yura_ написав:Для системы 80/60С при -5С температура в подаче и обратке 54/42С
Юра, ты почти всехда несешь какую то ахинею
я вентиляцию знакомым в дом ращитал, после прочтения кучи литературы и форумов + есть программки в сети бесплатные для ращета сечения каналов и мощности(давления/производительности) вентиляторов - хто не тупой, тот может и сам разобраться
а вот "спецы" зачастую тупорылые попадаются
или ты думаешь я стока знаю про стройку из постов Будивельника?
yura_ написав:Для системы 80/60С при -5С температура в подаче и обратке 54/42С
Юра, ты почти всехда несешь какую то ахинею
я вентиляцию знакомым в дом ращитал, после прочтения кучи литературы и форумов + есть программки в сети бесплатные для ращета сечения каналов и мощности(давления/производительности) вентиляторов - хто не тупой, тот может и сам разобраться
а вот "спецы" зачастую тупорылые попадаются
или ты думаешь я стока знаю про стройку из постов Будивельника?
Юра, а ведь знаешь, шо ты далек от всего этого, как я от балета примерно
вот тебе типовой пример - приходит "спец" по отоплению или вентиляции к людям, а считают мощностя, приборы и сечение на глазок))
а как иначе, ежели Васёк математику знает в пределах 3 классов, а про физику вообще ничего не знает и не знал?))
вот и приходится тем хто строится (а это как правило Более образованные люди, чем Васек-сантехник) самим считать, взяв за основу профессиональный шаблон, а потом звать такого же Васю -сантехника(токма без понтов шо он шо то знает и соображает), шоб просто смонтировал то, шо ему нарисуют
так и наш Будивельник, вроде строитель-профессионал, а на многих вопросах по инженерии(и не только) уже все - пас (но с умным видом - марку то как тому Васе-"спецу", нужно то держать)
вот так и живем - сами разбираемся в вещах, которые должны делать профи а хдеж этих профи то взять в нужных количествах?)) ранее их хоть в бурсах вагонами готовили, а щас?
и именно по этой причине процветают такие форумы, как СтроимДом итп - люди сами вникают, консультируются и делают - и как правило Лучше и Дешевле, чем у "прохфи")))
Андрей_В написав:а вот "спецы" зачастую тупорылые попадаются
А я знаю одного , кого навіть спецом не назвеш , так хлопчинка який попадає під дію гарно розмальованих буклетиків . От простий приклад того , що рекламує наш спец Так званий рекуператор повітря ( за рахунок теплого яке викидається зовні , нагрівається зовнішнє яке потрапляє всередину) http://prana.org.ua Ціна 2000-3000 грн Споживання електроенергії - 30 Вт/година Зберігають теплової енергії - 150-200 Вт/година , при різниці температур в 30 градусів Економічний розрахунок 30Вт електричної потужності = 1 копійка 150Вт теплової потужності = 2 копійки Економія 100 днів ( більше не буде з різницею в 30 градусів) х 24 години х1 копійку(2-1)=24 грн 00 коп
Тільки такий розумник як наш андрій_в може рекомендувати витрачати 2000 грн разово , для економії 24 грн в рік.
Андрей_В написав:так и наш Будивельник, вроде строитель-профессионал, а на многих вопросах по инженерии(и не только) уже все - пас (но с умным видом - марку то как тому Васе-"спецу", нужно то держать)
Будівельник чудово знає економічні питання того що робить. Будівельник добре знає те що робить безпосередньо - конструктив , матеріали Будівельник орієнтується в тому що роблять на його замовлення - комунікації і так далі.
андрій_в - знає все першокласно . але поки що нічого не зробив ( або не вийшло , або впало ..... )
Андрей_В написав:так и наш Будивельник, вроде строитель-профессионал, а на многих вопросах по инженерии(и не только) уже все - пас (но с умным видом - марку то как тому Васе-"спецу", нужно то держать)
Будівельник чудово знає економічні питання того що робить. Будівельник добре знає те що робить безпосередньо - конструктив , матеріали Будівельник орієнтується в тому що роблять на його замовлення - комунікації і так далі.
андрій_в - знає все першокласно . але поки що нічого не зробив ( або не вийшло , або впало ..... )
так а никто особо и не спорит, все так и есть...
строители чудесно стараеться заработать на цене материала... замечательно разбераеться где схалтурить и сьэкономить... ну и вобщемто предпологает где его могут натянуть на субподрядах...
вот отсюда и беруться многие вопросы к качеству и цене возводимого жилья. просто у строиелей одна цель, прокинуть заказчика по максимуму, и хорошо если он не переходит ту грань после которой жить в построенном доме опасно для проживающих. все кто начинает сталкиваться со стройкой вынуждены начинать изучать матчасть что конечно сильно драконит строителей...
budivelnik написав:Коли ємність конденсатора в тисячі разів перевищує емність кожного циклу коливання - то ця синусоїда буде зглажена практично до прямої , а сама пряма - це абсолютне значення температури в приміщенні .
Тому чим більша ємність конденсатора - тим ефективніше згладжуються перепади температур без активного втручання людини - тим комфортніше проживання людини в приміщенні .
Це хоч зрозуміло ?
Не зрозуміло. Бо я не знаю, що таке "емність циклу коливання" Це якийсь черговий фізичний нонсенс. Подумавши, я прийшов до висновку, що ви, мабудь, мали на увазі, що чим більше ємність конденсатора, тим менше його ємністний опір і тим ефективніше він згладжуватиме коливання. Це правильно. Але ємністний опір конденсатора ще залежить від частоти коливань. А ми не можемо точно передбачити частоту. Отже, ви взяли ємність, достатню, щоб згладити добові коливання. Але прийшов антициклон, і на тиждень створив пекло: +30 вночі і +35 вдень. Будинок за чотири дні прогрівся і в ньому теж почалося пекло. Потім прийшов циклон і пригнав нормальне комфортне повітря. Але у будинку ще 4 дні продовжуватиметься пекло - бо інерція. Добре. Можна ще збільшити ємність. Але ж антициклон і два тижні може провисіти. То як ту ємність підібрати? Ви так все описуєте, наче інерційність включається лише тоді, коли людині це вигідно. А як не вигідно - то інерційність раптом щезає.
P.S. Якби ви захоплювались радіоелектронікою, то знали б, що параметри схеми, яку ти хочеш зібрати, залежать від умов, в яких прилад працюватиме. В одних умовах потрібен конденсатор нанофарадний, в інших - мікрофарадний і т.д...
Востаннє редагувалось cosjak в Пон 23 лип, 2012 20:11, всього редагувалось 1 раз.