Пологи у звичайному пологовому будинку коштують до 17 тисяч,

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 78910>
Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 09:15

Sergef написав:На сегодняшний день годовая медицинская страховка стоит 2000-2500 грн. Да она покрывает не все, но если ее сделать обязательной (как автогражданку) то за счет объемов вполне можно выйти на адекватную цену при нормальном покрытии (это подчеркну при грамотных реформах).

я не так давно сам был уже готов оформить страховку.
Но, услышал рассказ одной знакомой, у которой работодатель (крупное предприятие) оплачивает медстраховку.
Заключен договор с весьма не плохой по слухам больницей в регионе.
Девушка простудилась, взяла больничный и пошла лечиться по страховке...
Веселуха началась.. врачи, узнав, что это страховой случай начали
- воротить нос
- отмазываться "понимаете, лекарства, которые входят в Вашу страховку на данный момент отсутствуют в нашей аптеке, однако Вы можете купить другие, но за свой счет"
и так далее....
Разумеется ее стали лечить, но после того, как ей пришлось устраивать сцены в этой самой больнице.

После этого я уже задумался: "А нужна ли медстраховка в нашей стране?"
И вопрос даже не в ее стоимости!

Может конечно проблема в том, что мы живем на периферии. Думаю в Киеве все гораздо лучше.
Но "що маємо - то маємо"
justit

Подякував: 1670 раз.
Подякували: 450 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 09:36

zeleniy написав:
  Cricetus cricetus написав:нормальная зп квалифицированного врача. такая, как и должна примерго быть.

Так ви і подальші статті доходів прокоментуйте. І що означає нормальна зарплата? Нормальна відносно чого?

относительно квалификации врача, его навыков и затраченных усилий.
Cricetus cricetus

Подякував: 408 раз.
Подякували: 413 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 09:38

Faceless написав:Ну от чого люди так полюбляють рахувати скільки хтось заробляє, гроші в чужих кишенях?

Хто скільки краде, ви хотіли сказати?

Faceless написав:По-перше - цю ціну готові платити. Тобто ціна ринкова. Наприклад ви не хочете, але ще 30 людей на день готові. Чого б їм брати дешевше?

Не згоден. Ціна монопольна і безальтернативна. Встановлена виключно жадібністю лікаря.

Faceless написав:По-друге - якби воно не було платне, цього апарата УЗД не було б взагалі. Краще вам з того було б? Апарат УЗД коштує десятки тисяч доларів (від пару десятків до пару сотень). І працює не вічно.

Цей апарат УЗД придбаний на інші кошти, знаю на 100%.

Faceless написав:До апарату йдуть витратні матеріали - гелі, насадки. Коштують теж недешево.

Частково погоджусь, але 120 грн. їх покриває з головою.

Faceless написав: Прибуток врешті-решт аж ніяк не захмарний.

Знову таки у порівнянні з чим? Середня зарплата по Україні скільки? Десь 2,5 тис. грн.? Тобто десь 15 грн. на годину? А вартість обстеження 120 за півгодини, або 240 за годину чистого доходу. Ну то як, захмарний чи ні?
zeleniy

Подякував: 605 раз.
Подякували: 679 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 09:47

Знову таки у порівнянні з чим? Середня зарплата по Україні скільки? Десь 2,5 тис. грн.? Тобто десь 15 грн. на годину? А вартість обстеження 120 за півгодини, або 240 за годину чистого доходу. Ну то як, захмарний чи ні?

Найдите толкового УЗИста. Возьмите кредит, купите УЗИ аппарат. (или БУ шный в аренду).
Пробейте все разрешения и откройте кабинет. Будете брать по 80 грн., к вам повалит народ, вы будете заколачивать нехилые бабки. :-)
Составите конкуренцию злостным негодяям.
Cricetus cricetus

Подякував: 408 раз.
Подякували: 413 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 09:54

Cricetus cricetus написав:Найдите толкового УЗИста. Возьмите кредит, купите УЗИ аппарат. (или БУ шный в аренду).
Пробейте все разрешения и откройте кабинет. Будете брать по 80 грн., к вам повалит народ, вы будете заколачивать нехилые бабки. :-)
Составите конкуренцию злостным негодяям.

Не моя тема :wink: .
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 10:03

Re: Пологи у звичайному пологовому будинку коштують до 17 ти

І потім, лікар за вашим твердженням бізнесмен, вірно? Ну то нехай толковий узист і несе усі ризики та витрати, пов'язані з цим видом діяльності. Хай бере хоч по 1000 за годину. А я до чого тут? А держава? А то і рибку з'їсти і на буй сісти...
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 10:04

zeleniy написав:Хто скільки краде, ви хотіли сказати?

