутанина з реєстраційними даними. Запропонували добровільно заплатити різницю між сплаченими 5% та новою системою. Відновив себе через скаргу у обласну податкову, звернення на гарячу лінію Кабміну та позив до суду. Через два тижні зателефонувала та ж сама жінка та попросила написати листа у податкову з проханням провести упорядкування моєї особистої справи. Система оподаткування змінювалася в Дії ( перший раз після їх дзвінка та через три дні після листа). Діяльність не змінювалася два роки- два контрагенти, суми кожного місяця однакові, безготівкові перерахування
т.е. даже повод для демарша налоговая более конкретно не озвучила? просто "очень деньги нужны!"...
Реєстри хакнуті, і можуть бути невідповідності.
уже 05.2024? "тут читаем, тут не читаем", тут рыбу заворачивали" ... традиция
Дюрі-бачі написав:https://www.facebook.com/photo?fbid=929273062716457&set=pcb.929273512716412 1.5 кг золота - от справжня валюта, а не якісь там постійно девальвуючі долари...