Політичні дискусії архів

+ Додати
    тему
Відповісти
на тему
Проекти, події та конкурси на порталі Finance.UA. Фінанси України, курси валют, котирування акцій, ставки кредитів і депозитів, економічні новини в Україні та фінансовий аналіз.
  #<1 ... 818819820821822 ... 7544>
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:42

yanyura написав:
  lapay написав:Шо ти несеш? Тоді доплачували за викладання російською, а українських перекладів практично не було.

Писал об этом еще
Добавлено: Ср 12 июл, 2017 19:45

http://www.ndumka.kiev.ua/books/library-fund - здесь годы выпуска только одного из издательств - "ВИДАВНИЦТВО “НАУКОВА ДУМКА” НАН УКРАЇНИ"

Лень (да и нет смыла - всё равно Вы никого не убедите) искать в Сети, но если исключить школьные учебники, то за любые два года (после 1960-го) в УССР выпускалось на мове книг больше, чем за всю нэзалэжнисть.
Баблонавт

Подякував: 52 раз.
Подякували: 132 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:49

YKK написав:СССР была самой читающей страной

а что оставалось делать?))
весь цивилизованный мир ходил в кинотеатры с огромным выбором худ фильмов и экранизаций, смотрел не 1-2 канала ТВ с "лебединым озером" и кино по воскресеньям по одной серии на раз)), читал массу иллюстрированных журналов с разнообразной тематикой, итдитп - им читать худ литературу необходимости не было

смешно что этим еще и гордились (как и много чем в совке по дурости и серости своей)
это все равно что гордиться стиралкой с "мясорубкой" сверху, когда люди автоматами стирали))
Андрей_В

Подякував: 5 раз.
Подякували: 475 раз.

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:49

Баблонавт написав:В УССР выпускалось на мове книг больше, чем за всю нэзалэжнисть.
Видаватись по кількості може й видавалось (томи Леніна-Маркса-Брєжнєва на українській)
Я активно став читати з 1972 року , в 1975 вже читав 100 сторінок в день.
В бібліотеці мені давали не книгу за книгу , а 5-10 книг на тиждень...
Так от
80% мною прочитаного чомусь було на російській мові , при чому книжки на російській в основній масі були видавництва Кишинеу Молдавія.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:51

YKK написав:В магазине процентное соотношение украиноязычной и русскоязычной литературы было примерно 60 и 40.И это на Донбассе.

чет я не помню такого в крыму, хотя тож вроде в усср входили и мову в школе преподавали
Андрей_В

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:53

Re: Політичні дискусії

budivelnik написав:Так от 80% мною прочитаного чомусь було на російській мові ....

Не имея к Вам ни малейшего пиетета просто хочу отметить что Вы, наверное, в тот период, имели хороший литературный вкус.
А со временем идеологические предпочтения его изуродовали.
Баблонавт

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:54

Re: Політичні дискусії

Баблонавт написав:А со временем идеологические предпочтения его изуродовали.
Зображення
Wirująświatła

Подякував: 2521 раз.
Подякували: 3503 раз.

Профіль

2
3
Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 17:57

Андрей_В написав:
  YKK написав:В магазине процентное соотношение украиноязычной и русскоязычной литературы было примерно 60 и 40.И это на Донбассе.

чет я не помню такого в крыму, хотя тож вроде в усср входили и мову в школе преподавали

Есть такая штука: экономическая теория. В ней есть понятия спроса и предложения. В рамках этой теории на Чукотку молдавоязычную литературу завозить не приходило в голову даже дедам из Политбюро.
Баблонавт

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 18:01

Баблонавт написав:Есть такая штука: экономическая теория. В ней есть понятия спроса и предложения. В рамках этой теории на Чукотку молдавоязычную литературу завозить не приходило в голову даже дедам из Политбюро.

данунах))) у меня (крым) в спорттоварах лежали коньки (такие длинные, для ледовых стадионов и клюшки для хоккея с мячом))
родители это дело покупали и отправляли детям родственников в сибирь
а они нам слали ласты и маски :lol: :lol:
Андрей_В

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 18:05

Андрей_В написав:
  Баблонавт написав:Есть такая штука: экономическая теория. В ней есть понятия спроса и предложения. В рамках этой теории на Чукотку молдавоязычную литературу завозить не приходило в голову даже дедам из Политбюро.

данунах))) у меня (крым) в спорттоварах лежали коньки (такие длинные, для ледовых стадионов и клюшки для хоккея с мячом))
родители это дело покупали и отправляли детям родственников в сибирь
а они нам слали ласты и маски :lol: :lol:

Ну что ж, опираясь на Ваши свидетельства очевидца, можно сделать вывод о том, что мова в Крыму была ещё менее востребована, чем коньки.
Баблонавт

Профіль

Повідомлення Додано: Сер 13 бер, 2019 18:07

Баблонавт написав:
  budivelnik написав:Так от 80% мною прочитаного чомусь було на російській мові ....
Не имея к Вам ни малейшего пиетета просто хочу отметить что Вы, наверное, в тот период, имели хороший литературный вкус.
А со временем идеологические предпочтения его изуродовали.
Який літературний смак може мати дитина?
Смак виховується дорослими шляхом підбору першої тисячі книжок....
Так от СРСР це і робив - видавав те що вважав цікавим(потрібним для себе ) на російській мові... І він добився свого
Коли Прибалти боролись за свою незалежність - я здивовано заявляв - так там стоїть Ігналінська дивізія ВДВ - одна команда- і Прибалти в стійлі....
Про те час показав , що СРСР штучно створена держава , яка гнобила заради своїх міфічних інтересів всіх ( і нац меншини і титульні нації...) росіянам повезло що сталін вибрав цементуючою мовою - російську... а міг якесь есперанто ввести...
При цьому - я знаю російську подекуди краще ніж 80% росіян , українську краще ніж 70% українців і мене ніколи не хвилювало на якій мові розмовляє партнер(опонент-співрозмовник)
Але коли я бачу , що мову(релігію) використовують в ролі Троянського коня, для знищення моєї Держави - я змушений приймати міри для її захисту , навіть шляхом певних обмежень для цих речей.
Але обмеження в Україні - це не тоталітаризм
Хочеш молитись в росіцйській церкві - молись , але не дивуйся , що створена українська
Хочеш розмовляти в побуті на хінді-російській-англійській - без проблем , але вища освіта - на українській.
budivelnik

Подякував: 290 раз.
Подякували: 2986 раз.

Профіль

1
1
  #<1 ... 818819820821822 ... 7544>
Форум:
+ Додати
    тему
Відповісти
на тему