|
ULANUSA: ПРОГНОЗ КУРСА ДОЛЛАРА НА 2022 ГОД (UAH/USD) |
+ Додати тему
|
Відповісти на тему
|
Форум містить персональні теми форумчан ділової спрямованості. Теми, що користуються популярністю в цьому розділі, можуть бути перетворені на окремі підфоруми.
Додано: Суб 04 сер, 2018 15:55
tea написав: ЛАД написав:Таким образом, видим 1. никаких покупок в мае ОВГЗ нерезами не было; А теперь вопрос. Перед тем, как настойчиво продвигать идею о "договорняке НБУ с нерезами" Чай мог посмотреть эти цифры и успокоиться? Или он считает, что мне совсем уж нечем заняться кроме опровержения его домыслов?
Три питання. 1.В травні були аукціони Мінфіну по залученню коштів? 2.Як Ви думаєте - з тих аукціонів в травні на 3 місяці вкладали гроші тільки резиденти чи були ще й нерезиденти. 3.А Ви не допускаєте,що в травні одні нерезиденти могли виводити кошти,інші заводити,тому й така статистика. З приведеної Вами таблиці подивіться - були в січні кошти нерезидентів чи ні?
1. Были. И позже. 2. Не знаю. 3. Допускаю. 4. Я привёл цифру - на 24.01 было 5262,85 млн. грн. Могу ещё дать на 03.01 - 5219,34млн. Ви якось так погано відноситесь до нерезидентів.Лузерами вважаєте нерезидентів зі 130 млн.,або на хвилиночку,це більше 3 млрд.грн. Чим вони не такі інвестори,щоб з ними не домовлятись? Інвестори такі - гроші не такі. Не те суммы для серьёзных инвесторов, с кот. стали бы домовлятись. Надеюсь, Вы не рассчитываете, что мы со своими копейками можем прийти в НБУ и о чём-то "договориться"? 2.А от тут вже є друга негласна домоленість.Всі кошти,які заходять взимку і восени,держава підстраховує і дає вигідно вийти. А всі кошти нерезидентів,які заходять з липня і пізніше,держава не підстраховує,тобто нерезидент приймає рішення виключно на свій страх і ризик.Тому й будуть зараз заходити суми від нерезидентів в рази менші,ніж заходили весною і взимку.
А восени це коли? В сентябре, октябре, ноябре? Например, в ноябре 2017 макс курс был 6 числа 26,96. Через 3 месяца 6 февраля было 27,74, через полгода 6 апреля - 26,06. Хотите сказать, с ними договорились - на 3-мес. облиги мы ничего не гарантируем, а на полгода - пожалуйста? Кстати, на 06.11.2017 у нерезов были ОВГЗ на сумму 4779,59 млн. грн. Скажете, что договариваться начали только в этом январе? Не смешно всё это, да ещё ради таких сумм. Не стоит искать чёрную кошку в тёмной комнате, особенно, когда её там нет.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 сер, 2018 16:49
ЛАД написав: tea написав: ЛАД написав:Таким образом, видим 1. никаких покупок в мае ОВГЗ нерезами не было; А теперь вопрос. Перед тем, как настойчиво продвигать идею о "договорняке НБУ с нерезами" Чай мог посмотреть эти цифры и успокоиться? Или он считает, что мне совсем уж нечем заняться кроме опровержения его домыслов?
Три питання. 1.В травні були аукціони Мінфіну по залученню коштів? 2.Як Ви думаєте - з тих аукціонів в травні на 3 місяці вкладали гроші тільки резиденти чи були ще й нерезиденти. 3.А Ви не допускаєте,що в травні одні нерезиденти могли виводити кошти,інші заводити,тому й така статистика. З приведеної Вами таблиці подивіться - були в січні кошти нерезидентів чи ні?
1. Были. И позже. 2. Не знаю. 3. Допускаю. 4. Я привёл цифру - на 24.01 было 5262,85 млн. грн. Могу ещё дать на 03.01 - 5219,34млн. Ви якось так погано відноситесь до нерезидентів.Лузерами вважаєте нерезидентів зі 130 млн.,або на хвилиночку,це більше 3 млрд.грн. Чим вони не такі інвестори,щоб з ними не домовлятись? Інвестори такі - гроші не такі. Не те суммы для серьёзных инвесторов, с кот. стали бы домовлятись. Надеюсь, Вы не рассчитываете, что мы со своими копейками можем прийти в НБУ и о чём-то "договориться"? 2.А от тут вже є друга негласна домоленість.Всі кошти,які заходять взимку і восени,держава підстраховує і дає вигідно вийти. А всі кошти нерезидентів,які заходять з липня і пізніше,держава не підстраховує,тобто нерезидент приймає рішення виключно на свій страх і ризик.Тому й будуть зараз заходити суми від нерезидентів в рази менші,ніж заходили весною і взимку.
