Для чистоти розрахунку Я би ще відняв податок на прибуток з депо (здається 19%) та військовий збір 1,5%[/quote] =====
... та я й відняв! - давайте зробимо підрахуя разом)) - я відштовхувавсь від цифри/курсу 26 (можна брати курс 26,5) - 26 000грн кладемо на депо під 17% = 30 420 - тобто 4 420%Брутто - 19,5% = 3558% + наших початкових 26 000грн = 29558 - тобто, курс має стрибнути до 29,55 щоб зовсім не отримати зиску від гривнедепо! [/quote] ===
Alex2006 написав:Все верно, Алекс именно об этом и говорил в последние годы
- так, тільки більшість далі сидять ПОВНІСТЮ в баксі і....... очікують чергової кризи...
п. с. ... а тим часом місто Лева малює 15/22
Востаннє редагувалось Долярчик в Сер 04 вер, 2019 10:42, всього редагувалось 2 разів.
freeze написав:Случай из жизни. У тещи умер сосед сверху в квартире, мужичок лет 70, одинокий, без родственников, бывший доцент, ходил в старых брюках, в стоптанных сандалях и собирал бутылки и вторсырье. Когда вызвали полицию для освидетельствования нашли в матраце больше милиона гривен.
Лично знал братьев бизнесменов которые ходили в старой робе, ездили на гнилом опеле (одна машина была на 2 семьи), людям платили копейки, постоянно жаловались что нет денег. А когда у них сломалась программа учета (в экселе) и меня пригласили помочь, от цифр которые я там увидел офигел. Шизофрению никто не отменял, деньги из средства расчета у некоторых превращаются в самоцель, ради которой человек живет. Это больше для форума психиатров примеры.
Кстати, завтра очередное заседание монетарного комитете НБУ по учетной ставке. Учитывая громкие заявления президента о необходимости удешевления ставок по кредитам а именно по ипотеке, интересно насколько снизит ставку НБУ. Очевидно что снижение будет. Очень вероятно что 0,5 п.п. , а может НБУ рискнет сразу на 1 п.п. снизить ставку ?
Коррахунки - 57 257(58 045,09 - 788,08(+ 654,91)) млн. Овернайти дебет 15% - 13 849(13 699 + 150(− 995)) млн. Овернайти кредит 19% - 0(0 + 0(- 0,01)) млн.
Загальна ліквідність 57 257 + 13 849 - 0 = 71 106(71 744,09 − 638,09(- 340,09)) млн. гривень.
Загальна ліквідність сьогодні знову впала, та вона перевищує середннє значення. І коррахунки сьогодні також впали, хоча і перевищують норматив.
Зміни загальної ліквідності сьогодні майже вдвічі більші ніж учора. Загальна впала на - 638,09 млн. грн. А ось овернайти навпаки трошки підросли на + 150 млн. грн., а коррахунки впали − 638,09 млн. Нічного рефінансування сьогодні в НБУ не брали.
НБУ вчора купив валюти на 505 млн. грн, десь стандартні 20 млн.$. Автономні чинники забрали - 1 143 млн. грн. І таки знову!!! Сьогодні вшосте поспіль забралили готівки з оббігу, додавши коррахунки на + 382 млн. грн. І знову забрали ліквідності на -1 508 млн. грн. Державна казначейська служби України та Фонд гарантування вкладів фізичних осіб. Сушать і готівку і коррахунки. Хоча з 3 числа обіцяли почати фінансування пенсійних виплат цього місяця!
Зміни ліквідності незначні, тому, що писали вчора, без змін підходить і для сьогодні. Ліквідность достатньо для росту курсу. Її достатньо і для проведення наступного аукціону ОВДП, без якихось додаткових продажів валюти. Факторів, які б стримували ріст, окрім продажів НБУ, я не бачу. А ось навпаки, великі зовнішні виплати валюти, які ще лишаються в цьому місяці, знизять співвідношення грошових агрегатів до золотовалютних резервів, аж до МВФ, або якихось інших нових запозичень.
PS Согодні на додаток до вчорашніх валютних погашень очікувані гривньові виплати по ОВДП на 8,73 млрд. грн. Якщо взяти до уваги 1,9 млрд. вчорашнього аукціону, маємо приріст ліквідності 8,73-1,9 = 6,83 млрд. Та попереду в цьому місяці ще 3 аукціони, а великих погашень ОВДП немає! Так, копійки 30 вересня, та найбільші купони 25 числа 1,61 мрд. гривень. http://afrtcp.tk/services/payments_sche ... 2019-09-25
Маємо запас на майбутнє, десь по 2 млрд. гривень на аукціон можливості допрадавати гривньових ОВДП
zzzzzz написав:Кстати, завтра очередное заседание монетарного комитете НБУ по учетной ставке. Учитывая громкие заявления президента о необходимости удешевления ставок по кредитам а именно по ипотеке, интересно насколько снизит ставку НБУ. Очевидно что снижение будет. Очень вероятно что 0,5 п.п. , а может НБУ рискнет сразу на 1 п.п. снизить ставку ?
Тоже думаю, что "там" прекрасно знают и боятся оттока ликвидности. Не только с депозитов и счетов, но и "керри-трейдеров", которые будут выходить валютой Поэтому если и будут снижать ставку - то очень медленно, я бы даже сказал "незаметно". Поэтому прогнозирую -0,5%