Більшість українців проти надання російській статусу державн

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Обговорення матеріалів з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
Для обговорення Новин, Статей та Оглядів, розміщених на FINANCE.UA
  #<1 ... 1213141516 ... 20>
Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:28

svetilnik написав:roman tr. ОЙ,СПАСИБОЧКИ,РОМАНЕ!!!! ТАК ВОТ,ЕСЛИ С ВАШЕЙ СТОРОНЫ НЕТ НИКАКИХ ПРОБЛЕМ ОБЩАТЬСЯ НА УКР.ЯЗЫКЕ,ТО ОЧЕНЬ НАДЕЮСЬ,ЧТО И ДАЛЬШЕ ВЫ БУДЕТЕ ЭТО ДЕЛАТЬ В ТОМ ЖЕ ДУХЕ....В ПОДТВЕРЖДЕНИЕ ТОГО,ЧТО ВАШИ СЛОВА НЕ РАСХОДЯТСЯ С ДЕЛОМ))))) ...А ЕСЛИ НЕ БУДЕТЕ,ТО Я ВАМ БУДУ ОБ ЭТОМ НАПОМИНАТЬ...НАДЕЮСЬ,ВЫ НЕ БУДЕТЕ ВОЗРАЖАТЬ....НУ, ЧТОБЫ ВЫ НЕ БРОСАЛИ СЛОВА НА ВЕТЕР,А ЗАОДНО НЕ ЗАБЫВАЛИ РИДНУ МОВУ))))))ЕЩЕ РАЗ,БОЛЬШОЕ СПАСИБО)))))

дивно, чому російські шовіністо-націоналісти більш за все полюбляють повчати інших, як їм треба жити та якою мовою спілкуватись? чому мені байдуже, якою мовою пишете свої повідомлення ви? напевне тому, що практичного сенсу у вашій писанині - нуль цілих хрін десятих. ваші нагадування прибережіть для когось іншого, тому що я не бачу потреби у спілкуванні із вами. ви дуже обмежена мадам, на жаль.
unrokan_pff

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:29

svetilnik написав:roman tr. ОЙ,СПАСИБОЧКИ,РОМАНЕ!!!! ТАК ВОТ,ЕСЛИ С ВАШЕЙ СТОРОНЫ НЕТ НИКАКИХ ПРОБЛЕМ ОБЩАТЬСЯ НА УКР.ЯЗЫКЕ,ТО ОЧЕНЬ НАДЕЮСЬ,ЧТО И ДАЛЬШЕ ВЫ БУДЕТЕ ЭТО ДЕЛАТЬ В ТОМ ЖЕ ДУХЕ....В ПОДТВЕРЖДЕНИЕ ТОГО,ЧТО ВАШИ СЛОВА НЕ РАСХОДЯТСЯ С ДЕЛОМ))))) ...А ЕСЛИ НЕ БУДЕТЕ,ТО Я ВАМ БУДУ ОБ ЭТОМ НАПОМИНАТЬ...НАДЕЮСЬ,ВЫ НЕ БУДЕТЕ ВОЗРАЖАТЬ....НУ, ЧТОБЫ ВЫ НЕ БРОСАЛИ СЛОВА НА ВЕТЕР,А ЗАОДНО НЕ ЗАБЫВАЛИ РИДНУ МОВУ))))))ЕЩЕ РАЗ,БОЛЬШОЕ СПАСИБО)))))

Вы себя слышите? не повторяйте вопросы на которые Вам уже отвечали,уважайте себя и собеседников.
oljakiev

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:30

Alonso написав:
  Клавдий Шифер написав:
  Inman написав:Абсолютні несинітниці. Молодь здебільшого обирає українську мову. Залишилось ще декілька старих мараматиків вирощених в Радяньському Союзі.
Вірно пдмічено, що все займе свою нішу.

Вы забыли указать ГДЕ "молодь обирає". В "селухе"? Среди оставшихся, не сумевших вырваться в город? Так они к 30-ти годам обходятся 20-30 словами, из них половина - матерые.
Или в части нищей Галиции? Ну так по Сеньке и шапка.....

