ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD)
+Додати тему
Відповісти на тему
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Є пару думок: 1 Дані з МБ стають все менш інформативними. Особливо вчора і сьогодні (26,15-26,3 а середньозважений - 26,01). Підзрюю, маємо ситуацію, коли НБУ викуповує валюту з МБ, про що ми дізнаємося тільки наступного місяця. Норму по розміру вільних ЗВР ніхто не відміняв, місія якраз тут. Крім того, ніхто не знає, що буде після 20 січня, а наступного року тільки виплат по боргах у валюті 3,8 млрд (давав посилання сьогодні в ТРОЛЕЙбусі чи трамваї). 2 Нова схема "розрахунку курсу" ще дасться в знаки, про це попереджав (і своїм по тихому будуть лити) 3 Якщо НБУ викуповує (а не тільки "французькі" дочки) то багатьом іншим банкам на МБ не перепадає і крихт з "барського" столу, вони йдуть за валютою до громадян і стараються скласти конкуренцію ЧР, а на ЧР і так попит вище пропозиції, тому і відкат ніяк не настає, як би його не кликали-заклинали 4 по ОВДП уже говорив - виплати доходу НБУ чітко співпадає з сумами перепозичень, тому тут важко щось віднайти, проблему можуть скласти тільки номіновані у валюті, як їх вичислити з загальнох маси не знаю. Для прорахунку впливу треба чітко мати інфу по погашенню індексованих. Навіть не зміг знайти графік виплат по боргах на 2017 рік, або погано шукаю, або нам дають все менше інформації для роздумів 5 про політику попереджав, хтось розглядає, хтось не хоче, але вона впливає. У звязку з обранням Трампа все буде ще гірше (також уже писав), адже теперішні опинилися без підтримки з Вашингтону на 100%. Вони зараз між молотом і наковальнею. Зрозуміло, що ситуацію хитають прокремлівські, але і звичайних людей навіть патріотів (порохоботів не розглядаю, вони як сектанти-бабтисти-євангелісти-запрограмовані андроїди) ситуація в країні, і зловживання-злочини влади дістали. Тому, ситуація хитка і непередбачувана 6 СБ з 500 млн мовчить, якщо на МБ вийде ще й газівня... 7 Зовсім скоро почнуть конвертуватися кінцеві бенефіціари субсидій 8 Підозрюю, грн депозитчики починають щось підозрювати, маю таких серед знайомих, знайомих-знайомих, тому і у Алекса 2006 ескорт росте і методи-заклинання вдосконалюються + тіньова економіка, контрабанда і тд П.С. Львів у вечері 27,5
orest написав:4 по ОВДП уже говорив - виплати доходу НБУ чітко співпадає з сумами перепозичень, тому тут важко щось віднайти, проблему можуть скласти тільки номіновані у валюті, як їх вичислити з загальнох маси не знаю. Для прорахунку впливу треба чітко мати інфу по погашенню індексованих. Навіть не зміг знайти графік виплат по боргах на 2017 рік, або погано шукаю, або нам дають все менше інформації для роздумів
orest По индексованным 13 декабря ,сумма 3,6 млрд. НБУ выпускает депосертификаты,а ОВГЗ привлекает минфин- гасит старые долги(перезанимает),латает дыры в бюджете и т.д. Что-то не слышно об очередных траншах от НБУ в минфин .Перечислили с прибыли 10 млрд. и тишина.Надо бы еще посмотреть движение по ЕКС. Смотрю таки настроены откупаться и платить,чтобы успокоить недовольство народа.Вот по Михе людям уступили.Немного неожиданно.Наверное в более спокойное время даже внимание не обратили бы. Нашел по ЕКС,но только на 1,11,16 Единый казначейский счет в 2016 году (в млн. грн.) на 01.01.2016 9017,3 -38940.1 -81.2% на 01.02.2016 16717,6 +7700.2 +85.4% на 01.03.2016 16825,7 +108.2 +0.6% на 01.04.2016 21048,9 +4223.1 +25.1% на 01.05.2016 16245,0 -4803.8 -22.8% на 01.06.2016 18413,2 +2168.2 +13.3% на 01.07.2016 17996,0 -417.2 -2.3% на 01.08.2016 10996,7 -6999.3 -38.9% на 01.09.2016 23762,7 +12766.0 +116.1% на 01.10.2016 13472,4 -10290.3 -43.3% на 01.11.2016 15865,3 +2392.9 +17.8%
На 15,11 :сальдо бюджета 34 млрд.(по нашему приход),а расход нашел только в ПФ - 11,9 млрд.
