Stanislav_S написав:После подписания программы МВФ направит в Украину первый транш, который укрепит золотовалютные резервы и способствовать укреплению доллара.
Ось приблизно так і закінчуються панічні рухи на валютних ринках. Я не дивуюся тим нікам, які тут пишуть з єдиною метою – розганяти паніку (вчора і сьогодні їх перераховував, але повідомлення кудись зникли). Та зараз в мене питання до поважних, знаючих, досвідчених форумчан, для чого було на самому піку щось здавати-зразу відкупляти і так по кілька разів, адже самі писали, що курс загнаний, відкат буде… Щодо коштів, які звільняються з депосертифікатів, а чому вони не можуть піти у вівторок на ОВДП? З якогось дива мінфін оголосив розміщення широкого асортименту гривневих боргових паперів на 24 березня а перед тим НБУ провів плідні перемовини з 50-ма найбільшими банками країни?
Повторю істинну, яку не раз тут всі озвучували: ріст не може бути постійним, передишки і корекції мусять бути. Треба уважно аналізувати всі чинники, які впливають на курс, не зациклюватися на чомусь одному і чітко розрізняти панічні рухи, адже ріст ще буде і з панікою також… НБУ таки працює не зле. Сьогодні продав по 27,99 а потім викупив по 27,35
Востаннє редагувалось orest в П'ят 20 бер, 2020 17:57, всього редагувалось 1 раз.
orest написав:Я б не дуже довіряв нашій періодиці, тим більше джерелам типу страна чи цей цензор… Значно більш поважніше джерело https://index.minfin.com.ua/ua/finance/assets/ дає наступну інформацію: Станом на кінець лютого структура ЗВР наступна Активи в іноземній валюті – 25275 млн!!!!!!! Резервна позиція в МВФ – 0,33 млн Спеціальні права запозичень – 7,54 млн Золото – 1340 млн При тому, що на кінець січня структура була трохи інша: Цінні папери – 21267 млн!!!!!!! Активи в іноземній валюті – 3667 млн Резервна позиція в МВФ – 0,33 млн Спеціальні права запозичень – 85,56 млн Золото – 1273 млн
Цікавим виглядає такий вихід з цінних паперів . Погоджуюся, що найточніша інформація на сайті НБУ, але я там з наскоку не знайшов, а рити часу не маю…
Який вихід? на цій же сторінці "Левову ж частку міжнародних резервів України складають активи в конвертованих валютах (цінні папери, валюта і депозити)." Спрощено - щоб не дуже страшно виглядало, "стата" подається "в позитивному форматі" без розбивки, щоб не було видно реального залишку саме валюти.
Уважаемые форумчане, прошу вашего совета. Есть безналоговый депозит до конца года под 15,5%(чистыми)в привате. Сумма 60к, деньги хоть и не последние, но как для пенсионера-значительная.В свете последних событий с курсом и непонятным будущем самого приватбанка, не знаю что делать. Можно разорвать депозит, но есть ли смысл покупать доллары, когда он каждый день растет? А держать гривны дома тоже смысла не вижу. Но больше всего опасаюсь, что могут быть проблемы с банком, если суды все таки не станут на его сторону и я не успею вывести деньги. Еще раз прошу прощения если это не по теме и буду благодарен за любой совет.
Национальный банку Украины (НБУ) рассчитывает на финансирование выросшего из-за распространения коронавируса дефицита госбюджета за счет средств Международного валютного фонда (МВФ), сообщил глава НБУ Яков Смолий. Источник: https://censor.net.ua/n3183032
Шоб он п....пропал.Да не даёт МВФ финансировать госбюджет!Стабилизационный кредиты в звр идут,это контролируется представителями фонда.Шо верно верзе....
Yuri_61 написав:На сайте Минфина https://minfin.com.ua/currency/mb/ объясняют разворот, тем, что пик бюджетных платежей делает свое дело. Вышли клиенты с достаточно большими объемами продажи валюты. А разве налоги не отменили в связи коронавирусом? и это разворот надолго или кратковременно (на пятницу только?)
вот что за пик бюджетных платежей? какие платежи платятся 20 числа? льготы только по налогу на землю, по ЕСВ нет штрафов при просрочке. Может быть нет штрафов за просрочку остальных налогов, но точно не скажу
Мене також завжди це питання цікавило, про які податки вони пишуть з оплатою 20-го числа. ПДВ і акциз платяться 30, податок на прибуток за 2019 рік вже оплачений (за 1 кв. має бути сплачений аж до 20 травня), ЄСВ і інші зарплатні податки - разом із виплатою зарплати. Єдине, під що компанії могли продавати валюту, це власне для виплату зарплати працівникам.
как раз ЕСВ - срок оплаты 20 числа - но это не бюджетный платеж, ИМХО