Право на житло

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
  #<1 ... 2122232425 ... 30>
Повідомлення Додано: П'ят 08 сер, 2014 16:15

Наприклад, в штаті Каліфорнія (США) податок на нерухомість становить 1,25% на рік від ціни купленого нерухомого майна, а платиться двома рівними платежами один раз на півроку. Що стосується Європи, то крім Мальти і Ірландії, податок на нерухомість тут платять усі. Ставка найчастіше розраховується на основі кадастрової вартості, яка дещо менше ринкової вартості. У більшості країн Євросоюзу мінімальна ставка не перевищує 1 %, а в середньому власники європейської нерухомості платять 300-400 євро на рік.

http://blog.liga.net/user/vyampolskyy/article/13293.aspx
В Італії Кабінет міністрів країни під керівництвом прем'єр-міністра Енріко Летте ухвалив рішення про скасування муніципального податку на нерухомість на основі її вартості.
Податок IMU, відображений в Земельному регістрі, був прийнятий у рамках урядових заходів, покликаних утримати економіку Італії на плаву в розпал кризи. Цей податок прийшов на зміну ICI, який не поширюється на основне житло, і підняв хвилю невдоволення серед італійців, оскільки не враховував місцерозташування нерухомості або рівень доходів власника. Ставка IMU розраховувалася з урахуванням вартості та площі об'єкта.
Водночас Євросоюз, як і Організація економічного співробітництва та розвитку, дотримуються думки, що Італії замість скасування нового податку на нерухомість слід було б знизити податки на заробітну плату та інвестиції. "Скасування IMU - це крок назад", - зазначив з цього приводу комісар з економічних та валютних справ Оллі Рен.

http://business-tv.com.ua/news/v_italii_skasuvali_podatok_na_nerukhomist-109.html
В Україні з найдешевших квартир 200000грн 1% буде 2000грн на рік.
35м2 по 10-50грн = 350-1750грн... я пропонував значно менший розмір податку.
tobias

Подякував: 396 раз.
Подякували: 252 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 08 сер, 2014 16:21

Re: Право на житло

tobias написав:В Україні з найдешевших квартир 200000грн 1% буде 2000грн на рік.
35м2 по 10-50грн = 350-1750грн... я пропонував значно менший розмір податку.

В нас і так є податок на нерухомість. Залежить від площі.
Я в принципі не підтримую оподаткуваня майна, а не доходів. А тим паче - цільового оподаткування задля будівництва життя нахаляву якимось люмпенам.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 08 сер, 2014 16:37

Faceless написав:Я в принципі не підтримую оподаткуваня майна, а не доходів.

мені теж це не вигідно :) просто цікаво вивчити реакцію людей... може уряд щось візьме "на озброєння" :mrgreen:
просто мені подобається сама ідея соціалізму (безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа).
tobias

Профіль

Повідомлення Додано: П'ят 08 сер, 2014 17:19

Re: Право на житло

tobias написав:просто мені подобається сама ідея соціалізму (безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа).

Мені - ні. Абсолютно. Мені дуже не подобається ідея, що за мій рахунок комусь буде безкоштовні житло, освіта, медицина, їжа. Мені соромно за чужий рахунок отримувати безкоштовні житло, освіту, медицину, їжу. Я вважаю, що масова роздача за чужий рахунок комусь безкоштовно житла, освіти, медицини, їжі будуть деструктивними для економіки й суспільства, призведуть до економічного спаду, падіння рівня життя населення і морального виродження, масового переродження людей у люмпенів.
Faceless
Модератор

Подякував: 1495 раз.
Подякували: 8233 раз.

Профіль

4
9
3
Повідомлення Додано: П'ят 08 сер, 2014 17:23

tobias написав:
  budivelnik написав:Якщо так мислити то :
Праця людини - завжди актив , а щоб людина працювала вона повинна їсти , тому потрібно обкласти їжу податком, що платили всі , а дотації отримували тільки обрані ( по кольору шкіри чи по віку - як тобіас вирішить)
А щоб урівняти фінансові параметри , то додаткова 1 грн податку з кожної булки хліба приблизно=10 грн з кожного м2.