Не стоит быть столь категоричным. Мой пример - семья в принципе двуязычная (родной украинский, но русский не напрягает), но с рождением ребенка перешли на украинский (не суржик), потому что ребенок живет в Украине, и это его родной язык. В свои почти 4 года он также понимает и русский (будет учить, конечно, и его, как и английский), но родной - украинский. Мои друзья/знакомые подобного возраста в районе 30 лет (все киевляне) - в большинстве случаев та же ситуация. Мое поколение понимает необходимость возрождения языка. И поверьте, 20-30 словами я не обхожусь, в том числе и на других языках. Так что не надо делать из всех Даунбас.

Я з Донбасу :mrgreen: Там багато вихованих та інтелігентних людей, прикро що через ту сволоту, через котру ми з вами маємо наш теперішній уряд, усіх людей зі сходу ненавидять
nitrolog

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:33

Re: Більшість українців проти надання російській статусу дер

090981mmm написав:А що таке "исконно русская" чи ще якась? Пропоную повернутись до часів Київської Русі й встановити тогочасні кордони держави зі столицею в Києві

Не было никакой "Киевской Руси". 8)
mortimer

Подякував: 2441 раз.
Подякували: 2808 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:38

mortimer написав: Не было никакой "Киевской Руси".

бот
oljakiev

Подякував: 0 раз.
Подякували: 2 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:44

Alonso написав:
  Клавдий Шифер написав:
  Inman написав:Абсолютні несинітниці. Молодь здебільшого обирає українську мову. Залишилось ще декілька старих мараматиків вирощених в Радяньському Союзі.
Вірно пдмічено, що все займе свою нішу.

Вы забыли указать ГДЕ "молодь обирає". В "селухе"? Среди оставшихся, не сумевших вырваться в город? Так они к 30-ти годам обходятся 20-30 словами, из них половина - матерые.
Или в части нищей Галиции? Ну так по Сеньке и шапка.....

Не стоит быть столь категоричным. Мой пример - семья в принципе двуязычная (родной украинский, но русский не напрягает), но с рождением ребенка перешли на украинский (не суржик), потому что ребенок живет в Украине, и это его родной язык. В свои почти 4 года он также понимает и русский (будет учить, конечно, и его, как и английский), но родной - украинский. Мои друзья/знакомые подобного возраста в районе 30 лет (все киевляне) - в большинстве случаев та же ситуация. Мое поколение понимает необходимость возрождения языка. И поверьте, 20-30 словами я не обхожусь, в том числе и на других языках. Так что не надо делать из всех Даунбас.

Дуже приємно це читати
090981mmm

Подякував: 6 раз.
Подякували: 16 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:48

nitrolog
Не зрозумійте невірно. Говорячи "Даунбас", я маю на увазі не територію, а лише окрему групу людей (самі знаєте яких). Такі люди є по всій Україні, але, на жаль, в Вашому краї їх найбільше. Це не просто слова - не раз бував на Донеччині, маю там родичів, які, як не прикро, входять, на мою думку, в категорію "Даунбас". Обмеженість в світогляді просто вражає - "пашуть" з ранку до вечора, заробляють копійки, і при цьому радіють і дякують за це власникам підприємств (які на їх праці стають міліардерами)... Щось поїсти вистачає, випити і "на нармальном русском язике гаварить можна" на відміну від моєї "телячей и селюцкой" мови. І вони щиро хочуть, щоб так було в усій країні, не розуміючи, що такі порядки, як у них, в тому ж Києві терпіти не будуть.. та й живу я в рази (а то й десяток разів) краще ніж вони, при цьому багатьма речами незадоволений, порівнючи їх з іншими країнами.. А мова, дійсно, "селюцкая", хоч і рівень життя інший... Але "кожному своє", мені тільки не треба їхні порядки. На жаль, коли в країні закінчився совок (не повністю, звичайно), на Донеччині він тільки посилювався - такі наслідки і маємо...
Востаннє редагувалось Alonso в П'ят 28 гру, 2012 12:03, всього редагувалось 2 разів.
Alonso

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 11:54

oljakiev написав:
  Dr_4e написав: А я родился здесь, На Бессарабии, в многонациональном крае с 187 национальностями. И не Вам указывать где нам жить, а может всех депортируете по их странам? Вы не внучек Сталина? И кто вбил Вам, что я националист, в нашем регионе это в принципе невозможно и глупо. И меня не коробит когда кто-то говорит на украинском, молдавском, болгарском, гагаузком (а здесь у нас так). Большинство в быту, друг с другом общаются на русском. Так почему бы не предоставить право им разбираться в официальных документах и заполнить места в кинотеатрах, в которых присутствует 5-10 человек на сеансах по этой причине? И с чего Вы взяли что Бессарабия, Крым украинская земля? Историю почитайте. Пишите и развивайте свой язык, кто не дает? Я лично очень сомневаюсь что Ваш родной язык украинский. Потому и пишите на русском.

