big539 написав:Пока суть да дело - я сегодня купил себе домик! перееду из квартиры 65 квадратов в дом 85 (хотя я померял его -выходит около 110 по моим расчётам ). Принимаю поздравления!
Поздравляю ! А 110 м2 - вышло если мерять дом со стороны улицы ?
Ну неужели стены занимаю 30 квадратным метров площади???
budivelnik написав:Звідси я роблю висновок а - опускати ціну вниз в передмістях забудовники вже не можуть бо вперлись в собівартість+мінімальна маржа
будівельнику, а якщо не секрет - по тим (3-м?) квартирам що висять у вас на прожаж - далеко до собівартості ?
Вже пояснював не раз 1 Сьогоднішні відсотки по депо = 20% річних 2 Мій брудний прибуток (націнка)= 30-40%( 500 затрати - 650-700 продаж) 3 Швидкість обороту коштів приблизно 2 роки ( у такому малоповерховому будівництві як моє) і 3-5 років у будівництві вище 5 поверхів
big539 написав:Пока суть да дело - я сегодня купил себе домик! перееду из квартиры 65 квадратов в дом 85 (хотя я померял его -выходит около 110 по моим расчётам ). Принимаю поздравления!
кстати, уже вроде как из 2-х истончников говорится о уменьшении спроса: 1) у будивельныка 2) у адвоката(?) (через доступ к статистике продаж какой-то конторы)
alisonya написав:budivelnik, якщо мова йде про іпотеку, то держава виділяє кошти лише на сплату компенсації 13 % річних (16-3)
188 млн грн - це витрати держави+місцеві бюджети по трьох програмах Перша - дотація до відсотків Друга - 70/30 (70% Ви - 30 % допомоги) Третя - 30/70 ( 30% Ви - 70% допомога)
Тому в кінцевому результаті не 1,1 млрд - як нарахували Ви для КГС , а 0,815 млрд для всієї країни - це данні які приводить сам Фонд сприяння......
З іншого боку 797 квартир х 90 м2 х 12 000 грн = 860 млн грн з яких 71 млн - держдопомога Як бачите з якоюсь точністю все одно прийдемо до майже тих самих цифр Тобто КГС збудує за 9 місяців всього приблизно 1500-1800 квартир З яких 797 буде продано з допомогою в 9% від держави , що для загального обігу в КГС буде становити близько 4%
1715 написав:Ну, кому что. Но уже заявлена цена в 3900 грн/метр таунхауса, под Киевом. Эти 3900 грн/метр - так же имеют маржу, т.е. себестоимость - явно много меньше. Это не хухры-мухры.
Есть над чем задуматься, и из чего выбирать.
Так выберите уже, уже дешевле чем папиццот. Ждемс патриста?
1715 написав:Ну, кому что. Но уже заявлена цена в 3900 грн/метр таунхауса, под Киевом. Эти 3900 грн/метр - так же имеют маржу, т.е. себестоимость - явно много меньше. Это не хухры-мухры.
Есть над чем задуматься, и из чего выбирать.
Так выберите уже, уже дешевле чем папиццот. Ждемс патриста?
baraka написав:кстати, уже вроде как из 2-х истончников говорится о уменьшении спроса: 1) у будивельныка 2) у адвоката(?) (через доступ к статистике продаж какой-то конторы)
big539 написав:Ну неужели стены занимаю 30 квадратным метров площади???
Гмм. Ну так, грубо "на вскидочку": скажем снаружи 10*11 (110 м2) и стена 50 см. Периметр имеем 10+11+10+11 = 42м, множим на толщину стены имеем 42*0,5=21 м2... Ну там же не одна комната - еще перегородки должны бы быть, да и внешние бывают по-толще... в общем где-то так...