їжа обкладена ПДВ 20%
Так і будівництво обкладене не тільки ПДВ а й усіма іншими податками....

ПС
Мене хвилює рівень ваших економічних знань
Якщо вам років 10 - то ще не все загублено , а от якщо ви старші , то відірвіться від компютера і поповніть багаж знань.
budivelnik

Подякував: 292 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 11 сер, 2014 16:46

budivelnik написав:Так і будівництво обкладене не тільки ПДВ а й усіма іншими податками....

що заважає зменшити корупційну складову у будівництві вдвічи?
tobias

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 сер, 2014 16:53

tobias написав:
  budivelnik написав:Так і будівництво обкладене не тільки ПДВ а й усіма іншими податками....

що заважає зменшити корупційну складову у будівництві вдвічи?
1 Дуже легко придумати
сусліка якого ніхто не бачить але він десь є
2 Корупційна складова в будівництві ні на йоту не відрізняється від корупційної складової в будь-якій іншій галузі української економіки.
А якби відрізнялась то ми б бачили або дикий ріст , або дикий занепад в порівнянні з іншими.
3 Спеціально для Вас
Я знахожусь всередині будівельної галузі, а тому чітко знаю які складові можна чітко віднести до корупційних(будівельних) , а які до корупційних(загальноукраїнських)
Так от - чисто будівельні ( пришвидшення виготовлення різного роду документів) - не більше 3-5% від кінцевої ціни.
Загальноукраїнські - монополізація підключення до мереж і відчислення радам - не більше 15% ( але ці 15% згідно чинного законодавства)
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Пон 11 сер, 2014 18:03

Скільки у Львові, Ужгороді, Тернополі коштує 1га землі під забудову?
Скільки коштує 1га під забудову у Києві і області?
Яка різниця в ціні квадратного метра у містах (від 200тис.) України?
вартість будівництва та будівельних матеріалів приблизно однакова, технології теж подібні.
Як багато ділянок продаються через аукціони в кожному місті.
Після того, як 95% ділянок з призначенням "будiвництво багатоповерхового б-ку" будуть продаватись на аукціонах, поговоримо про 1-3% корупції на будівельному ринку.
tobias

Профіль

Повідомлення Додано: Пон 11 сер, 2014 19:27

tobias
1 Не знаю як там в Києві чи Ужгороді , але в межах Львова на рівнинних ділянках у власності громади і не під парками,скверами або промисловими обєктами - ділянки придатні для будівництва розміром в га і більше - відсутні.
2 В межах окружної дороги , але за межами міста , на відстані в 5-10 км від центру я особисто можу купити десятки ( якщо не сотні) га під забудову по ціні від 100 000 доларів за га і вище і при цьому ціна буде залежати як правило від доступності комунікацій а не від краєвидів , бо протягнути 1 км траси електрика/газ/вода/каналізація - коштує дорожче ніж сама вартість ділянки.

Таким чином
Ви можете скільки завгодно розповідати про дикі корупційні схеми , але це буде просто лемент невігласа.
budivelnik

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Вів 12 сер, 2014 14:58

budivelnik написав:
1 Не знаю як там в Києві чи Ужгороді , але в межах Львова на рівнинних ділянках у власності громади і не під парками,скверами або промисловими обєктами - ділянки придатні для будівництва розміром в га і більше - відсутні.
2 В межах окружної дороги , але за межами міста , на відстані в 5-10 км від центру я особисто можу купити десятки ( якщо не сотні) га під забудову по ціні від 100 000 доларів за га і вище і при цьому ціна буде залежати як правило від доступності комунікацій а не від краєвидів , бо протягнути 1 км траси електрика/газ/вода/каналізація - коштує дорожче ніж сама вартість ділянки.

1. Є великі сумніви... в кожному місті є гектари, придатні для будівництва багатоповерхівок.
Але як раз завдяки корупції їх нема у вільному продажу.
2. без реальних цін за прокладання 1км траси електрика/газ/вода/каналізація дійсно говорити нема сенсу.
tobias

Профіль

#<1 ... 2122232425 ... 30>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Зараз переглядають цей форум: Бетон, Vadim_ і 2 гостей
Модератори: Faceless, Ірина_, Модератор