orest написав:4 по ОВДП уже говорив - виплати доходу НБУ чітко співпадає з сумами перепозичень, тому тут важко щось віднайти, проблему можуть скласти тільки номіновані у валюті, як їх вичислити з загальнох маси не знаю. Для прорахунку впливу треба чітко мати інфу по погашенню індексованих. Навіть не зміг знайти графік виплат по боргах на 2017 рік, або погано шукаю, або нам дають все менше інформації для роздумів
Всім привіт. Не допоможе. Мав на увазі зовнішні валютні борги на 2017 рік. А цю інформацію я сам сюди постив в жовтні viewtopic.php?p=3824818#p3824818 Там і відповідь Тихону по перерахуваннях від НБУ, дат, звичайно немає. Перечитав "контекст..." з вчорашнього вечора до зараз не заходячи, як звичайний читач. Там вилізла практично вся нечисть одночасно, отже не дадуть можливості нічого обговорити, будуть вкидувати різний хлам, щоб заговорити корисні думки (яких там і так не багато). Чекаємо доповідь МВФ. Якщо Сибарит вчора був правий, то певне послаблення на МБ могло б бути сьогодні, але знову залежить, чи буде викуповувати НБУ. Побачимо по цінах і обємах. Сорі, на роботі трохи завал, я побіг.
Очкарик написав:Excite ....... ИМХО, ЧР через 27 не перепРЫГНЕТ в течении 2-х недель. А если и перпрыгнет, то я прыгну с зеленого балкона процентов так на 50.
Категорически согласен. На 99% уверен, что в течение 2 недель 27 не будет, если не случится что-то уж совсем экстраординарное. Вариант перехода на 50% в грн пока даже не рассматриваю. Максимум 20-30%. Хотя, если речь идёт о депозитах, то, может, и больше, может, и 100%. Конечно, всё зависит от сумм.
"Признаю свои ошибки! Лежачего не бьют!" (было когда-то в мультике). Мои 99% оказались пшиком, и вроде ничего "уж совсем экстраординарного" не случилось. Скачок несколько неожиданный (для меня, во всяком случае), рассчитывал на рост, но более медленный. Вторую часть поста не меняю, с зеленого балкона не прыгаю (кроме периодических игр с Пр24), думаю, пока не самые высокие курсы этого-начала следующего года. Интересны результаты сегодняшнего аукциона и, вообще, дня на МБ. Посмотрим.
P.s. Харьков ЧР после объявления аукциона чуть снизился. Самое узкое, что вижу 27,50/27,70 - покупка и продажа в разных местах. За актуальность (особенно 27,50) не ручаюсь - не прозванивал.
Хоронят мужика, повесившегося из-за проигрыша в преф. Двое лучших друзей в процесии обсуждают: - А зашел бы покойничек в пику - даже без трех остался бы... - И так нормально!
Хоронят мужика, повесившегося из-за проигрыша в преф. Двое лучших друзей в процесии обсуждают: - А зашел бы покойничек в пику - даже без трех остался бы... - И так нормально!
К чему это я?
Остаться без трёх - это черезчур.Такое случается или в суперплохом раскладе или при вынужденном уходе от распасов. По 28 - всему своё время.Но факт на лицо, хотя бы тот, что на месте торгашей я бы уже всё по 28 пересчитал.