Якщо є докази, що УЗД-ст - бюджетник, а не "приходящий", що апарат таки куплений за бюджетні гроші - то може й так. Якщо доказів нема - то не потрібно такого радикалізму.
  zeleniy написав:Не згоден. Ціна монопольна і безальтернативна. Встановлена виключно жадібністю лікаря

УЗД можна пройти багато де, не тільки при лікарні. Що тут такого безальтернативного?
Аналізи я можу безкоштовно здавати в поліклініці, але я обираю Синєво, бо мій втрачений робочий день в чергах в поліклініці коштує набагато дорожче. Тому і тут є альтернатива.
  zeleniy написав:Знову таки у порівнянні з чим? Середня зарплата по Україні скільки? Десь 2,5 тис. грн.? Тобто десь 15 грн. на годину? А вартість обстеження 120 за півгодини, або 240 за годину чистого доходу. Ну то як, захмарний чи ні?

Ви називаєте виручку чистим доходом. Думаю, що ви просто написали не подумавши, бо загалом з вами спілкуватися цікаво. І до чого тут середня зарплата по Україні? Ви прирівнюєте непорівнюване.
Faceless
Модератор

Подякував: 1510 раз.
Подякували: 8332 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 10:08

omontana написав:Современный медик - это медик, который ради прибыли удалит у вас здоровый орган, выпишет совершенно бесполезные или даже вредные лекарства, причем что подороже. Умирающего будет мучить до тех пор пока не выкачает все деньги. Причем никакой ответственности за такое практически не несет
Медицинских знаний у такого медика совершенно нету, но отбивать деньги затраченные на образование, покупку экзаменов, зачетов и т.д. надо , красиво жить они хотят, вот и результат.
Была советская медицина, были в основном настоящие врачи, которые поступали в мединституты по велению души - помочь больному, а не выкачать деньги у тяжело умирающего в муках и его родственников.

Ну вы излишне утрируете. Не настолько все печально.
И не надо столько романтики про советскую медицину.
Основная разница - тогда вынужденно все были нищие, кроме номенклатуры.
Теперь все зависит от тебя самого.
Но "в основном настоящие врачи, которые поступали в мединституты по велению души" - большое заблуждение или крайнего романтика или ностальгирующего по ссср. Коррупции, безграмотности, халатности, вредительства было не намного меньше.
Faceless
Модератор

Подякував: 1510 раз.
Подякували: 8332 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 10:34

Faceless написав:Якщо є докази, що УЗД-ст - бюджетник, а не "приходящий", що апарат таки куплений за бюджетні гроші - то може й так. Якщо доказів нема - то не потрібно такого радикалізму.

Бюджетник - завідувач відділенням. Апарат придбаний за гроші спонсорів, цілком конкретної юридичної особи.

Faceless написав: УЗД можна пройти багато де, не тільки при лікарні. Що тут такого безальтернативного?
Аналізи я можу безкоштовно здавати в поліклініці, але я обираю Синєво, бо мій втрачений робочий день в чергах в поліклініці коштує набагато дорожче. Тому і тут є альтернатива.

Альтернатива є в Києві. Альтернатива є у великих містах. Альтернатива є у людей з авто, які можуть поїхати у інше місто. Альтернатива є у людей не обмежених здоров'ям. А у місті з населенням до 100 тис., однією чи двома лікарнями? Без приватних клінік? Без приватних лабораторій? У людей без авто? З села? Хворих? Скажімо у вагітної, яка знаходиться на збереженні є можливість поїхати маршруткою за 100 км. на обстеження? Ми ж говоримо за усю Україну і усі верстви населення, а не лише за середній клас Києва, вірно?

Faceless написав: Ви називаєте виручку чистим доходом. Думаю, що ви просто написали не подумавши, бо загалом з вами спілкуватися цікаво.

Якщо виручка отримана з повітря, без несення будь-яких затрат це чистий дохід. Які затрати у діагноста-хабарника? Приміщення йому надане державою, обладнання теж. Витратні матеріали купуються з бюджету. Ремонтується апарат з бюджету. Комунальні послуги теж. На що ідуть 120 грн.? Тільки розподіляються між учасниками схеми.

Faceless написав: І до чого тут середня зарплата по Україні? Ви прирівнюєте непорівнюване.

Чому ж це непорівнюване? Це порівняння дає змогу оцінити доходи хабарника з доходами їх пацієнтів і побачити, що у порівнянні доходи хабарника у рази вищі і є для пересічного майже захмарними.

П.С. Я можу згодитися з тим, що явище не таке масове, що не усі отримують такі доходи, що у цьому є навіть якісь позитивні моменти і тільки я їх не бачу. Я не можу погодитись з тим, що лікарі називають таку ситуацію нормальним бізнесом і не хочуть нічого міняти, що їх це задовольняє і вони з піною у рота відстоюють право на існування цієї системи.
zeleniy

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 14 вер, 2012 10:40

Faceless написав:Но "в основном настоящие врачи, которые поступали в мединституты по велению души" - большое заблуждение...

Можливо у цьому є якась ідеалізація саме радянських лікарів, але те, що до медицини душа повинна лежати, особисто у мене не викликає ніяких сумнівів. Як в принципі і до будь-якої іншої справи.
zeleniy

Профіль

#<1 ... 78910>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор