На мою думку такі очікування і не дадуть цінам знизитися. Бо як тільки ціна трішки просідає - її зразу підтримують бажаючі поспекулювати. Ціни впадуть, коли спекулянти прогорять.
|
|
![]() 1 Не факт 2 Крім росту ціни є ще й зміна ціни від стану повітря до стану готове житло . Спекулянти годуються якраз на цій ніші 3 Досвід світової економіки показує Ріст цін на матеріальні ресурси завжди вищий від банківських відсотків на тривалих періодах , тому не обовязково орієнтуватись на заробіток , деколи не менш важливим є просте збереження ( а з урахуванням здачі в оренду) - то житлу взагалі не має альтернативи.
![]() Я мав на увазі дефолт...і погіршення життя...Гроші живі знадобляться терміново й продадуть....Але з часом...коли економіка піде трошки вгору...цей актив подорожчає...але вже в інших шпекулятивних лапах... ![]() ![]() ![]()
![]() Нуу, аргумент тих людей, які розробляють проекти будинків, в т.ч. і для Еко-Дому (тобто людей відносно незаангажованих, вони отримують гроші за проект будинку, а не залучення нових клієнтів у бетон ![]() Однокімнатними вже "наїлися", бо для мінімальної сім"ї з трьох людей 1-к явно замало, а новоспечена пара теж не буде брати 1-к, бо плануватиме поповнення у родині. Мовляв, ринок 1-к зараз зводиться або "іногородній багатий татко купує донечці чи синочку квартирку, шоп в гуртожиток не посилати під час навчання у вузі", або щоб купити і зразу здати у оренду. Не знаю, наскільки це відповідає дійсності, мопед не мій ![]() Враховуючи, що різниця між 1-к і 2-к не така вже й велика (45-50к проти 60-65к у.о.), ризикну припустити, що небагатий, але передбачливий народ влізає в розстрочки, зичить у родичів гроші, щоби таки нашкребти на 2-к... і потім довго і нудно робити там ремонти (бо всі наявні грошові ресурси вигрібаються до нуля "на хату"). Або ж продають 1-к у хрущовці, докладають свої заощадження і купують 2-к у новобуді... Один із аргументів на користь такої думки-це те, що в 1-й секції на Червоної Калини вже живе ~12 cімей. Це дані 2-місячної давності, зараз може і більше. Але народ був готовий миритися з непрацюючим ліфтом, відсутністю газу, електрикою з будмайданчику, тільки щоб уже жити в будинку. Або ж ринок міняється і орієнтується на ту невелику кількість людей, які мають гроші і купують житло, щоб реально там жити, а не спекулювати. Чому вони раніше не купували-цікаве питання ![]() Я думаю, треба врахувати і фактор заробітчан (минулого року ще бабла не було, цього року вже є необхідна сума), чи якісь сімейні обставини. ну, наприклад, є багата сім"я з аграмєнним особняком, і зятьок мав іти до жінки в прийми (чи навпаки). Пожили рік в колгоспі "Тихе життя", з тещою і тестем молоде подружжя не вжилося, тож тесть по шуріку купив діткам 2-к в стилі "йдіть з богом і не сваріться" ![]()
Тут я згоден. Але врахуйте, що ЕкоДім останнім часом серйозно збільшив масштаби будівництва-кількість нових об"єктів, що зводяться, постійно зростає. Раніше, ІМХО, темпи будівництва були поскромніше. Так що "Еко-Дім" створює сам собі ще й внутрішню конкуренцію із-за більшої кількості об"єктів. Але, знову ж таки, ніхто собі в збиток працювати не буде! Якщо зараз вони стикнуться з падінням продаж, то автоматично знизять масштаби будівництва і привіт, стабілізєц! Іншої альтернативи просто не бачу.
Заради інтересу я розрахував, а що би я виграв, якщо б вклав у свою квартиру гроші на рівні повітря, а не "коробки". По факту я б тільки втратив. Продажі з "повітря" стартували з 7200 /м2, я взяв на етапі "коробки" за 7400/м2 (по "перманентній" акціі ![]() Так, теоретично, коли я отримаю документи на квартиру, я зможу виставити її на продажу по ціні 8500/м2. Це я дивлюся по аналогічних пропозиціях у "ВашМагазині". І ті пропозиції вже "висять" там по кілька місяців, з моменту здачі І секції у червні 2012 року ( Пардон, але доларовий депозит принесе за той час гарантований прибуток, більший ніж дельта ~1300 грн на квадраті. Тобто, якщо брати за основу 72к*7200=518400, і потім вичекати 2 роки, щоб продати квартиру за 72*8500=612000, то зароблені 93600($11700) грн будуть навіть менші за % з доларового депо ($64800*10%=$6480, $71280*10%=$7128, сумарно за 2 роки дохід $13608). А екстремали з грндепо можуть заробити вдвічі більше (якщо рахувати 20% доходу і наївно сподіватися на курс ВОСЄМЬ) Ось така сумна математика. І тому, ЯК саме заробляють спекулянти на флетовому ринку нерухомості, залишається для мене загадкою... На ростучому ринку це було заіграшки, а безпосередньо зараз бетон для спекуляцій не дуже підходить ;( ![]() Re: Нерухомість у Львові
Не думаю, бо чаду жити треба вже і щобб не заважали вчитись всякі перфоратори сусідів. Я думаю що більше підходить таке: бо загалом ціни на житло просіли та і долер вже не той. Скажемо правду але ота різниця в 20к уо це вже не є така непідйомна сума а колись була і більшим зазором. Також думаю той фактор ще активно грає роль, що сучасні 1кім квартири близькі до 50 метрів. Реально я не бачу смислу в такій площі в 1 кім квартирі. Тому всі і тягнуться до двушки. Якщо б одинички стали під 40 метрів і відповідно стали б дешевшими то і на них був би попит адекватний.
Ну не факт. могли вони і бути зйомщиками і хотіли якомога скорше скеровувати рентні 250 уо на погашення 30% кредиту ![]() І найголовніше питання - чому ринок новобудів у Львові так оживився, коли реально продажі слабі, люди біднішають, іпотека недосяжна і неадекватна а забудовники не кредитують і не дають розстрочки? ![]() Я не думаю, що дефолт стане серйозним приводом для падіння. Новобуди стануть, сенсу тоді вторинці дорощати? Тут згадувалося про середню кількість метрів у нас і в тій же Іспанії. Якщо на ринок прийдуть компанії які за приянятну ціну будуть будувати житло більшого метражу - що буде з інвесторами у старий фонд?
|
|