Когда начнется обвал нереальных цен на жилье в Киеве? 2012-2

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Архіви розділу Все про Гроші
  #<1 ... 692693694695696 ... 2381>
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 09:55

cosjak написав:
  budivelnik написав:
  cosjak написав:Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?

А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.

Може скажете який технічний ВУЗ закінчували - мені просто цікаво :D
А по приведенному прикладу
Скажіть будь-ласка , а яка температу того шкла яке Ви поставили між холодним і гарячим тілами ?
Є всього 5 варіанти
а -шкло холодніше від холодного тіла
б - шкло має температуру холодного
в - шкло має температуру між холодним і гарячим
г - має температуру гарячого
д - має температуру більшу ніж гаряче

І у всіх варіантах , нагріватись буде те тіло яке холодніше :D , не залежно шкло це , напівпрозоре чи ще там якесь.
І в кінці-кінців всі тіла будуть мати однакову температуру .
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:00

cosjak

budivelnik писал(а):

cosjak писал(а):

Valerik писал(а):Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.

Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?

А тепер, якщо нарешті всі згодні, що тіла випромінюють і поглинають енергію, перейдемо ближче до будівництва і теплоізоляції. Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче. Випромінювання від більш гарячого відбиватиметься і не потряплятиме на більш холодне.

Я ожидал именно этого примера.

это ложная и неполноценная модель которая не работает.

Вам знакома модель абсолютно черного тела?
Вы знаете основы квантовой механики?
Востаннє редагувалось Valerik в Суб 21 лип, 2012 10:02, всього редагувалось 1 раз.
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:01

Valerik написав:cosjak

budivelnik писал(а):

cosjak писал(а):

Valerik писал(а):Конечно лампочка воспримет излучение и даже нагреется... но тут те излучит эту энергию эмитировавшему источнику обратно... и плюс еще.

Так я против этого не возражаю. Вопрос был: возможна ли передача тепловой энергии от более холодного к более горячему. Она возможна? Да. То, что более холодное в конечном итоге поглотит больше, чем горячее - я не возражаю. Но вопрос в другом.

Даємо задню ?

Вам знакомы модель абсолютного черного тела?

Знакома. Знаю. При чем здесь это все? Мы о теплоизоляции тут...
cosjak

Подякував: 35 раз.
Подякували: 89 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:04

cosjak

Вы не видите никакого противоречия между ней и

Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче

Будивельник вам уже в принципе намекнул.

Стекло которое между холодным и горячим тоже является участником модели.
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:07

cosjak
Никогда не спорьте с дураком. Сначала он опустит вас до своего уровня, а потом задавит опытом.
Все нагретые тела излучают энергию через радиацию, да. Но то что вы говорите (исключительно передача энергии от менее нагретого тела к более нагретому, которое, в прочем не рассматривается Вами как часть системы) является сведением рассматриваемой системы к широко известному британской науке системы состоящей из "сферического коня в ваккуме".
т.е. если мы рассматриваем систему "менее нагретое + более нагретое тело" и их теплообмен - то вы не правы. Это вы признали. А если вы рассматриваете исключительно менее нагретое тело - то энергию ему передавать просто некуда (более нагретое тело не рассмтраивается Вами внутри системы).
yopti

Подякував: 16 раз.
Подякували: 22 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:08

cosjak написав:Знакома. Знаю. При чем здесь это все? Мы о теплоизоляции тут...

Невже так і не зрозуміли що лоханулись ?
І при чому тут теплоізоляція ?
Фізика - наука яка не ділиться на фізику теплоізоляцій і фізику іншу.

Якби був можливий процес передачі енергії від більш холодного до більш гарячого ( тобто нагрівання холодним тілом гарячого ) - то це прямий шлях до створення вічного двигуна на основі будь-якої теплової машини ( нагадаю , теплова машина це перетворення тепла в механічну енергію , і в процесі цього перетворення гаряче тіло ( в конкретному варіанті газ) - стає холоднішим.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:09

Вы не видите никакого противоречия между ней и

Припустімо, в мене є більш гаряче тіло і більш холодне. Я їх помістив поряд і розмістив між ними напівпрозоре скло. З одного боку скло відбиває більшу частину інфрачервоного проміння, з іншого - пропускає більшу частину. Таким чином випромінювання від більш холодного тіла вільно потраплятиме на більш гаряче

Будивельник вам уже в принципе намекнул.

Стекло которое между холодным и горячим тоже является участником модели.

Ну и что? Хотите сказать, что стекло, отражающее солнечное излучение, не помогает мне поддерживать более низкую температуру в квартире, потому что тоже является участником модели?
cosjak

Профіль

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:12

yopti

cosjak
Никогда не спорьте с дураком. Сначала он опустит вас до своего уровня, а потом задавит опытом.
Все нагретые тела излучают энергию через радиацию, да. Но то что вы говорите (исключительно передача энергии от менее нагретого тела к более нагретому, которое, в прочем не рассматривается Вами как часть системы) является сведением рассматриваемой системы к широко известному британской науке системы состоящей из "сферического коня в ваккуме".
т.е. если мы рассматриваем систему "менее нагретое + более нагретое тело" и их теплообмен - то вы не правы. Это вы признали. А если вы рассматриваете исключительно менее нагретое тело - то энергию ему передавать просто некуда (более нагретое тело не рассмтраивается Вами внутри системы).

Бред какой то.
Я действительно не понял о чем вы.

Прочитал еще раз, все понял.
По первому разу мне показалось что вы на стороне косака.
Востаннє редагувалось Valerik в Суб 21 лип, 2012 10:16, всього редагувалось 1 раз.
Valerik

Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:14

cosjak написав:Ну и что? Хотите сказать, что стекло, отражающее солнечное излучение, не помогает мне поддерживать более низкую температуру в квартире, потому что тоже является участником модели?

1 Шкло відбиває назовні випромінювання більш гарячого тіла - Сонця і при цьому саме по собі також нагрівається
2 В залежності від того , яку температуру отримує саме шкло ( яке знаходиться в складній системі теплообміну між температурою сонця , приміщення. зовнішнього середовища ) , то це шкло стає самостійною одиницею теплообміну , і якщо скло гарячіше від приміщення - воно нагріває приміщення , якщо скло холодніше - приміщення нагріває шкло.

І останнє
Теплообмін відбувається в твердих тілах двома шляхами
а - випромінювання
б - теплопровідності

Чим вища температура тим більша частка теплообміну припадає на випромінювання.
При температурах тіла - частка випромінювання становить мізерну величину в порівнянні з теплопровідністю.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Суб 21 лип, 2012 10:20

budivelnik писал(а):

cosjak писал(а):

Даємо задню ?

Вам знакома модель абсолютно черного тела?

Это как раз вы пытаетесь рассматривать сферического коня :)
Я понимаю, что если у нас есть замкнутая система гарячее тело-зеркало-холодное тело и зеркало является нормальным физическим телом, то со временем оно разогреется само и тоже будет излучать дай боже. И в конечном итоге система прийдет в состояние термодинамического равновесия.
Но у меня вопрос из практической плоскости - идет ли передача энергии от более холодного тела к более горячему и можно ли это использовать. И это ведь используется на практике в теплоизоляции...
Востаннє редагувалось cosjak в Суб 21 лип, 2012 10:21, всього редагувалось 1 раз.
cosjak

Профіль

#<1 ... 692693694695696 ... 2381>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 1 гість
Модератори: Ірина_, Модератор