А восени це коли? В сентябре, октябре, ноябре? Например, в ноябре 2017 макс курс был 6 числа 26,96. Через 3 месяца 6 февраля было 27,74, через полгода 6 апреля - 26,06. Хотите сказать, с ними договорились - на 3-мес. облиги мы ничего не гарантируем, а на полгода - пожалуйста? Кстати, на 06.11.2017 у нерезов были ОВГЗ на сумму 4779,59 млн. грн. Скажете, что договариваться начали только в этом январе? Не смешно всё это, да ещё ради таких сумм. Не стоит искать чёрную кошку в тёмной комнате, особенно, когда её там нет.
наши ОВГЗ довольно привлекательны, смотрите сейчас курс 27,125 (доходностьпо ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%) так что если гривна рухнет еще на 10-11% , все-равно на выходе приличный профит, так что я жду курс 30, а там будем сливаться и на депо 
-
prodigy
-
-
- Подякував: 3326 раз.
- Подякували: 3341 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 04 сер, 2018 17:01
prodigy написав:...... наши ОВГЗ довольно привлекательны, смотрите сейчас курс 27,125 (доходностьпо ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%) так что если гривна рухнет еще на 10-11% , все-равно на выходе приличный профит, так что я жду курс 30, а там будем сливаться и на депо 
С привлекательностью не спорю. Вопрос в сроках и моменте входа. Сегодня, по-моему, смысла нет. 15-(10-11)= 4-5% - я в такое не играю. "доходность по ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%" - почему? Они ведь не налогооблагаемые вроде? Или Вы учитываете дополнительные расходы брокеру, хранителю и пр.? В январе-феврале на полгода, наверно, войду.
-
ЛАД
-
2
-
- Подякував: 5347 раз.
- Подякували: 4858 раз.
-
-
Профіль
-
-
2
2
6
Додано: Суб 04 сер, 2018 17:56
tea написав: ЛАД написав: Очкарик написав:Чай не так уж и фантазирует. Договоренность Нерезы - Власть вполне реальна. ...........
Всё это в принципе возможно. Вы правильно расписали. Но если Чай уже довольно давно проталкивает эту идею, то мог бы открыть данные и посмотреть вместо того, чтобы заниматься мифотворчеством и словоблудием.
Ну й ще пару питаня Вам на логіку. 1.До кінця року Мінфін продовжить залучати кошти у гривні під 18+%,у валюті під 6+%. Як думаєте - будуть ще до нас заходити восени нерезиденти,щоб продавати долари і позичати уряду на 3-6 місяців гривню?Моя відповідь - будуть. 2.А от тут вже є друга негласна домоленість.Всі кошти,які заходять взимку і восени,держава підстраховує і дає вигідно вийти. А всі кошти нерезидентів,які заходять з липня і пізніше,держава не підстраховує,тобто нерезидент приймає рішення виключно на свій страх і ризик.Тому й будуть зараз заходити суми від нерезидентів в рази менші,ніж заходили весною і взимку.
Коллеги, никого не хочу оскорбить, но развитие темы о договорённостях, тут описываемых - это скорее к Холяве в историю болезни.Деньги и спекуляция не знают договорённостей, каждый хочет нажиться на другом.А в наше время и подавно.
-
Vitl
-
-
- Подякував: 853 раз.
- Подякували: 1900 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:16
Vitl написав:Коллеги, никого не хочу оскорбить, но развитие темы о договорённостях, тут описываемых - это скорее к Холяве в историю болезни.Деньги и спекуляция не знают договорённостей, каждый хочет нажиться на другом.А в наше время и подавно.
а за "долю малую" допускаете?
-
prodigy
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:18
ЛАД написав: prodigy написав:...... наши ОВГЗ довольно привлекательны, смотрите сейчас курс 27,125 (доходностьпо ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%) так что если гривна рухнет еще на 10-11% , все-равно на выходе приличный профит, так что я жду курс 30, а там будем сливаться и на депо 
С привлекательностью не спорю. Вопрос в сроках и моменте входа. Сегодня, по-моему, смысла нет. 15-(10-11)= 4-5% - я в такое не играю. "доходность по ОГЗ 17%, ну пусть чистыми 15%" - почему? Они ведь не налогооблагаемые вроде? Или Вы учитываете дополнительные расходы брокеру, хранителю и пр.? В январе-феврале на полгода, наверно, войду.
я думаю надо входить в октябре-выход в апреле п.с. ну для начала надо август-сентябрь пережить
-
prodigy
-
-
-
-
Профіль
-
-
1
4
2
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:18
Привіт усім. Коли я писав попередній допис про хвилю і варіант покататися, то не уявляв, що відшкодування ПДВ складе 10+ млрд.. Мав інфу про 3-4 млрд. Зараз виконую трішки іншу роботу і взагалі немає часу стільки рити інформації як колись, а заміна поки ще не набила руку. Тому і промахнувся з рівнями, за що щиро прошу вибачення (до речі, я злив трішки таки по 26,9 для адреналіну). Тепер проаналізую події: 1 за кілька днів (з 18 липня) найбільші експортери отримали більше 10 млрд відшкодування ПДВ. З них: Арселор практично 1 млрд, пінчукова господарка під 1 млрд, меткомбінати Ахметова біля 2-х млрд., найбільші аграрії від 0,5 до 0,8 млрд. В результаті, вони не продавали валюти крім обов’язкових 50% та ще й щось з компенсації конвертували. Попит на МБ виріс, а пропозиція впала, крім того, всякі ПУМБи ще й через каси пилососили 2 Аваль дивіденди 4 млрд – додатковий попит 3 «Нерезиденти», природа і походження яких уже ні в кого не викликає сумнів, конвертували також кілька млрд. від ОВДП, створивши додатковий тиск на курс При чому, поки всякі пумби не активізувалися на готівці, валюта текла з готівки на МБ… 4 ну і додалася звична репатріація початку місяця (ці уже попали по 27+) НБУ лив, бо інакше і не могло бути, без нього курс залетів би далеко і поважні не останні люди країни втратили б суттєво при конвертації. Це б явно не сподобалося Пінчуку і родині, Ахметову (надіюся, ніхто не забув, що Ренат Леонідович уже частково «весільний генерал» а бенефіціар чуть інший) і тд. А їх ображати зараз не можна (я вже мовчу про інтерес того таємного бенефіціара). Зараз весь цей гігантський одномоментний попит зійде, як вода після зливи. Все на МБ внормується, крім того, євро на форексі спонукає експортерів продавати… Держава в короткому проміжку виплатить суттєві суми кредиторам з запасів (не все з ЗВР), які захоче поповнити до осінньої активізації бізнесу. А на готівці період здачі валюти під шкільні ярмарки. Адже щоб зібрати одного школяра чи студента треба не менше 5-10 тис грн витратити (це якщо не треба планшета-ноутбука-електронної книжки). І цю валюту також є бажаючі не дорого купити. А ще сезон консервацій і тд… Я ж писав раніше, що треба зачекати до 10-х чисел. Не настоюю, що я правий, але таки б радив заспокоїтися і оглянутися. Тепер, щодо Чаєвих фантазій, якими за…сипаний ресурс. Частково я вже пояснив вище їх … надуманість, м’яко кажучи. НБУ дав по божеському курсу конвертувати суми в рази більші, ніж буде в середині місяця. А в середині місяця буде природній курс і буде, який буде. З великою імовірністю, прийнятний і нижчий ніж зараз. І ще однією причиною того курсу будуть канікули депутатів. А далі все завертиться, як кожного року: старт бізнесової активності, депутатська конвертація,газ-вугілля (описував в «Контексті», коли спробував відповісти на плювок в спину від Василя і вирішив не зовсім профільний допис компенсувати зовсім профільним, але ДС вирішив тоді все як і колись, вказав мені на моє місце і черговий раз довів існування «священних корів»-паразитів. А окрилений Василь потім ще наклав купу лайна на мене). Сорі за багато тексту, надіюся не дуже розстрїв Вітла
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
- Подякував: 7412 раз.
- Подякували: 6784 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
18
1
22
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:32
orest если ваш анализ верный, то слава Богу. Я только рад буду, если устаканится на 26.5-27. Но, боюсь, что нет. Основная причина: инфляция гривны в ценах на товары и услуги есть и вполне осязаемая, а курс при этом стоит. Т.е. инфляция доллара в Украине равна инфляции гривны, что у нас уже неоднократно наблюдалось и всегда заканчивалось одинаково.
-
airmax78
-
-
- Подякував: 987 раз.
- Подякували: 5352 раз.
-
-
Профіль
-
-
1
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:43
airmax78 написав:orest если ваш анализ верный, то слава Богу. Я только рад буду, если устаканится на 26.5-27. Но, боюсь, что нет. Основная причина: инфляция гривны в ценах на товары и услуги есть и вполне осязаемая, а курс при этом стоит. Т.е. инфляция доллара в Украине равна инфляции гривны, что у нас уже неоднократно наблюдалось и всегда заканчивалось одинаково.
Устаканиться на 1-2 тижні, я ж все пояснив. Сезонно біля 29 буде, але всьому свій час.
-
orest
-
10
- Форумчанин року
-
- Подякував: 7412 раз.
- Подякували: 6784 раз.
-
-
Профіль
-
-
7
18
1
22
Додано: Суб 04 сер, 2018 18:57
orest написав: airmax78 написав:orest если ваш анализ верный, то слава Богу. Я только рад буду, если устаканится на 26.5-27. Но, боюсь, что нет. Основная причина: инфляция гривны в ценах на товары и услуги есть и вполне осязаемая, а курс при этом стоит. Т.е. инфляция доллара в Украине равна инфляции гривны, что у нас уже неоднократно наблюдалось и всегда заканчивалось одинаково.
Устаканиться на 1-2 тижні, я ж все пояснив. Сезонно біля 29 буде, але всьому свій час.
згоден з Орестом...курс устаканется після того як пройде рівень 27,50/70 потім відкат до 27.25/30 після похід на 27,90/28,00 (це до 1-го вересня)
-
prodigy
-
-
-
-
Профіль
-
-
1