Квесторе_поверніться написав:Pensionerija, нічого не розуміюсь в НПФ. Якщо 10 років тому Ви відкрили недержавний пенсійний рахунок на 100 грн і кожний місяць вносили 100 грн, яку пенсію Ви будете отримувати наступні 10 років? Вона буде якимсь чином індексуватись? Можна такий алгоритм сплат і одержань вибирати?
Недержавні пенсійні фонди (НПФ) хоча і називаються недержавними, започатковані саме державою за зразком більш розвинутих країн. Їхня мета – допомогти людям створити власні пенсійні накопичення, незалежні від держави, роботодавців, рідних і власного марнотрацтва. Допомога полягає в тому, що держава визначає правила, забезпечує контроль і надає податкові пільги.
Участь в НПФ - справа добровільна, і не виключає використання інших способів пенсійного забезпечення. Аби з часом не жалкувати за втраченими можливостями, варто з даним текстом принаймні ознайомитись.
Не кожний зрозуміє роботу НПФ, не кожному це потрібно. Проста таблиця допоможе нам скласти уявлення про його роботу.
НПФ не вимагає певного розміру і частоти внесків, це питання власного розсуду його учасників. Як приклад, на вході таблиці вводимо щомісячні внески у розмірі 100 грошових одиниць або відсотків (на свій вибір), а на виході отримуємо щомісячні пенсійні виплати у тих же грошових одиницях чи відсотках. Річну прибутковість рахуємо, як +3% до рівня інфляції. Саме таке завдання має НПФ, і саме в такому разі купівельна спроможність пенсійних виплат буде відповідати нинішньому (початковому) рівню.
Скориставшись пенсійним калькулятором http://acpo.com.ua/index.php?option=com ... Itemid=386, можна ввести свої цифри і скласти власну таблицю, а залучивши пенсійного консультанта, можна побудувати особисту пенсійну стратегію. Але для початкового розуміння, наведеної таблиці буде достатньо.
Керування пенсійним рахунком, в тому числі, індексація майбутньої пенсії знаходиться в наших руках: http://pensioneriya.blogspot.com/2015/0 ... st_19.html. Трошки знань, трошки життєвого досвіду, трошки здорового глузду, трошки допомоги пенсійного консультанта, - і все буде добре. Алгоритм внесків і виплат теж у наших руках. Змінювати його можна будь-коли і будь-як, фонд теж можна змінювати на інший.
Дякую за відповідь. За теорію. Дайте конкретику. Ви 10 років тому уклади договір з НПФ. ТАК? Догвір 10 років плачу. !0 років отримую. Кожний місяць вносили 100 грн. Яку пенсію Ви будете отримувати ці 10 років? Чи можливий такий алгоритм? Ви промовчали.
Квесторе_поверніться написав:Дякую за відповідь. За теорію. Дайте конкретику. Ви 10 років тому уклади договір з НПФ. ТАК? Догвір 10 років плачу. !0 років отримую. Кожний місяць вносили 100 грн. Яку пенсію Ви будете отримувати ці 10 років? Чи можливий такий алгоритм? Ви промовчали.
у середньому, - 135 гривень на місяць. Насправді, пенсійні виплати мають зростати. Перша виплата буде найменшою, остання - найбільшою.
Квесторе_поверніться написав:Рensionerija, скільки років Ви вже платите в НПФ? Який це відсоток від щомісячного доходу?
Іноді в своїх статтях я розкриваю деякі елементи власної інвестиційної стратегії, але не маю наміру звітувати на будь-якій запит читача. Я інвестую в НПФ менше 10 років, і моя стратегія не була однаковою в різні роки. Тож копіювати мене, нема сенсу, у кожного - свої обставини і свій план.
Квесторе_поверніться написав:Рensionerija, скільки років Ви вже платите в НПФ? Який це відсоток від щомісячного доходу?
Іноді в своїх статтях я розкриваю деякі елементи власної інвестиційної стратегії, але не маю наміру звітувати на будь-якій запит читача. Я інвестую в НПФ менше 10 років, і моя стратегія не була однаковою в різні роки. Тож копіювати мене, нема сенсу, у кожного - свої обставини і свій план.
В попередній відповіді сума в 135 грн робить моє 2 запитання некоректним. Мені не цікаві Ваші доходи. Але відповіді на моє попереднє запитання я так і не отримав. Тоді запитаю так. Які інвестиційні доходи генерували по роках Ваші НПФ у відсотках? Скільки раз Ви змінювали розміщення грошей у різні фонди? Які помилки Ви допустили в інвестуванні?
Квесторе_поверніться написав:Які інвестиційні доходи генерували по роках Ваші НПФ у відсотках? Скільки раз Ви змінювали розміщення грошей у різні фонди? Які помилки Ви допустили в інвестуванні?
Ставте, будь ласка, загальні питання. Створення вашої стратегії, порівняння її з моєю, передавання мого досвіду, тощо - це елементи платної консультації.
Квесторе_поверніться написав:Тут http://acpo.com.ua/index.php?option=com ... Itemid=386 працює...вроді некоректно. Щомісячні внески по 100 під 10% річних генерують 1320 на кінець року. Це буде тоді коли зразу внести 1200 грн за перший місяць.
Можливо. Спитайте про це у розробників або скористайтесь іншим калькулятором. Взагалі, точної картини калькулятор не дає, бо прибутковість НПФ не є постійною і рівномірною. На мій погляд, точні показники були не тільки безглуздими, але і шкідливими.