ВС 5943724
это дело не урегулировано. по нему пострадавший с заявление не обращался.
это данные информационной базы данных компании, информация идентична той, которая доступна департаменту урегулирования.
|
|
![]() serh
это данные информационной базы данных компании, информация идентична той, которая доступна департаменту урегулирования.
![]() Вы мення не слышите??? Я задаю конкретный вопрос, ответьте на него. В кол центре говорят дело в отделе урегулирования, в страховой говорят нужна доверенность ( машину я продал уже и мне её не найти), Вы говорите, что я заявление не написал..И Вы считаете , что Оранта нормальная компания??? Если Вы из отдела контроля за качеством, докажите это на моём примере, т.к. до сих пор НИЧЕГО положительного в Вашей компании я не увидел. Где качество???
![]()
Уважаемые господа! 2 годичный срок это норма, я спустя 2 года получил только первое письмо от "Оранты". Беспредельщики чистой воды. ПОдсоветуйте толкового творческого юриста с обостренным чувством справедливости имеющего опыт в таких делах
![]() chem
Оранта писала, что по случаю Юрия, который вы цитируете, числится регрессное дело: Это разборки между страховыми и решаются либо через юристов, либо взаимной договоренностью руководства, так как регрессы в страховании между страховыми компаниями достаточно обычное дело. forinsurer.com/public/court
![]() Оранта, дело №15325 прошло пол-года, вы молчите. Где страховой акт и выплата???
Сколько можно издеваться над людьми?
![]() Образец жалобы в Госфинуслуг, говорят немного помогает.
Голові Державної комісії з регулювання ринків фінансових послуг Суслову В.І. 01001, м.Київ, вул. Б.Грінченка 3 Громадянина конт.тел. Скарга Мною було укладено з ВАТ НАСК „Оранта” в особі заступника директора хххххххх договір добровільного страхування транспортного засобу (Банківське КАСКО) за ххххх від хххх року відповідно до якого застраховано мій автомобіль хххххххх, держ.номер хххххх. хххххх року мною було подано заяву про страхову виплату до Центру врегулювання збитків ХОД ВАТ НАСК „Оранта” за адресою: ххххххххх про виплату мені страхового відшкодування внаслідок пошкодження мого автомобіля невідомими особами, зареєстровану за №ххх від хххххр. До заяви про страхову виплату мною додано: копію договору добровільного страхування транспортного засобу за №ххххх від ххххх року; копію водійського посвідчення; копію свідоцтва про реєстрацію транспортного засобу; копію паспорта громадянина України; копію ідентифікаційного кода. ххххх року було проведено огляд мого автомобіля аварійним комісаром ХОД ВАТ НАСК „Оранта” хххххххх. ххххх року мною було підписано акт огляду мого транспортного засобу, підписаний представником Страхувальника – аварійним комісаром хххххххх. ххххххх мною було надано додаткові документи: Копія постанови про відмову у порушенні кримінальної справи №хххх від хххххх року, виданої ххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххххх. Калькуляція на виконання ремонтних робіт, видана ТОВ фірма хххххх (код ЄДРПОУ ххххххххх) на суму ххххххгрн. Отже відповідно до п.11.2 договору №ххххх від ххххх року мною надано всі документи, а також виконано всі умови, що підтверджують факт настання страхового випадку. Аварійним комісаром ХОД ВАТ НАСК «Оранта» хххххх розраховано суму страхової виплати, що складає хххххгрн. Таким чином, всі обставини страхового випадку і розмір збитків з`ясовано. Отже, відповідно до п.11.2 договору №ххххх від ххххх року мною надано всі документи, а також виконано всі умови, що підтверджують факт настання страхового випадку. Відповідно до п.11.4 р.11 «Порядок врегулювання страхового випадку» договору добровільного страхування транспортного засобу за №ххххх від ххххх року укладеного між мною та ВАТ НАСК «Оранта», Страховик (ВАТ НАСК «Оранта») протягом десяти робочих днів від дня одержання всіх необхідних документів для підтвердження факту настання, причин, обставин і наслідків страхового випадку та визначення розміру збитків Страховик складає страховий акт із визначенням розміру страхового відшкодування і в строк до 15 робочих днів після складання страхового акта здійснює його виплату або приймає обґрунтоване рішення про відмову у виплаті страхового відшкодування і в строк до 15 робочих днів з моменту ухвалення надсилає його Страхувальникові. Підсумовуючи вищенаведене, згідно до п.11.4 р.11 «Порядок врегулювання страхового випадку» договору добровільного страхування транспортного засобу за №хххххх від ххххх року укладеного між мною та ВАТ НАСК «Оранта» страховий акт повинен бути складений у термін 10 – робочих днів, починаючи з ххххх року, тобто до ххххх року. Рішення про відмову у виплаті страхового відшкодування, в строк до 15 робочих днів з моменту ухвалення надіслано мені не було. Отже, підстави для відмови у виплаті мені страхового відшкодування відсутні та у здійсненні страхового відшкодування мені не відмовлено. Згідно до п.11.4.1 р.11 «Порядок врегулювання страхового випадку» договору добровільного страхування транспортного засобу за №хххххх від хххххх року укладеного між мною та ВАТ НАСК «Оранта», страхове відшкодування повинно бути сплачено у термін до 15 робочих днів після складання страхового акта, тобто до хххххх року. Однак, і станом на сьогоднішній день страхове відшкодування мені не виплачено, що є грубим порушенням умов укладеного між мною та ВАТ НАСК «Оранта» договору добровільного страхування транспортного засобу за №хххххх від хххххх року, а саме п.п.9.4.2, 9.4.3 п.9.4 розділу 9, п.п.11.4.1 п.11.4 розділу 11 даного договору. Також ХОД ВАТ НАСК «Оранта» порушено вимоги п.3 ст.20 Закону України «Про страхування» №85/96-ВР від 07.03.1996 року в частині виплати страхового відшкодування у передбачений договором строк. Станом і на сьогоднішній день виплату страхового відшкодування в сумі хххххгрн. мені не здійснено. На моє звернення від ххххх року мені було надано відповідь від ххххх року за №ххххх від ххххх року, за підписом заступника директора ххххххх. Відповідь було відправлено згідно із поштовим штемпелем хххх.20хх року. В відповіді зазначено, що згідно з п.п.11.5.1 п.11.5 р. 11 «Порядок врегулювання страхового випадку» страховик має право відстрочити прийняття рішення про визнання випадку страховим та розмір страхового відшкодування, якщо не повністю з`ясовано обставини страхового випадку і розмір збитку – до з`ясування таких обставин, але в будь – якому разі на термін, що не перевищує шести місяців від дня подання заяви про страхову виплату. Також зазначено, що виходячи з викладеного страховик має право затримати прийняття рішення по цьому збитку до хх липня 20хх року. Однак не зазначено, які саме обставини настання страхового випадку не з`ясовані? Також у листі ХОД ВАТ НАСК «Оранта» звертає мою увагу, що це вже четвертий збиток за цим договором, а також просить надати копії документів, що підтверджують проведення ремонту за всіма попередніми страховими випадками. Яким чином це відноситься до обставин даного страхового випадку мені не зрозуміло! Як я вже зазначав вище, мною було надано всі документи, які передбачені п.11.2 договору №ххххх від ххххх року. Що ж тоді не з`ясовано? Крім того, договором №хххххх від ххххх року, а саме п.п.11.5.1 п.11.5 р. 11, що укладений мною з ВАТ НАСК «Оранта», в особі заступника директора хххххххх. кількість страхових випадків не обмежується. Тому мені незрозумілі твердження заступника директора ХОД ВАТ НАСК «Оранта» ххххххх про те, що це вже четвертий збиток в рамках договору. На моє звернення від хххххх року, що було отримано ХОД ВАТ НАСК «Оранта» згідно із повідомленням про вручення поштового відправлення хххх.20хх року відповідь було надано за №хххх від хххххх року, за підписом заступника директора хххххх. Відповідь було відправлено згідно із поштовим штемпелем хххххх року. Мною отримано хххх.20хх року. Посадовими особами ХОД ВАТ НАСК «Оранта» порушено вимоги ст.19, 20 Закону України „Про звернення громадян” №393/96-ВР від 02.10.1996р. із наступними змінами та доповненнями, а саме: моє звернення об'єктивно, всебічно і вчасно не перевірено та не розглянуто. Не вжито заходів щодо відшкодування у встановленому законом порядку матеріальних збитків, завданих мені, як громадянину в результаті ущемлення моїх прав та законних інтересів. Звернення не розглянуто і не вирішено невідкладно, не більш, як у п`ятнадцятиденний термін, як таку, що не потребує додаткового вивчення. Додаткового вивчення моє звернення від ххххх року не потребує, всі обставини страхового випадку були з`ясовані, станом ще на хххххх року. Внаслідок порушення посадовими особами ХОД ВАТ НАСК «Оранта» моїх, як громадянина України прав, встановлених Конституцією та Законом України «Про звернення громадян» №393/96-ВР від 02.10.1996 року не було здійснено виплату страхового відшкодування в сумі хххххгрн. Враховуючи вищенаведене, прошу: згідно до п.3, п.4 ст. 37 Закону України «Про страхування» №85/96-ВР від 07.03.1996 року із наступними змінами та доповненнями здійснити перевірку ХОД ВАТ НАСК «Оранта» з питань викладених у моїй скарзі; видати припис про усунення порушень вимог п.3 ст.20 Закону України «Про страхування» №85/96-ВР від 07.03.1996 року із наступними змінами та доповненнями; зобов`язати ХОД ВАТ НАСК «Оранта» здійснити виплату належну мені суму страхового відшкодування в розмірі ххххх грн., а також виплатити пеню за кожний день зволікання виплати у розмірі облікової ставки НБУ (що діяла на момент виникнення заборгованості) від суми страхової виплати належної до сплати. Прошу невідкладно розглянути мою скаргу та надати відповідь за адресою: ххххх, м.