flyman написав:До речі, рік тому цоколь був 9000 грн., літом була акційна ціна 6000 грн., потім 6500 грн., зараз, після здачі будинку 10000 грн.
Опишите целевую аудиторию на полуподвал за 13,2 куе в Буче.
я вже описував. колись і Ірпені знімав в 3к кімнату. в іншій знімав мерчик і дивився із вікон, як росте його цоколь. Так от у кризовий 2008 він взяв цоколь на етапі воздуха, за гроші, які йому підкинува батя. Чому цоколь, тому що йому було під 40 років, і сказав, що на щось більше не назбирає, а 15 років в оренді - гроші спущені в унітаз, за які міг би купити квартиру.
flyman написав:учотка Студпарт написала, що цоколя мають бути по 5куе в Ірпені/Бучі
Дуже несподівано, але тут я більш схильний до позиції Студпарта.
flyman написав:До речі, рік тому цоколь був 9000 грн., літом була акційна ціна 6000 грн., потім 6500 грн., зараз, після здачі будинку 10000 грн.
Рік тому 9000 то за яким курсом? Цікаво, чи подорожчали чи ні?
flyman написав:По різними сегментам різний рух в ціні, тобто іде сегментація ринку.
Отож. Тільки щось я бачу, що ви натякаєте на позитивний рух в сегменті цоколів, так?
1. ви можете назвати себе цокольним копійчужкою 2. курс грн./юсд можете знайти, рік тому був приблизно такий самий, біля 25+/- , панічний курс 32+ брати не будем. Я брав при ціні 6000 грн. м2 і курсі ПА22,8 3. я слідкую за "своїм" цокольним активом, так як веду бухгалтерію свого кешфло і активів, тому час від часу коректую "балансову вартість" цоколя з погляду на курс і ціну аналогів.
Ни науки, ни эврику. Добавить 15 куе и взять центр. И сдадите в 2 раза дороже
Разница в том что Эврика и Науки, идут с ремонтом от строителей. Туда максимум 5-7 куе в ремонт и мебель вложить. Счиаем 2к: 45+5=50 и сдать за 7000 грн. Центр: 60+20=70 и сдать за 12000 грн. Разница 200 у.е. будет отбиваться 100 месяцев. Так за 60 не найти ещё. Поправьте если неправильно считаю.
поправляю.
Счиаем 2к: 45+5=50 и сдать за 7000 грн.---даже не мечтайте.
о каких 7кгрн речь--там демпинг по ценам будет такой что вам и не снилось, там в этих домах только однушки и двушки. следующий момент--сдадите не раньше лета. пока сдадут дом под заселение, потом минимум 2-3 мес на ремонт с санузле и кухню, но самый главный момент--хрен вы найдете квартирантов согласных жить в новострое где в каждой квартире идет ремонт и долбят перфораторы, посему--надо будет еще подвинуться по цене, итого ближайшие полтора-два года сдавать будете максимум за 5 кгрн
теперь берем 50 и добавляем 15=65 куе. я писал тут на форуме что у меня знакомый купил летом панельку на ЛУ (кажется 36 или 36б), за 65 куе , + чето там за оформление, короче на все про все вроде 68 куе, с отличным ремонтом, ни копейки не вкладывал, а через неделю после покупки сдал за 12 кгрн.
думайте сами, считайте сами, иметь или не иметь!!!!(с)
7000 грн это реальность, я 2к на драгоманова, АППС с ремонтом 2004 года сдаю за 6200+комуналь. а хрущики на ЛУ меня не привлекают, сталинки дороже будут
Опишите целевую аудиторию на полуподвал за 13,2 куе в Буче.
я вже описував. колись і Ірпені знімав в 3к кімнату. в іншій знімав мерчик і дивився із вікон, як росте його цоколь. Так от у кризовий 2008 він взяв цоколь на етапі воздуха, за гроші, які йому підкинува батя. Чому цоколь, тому що йому було під 40 років, і сказав, що на щось більше не назбирає, а 15 років в оренді - гроші спущені в унітаз, за які міг би купити квартиру.
Ну, т.е. это бедные люди у которых совершенно случайно появились небольшие деньги. При чем тут вы пляшете не от того, сколько хотите получить за цоколь, а от того, сколько денег свалилось на голову этим людям, потому что даже +10% от этого для них абсолютно нереальная сумма. Мне кажется не очень надежная целевая аудитория.
flyman написав:колись і Ірпені знімав в 3к кімнату. в іншій знімав мерчик і дивився із вікон, як росте його цоколь. Так от у кризовий 2008 він взяв цоколь на етапі воздуха, за гроші, які йому підкинува батя. Чому цоколь, тому що йому було під 40 років, і сказав, що на щось більше не назбирає, а 15 років в оренді - гроші спущені в унітаз, за які міг би купити квартиру.
Ну, т.е. это бедные люди у которых совершенно случайно появились небольшие деньги. При чем тут вы пляшете не от того, сколько хотите получить за цоколь, а от того, сколько денег свалилось на голову этим людям, потому что даже +10% от этого для них абсолютно нереальная сумма. Мне кажется не очень надежная целевая аудитория.
ще була (не знаю чи є), але коли минулого року ходив на огляди, та ОП, то багато було "біженців з зони АТО", не знаю, чи на даний момент ця категорія покупців всохла. Ці теж мали якісь суми щоб оперувати ними на ОКРЖН. Викидати людей, які беруть цоколя, із харчового ланцюга КРЖН не доречно, так як такі люди часто живлять кілька угод альтернативщиків. Нікмесс писав недавно про дєвушку, яка після 7 років 1к цоколя прикупила 3к. Як на мене, вхід в цоколь, і покупка 3к за дельту від продажі цоколя, приблизно по грошам одне й теж. 3к = 2 * 1к цоколя. Макс, я описую "портрет" покупанів цоколів, але це не означає, що я свій виставляю на продаж. Я більш надіюсь що як під комерцію (оренда/продаж) більш цікавий мій цоколь, чим під житлову оренду.
flyman написав:1. ви можете назвати себе цокольним копійчужкою
Зачотний термін
flyman написав:2. курс грн./юсд можете знайти, рік тому був приблизно такий самий, біля 25+/- , панічний курс 32+ брати не будем. Я брав при ціні 6000 грн. м2 і курсі ПА22,8
Я тому й спитав, бо початок минулого року був бурхливий в плані курсу. Тобто, якщо оцінювати без уразовання акційної знижки, то в долярі стало дешевше після здачі, але дякуючи акції можна сказати що подорожчало До речі, я може пропустив - цоколь здали вже, є ключі, все підключене?
flyman написав:1. ви можете назвати себе цокольним копійчужкою
Зачотний термін
flyman написав:2. курс грн./юсд можете знайти, рік тому був приблизно такий самий, біля 25+/- , панічний курс 32+ брати не будем. Я брав при ціні 6000 грн. м2 і курсі ПА22,8
Я тому й спитав, бо початок минулого року був бурхливий в плані курсу. Тобто, якщо оцінювати без уразовання акційної знижки, то в долярі стало дешевше після здачі, але дякуючи акції можна сказати що подорожчало До речі, я може пропустив - цоколь здали вже, є ключі, все підключене?
я ще в Україну не телепортувався, в процесі обробки заяви на ПМЖ. цоколь поки що сиротою стоїть.