Баблонавт написав:
budivelnik написав:Так от 80% мною прочитаного чомусь було на російській мові ....
Не имея к Вам ни малейшего пиетета просто хочу отметить что Вы, наверное,
в тот период, имели хороший литературный вкус.
А со временем идеологические предпочтения его изуродовали.
Який літературний смак може мати дитина?
Смак виховується дорослими шляхом підбору першої тисячі книжок....
Так от СРСР це і робив - видавав те що вважав цікавим(потрібним для себе ) на російській мові... І він добився свого
Коли Прибалти боролись за свою незалежність - я здивовано заявляв - так там стоїть Ігналінська дивізія ВДВ - одна команда- і Прибалти в стійлі....
Про те час показав , що СРСР штучно створена держава , яка гнобила заради своїх міфічних інтересів всіх ( і нац меншини і титульні нації...) росіянам повезло що сталін вибрав цементуючою мовою - російську... а міг якесь есперанто ввести...
При цьому - я знаю російську подекуди краще ніж 80% росіян , українську краще ніж 70% українців і мене ніколи не хвилювало на якій мові розмовляє партнер(опонент-співрозмовник)
Але коли я бачу , що мову(релігію) використовують в ролі Троянського коня, для знищення моєї Держави - я змушений приймати міри для її захисту , навіть шляхом певних обмежень для цих речей.
Але обмеження в Україні - це не тоталітаризм
Хочеш молитись в росіцйській церкві - молись , але не дивуйся , що створена українська
Хочеш розмовляти в побуті на хінді-російській-англійській - без проблем , але вища освіта - на українській.