ххххх, вул. ххххххххххх, у терміни розгляду звернень громадян, які встановлено ст.20 Закону України „Про звернення громадян” №393/96-ВР від 02.10.1996р. із наступними змінами та доповненнями. В разі невжиття заходів до ХОД ВАТ НАСК «Оранта» та ненадання відповіді у визначені Законом терміни буду звертатись зі скаргами на Ваші дії/або бездіяльність до Генеральної прокуратури України, Президента України Януковича В.Ф., Прем`єр - міністра України Азарова М.Я. Додаток: копія заяви про страхову виплату №ххх від ххххх року на 1 аркуші, копія звернення до директора ХОД ВАТ НАСК «Оранта» від ххххх року на 1 аркуші, копія поштового повідомлення про вручення рекомендованого листа на 1 аркуші, копія відповіді ХОД ВАТ НАСК «Оранта» №хххх від хххххх року на 1 аркуші, копія поштового конверта на 1 аркуші, копія договору №ххххх від ххххх року на 4 аркушах, копія скарги, що подана мною на ім`я директора ХОД ВАТ НАСК «Оранта» від ххххх року на 1 аркуші, копія листа від хххххх року згідно з яким було надано додаткові документи на 1 аркуші. хххх.20ххр. ххххххххххх
![]() да нет никаких разборок между страховыми, и быть не может. если машина потерпевшего застрахована по КАСКО, то регресс (исковое заявление) от СК потерпевшего получите именно Вы! об этом говорит и Гражданский кодекс Украины, и ЗУ "О страховании". Востаннє редагувалось yuri1978 в Пон 11 кві, 2011 11:21, всього редагувалось 1 раз.
![]() yuri1978
38.1. Страховик після виплати страхового відшкодування має право подати регресний позов: 38.1.1. до страхувальника або водія забезпеченого транспортного засобу, який спричинив дорожньо-транспортну пригоду: а) якщо він керував транспортним засобом у стані сп'яніння під впливом алкоголю, наркотичних, психотоксичних чи інших одурманюючих речовин; б) якщо він керував транспортним засобом без права на керування транспортним засобом відповідної категорії; в) якщо він після дорожньо-транспортної пригоди самовільно залишив місце пригоди чи ухилився від проведення в установленому порядку перевірки, констатуючої дію алкогольних напоїв, наркотичних чи інших одурманюючих речовин, чи споживав ці речовини після дорожньо-транспортної пригоди до відповідної констатуючої перевірки; г) якщо дорожньо-транспортна пригода визначена в установленому порядку безпосереднім наслідком невідповідності технічного стану та обладнання транспортного засобу існуючим вимогам Правил дорожнього руху ( 1306-2001-п ); ґ) якщо він не повідомив страховика у строки і за умов, визначених у підпункті 33.1.2 пункту 33.1 статті 33 цього Закону; 38.1.2. до підприємства, установи, організації, що відповідає за стан дороги, якщо заподіяна у результаті дорожньо-транспортної пригоди шкода виникла з їх вини; 38.1.3. до особи, яка заподіяла шкоду навмисно. Как видно из процитированных выше пунктов закона об ОСАГО, регрессы достаточно четко прописаны законодательно и пожалуй основное требование СК- вовремя уведомить СК о наличии страхового случая. Регресс от СК потерпевшего не может быть адресован страхователю, так как его ответственность перед третьими лицами взята на сеья НАСК Оранта.
![]() Oranta, не путайте нормы материального права с ЗУ "Об ОСГПОВНТС".
право требования к виновнику ДТП имеет сторона, понесшая убыток в результате ДТП. согласно ГКУ и ЗУ "О страховании" это право (регресс) переходит к СК, выплатившей страховое возмещение по договору имущественного страхования (КАСКО). невыплата в положенный срок страхового возмещения по регрессу СК потерпевшего приводит к подаче искового заявления на виновника, так как существующая законодательная база и судебная практика не дает оснований к подаче иска страховщика по ОСГПОВНТС напрямую. *процитированная Вами статья ЗУ "Об ОСГПОВНТС" говорит о праве требования СК, выплатившей страховое возмещение по договору ОСГПОВНТС, к своему же страхователю - виновнику ДТП.* Востаннє редагувалось yuri1978 в Пон 11 кві, 2011 11:23, всього редагувалось 1 раз.
|
|