Ринок цінних паперів, аналітика фондового ринку, покупка і продаж акцій, котирування і дивіденди, а також акції-неліквіди. Інтернет-трейдинг на фондовій біржі і брокерські послуги.
Вообще процедура покупки ОВГЗ достаточно громоздка и, как правило, очень плохо расписана у торговцев. Для себя, после очень негативного опыта с Универом, выбрал Укргазбанк. Все ничего если бы не его крайняя тех отсталость. Необходимость отследить движение по счету требует посещения отделения. Так вот, хоть и прошел одну покупку ОВГЗ, есть ряд вопросов. Если будут желающие совместно доразобраться, буду признателен. 1. Открытие текущего счета в Укргазбанке – 100 грн; 2. Открытие счета в ценных бумагах – 400 грн; 3. Комиссия брокера – 500 грн; Я так понимаю, с одной сделки. Если подал одновременно заявки на ОВГЗ номинированные в гривне, долларах и евро, то 1500 гривен. 4. Счет за зачисление ценных бумах – 200 грн; Я, так понимаю, взымают хранители, в предложенном выше примере: 600 гривен за одну сделку. 5. Ежемесячная плата за хранение ЦБ – 100 грн; Я, так понимаю, фиксированная оплата не зависимо от вида ОВГЗ (в каких валютах, дисконтные или дивидендные). 6. Комиссия за погашение и выплату купона. Я, так понимаю, взымается одноразово (на дисконтных ЦБ ее нет).Я, так понимаю, снимается в пользу НБУ в фиксированном размере 200 гривен.
Прошу мнение специалистов (желательно лично прошедших полный цикл).
Я тоже ушёл от Универа. Ели забрал свои деньги оттуда. Сколько космических комиссий насчитали - ставят клиентов в безвыходное положение Перешёл к другому брокеру, назвать не буду чтобнебыло рекламы
запитайте в колеги zzzzzz він недавно успішно працював із УкрГазом і розписував що де як було в нього. по результату цей банк виявився самим економічним щодо паперів (якщо рівняти із іншими укрбанками)
ось тут є паралельна тема - багато цікавого пишуть
greenozon Дякую. Взагалі, вважаю, наявність двох гілок за однією тематикою є вкрай недоцільним. Може модератори їх поєднають? Щодо шановного ZZZZZ, то він встигає відслідковувати весь форум та активно спілкуватися майже за всією тематикою. Буду сподіватися, що він не залишить поза уваги і це звернення.
я цю гілку лише сьогодні побачив! хоч вона і стара і мала, але дуже цікава і насчена, ввазаю. цікавлюсь темою ОВГЗ вже десь півроку чи більше. Не теоретик.
Цю гілку я вже бачив і відслідковував. Тільки що переглянув відіо від Універу щодо інвестування у ОВДЗ. Виглядає ніби то цікаво, особливо щодо індивідуальності підходу до клієнта, можливостей придбання на первинному ринку, які вони нібито забезпечують. Мій власний досвід свідчить о невідповідності того що вони рекламують та дійсності.
Хотів би з'ясувати одне питання. На сайті мінфіну, поряд з іншими даними для дорозміщених ОДВЗ є "Розмір купонного платежу на одну облігацію". Це значення для дня продажу, чи на момент першої сплати купону (відсотків).