Вы не ответили на вопрос. Бессарабия исконно русская? "украинская земля? " откройте карту Украины и посмотрите , возможно вас удивит расположение данной территории."Пишите и развивайте свой язык, кто не дает?" такие как Вы ."а может всех депортируете по их странам?" не хотелось бы терять многих хороших людей.

Да, открою Вам истину, что Бессарабия не славянская земля вообще! Название ее идет от господарей молдавских Бассарабов. А если не хочется ничего терять, то надо создавать условия для комфортной жизни людям.
Dr_4e

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:00

090981mmm написав:
  Dr_4e написав:
  090981mmm написав:Отже, панове,
"Учітесь, читайте,
І чужому научайтесь,
Й свого не цурайтесь..."

Та ми ж те й робимо, як би ви ще не мали звички нам вказувати, що нам робити, було б дуже добре. З повагою до пана.

Та хто вам вказує? Просто ви, коли хочете ввести другу державну, хочете нам вказувати, що робити! Не міркували про це?
А держава не може підлаштовуватися під потреби кожного громадянина. Це фактично диктатура більшості. Не подобається - шукайте іншу державу або створюйте більшість.

Це ще велике питання, хто э більшість. Та и земля ця дісталася Україні випадково, як і Крим і інші солодкі шматочки. А у Львові вам нав"язує - робить як вважаєте за потрібне. Тому й був прийнятий Закон. Як на мене, то мене цілком влаштовував і попередній закон про мови і закон про національні меншиства, яки декларували, фактично, те ж саме, але невиконувались.
Dr_4e

Повідомлення Додано: П'ят 28 гру, 2012 12:11

Slon_Nosov написав:
а не затруднит ответить зачем (Молодь здебільшого обирає українську мову)?
что вашей молодежи дает подобный выбор вместе с незнанием русского\английскиго?
(зачастую дети вынуждены учиться на украинском и разговаривают в реальной жизни на русском)
бОльшая часть населения территории разговаривает на суржике при этом готова с пеной у рта доказывать свою украиномовнисть.

Конечно не затруднит. С удовольствием отвечу. Молодеж как раз и знает как минимум 3-4 языка (укр, анг, рус, нем, к примеру), а вот для общения выбирает украинский (между украинцами, конечно). Сразу оговоросю, что речь идет об молодежи, более или менее интелегентных семей, не о, к примеру, гопников, как вы пишите, разговаривает на суржике при этом готова с пеной у рта доказывать свою русскоязычность.
А вот на счет того что молодежь вынуждены изучать украинский, так не соглашусь. Как раз они вынужденны изучать русский (а если правильно, то нужна говорить "российский"). Дооводы для этого упоминались в комментариях (старны СНГ и тп), информационные ресурсы преобладают на русском. Хотя к примеру в виду исключения приведу, что википедия на украинском языке, не уступает вики на русском.

І шановні, я вас прошу не треба писати, що хтось когось змушує розмовляти тою чи іншою мовою. Спілкуйтесь якою завгодно. Повторось. Час все роставить на свої місця. А для тих вузьколобих, котрі пишуть, що українська мова тільки для пісень, то ви дуже помиляєтесь. То ви її погано знаєте щоб використовувати для ділового спілкування.
Як що питання мови загострювати, це неминуче приведе до розколу країни. Давайте краще писати варінти, як буде називатися російсько мовна частина України в разі розколу. Малоросія, а ні Малороссея.
Inman

Подякував: 18 раз.
Подякували: 5 раз.

Профіль

#<1 ... 1213141516 ... 20>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 2 гостей
Модератори: Ірина_, Модератор