Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Наприклад, в штаті Каліфорнія (США) податок на нерухомість становить 1,25% на рік від ціни купленого нерухомого майна, а платиться двома рівними платежами один раз на півроку. Що стосується Європи, то крім Мальти і Ірландії, податок на нерухомість тут платять усі. Ставка найчастіше розраховується на основі кадастрової вартості, яка дещо менше ринкової вартості. У більшості країн Євросоюзу мінімальна ставка не перевищує 1 %, а в середньому власники європейської нерухомості платять 300-400 євро на рік.
В Італії Кабінет міністрів країни під керівництвом прем'єр-міністра Енріко Летте ухвалив рішення про скасування муніципального податку на нерухомість на основі її вартості. Податок IMU, відображений в Земельному регістрі, був прийнятий у рамках урядових заходів, покликаних утримати економіку Італії на плаву в розпал кризи. Цей податок прийшов на зміну ICI, який не поширюється на основне житло, і підняв хвилю невдоволення серед італійців, оскільки не враховував місцерозташування нерухомості або рівень доходів власника. Ставка IMU розраховувалася з урахуванням вартості та площі об'єкта. Водночас Євросоюз, як і Організація економічного співробітництва та розвитку, дотримуються думки, що Італії замість скасування нового податку на нерухомість слід було б знизити податки на заробітну плату та інвестиції. "Скасування IMU - це крок назад", - зазначив з цього приводу комісар з економічних та валютних справ Оллі Рен.
tobias написав:В Україні з найдешевших квартир 200000грн 1% буде 2000грн на рік. 35м2 по 10-50грн = 350-1750грн... я пропонував значно менший розмір податку.
В нас і так є податок на нерухомість. Залежить від площі. Я в принципі не підтримую оподаткуваня майна, а не доходів. А тим паче - цільового оподаткування задля будівництва життя нахаляву якимось люмпенам.
Faceless написав:Я в принципі не підтримую оподаткуваня майна, а не доходів.
мені теж це не вигідно просто цікаво вивчити реакцію людей... може уряд щось візьме "на озброєння" просто мені подобається сама ідея соціалізму (безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа).
tobias написав:просто мені подобається сама ідея соціалізму (безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа).
Мені - ні. Абсолютно. Мені дуже не подобається ідея, що за мій рахунок комусь буде безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа. Мені соромно за чужий рахунок отримувати безкоштовні житло, освіту, медицину, їжу. Я вважаю, що масова роздача за чужий рахунок комусь безкоштовно житла, освіти, медицини, їжі будуть деструктивними для економіки й суспільства, призведуть до економічного спаду, падіння рівня життя населення і морального виродження, масового переродження людей у люмпенів.
budivelnik написав:Якщо так мислити то : Праця людини - завжди актив , а щоб людина працювала вона повинна їсти , тому потрібно обкласти їжу податком, що платили всі , а дотації отримували тільки обрані ( по кольору шкіри чи по віку - як тобіас вирішить) А щоб урівняти фінансові параметри , то додаткова 1 грн податку з кожної булки хліба приблизно=10 грн з кожного м2.
їжа обкладена ПДВ 20%
Так і будівництво обкладене не тільки ПДВ а й усіма іншими податками....
ПС Мене хвилює рівень ваших економічних знань Якщо вам років 10 - то ще не все загублено , а от якщо ви старші , то відірвіться від компютера і поповніть багаж знань.
budivelnik написав:Так і будівництво обкладене не тільки ПДВ а й усіма іншими податками....
що заважає зменшити корупційну складову у будівництві вдвічи?
1 Дуже легко придумати сусліка якого ніхто не бачить але він десь є 2 Корупційна складова в будівництві ні на йоту не відрізняється від корупційної складової в будь-якій іншій галузі української економіки. А якби відрізнялась то ми б бачили або дикий ріст , або дикий занепад в порівнянні з іншими. 3 Спеціально для Вас Я знахожусь всередині будівельної галузі, а тому чітко знаю які складові можна чітко віднести до корупційних(будівельних) , а які до корупційних(загальноукраїнських) Так от - чисто будівельні ( пришвидшення виготовлення різного роду документів) - не більше 3-5% від кінцевої ціни. Загальноукраїнські - монополізація підключення до мереж і відчислення радам - не більше 15% ( але ці 15% згідно чинного законодавства)
Скільки у Львові, Ужгороді, Тернополі коштує 1га землі під забудову? Скільки коштує 1га під забудову у Києві і області? Яка різниця в ціні квадратного метра у містах (від 200тис.) України? вартість будівництва та будівельних матеріалів приблизно однакова, технології теж подібні. Як багато ділянок продаються через аукціони в кожному місті. Після того, як 95% ділянок з призначенням "будiвництво багатоповерхового б-ку" будуть продаватись на аукціонах, поговоримо про 1-3% корупції на будівельному ринку.
tobias 1 Не знаю як там в Києві чи Ужгороді , але в межах Львова на рівнинних ділянках у власності громади і не під парками,скверами або промисловими обєктами - ділянки придатні для будівництва розміром в га і більше - відсутні. 2 В межах окружної дороги , але за межами міста , на відстані в 5-10 км від центру я особисто можу купити десятки ( якщо не сотні) га під забудову по ціні від 100 000 доларів за га і вище і при цьому ціна буде залежати як правило від доступності комунікацій а не від краєвидів , бо протягнути 1 км траси електрика/газ/вода/каналізація - коштує дорожче ніж сама вартість ділянки.
Таким чином Ви можете скільки завгодно розповідати про дикі корупційні схеми , але це буде просто лемент невігласа.
budivelnik написав: 1 Не знаю як там в Києві чи Ужгороді , але в межах Львова на рівнинних ділянках у власності громади і не під парками,скверами або промисловими обєктами - ділянки придатні для будівництва розміром в га і більше - відсутні. 2 В межах окружної дороги , але за межами міста , на відстані в 5-10 км від центру я особисто можу купити десятки ( якщо не сотні) га під забудову по ціні від 100 000 доларів за га і вище і при цьому ціна буде залежати як правило від доступності комунікацій а не від краєвидів , бо протягнути 1 км траси електрика/газ/вода/каналізація - коштує дорожче ніж сама вартість ділянки.
1. Є великі сумніви... в кожному місті є гектари, придатні для будівництва багатоповерхівок. Але як раз завдяки корупції їх нема у вільному продажу. 2. без реальних цін за прокладання 1км траси електрика/газ/вода/каналізація дійсно говорити нема сенсу.