Для тих хто знімає та здає житлову нерухомість у Києві
+Добавить тему
Ответить на тему
Следить за темой
Ринок нерухомості. Ціни на квартири та земельні ділянки, аналітика, прогнози. Купівля та продаж нерухомості, оренда квартир та офісів, пропозиції комерційної нерухомості. Ріелтори та агентства нерухомості в Україні
Frant писал(а):З врахуванням падіння ціни на нерухомість із-за війни - поки що маємо мінус для тих, хто вклався в КРЖН за останні 6-7 років.
Нельзя мыслить в абсолютных величинах. Нужно сравнивать альтернативы. Вот вложил бы человек 100000 долларов в Дельту, или Надру, или множество других и остался бы с 8000 от фонда. Или влез в бизнес, прогорел, остался без денег и с долгами. Или все держал в гривневых активах. Говоря про убытки вложения в недвижимость, вы подразумеваете, что человек сидел в подматрасных долларах и его ни разу не навестили домушники. Для примера могу сказать, оборотные средства моего бизнеса усохли сильней, чем подешевели квартиры.
Vlad442 писал(а):Нельзя мыслить в абсолютных величинах.
Вибачте, але це треба робити. Розрахунки слід проводити в валюті - тоді все стане ясним, однозначним і зрозумілим.
Гривня - це папірці, яких кожен рік друкують 10-20% зверху.
Навіть для оренди купівлю меблі і побутової техніки слід вимірювати в СКВ, а не в гривнях.
Тому що гривня зразка 2012 і зразка 2016 р відрізняються за купівельною здатністю в 3.5 рази
Vlad442 писал(а):Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам, что снижает рентабельность в суперэконом сегменте
По моєму, тут немає ні орендоздавачів, ні орендарів найдешевшого сектору.
Не впевнений, що вони вміють користуватись Інтернетом і що він у них є.
Vlad442 писал(а):Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам
Ви пробували жити в квартирі з ремонтом 1979-го року, з погано працюючою каналізацією і з трьома електророзетками на всю квартиру???? Я погано уявляю, хто її може орендувати
Робити там сучасний ремонт - це мінімум 1/3 вартості житла.
Frant писал(а):Розмовляв з знайомим ріелтором. Він каже, що є такі тенденції: 1) зменшення метражу орендних квартир (1к "хрущі" і гостінки і "новобуд" йдуть на ура!) 2) збільшується кількість квартир без меблів 3) більшість нинішніх ремонтів - бюджетні або косметичні. При ціні оренди 200-300 дол власникам невигідно інвестувати в "надмірну" комфортабельність квартири.
Хотя это и закономерно, но еще дохрена арендодателей, которые этого не понимают. Одни по неопытности, другие по глупости. но умнеют со страшной скоростью, что и не удивительно "-Батьку, досить торгувати, бо вже решту нічим давати."
Орендарі теж повинні розуміти, що при ціні 200-300 дол/міс довоєнних розкішних ремонтів і дорогої побутової техніки - вже не буде.
Рентабельність орендного бізнесу надзвичайно низька сама по собі. Фактично трохи більше, ніж інфляція долара. З врахуванням падіння ціни на нерухомість із-за війни - поки що маємо мінус для тих, хто вклався в КРЖН за останні 6-7 років.
2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Frant писал(а):Розмовляв з знайомим ріелтором. Він каже, що є такі тенденції: 1) зменшення метражу орендних квартир (1к "хрущі" і гостінки і "новобуд" йдуть на ура!) 2) збільшується кількість квартир без меблів 3) більшість нинішніх ремонтів - бюджетні або косметичні. При ціні оренди 200-300 дол власникам невигідно інвестувати в "надмірну" комфортабельність квартири.
Хотя это и закономерно, но еще дохрена арендодателей, которые этого не понимают. Одни по неопытности, другие по глупости. но умнеют со страшной скоростью, что и не удивительно "-Батьку, досить торгувати, бо вже решту нічим давати."
Как ни странно, но наоборот. Последние годы с ростом коммуналки и падением уровня жизни пошел выброс дешевых квартир с советском состоянии по демпинговым ценам, что снижает рентабельность в суперэконом сегменте. Поэтому работать с прежней рентабельностью можно только сдвинувшись немного вверх, где конкуренция ниже. Да, в суперэконом выше спрос, но оставаться в нем это работать за еду.
В "бабушкиных хрущах" амортизация стремиться к нулю, а у некоторых в новостроях амортизация превышает доход от аренды.
rjkz писал(а):2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Нічого конкретного не можу сказати. Потрібно рахувати вартість оренди, яка тоді була вища, ніж зараз.
Схоже, що було дві точки занепаду КРЖН: 2008 і 2014. Квартири тоді ривками дешевшали буквально на 20-25% за рік. Це означає, що втрати на кожній квартирі колосальні - десятки тисяч доларів в бюджетному секторі і сотні тисяч у.о. - у бізнес-класі.
Ще один подібний обвал - і київська нерухомість втратить будь-яку інвестиційну привабливість.
rjkz писал(а):2016-7=2009. Вы считаете, что вложившиеся в 2007-2008 в жуткой прибыли?
Ще один подібний обвал - і київська нерухомість втратить будь-яку інвестиційну привабливість.
+1. Для меня она уже утратила. Как Вы думаете - возможен-ли еще обвал? Как по мне - вполне. А теперь внимание вопрос! Сколько идиотов на КРЖН, если порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду?
Дорогая столица: аренда квартир в Киеве подорожала на 25% Спрос на аренду столичной недвижимости вырос на 20%. Основная масса арендаторов ищет самое дешевое жилье
+1. Для меня она уже утратила. Как Вы думаете - возможен-ли еще обвал? Как по мне - вполне. А теперь внимание вопрос! Сколько идиотов на КРЖН, если порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду?
Дайте пруф кто говоорит что "порядка 50% 1к и 2к в новостроях приобретается под аренду". Вообще были цифры что 15-20% от реально проданных квартир покупается для инвестиции ( в том числе и для дальнейшей сдачи в аренду), а это примерно 600-800 квартир в 2015 при том что ввели в эксплуатацию более 19 тыс квартир в 2015.
К мему про киев фейслеса добавилось "благодийність" арендодателей типа Elensk и rjtz. А по факту, мониторю каждый день интересующие меня районы. Стиралка, холодильник. 1шка - 4500 или 170 баксов.