|
Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2 |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Архіви розділу Все про Гроші
Додано: Суб 21 лип, 2012 09:55
cosjak написав: budivelnik написав: cosjak написав:Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.
Може скажете який технічний ВУЗ закінчували - мені просто цікаво А по приведенному прикладу Скажіть будь-ласка , а яка температу того шкла яке Ви поставили між холодним і гарячим тілами ? Є всього 5 варіанти а -шкло холодніше від холодного тіла б - шкло має температуру холодного в - шкло має температуру між холодним і гарячим г - має температуру гарячого д - має температуру більшу ніж гаряче І у всіх варіантах , нагріватись буде те тіло яке холодніше  , не залежно шкло це , напівпрозоре чи ще там якесь. І в кінці-кінців всі тіла будуть мати однакову температуру .
-
budivelnik
-
-
- Подякував: 292 раз.
- Подякували: 2986 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:00
cosjak budivelnik писал(а):
cosjak писал(а):
Valerik писал(а):Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.
Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.
Я ожидал именно этого примера. это ложная и неполноценная модель которая не работает. Вам знакома модель абсолютно черного тела? Вы знаете основы квантовой механики?
Востаннє редагувалось Valerik в Суб 21 лип, 2012 10:02, всього редагувалось 1 раз.
-
Valerik
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:01
Valerik написав:cosjak budivelnik писал(а):
cosjak писал(а):
Valerik писал(а):Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.
Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.
Даємо задню ?
Я ожидал именно этого примера. это ложная и неполноценная модель которая не работает. Вам знакомы модель абсолютного черного тела? Вы знаете основы квантовой механики?
Знакома. Знаю. При чем здесь это все? Мы о теплоизоляции тут...
-
cosjak
-
-
- Подякував: 35 раз.
- Подякували: 89 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:04
cosjak Вы не видите никакого противоречия между ней и Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче
Будивельник вам уже в принципе намекнул. Стекло которое между холодным и горячим тоже является участником модели.
-
Valerik
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:07
cosjak Никогда не спорьте с дураком. Сначала он опустит вас до своего уровня, а потом задавит опытом. Все нагретые тела излучают энергию через радиацию, да. Но то что вы говорите (исключительно передача энергии от менее нагретого тела к более нагретому, которое, в прочем не рассматривается Вами как часть системы) является сведением рассматриваемой системы к широко известному британской науке системы состоящей из "сферического коня в ваккуме". т.е. если мы рассматриваем систему "менее нагретое + более нагретое тело" и их теплообмен - то вы не правы. Это вы признали. А если вы рассматриваете исключительно менее нагретое тело - то энергию ему передавать просто некуда (более нагретое тело не рассмтраивается Вами внутри системы).
-
yopti
-
-
- Подякував: 16 раз.
- Подякували: 22 раз.
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:08
cosjak написав:Знакома. Знаю. При чем здесь это все? Мы о теплоизоляции тут...
Невже так і не зрозуміли що лоханулись ? І при чому тут теплоізоляція ? Фізика - наука яка не ділиться на фізику теплоізоляцій і фізику іншу. Якби був можливий процес передачі енергії від більш холодного до більш гарячого ( тобто нагрівання холодним тілом гарячого ) - то це прямий шлях до створення вічного двигуна на основі будь-якої теплової машини ( нагадаю , теплова машина це перетворення тепла в механічну енергію , і в процесі цього перетворення гаряче тіло ( в конкретному варіанті газ) - стає холоднішим.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:09
Valerik написав:cosjak Вы не видите никакого противоречия между ней и Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче
Будивельник вам уже в принципе намекнул. Стекло которое между холодным и горячим тоже является участником модели.
Ну и что? Хотите сказать, что стекло, отражающее солнечное излучение, не помогает мне поддерживать более низкую температуру в квартире, потому что тоже является участником модели?
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:12
yopti cosjak Никогда не спорьте с дураком. Сначала он опустит вас до своего уровня, а потом задавит опытом. Все нагретые тела излучают энергию через радиацию, да. Но то что вы говорите (исключительно передача энергии от менее нагретого тела к более нагретому, которое, в прочем не рассматривается Вами как часть системы) является сведением рассматриваемой системы к широко известному британской науке системы состоящей из "сферического коня в ваккуме". т.е. если мы рассматриваем систему "менее нагретое + более нагретое тело" и их теплообмен - то вы не правы. Это вы признали. А если вы рассматриваете исключительно менее нагретое тело - то энергию ему передавать просто некуда (более нагретое тело не рассмтраивается Вами внутри системы). Бред какой то. Я действительно не понял о чем вы.
Прочитал еще раз, все понял. По первому разу мне показалось что вы на стороне косака.
Востаннє редагувалось Valerik в Суб 21 лип, 2012 10:16, всього редагувалось 1 раз.
-
Valerik
-
-
-
-
-
-
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:14
cosjak написав:Ну и что? Хотите сказать, что стекло, отражающее солнечное излучение, не помогает мне поддерживать более низкую температуру в квартире, потому что тоже является участником модели?
1 Шкло відбиває назовні випромінювання більш гарячого тіла - Сонця і при цьому саме по собі також нагрівається 2 В залежності від того , яку температуру отримує саме шкло ( яке знаходиться в складній системі теплообміну між температурою сонця , приміщення. зовнішнього середовища ) , то це шкло стає самостійною одиницею теплообміну , і якщо скло гарячіше від приміщення - воно нагріває приміщення , якщо скло холодніше - приміщення нагріває шкло. І останнє Теплообмін відбувається в твердих тілах двома шляхами а - випромінювання б - теплопровідності Чим вища температура тим більша частка теплообміну припадає на випромінювання. При температурах тіла - частка випромінювання становить мізерну величину в порівнянні з теплопровідністю.
-
budivelnik
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
1
Додано: Суб 21 лип, 2012 10:20
Valerik написав:cosjak budivelnik писал(а):
cosjak писал(а):
Даємо задню ?
Я ожидал именно этого примера. это ложная и неполноценная модель которая не работает. Вам знакома модель абсолютно черного тела? Вы знаете основы квантовой механики?
Это как раз вы пытаетесь рассматривать сферического коня  Я понимаю, что если у нас есть замкнутая система гарячее тело-зеркало-холодное тело и зеркало является нормальным физическим телом, то со временем оно разогреется само и тоже будет излучать дай боже. И в конечном итоге система прийдет в состояние термодинамического равновесия. Но у меня вопрос из практической плоскости - идет ли передача энергии от более холодного тела к более горячему и можно ли это использовать. И это ведь используется на практике в теплоизоляции...
Востаннє редагувалось cosjak в Суб 21 лип, 2012 10:21, всього редагувалось 1 раз.
-
cosjak
-
-
-
-
Профіль
-
-
|