Искатель написав:
Андрей_В написав:
Искатель написав:Как же тут плющит тех, кого банальный человеческий страх удержал от входа в биткойн, а теперь большая зеленая жаба давит так, что дышать трудно :)
Ну я к примеру не входил. Мне не очень интересно. Почему? Потому что здравый смысл больше 5% котлеты туда не позволяет засовывать (кто засунул больше - очень рисковые люди и в итоге, может не сегодня, и не на биткойне, но на чем другом, завтра, все, или львиную долю этих рисковых активов потеряют - это закон - рисковые активы есть рисковые - высока вероятность потерь). А 5% даже выросшие в 2-3 раза, ну как то особо не о чем жалеть, да.
Читая различные форумы вижу, что в основном ликует школота и студенты, засунувшие в начале года туда все свои кровные сбережения (300-500-1000 баксов). Они наварят по полной свои копейки и купят себе по новому ноуту и ифону к дню рождения. У кого же есть суммы, туда много не всунули, опять же речь не более чем о 5, ну максимум 10%.
Жалеть можно только об одном - что па10 не купил в нацатом году, или не намайнил :lol: И то, за пяток лет наверняка посеял бы ключи, пароли итд...
Так что не переживайте и спите спокойно - никто не умер от жабы, все живы и в здравом рассудке.
Это адресовалось не Вам :) Те как раз молчат. Может, позже выйдут :)
Я лично не ликую. Я в шоке, как и Зебра. Те, кто понимают происходящее, трезво оценивают ситуацию - когда идет загон, а когда накачка ликвидностью.
Просто... утомляют высказывания ... отдельных персонажей, которые считают своим долгом на каждой странице отметиться.
Я сижу в фиате и жду обвала. И буду ждать, пока не обвалится. Покупать биткойн выше 10к - это безумие. ИМХО, конечно.
Відповім, про всяк випадок.
Раптом це й про мене згадали :)
Про жабу.
Нема жаби. Навіть маленької. Хіба що на секунду якась квакне, якщо дуже вже заглибитись. Але й вона, після дещиці логічних роздумів – стрибає кудись геть.
Про безпідставний егоцентризм.
Не можна всіх оцінювати за власними мірками.
Так, можливо, що багатьох стримував страх.
Але які є підстави вважати, що лише він?
От припустімо – завтра крипти втратять 99%. "Вкладники" почнуть масово викидатись з вікон на чужі машини, з перонів під поїзди, самоспалюватись, або просто бомжувати... Уявіть, що не кожен "успішний інвестор" здатен взяти це на свою совість...
Я, наприклад, не беру зайві гроші, коли затуркана продавщиця чи касирка неправильно видасть (не раз таке було; рекорд – 15грв здачі з 5 заплачених...)
Теоретично я можу вкрасти, але не у бідної людини...
Навіть брати подарунки(!) у здогадно небагатих людей – і то соромно, ніяково (інколи, у поході, в селах чи колибах таке траплялось, коли хочеш купити їжу, молоко, а мало дрібних грошей..., а здачу з 200 чомусь і не думають шукати). От я лишав скільки було дрібних купюр. Але думка, що недоплатив – мучила.
Навіть вклади у банках під малий % не свідчать лише про страх вкладника. Як знати, може він так захищає Природу від неекологічних, але "супер-прибуткових" виробництв?
Щодо Пірамідності.
Всі здається згодні, що Крипти – це Пірамідище або Бульбище.
Всі розуміють, що люди Землі втратять 300(?)млрд$ (~50$/жителя Землі; і в десятки-сотні більше – якщо рахувати лише "вкладників").
А далі вже кожен робить як йому підказує совість...
Сумно бачити, що Людство до такого опустилось...
Бо купуючи цибулину тюльпану – кожен міг сказати, що тягнеться до прекрасного, до квітів небувалої краси...
Купуючи акції МММ, можна було стверджувати, що так з людей виходило Зло, вкинуте совєтами за 70рр...
А от "крипто-інвестори"! Що потім скажете?
Було би цікаво прочитати про вигоди для Людства від такого "перерозподілу коштів".
А ще прикро, що Робін Гуди вже немодні...
Якщо вже є такі "безстрашні" як то написано вище, то чому б не поскубти олігархію, ТНК, офшори...? Хоч би й мирним спротивом?
А... То таки страшно? Бо то будуть не нещасні й "пересічні" (по той бік крипти), а злі й люті хижаки, що здатні добряче перекрити кисень...
Тому, вважаю, що всі, хто осмикував крики радості в цій темі – чинили правильно. Незалежно від їх мотивації.
І нав'язуючи нам всілякі безґлузді ярлики – ви, панове "інвестори", не відбілитесь. Хіба що – у власних очах :--).
Бо відбілюватись треба ґрунтовніше. Вагомими доводами!