Подкаст 48: Ідеальний позичальник - жінка за 30 із зарплатою

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Подкасти з фінансово-економічних та політичних тем. Новини економіки, наукові статті з економіки, ціни на золото, податковий кодекс, кредит МВФ та інші.
  #<1 ... 7891011>
Повідомлення Додано: Пон 08 кві, 2013 21:01

Re: Подкаст 48: Ідеальний позичальник - жінка за 30 із зарпл

firef75 написав:Я не выступаю против того, чтоб предприятия не брали кредиты, я выступаю, чтоб государство и физические люди не брали кредитов.

Тут дело обстоит сложнее всего.
Дело в том, что люди будут брать кредиты столько, сколько смогут взять.
А если им не давать кредиты вообще - то они и не будут брать столько, сколько им не давать. То есть люди у нас - как дети малые. Сколько каши насыпал - столько и съедят.
Изя Гуд

Повідомлення Додано: Пон 08 кві, 2013 22:44

Re: Подкаст 48: Ідеальний позичальник - жінка за 30 із зарпл

Изя Гуд написав:По-крайней мере, каждый новый депозит чуточку уменьшит стоимость кредита
За последние 20 лет "рост объёма депозитной массы" повлиял на "уменьшение стоимости кредитного ресурса"? Можно "цифры в студию"?
  Изя Гуд написав:Дело в том, что люди будут брать кредиты столько, сколько смогут взять.
А если им не давать кредиты вообще - то они и не будут брать столько, сколько им не давать

Знатная демагогия! Купят и сожрут хлеба сколько напечём, не напечём - не купят и не сожрут. Могу копать... могу не копать...
А методичку по Экономтеории гривен за 10 купить слабо?
apollo

Подякував: 12 раз.
Подякували: 373 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 кві, 2013 23:05

apollo написав:А методичку по Экономтеории гривен за 10 купить слабо?

Автор методички кто? Украинец?
Изя Гуд

Повідомлення Додано: Пон 08 кві, 2013 23:07

Изя Гуд Есть на выбор: Ватман, Кульман и Рейсфедер :D
apollo

Подякував: 12 раз.
Подякували: 373 раз.

Профіль

1
Повідомлення Додано: Пон 08 кві, 2013 23:16

То что вы не понимаете сущности денежного обращения и процента, так чего я буду с вами спорить? Я привык что человек подумает и примет слово на веру, что чем больше товара - тем ниже цена.
То же самое касается денег, в частности займов. Больше ресурса - меньше цена.
Спросите любого банкира, и он вам ответит, что если бы они привлекли больше депозитов - ставки по кредитам пришлось бы снижать.
Изя Гуд

Повідомлення Додано: Вів 09 кві, 2013 00:25

Регулярнo заходжу на форум за форумними експертами які не друкуются у статтях і приховують своє ім'я (Квестор і Сміт). Але нажаль вони зараз мовчать. Тож доводиться читати, що є.

Пан Охріменко стверджує, що доларом затарюються в надії заробити. Не правда. Долар - сховок для довготривалих заощаджень. Переваги - надійність (менша ризиковість), недоліки - менша прибутковість. Те що гривня стабільна - власників валюти не турбує. Бо мета, не примножити, а зберегти.

Ну і порада 22 річній студентці лізти в 60% кредити, щоб розігнати економіку - просто не професійна. Економіку розганяють дешеві кредити в купі з рістом заробітків населення. А на даному етапі влізти в такий кредит - це зіпсути собі кредитну історію.
Востаннє редагувалось mju в Вів 09 кві, 2013 01:30, всього редагувалось 2 разів.
mju

Подякував: 210 раз.
Подякували: 491 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Вів 09 кві, 2013 01:03

mju написав:
Ну і порада 22 річній студентці лізсти в 60% кредити, щоб розігнати економіку - просто не професійна. Економіку розганяють дешеві кредити в купі з рістом заробітків населення. А на даному етапі влізти в такий кредит - це зіпсути собі кредитну історію.

+1

Вiд себе додам, що економiку розвивае заощадливiсть.
А марнотратство - гублять її.
Изя Гуд

Повідомлення Додано: Вів 09 кві, 2013 01:13

Сьогоднi заходив на пошту - на столi в приймальнi лежить купа рекламок з пропозицiею вiд дельтабанку, "швидкi грошi прямо у вiддiленнi Укрпошти". Подивився я на ту гидоту, та й сумно стало. 3.5% мiсячних, 10% за видачу, ..% щось iще, не згадаю що.

Яка людина може таке платити?
Це ж чистий грабунок!

(Тут на форумi недавно був хлопець, що питав поради, чи варто йому пролонговувати депозит ще на рiк у дельта-банку пiд 21.5% рiчних, чi треба тiкати в бакс?
Я порадив пролонговувати.

Не жалкую про пораду, але вражае рiзниця мiж депозитом та кредитом!

Я так бачу потрiбне граничне обмеження кредитноi ставки з боку НБУ. :twisted:
А то таке дiло ну нiкуди не годиться! :evil:

I чомусь не бачу, щоб хтось десь про цю проблематику писав.
Жоден украiнець не хоче пiднiмати це питання, чомусь. :oops:
Изя Гуд

Повідомлення Додано: Вів 09 кві, 2013 01:31

Кредит позволяет создать "суррогатную цену" как для потребительского рынка, так и для рынка того же оборудования, подменяя фактическую цену платежом по кредиту. Это создает увеличение объема спроса, увеличение продаж, оборотов, прибылей и наконец доходов.
Богатые люди основной капитал держат как раз не в депозитах, а в бизнесе.
Кредитование спроса на их продукцию/услуги им как раз выгодно как источник продаж.
Но кредит должен браться на увеличение потребления а не на создание его при полном отсутствии, т.е. жить за счет кредитов - нонсенс.

Ну я же писал никто не берет кредиты на покупку ответственной продукции, у нас в стране ничего не производят из тех товаров которые хотят брать кредиты на покупку.
Какой смысл вообще обсуждать кредиты на покупку отечественной продукции, когда 98% кредитов берут на покупку импортной продукции.
Куда пойдут деньги с депозита? Что по сути есть инвестиции в фонду? Да как раз то же самое кредитование. Итого вернулись к тому, с чего начали.

Я имею виду инвестиции в акции, а не в облигации.
Инвестиции в депозиты выгодней и мене рискованны чем инвестиции в облигации.

Дело в том, что люди будут брать кредиты столько, сколько смогут взять.
А если им не давать кредиты вообще - то они и не будут брать столько, сколько им не давать. То есть люди у нас - как дети малые. Сколько каши насыпал - столько и съедят.

Я не собираюсь запрещать, я рыночник, а не как Охрименко.
Вiд себе додам, що економiку розвивае заощадливiсть.
А марнотратство - гублять її.

Умный человек.
Востаннє редагувалось firef75 в Вів 09 кві, 2013 01:38, всього редагувалось 1 раз.
firef75

Повідомлення Додано: Вів 09 кві, 2013 01:37

firef75 написав:Я имею виду инвестиции в акции, а не в облигации.
Инвестиции в депозиты выгодней и мене рискованны чем инвестиции в облигации.

Дело в том, что между депозитами и инвестициями в фонды - пропасть в доходности.
Пока мы не убьём гигантскую ставку по гривневому депозиту - ничего не будет. :evil:
Изя Гуд

#<1 ... 7891011>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Немає зареєстрованих користувачів і 0 гостей
Модератор: Ірина_

Схожі теми

Теми
Відповіді Перегляди Останнє