Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Додати тему
Відповісти на тему
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Frant написав:З врахуванням падіння ціни на нерухомість із-за війни - поки що маємо мінус для тих, хто вклався в КРЖН за останні 6-7 років.
Нельзя мыслить в абсолютных величинах. Нужно сравнивать альтернативы. Вот вложил бы человек 100000 долларов в Дельту, или Надру, или множество других и остался бы с 8000 от фонда. Или влез в бизнес, прогорел, остался без денег и с долгами. Или все держал в гривневых активах. Говоря про убытки вложения в недвижимость, вы подразумеваете, что человек сидел в подматрасных долларах и его ни разу не навестили домушники. Для примера могу сказать, оборотные средства моего бизнеса усохли сильней, чем подешевели квартиры.
Vlad442 написав:Нельзя мыслить в абсолютных величинах.
Вибачте, але це треба робити. Розрахунки слід проводити в валюті - тоді все стане ясним, однозначним і зрозумілим.
Гривня - це папірці, яких кожен рік друкують 10-20% зверху.
Навіть для оренди купівлю меблі і побутової техніки слід вимірювати в СКВ, а не в гривнях.
Тому що гривня зразка 2012 і зразка 2016 р відрізняються за купівельною здатністю в 3.5 рази
Vlad442 написав:Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам, что снижает рентабельность в суперэконом сегменте
По моєму, тут немає ні орендоздавачів, ні орендарів найдешевшого сектору.
Не впевнений, що вони вміють користуватись Інтернетом і що він у них є.
Vlad442 написав:Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам
Ви пробували жити в квартирі з ремонтом 1979-го року, з погано працюючою каналізацією і з трьома електророзетками на всю квартиру???? Я погано уявляю, хто її може орендувати
Робити там сучасний ремонт - це мінімум 1/3 вартості житла.
Frant написав:Розмовляв з знайомим ріелтором. Він каже, що є такі тенденції: 1) зменшення метражу орендних квартир (1к "хрущі" і гостінки і "новобуд" йдуть на ура!) 2) збільшується кількість квартир без меблів 3) більшість нинішніх ремонтів - бюджетні або косметичні. При ціні оренди 200-300 дол власникам невигідно інвестувати в "надмірну" комфортабельність квартири.
Хотя это и закономерно, но еще дохрена арендодателей, которые этого не понимают. Одни по неопытности, другие по глупости. но умнеют со страшной скоростью, что и не удивительно "-Батьку, досить торгувати, бо вже решту нічим давати."
Орендарі теж повинні розуміти, що при ціні 200-300 дол/міс довоєнних розкішних ремонтів і дорогої побутової техніки - вже не буде.
Рентабельність орендного бізнесу надзвичайно низька сама по собі. Фактично трохи більше, ніж інфляція долара. З врахуванням падіння ціни на нерухомість із-за війни - поки що маємо мінус для тих, хто вклався в КРЖН за останні 6-7 років.
2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Frant написав:Розмовляв з знайомим ріелтором. Він каже, що є такі тенденції: 1) зменшення метражу орендних квартир (1к "хрущі" і гостінки і "новобуд" йдуть на ура!) 2) збільшується кількість квартир без меблів 3) більшість нинішніх ремонтів - бюджетні або косметичні. При ціні оренди 200-300 дол власникам невигідно інвестувати в "надмірну" комфортабельність квартири.
Хотя это и закономерно, но еще дохрена арендодателей, которые этого не понимают. Одни по неопытности, другие по глупости. но умнеют со страшной скоростью, что и не удивительно "-Батьку, досить торгувати, бо вже решту нічим давати."
Как ни странно, но наоборот. Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам, что снижает рентабельность в суперэконом сегменте. Поэтому работать с прежней рентабельностью можно только сдвинувшись немного вверх, где конкуренция ниже. Да, в суперэконом выше спрос, но оставаться в нем это работать за еду.
В "бабушкиных хрущах" амортизация стремиться к нулю, а у некоторых в новостроях амортизация превышает доход от аренды.
rjkz написав:2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Нічого конкретного не можу сказати. Потрібно рахувати вартість оренди, яка тоді була вища, ніж зараз.
Схоже, що було дві точки занепаду КРЖН: 2008 і 2014. Квартири тоді ривками дешевшали буквально на 20-25% за рік. Це означає, що втрати на кожній квартирі колосальні - десятки тисяч доларів в бюджетному секторі і сотні тисяч у.о. - у бізнес-класі.
Ще один подібний обвал - і київська нерухомість втратить будь-яку інвестиційну привабливість.
rjkz написав:2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Ще один подібний обвал - і київська нерухомість втратить будь-яку інвестиційну привабливість.
+1. Для меня она уже утратила. Как Вы думаете - возможен-ли еще обвал? Как по мне - вполне. А теперь внимание вопрос! Сколько идиотов на КРЖН, если порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду?
Дорогая столица: аренда квартир в Киеве подорожала на 25% Спрос на аренду столичной недвижимости вырос на 20%. Основная масса арендаторов ищет самое дешевое жилье http://biz.liga.net/all/nedvizhimost/st ... -na-25.htm
+1. Для меня она уже утратила. Как Вы думаете - возможен-ли еще обвал? Как по мне - вполне. А теперь внимание вопрос! Сколько идиотов на КРЖН, если порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду?
Дайте пруф кто говоорит что "порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду". Вообще были цифры что 15-20% от реально проданных квартир покупается для инвестиции ( в том числе и для дальнейшей сдачи в аренду), а это примерно 600-800 квартир в 2015 при том что ввели в эксплуатацию более 19 тыс квартир в 2015.
К мему про киев фейслеса добавилось "благодийність" арендодателей типа Elensk и rjtz. А по факту, мониторю каждый день интересующие меня районы. Стиралка, холодильник. 1шка - 4500 или 170 баксов. http://olx.ua/obyavlenie/odnokomnatnaya ... 0aa4fc291b